In dit artikel

Wat is een Medisch Kussen: Een Introductie (2023)

In dit artikel

Een medisch kussen is een speciaal soort kussen. Het zorgt voor je gezondheid en welzijn. Er zijn veel soorten, merken, stoffen en maten. Je kunt een medisch kussen vinden voor je nek, rug of stuitje.

Het geeft je ondersteuning en zorgt ervoor dat je je prettig voelt. Een medisch kussen kan pijn in je nek of rug verminderen. Het kan ook andere pijn in je lichaam verlichten. Het is dikwijls gemaakt op een orthopedische manier.

Hierdoor maakt het je wervelkolom recht.

Het wordt gemaakt van spullen die geen allergie geven. Ook kan lucht er goed doorheen. Zo krijg je het niet te warm en krijg je geen allergie. Mensen die lang in bed liggen, kunnen drukzweren krijgen.

Een medisch kussen helpt dit te voorkomen.

Het juiste medisch kussen vinden is belangrijk. Het moet goed aanvoelen en de juiste steun geven. Je kunt een medisch kussen online kopen bij winkels zoals Sleepfast.

Key Takeaway

Het beste medische kussen van 2023 is Guna. Dit merk heeft een medisch kussen dat de wervels op hun plek houdt tijdens de slaap en wat je gratis mag uitproberen.

Voordelen van een medisch kussen

Een medisch kussen heeft veel voordelen. Hier zijn enkele op een rij:

 1. Het geeft troost. Ze maken zitten, liggen of slapen prettiger voor mensen die ziek zijn.
 2. Het is goed voor je rug en nek. De kussens zijn ergonomisch gemaakt. Ze helpen bij het recht houden van de wervelkolom.
 3. Ze stoppen pijn in je lichaam. Als je last hebt van rugpijn, kan een medisch kussen helpen.
 4. Ze zijn veilig om te gebruiken. De kussens zijn gemaakt van stoffen die geen allergie geven.
 5. Ze houden je koel als je slaapt. De stof laat lucht door zodat je niet te warm wordt.
 6. Met deze kussens lig je niet altijd dezelfde kant op in bed. Dat helpt tegen decubitus.
 7. Je kunt ze makkelijk online kopen, zoals bij Sleepfast bijvoorbeeld.

Keuzegids voor het kopen van een medisch kussen

Bij het kopen van een medisch kussen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te weten waar je het kussen voor wilt gebruiken. Heb je nekpijn, rugpijn of wil je gewoon algemene ondersteuning tijdens het slapen? Dit zal bepalen welk type medisch kussen het beste bij jou past.

Ten tweede is het belangrijk om naar de materialen en vulling van het kussen te kijken. Medische kussens zijn meestal gemaakt van hypoallergene en ademende materialen om allergische reacties en oververhitting te voorkomen.

Kijk ook naar de vulling van het kussen, zoals traagschuim of latex, om ervoor te zorgen dat het kussen de juiste ondersteuning biedt.

Daarnaast is het formaat van het kussen ook belangrijk. Zorg ervoor dat het kussen goed past bij jouw lichaam en slaaphouding. Een te groot of te klein kussen kan oncomfortabel zijn en kan de ondersteuning verminderen.

Ten slotte is het handig om reviews en ervaringen van andere gebruikers te lezen voordat je een medisch kussen koopt. Dit kan je helpen om een beter idee te krijgen van de kwaliteit en effectiviteit van het kussen.

Kortom, bij het kopen van een medisch kussen is het belangrijk om te kijken naar het doel, de materialen, de vulling, het formaat en de ervaringen van andere gebruikers. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je het juiste medische kussen vindt dat de beste ondersteuning en comfort biedt voor jouw behoeften.

Meer over ‘Medisch Kussen’

Heeft u zich ooit afgevraagd wat is een medisch kussen? Het kiezen van het juiste kussen kan een wereld van verschil maken. Er zijn verschillende soorten medische kussens beschikbaar, en het is essentieel om te weten hoe je het juiste medische kussen kiest voor jouw specifieke behoeften. Vergeet niet om je te verdiepen in het gebruik en onderhoud van medische kussens om ze zo lang mogelijk in optimale staat te houden.

De voordelen van medische kussens voor de gezondheid zijn talrijk, waaronder de verbetering van de slaapkwaliteit en het bieden van verlichting bij nek en rugpijn. Voor mensen met allergieën is een medisch kussen voor allergieën een uitkomst. Bovendien kan het aanpassen van een medisch kussen voor comfort bijdragen aan een beter zitcomfort en een positief effect op de doorbloeding hebben. Uiteraard is het altijd goed om je te informeren over mogelijke risico’s en bijwerkingen van medische kussens.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een medisch kussen?

Een medisch kussen is een speciaal soort kussen voor medisch gebruik. Het kan helpen bij het voorkomen van ziektes en zitklachten.

2. Wat zijn de types van medische kussens?

Er zijn hoofdkussens, rugkussens, zitkussens, orthopedisch kussen. Ze hebben allemaal verschillende doelen.

3. Wat doet een ergonomisch kussen?

Een ergonomisch kussen is ontworpen om comfort te bieden. Het ondersteunt je lichaam en houdt je in de juiste houding voor langere tijd.

4. Wat is een anti decubitus kussen?

Een anti decubitus kussen helpt bij het voorkomen van drukwonden die kunnen ontstaan als je dag en nacht in dezelfde positie blijft.

5. Kan een medisch kussen helpen bij zitmeditatie?

Ja, een speciaal soort zitkussen genaamd boxkussen is handig voor zitmeditatie. Het helpt bij het ondersteunen van je knieën.

6. Zijn er speciale kussens tegen nekklachten?

Ja, er zijn nekondersteuning kussens die ontworpen zijn om te helpen bij nekklachten. Ze geven je nek de juiste steun voor een goede nachtrust.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste medisch kussen 2023

 • Beste medisch kussen – Guna
 • Beste medisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste ergo kussen – Guna
 • Beste medisch kussen rugslaper – Arteni
 • Beste medisch kussen zijslaper – Guna
 • Beste medisch kussen buikslaper – Emma
Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Wat is een Medisch Kussen: Een Introductie (2023)

Laat een reactie achter