Zelf verzekerd? Het stappenplan voor de juiste verzekering!

Zelf verzekerd? Het stappenplan voor de juiste verzekering! 

Het is maar van weinig mensen een hobby, de juiste zorgverzekering kiezen. Van het vergelijken, uitzoeken tot oversluiten. Veel mensen beginnen er geeneens aan. Toch is dat zonde, want door hier even wat tijd voor vrij te maken kun je wel serieus wat geld verdienen, of eigenlijk meer besparen. Hoe jij tot de juiste keuze voor jouw verzekering komt? Lees snel verder. 

Vergelijk je rijk  

Dat je zorgverzekering onderling vergelijken geen leuke en een lastige bezigheid is, is tegenwoordig geen goed argument meer. De juiste zorgverzekeraar kiezen was eigenlijk nog nooit zo gemakkelijk. Online kun je namelijk al heel eenvoudig op objectieve sites zoals die van de Consumentenbond alle verschillende verzekeringen onderling vergelijken. Dit is stap één van het hele stappenplan om tot de beste verzekering in jouw geval te komen.  

Behoefte in kaart 

Naast dat je online wel kunt uitzoeken wat de meest voordelige verzekering is, moet je hierbij wel altijd in de gaten houden dat dit wel per persoon verschilt. Heb jij extra hulp, zorg of speciale middelen nodig? Dan is het aan te raden om met de keuze van een verzekering of eventueel aanvullend pakket hier rekening mee te houden. Wanneer je dit vooraf inschat, zul je zien dat je later minder kosten hebt. Dit kan ook per jaar verschillen, het ene jaar heb je immers wel een beugel nodig maar deze blijft natuurlijk hopelijk niet voor eeuwig zitten.  

Beetje risico? 

Wanneer je een beetje risico durft te lopen en niet veel zorgkosten verwacht uit je normale verzekering, dan is het aan te raden om eens te overwegen je eigen risico te verhogen. Door dit te doen kun je je zorgkosten per maand behoorlijk naar beneden brengen. Denk aan wel zo’n €15,- à €20,- per maand, iets wat per jaar behoorlijk oploopt. Ook het in één keer betalen van je zorgkosten is een aanrader, dit levert vaak een paar procenten korting op. Iets wat bij het totaalbedrag ook best hoog kan oplopen.  

Kortom, je zorgverzekering in december even de nodige aandacht geven kan behoorlijk wat geld besparen in totaal. Soms is het juist gunstig om je maandelijkse kosten iets te verhogen, waardoor je totaalkosten juist verlagen. Van het doen van een herstellende cosmetische ingreep tot het aanvragen van extra mantelzorg, allemaal kosten die soms door specifiek aanvullende polissen wel of niet worden vergoed. Een investering in tijd, die zich uiteindelijk in geld uitbetaalt. Geld wat je natuurlijk liever aan leuke en positieve zaken uitgeeft, of niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *