In dit artikel

Hoe Werkt een Alarm Horloge? (2023)

In dit artikel

Is het houden van toezicht op uw geliefde oudere familielid steeds moeilijker omdat ze waardevolle onafhankelijkheid willen behouden? Ik begrijp uw bezorgdheid volkomen, want ik heb ook een ouder familielid dat veilig en zelfstandig wil blijven.

In deze blogpost onthullen we hoe een alarm horloge, ook bekend als een persoonlijk alarmsysteem voor senioren, kan helpen bij het bewaken van hun veiligheid zonder in te boeten op hun zelfstandigheid.

Blijf lezen, want deze informatie kan u gemoedsrust geven en uw geliefden veiliger laten voelen.

Key Takeaway

Het beste alarm horloge van 2023 is Nederlandse Senioren Alarmering. Dit merk heeft een waterdicht horloge dat u ook buiten kunt gebruiken om veilig te blijven. Met de abonnementsvorm kunt u ook voor professionele opvolging kiezen.

Samenvatting

  • Een alarm horloge, ook bekend als een persoonlijk alarmsysteem voor senioren, helpt bij het bewaken van de veiligheid van ouderen zonder in te boeten aan hun zelfstandigheid.
  • Het alarm horloge heeft een SOS – knop waarmee gebruikers met één druk op de knop snel hulp kunnen krijgen. Het stuurt een bericht naar hulpdiensten of contactpersonen.
  • GPS – tracking is een functie van het alarm horloge waarmee de locatie van de drager bepaald kan worden, wat zorgt voor extra veiligheid en gemoedsrust voor zowel de drager als zijn of haar naasten.
  • Het alarm horloge geeft ook de tijd en datum weer, wat handig is voor dagelijkse planning en het bijhouden van afspraken.

Functies van een Alarm Horloge

Een alarm horloge heeft verschillende functies die zorgen voor de veiligheid en gemoedsrust van gebruikers.

SOS-knop voor noodgevallen

De SOS-knop is een belangrijk deel van het alarm horloge. Met deze knop kan je snel hulp krijgen. Je drukt gewoon op de knop als er iets mis is. Het alarm horloge stuurt dan een bericht naar hulpdiensten of mensen die je kent.

Het is makkelijk te gebruiken en je hebt het altijd bij je omdat het op je pols zit. Zo krijg je snel hulp als dat nodig is. Het geeft een veilig gevoel om te weten dat er altijd hulp is met één druk op de knop.

GPS-tracking voor locatiebepaling

Met GPS-tracking kan het alarm horloge de locatie van de drager bepalen. Dit is handig als er zich een noodsituatie voordoet en hulp nodig is. Door middel van de GPS-functie kan het horloge de exacte locatie van de drager doorgeven aan de contactpersonen of hulpdiensten.

Dit zorgt ervoor dat hulp snel ter plaatse kan zijn, zelfs als de drager niet in staat is om zijn of haar locatie door te geven. GPS-tracking biedt gemoedsrust en extra veiligheid, zowel voor de drager als voor zijn of haar naasten.

Tijd en datum weergave

Het alarm horloge voor ouderen heeft ook een functie voor tijd- en datumweergave. Dit betekent dat de drager altijd up-to-date is met de juiste tijd en datum, wat handig is voor dagelijkse planning en het bijhouden van afspraken.

Het horloge geeft de tijd duidelijk weer op het scherm, zodat ouderen gemakkelijk kunnen zien hoe laat het is. Daarnaast wordt ook de datum weergegeven, zodat ze altijd weten welke dag het is.

Dit draagt bij aan het gevoel van veiligheid en zelfstandigheid van ouderen, omdat ze altijd op de hoogte zijn van de tijd en datum, waar ze ook zijn.

Hoe Werkt een Alarm Horloge?

Het alarm horloge werkt door middel van het activeren van de SOS-knop, waarna er communicatie mogelijk is met naasten of hulpdiensten. Daarnaast maakt het ook gebruik van GPS-tracking om de locatie van de drager te bepalen.

Activeren van de SOS-knop

Om de SOS-knop van een alarm horloge te activeren, hoef je alleen maar op de knop te drukken. Het horloge zal dan automatisch een noodoproep verzenden naar vooraf ingestelde contactpersonen. Deze contactpersonen kunnen worden toegevoegd aan het horloge via een bijbehorende app of website. Het is belangrijk dat deze contactpersonen op de hoogte zijn van de situatie en direct kunnen reageren op het noodsignaal.

Communicatie met naasten of hulpdiensten

Wanneer ik hulp nodig heb, kan ik met het alarm horloge eenvoudig communiceren met mijn naasten of hulpdiensten. Het horloge heeft een SOS-knop die ik kan indrukken in geval van nood.

Zodra ik op de SOS-knop druk, wordt er automatisch een bericht gestuurd naar mijn vooraf ingestelde contactpersonen. Zij worden op de hoogte gesteld van mijn noodsituatie en kunnen direct actie ondernemen om mij te helpen.

Dit geeft mij gemoedsrust, wetende dat ik altijd iemand kan bereiken in geval van nood. Daarnaast kan het alarm horloge ook gebruikt worden om te bellen en gebeld te worden, waardoor ik altijd in contact kan blijven met mijn naasten, zelfs wanneer ik onderweg ben.

