In dit artikel

Waterdicht Alarm Horloge: Is het Nodig? (2023)

In dit artikel

Ben je ooit midden in je dagelijkse routine gestopt, bang om je horloge nat te maken? Ik ken het gevoel, want ik ben daar ook geweest. Maar na uitgebreid onderzoek heb ik ontdekt dat er op de markt Waterdicht Alarm Horloges beschikbaar zijn die speciaal ontwikkeld zijn om mee te zwemmen of te douchen en tegelijkertijd een alarmfunctie hebben.

In dit artikel leg ik alles uit over deze horloges en help ik je te beslissen of het voor jou noodzakelijk is. Laten we eens kijken wat de waterwereld in petto heeft!

Key Takeaway

Het beste alarm horloge van 2023 is Nederlandse Senioren Alarmering. Dit merk heeft een waterdicht horloge dat u ook buiten kunt gebruiken om veilig te blijven. Met de abonnementsvorm kunt u ook voor professionele opvolging kiezen.

Samenvatting

 • Een waterdicht alarmhorloge voor ouderen heeft verschillende voordelen, zoals het gebruik in de douche en bad, GPS-locatiefunctie en de mogelijkheid om hulp op te roepen met één druk op de knop.
 • Het horloge vergroot de zelfstandigheid van ouderen en helpt hen zich veiliger te voelen, zowel thuis als onderweg.
 • Het horloge is volledig waterdicht, heeft een digitale display en kan ook als gewoon horloge worden gebruikt.
 • Kortom, een waterdicht alarmhorloge kan ouderen helpen om zelfstandig te blijven en geeft zowel hen als hun familie gemoedsrust.

Voordelen van een waterdicht alarmhorloge voor ouderen

Een waterdicht alarm horloge is handig voor ouderen. Hier zijn de voordelen:

 1. Het horloge kan in de douche en in bad worden gebruikt. Het is niet geschikt voor zeewater.
 2. Met één druk op de knop roept het horloge hulp op. Dit maakt het veiliger voor ouderen.
 3. De GPS – locatiefunctie van het horloge laat zien waar de drager is. Hij is tot op 15 meter nauwkeurig.
 4. Zo’n horloge helpt oudere mensen om zelfstandig te blijven, thuis en onderweg.
 5. Op het digitale scherm staat de tijd en datum.
 6. Ook onder de douche kan men dit horloge gebruiken wat handig is voor mensen die hulp nodig hebben bij het douchen.
 7. Alle knoppen van het alarmhorloge zijn bestand tegen waterstralen van 100 L/min.
 8. Met de GPS – trackingfunctie weet je altijd waar de drager is.
 9. Je kunt dit waterdichte alarmhorloge ook als gewoon horloge gebruiken.
 10. Bij aankoop krijg je gratis levering van het horloge.

Is een waterdicht alarmhorloge nodig?

Ja, een waterdicht alarmhorloge is nodig voor ouderen. Het horloge heeft veel voordelen, zoals de mogelijkheid om gebruikt te worden in de douche en het bad. Het kan ook helpen bij noodgevallen met één druk op de knop.

Het horloge vergroot de zelfstandigheid van ouderen en kan hen helpen zich veiliger te voelen, zowel thuis als onderweg. Het is volledig waterdicht en heeft een digitale display waarop de tijd en datum te zien zijn.

Bovendien heeft het horloge een GPS-locatiefunctie, waardoor de locatie van de drager gemakkelijk kan worden gevolgd. Kortom, een waterdicht alarmhorloge kan ouderen helpen om zelfstandig te blijven en geeft zowel hen als hun familie gemoedsrust.

Meer over ‘Alarmhorloge’

Ben je benieuwd naar wat een alarm horloge precies is? Deze bijzondere horloges hebben een specifieke werking en kunnen eenvoudig worden ingesteld. De voordelen zijn talrijk, vooral als het gaat om modellen die zijn ontworpen voor specifieke doelgroepen, zoals kinderen en ouderen. Of wat dacht je van de horloges die helpen met medicijnherinneringen?

Het is eveneens belangrijk om de juiste alarmtijden in te stellen en te zorgen voor de geschikte batterijen. Wil je zeker zijn dat je horloge bestand is tegen een onverwachte plensbui? Er zijn ook waterdichte modellen beschikbaar. Elk model komt met een eigen handleiding. De meeste moderne alarmhorloges hebben zowel een trilfunctie als instelbare geluidsniveaus. Tot slot, om de levensduur te verlengen, is het essentieel om te weten hoe je het onderhoudt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Waterdicht Alarm Horloge?

Een Waterdicht Alarm Horloge is een waterbestendig horloge met alarmfunctie. Het kan gebruikt worden voor zwemmen, duiken en andere outdooractiviteiten.

2. Is een Waterdicht Alarm Horloge nodig voor ouderen?

Ja, een Waterdicht Alarm Horloge met GPS tracker kan heel nuttig zijn voor ouderen. Het heeft een valdetectie en SOS knop die personenalarmering mogelijk maakt in geval van nood.

3. Hoe nauwkeurig is de locatie op het horloge?

Het horloge heeft een GPS locatie die tot op de meter nauwkeurig is. Dit zorgt voor veiligheid en zekerheid bij het dragen van het horloge.

4. Heeft het Waterdicht Alarm Horloge ook andere functies?

Ja, het horloge heeft ook een hartslagmeter en helpt bij het vergroten van de zelfstandigheid van ouderen door hen te laten weten waar ze zijn.

5. Is er een abonnement nodig voor een Waterdicht Alarm Horloge?

Nee, je hebt geen abonnement nodig voor dit soort horloge. Het is een persoonlijk alarm horloge dat werkt zonder abonnement.

6. Is het horloge ook bestand tegen douche water?

Ja, dit type horloge is niet alleen waterdicht, maar ook douchebestendig. Het is perfect voor dagelijks gebruik en biedt continu veiligheid.

» Referenties


1. Kristen De San Miguel, BSc, Gill Lewin, PhD, Elissa Burton, PhD, Peter Howat, PhD, Duncan Boldy, PhD, Christine Toye, PhD (Published online: 08 Dec 2017). Personal emergency alarms: do health outcomes differ for purchasers and nonpurchasers? Pages 164-177.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01621424.2017.1373718

2. Elissa Burton, Gill Lewin (2016). Characteristics of older people who fall, cannot get up and call emergency services for help. Journal of the American Geriatrics Society, 64(1), 217–218.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26782883/

3. Kristen De San Miguel, Gill Lewin (2008). Personal emergency alarms: What impact do they have on older people’s lives? Australasian Journal on Ageing, 27(2), 103–105.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1741-6612.2008.00286.x

4. B. Heinbuchner, M. Hautzinger, C. Becker, K. Pfeiffer (2010). Satisfaction and use of personal emergency response systems. European Journal of Geriatrics, 43(4), 219–223.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20814795/

5. Subramaniam, S., Faisal, A. I., & Deen, M. J. (2022). Wearable Sensor Systems for Fall Risk Assessment: A Review. Frontiers in Digital Health, 4, 921506.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9329588/

6. Kristoffersson, A., & Lindén, M. (2022). A Systematic Review of Wearable Sensors for Monitoring Physical Activity. Sensors, 22(2), 573.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8778538/

» Referenties

Conclusie beste alarm horloge 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Waterdicht Alarm Horloge: Is het Nodig? (2023)

Laat een reactie achter