In dit artikel

Hoe Werkt een Badlift? Een Stap-voor-Stap Uitleg (2023)

In dit artikel

Een badlift helpt ouderen en mensen met een handicap in en uit het bad. Deze slimme hulp heeft een kussen dat opblaast. Een apparaat, een compressor, doet dit. Eerst laad je de compressor op.

Dan sluit je de luchtslang en handbediening aan. Als het kussen vol is, kan de persoon fijn op de badrand zitten. Dan tilt de lift hen in het bad.

Na het badderen blaast de compressor de badlift weer op. De persoon draait zich dan met zijn benen een stukje over de badrand. Zo stapt hij uit het bad. Je kunt een badlift huren of kopen.

Dit hangt af wat jij nodig hebt en wat je kunt betalen. Voor mensen die last hebben met in en uit bad komen, is een badlift heel handig. Het zorgt ook voor meer veiligheid en geeft zelfvertrouwen.

Er zijn veel soorten badliften te koop, zoals Bellavita en Kanjo.

Key Takeaway

Volgens onze test, is de beste badlift de Bellavita 2G – Comfort. Deze elektrische badlift beschikt over een waterdichte afstandsbediening en zijflappen die over het bad geplaatst worden. Bovendien blijft het apparaat werken, zelfs als de accu leeg is.

Stap-voor-stap uitleg van het gebruik van een Badlift

Een badlift gebruiken is niet moeilijk. Volg deze stappen:

 1. Zorg dat de compressor vol is.
 2. Sluit de luchtslang en handbediening aan op de compressor.
 3. Plaats het kussen van de badlift op de bodem van het bad.
 4. Druk op de knop om het kussen op te blazen tot aan de badrand.
 5. Ga voorzichtig zitten op het kussen.
 6. Gebruik nu het apparaat om langzaam naar beneden te gaan in het bad.
 7. Na het nemen van een bad, blaas je het kussen weer helemaal vol met lucht door middel van de compressor.
 8. Draai jezelf met je benen kwartslag over de rand van het bad.
 9. Stap uit het bad.

Tips & trucs voor het gebruik en onderhoud van een Badlift

Hier zijn enkele tips & trucs voor het gebruik en onderhoud van een badlift:

 1. Laad de compressor regelmatig op om ervoor te zorgen dat de badlift altijd klaar is voor gebruik.
 2. Controleer de luchtslang en handbediening regelmatig op eventuele lekkages of schade.
 3. Reinig het kussen van de badlift regelmatig met een milde zeep en water om hygiëne te behouden.
 4. Volg altijd de stap-voor-stap instructies bij het gebruik van de badlift om veiligheid te waarborgen.
 5. Bewaar de badlift op een droge, veilige plaats wanneer deze niet in gebruik is.
 6. Zorg ervoor dat alle onderdelen van de badlift stevig zijn bevestigd voordat u deze gebruikt.
 7. Verifieer regelmatig of er geen scheuren, slijtage of loszittende onderdelen aanwezig zijn en laat deze zo nodig repareren.
 8. Raadpleeg indien nodig de handleiding of technische ondersteuning voor specifieke onderhoudsinstructies.

Meer over ‘Badlift’

Een badlift is een essentieel zorghulpmiddel dat het baden vergemakkelijkt voor diegenen die moeite hebben met bewegen. Als u zich afvraagt wat is een badlift, of nieuwsgierig bent naar de werking van een badlift, dan bent u hier aan het juiste adres. Er zijn verschillende typen badliften beschikbaar, elk met hun eigen voordelen. Zo biedt een badlift niet alleen ondersteuning, maar kent het ook talloze voordelen, zoals veiligheid en comfort. Bij de installatie is het van belang de installatiegids zorgvuldig te volgen en de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen.

Voor een optimale levensduur en werking van uw badlift, is onderhoud essentieel. Als u overweegt een badlift aan te schaffen, zijn er verschillende keuze overwegingen. Het is ook goed om te weten dat er diverse vergoedingen en subsidies beschikbaar zijn. Natuurlijk zijn tips voor veilig gebruik onmisbaar. Specifieke adviezen, zoals de badlift voor senioren, schoonmaken van badlift, kosten en prijzen, of zelfs het gebruik van badliften bij artritis, zijn hier ook te vinden. Ten slotte, voor degenen die flexibiliteit waarderen, zijn er mobiele badliften die eenvoudig verplaatst kunnen worden.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een badlift en hoe werkt het?

Een badlift is een hulpmiddel voor senioren of invaliden om de mobiliteit in bad te vergroten. Het werkt door een zitband op te blazen met een accu.

2. Hoe draagt een badlift bij aan comfort?

De badlift, zoals een opblaasbare badlift of instapbad, biedt comfort en onafhankelijkheid, omdat het helpt bij het makkelijk in en uit het bad stappen.

3. Is de badlift gebruiksvriendelijk?

Ja, de badlift is zeer gebruiksvriendelijk. De zitband wordt opgeblazen tot het juiste comfortniveau en vervolgens verlaagd in het bad.

4. Kunnen alle soorten badliften aan de wandbeugel worden bevestigd?

Nee, niet alle soorten, zoals een verplaatsbare badlift of badplank, kunnen aan de wandbeugel worden bevestigd. Het hangt af van het type en het model van de badlift.

5. Wat zijn andere hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt met een badlift?

Naast een badlift kunnen senioren ook gebruik maken van andere hulpmiddelen zoals een douchestoel, een badopstap, een badzitje of een seniorenbad voor een veilige en comfortabele badervaring.

» Referenties


1. FitzGerald, Julia. (1999). The Aquatec Fortuna bath lift. British Journal of Therapy and Rehabilitation, 6(4), Product Focus.
https://www.magonlinelibrary.com/doi/abs/10.12968/bjtr.1999.6.4.13989

2. Jensen, Jan. (1999). Choosing a portable powered bath lift. British Journal of Therapy and Rehabilitation, 6(8), Clinical.
https://www.magonlinelibrary.com/doi/abs/10.12968/bjtr.1999.6.8.13951

3. Harding, Pat. (1997). Assessment of the new Mangar bathlift. British Journal of Therapy and Rehabilitation, 4(9), Clinical.
https://www.magonlinelibrary.com/doi/abs/10.12968/bjtr.1997.4.9.14373

» Referenties

Conclusie beste badlift 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe Werkt een Badlift? Een Stap-voor-Stap Uitleg (2023)

Laat een reactie achter