Gebruik van GPS-tracking voor locatiebepaling.

Met het alarm horloge voor ouderen kan ik altijd mijn locatie bepalen dankzij de GPS-tracking functie. Dit zorgt ervoor dat ik snel gevonden kan worden in geval van nood. Andere voordelen van de GPS-tracking zijn:

  • Mijn contactpersonen kunnen op elk moment mijn locatie opvragen en mij gemakkelijk vinden.
  • Als ik verdwaald raak of de weg naar huis niet meer weet, kan ik met behulp van het horloge mijn locatie doorgeven aan iemand die mij kan helpen.
  • Ik voel me veiliger als ik alleen buiten ben, omdat mijn familie of hulpdiensten altijd weten waar ik ben.
  • Het gebruik van GPS – tracking vergroot mijn zelfstandigheid, omdat ik zonder hulp naar buiten kan gaan en toch de zekerheid heb dat ik in geval van nood snel gevonden kan worden.
  • Mijn mantelzorger krijgt gemoedsrust doordat ze altijd op de hoogte zijn van mijn exacte locatie.

Meer over ‘Alarmhorloge’

Heb je je ooit afgevraagd wat een alarm horloge precies is? Zo’n horloge kan een essentieel hulpmiddel zijn in het dagelijks leven. De werking van een alarm horloge is fascinerend en veelzijdig, waarbij je gemakkelijk de alarmen kunt instellen. Er zijn tal van voordelen verbonden aan deze horloges, waaronder speciale varianten voor kinderen en ouderen. En wist je dat er zelfs een alarm horloge is voor mensen met slaapproblemen?

Het kiezen van het juiste alarm horloge is cruciaal om te zorgen dat het voldoet aan jouw behoeften. Als kwaliteit voorop staat, overweeg dan een kwaliteitsvol alarm horloge. Ook de veiligheid van deze horloges mag niet over het hoofd worden gezien. Er zijn verschillende soorten alarm horloges beschikbaar, sommige speciaal ontworpen voor medicijnherinneringen. Het instellen van de alarmtijden is eenvoudig, en je kunt altijd vertrouwen op duurzame batterijen. Voor de avontuurlijke types zijn er ook waterdichte alarm horloges. Mocht je meer willen weten over de werking, dan is de handleiding een uitstekend startpunt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Alarm Horloge en hoe werkt het?

Een Alarm Horloge is een draagbaar alarmeringsproduct voor senioren en hulpbehoevenden. Het horloge heeft een SOSknop waarmee in geval van nood direct hulp kan worden ingeschakeld.

2. Wat zijn de kenmerken van een Alarm Horloge?

Het Alarm Horloge heeft functies zoals persoonlijke alarmering, valdetectie, en GPSlocatie. Het kan ook gebruikt worden om te bellen en gebeld te worden.

3. Hoe helpt het Alarm Horloge ouderen?

Het Alarm Horloge draagt bij aan de veiligheid van ouderen. Het werkt als een mobiel alarm, waardoor ouderen zich veiliger voelen in hun huis en tijdens het reizen.

4. Zijn er andere soorten persoonlijke alarmen naast het Alarm Horloge?

Ja, naast het Alarm Horloge zijn er ook producten zoals de alarmketting en alarmarmband die werken als persoonsalarmeringssystemen.

5. Kan ik het Alarm Horloge overal gebruiken?

Ja, het Alarm Horloge is draagbaar dus je kunt het overal mee naartoe nemen. Het is gemaakt voor zowel thuiszorg als voor onderweg of tijdens reizen.

» Referenties


1. Kristen De San Miguel, BSc, Gill Lewin, PhD, Elissa Burton, PhD, Peter Howat, PhD, Duncan Boldy, PhD, Christine Toye, PhD (Published online: 08 Dec 2017). Personal emergency alarms: do health outcomes differ for purchasers and nonpurchasers? Pages 164-177.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01621424.2017.1373718

2. Elissa Burton, Gill Lewin (2016). Characteristics of older people who fall, cannot get up and call emergency services for help. Journal of the American Geriatrics Society, 64(1), 217–218.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26782883/

3. Kristen De San Miguel, Gill Lewin (2008). Personal emergency alarms: What impact do they have on older people’s lives? Australasian Journal on Ageing, 27(2), 103–105.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1741-6612.2008.00286.x

4. B. Heinbuchner, M. Hautzinger, C. Becker, K. Pfeiffer (2010). Satisfaction and use of personal emergency response systems. European Journal of Geriatrics, 43(4), 219–223.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20814795/

5. Subramaniam, S., Faisal, A. I., & Deen, M. J. (2022). Wearable Sensor Systems for Fall Risk Assessment: A Review. Frontiers in Digital Health, 4, 921506.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9329588/

6. Kristoffersson, A., & Lindén, M. (2022). A Systematic Review of Wearable Sensors for Monitoring Physical Activity. Sensors, 22(2), 573.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8778538/

» Referenties

Conclusie beste alarm horloge 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe Werkt een Alarm Horloge? (2023)

Laat een reactie achter