In dit artikel

Wat is een Alarm Horloge? (2023)

In dit artikel

Een alarm horloge is een hulpje voor oudere mensen. Met één druk op de knop kan er hulp komen. Dit horloge kunnen ze thuis en als ze weg gaan gebruiken. Zo voelen ouderen zich veilig en rustig.

Ook de mensen die voor ze zorgen, zijn dan rustig. Het alarm horloge is ook goed voor ouderen zonder abonnement. Zij krijgen snel hulp als er iets is.

Key Takeaway

Het beste alarm horloge van 2023 is Nederlandse Senioren Alarmering. Dit merk heeft een waterdicht horloge dat u ook buiten kunt gebruiken om veilig te blijven. Met de abonnementsvorm kunt u ook voor professionele opvolging kiezen.

Voordelen van een Alarm Horloge voor ouderen

Een alarm horloge voor ouderen heeft veel voordelen. Hier zijn ze:

  1. Het geeft gemoedsrust: Ouderen en hun mantelzorgers hoeven zich minder zorgen te maken. Met één druk op de SOS-knop kan hulp snel komen.
  2. Biedt meer vrijheid: Ze kunnen gaan en staan waar ze willen, thuis of onderweg. Het alarm horloge vergroot hun zelfstandigheid.
  3. Directe hulp in nood: Een alarm horloge zonder abonnement is handig. Hulp komt direct als er een noodgeval is.
  4. Makkelijk te dragen: Dit alarmeringsproduct draagt men net als een gewoon polshorloge.
  5. Veilig bij vallen: Sommige alarmhorloges hebben valdetectie functies. Deze sturen een melding als de drager valt.
  6. Betrouwbare merken beschikbaar: De Spotter® senioren alarm horloge en het KUUS alarmhorloge zijn goede opties om te kiezen.
  7. Locatie tracking: Sommige modellen kunnen de locatie bijhouden. Dit kan nuttig zijn voor de veiligheid van de oudere persoon.
  8. Te koop bij thuiszorgwinkel: Men kan een alarm horloge kopen bij Medipoint, waar andere medische hulpmiddelen ook beschikbaar zijn.

Werking van een Alarm Horloge

Een alarm horloge werkt door middel van een noodknop of SOS-knop die op het horloge zit. Als er zich een noodsituatie voordoet, kan de drager van het horloge met één druk op de knop hulp inschakelen.

Het horloge maakt gebruik van GPStracking om de locatie van de persoon te bepalen. Deze locatie-informatie wordt vervolgens naar een contactpersoon gestuurd, zodat zij weten waar de persoon zich bevindt en direct hulp kunnen bieden.

Daarnaast hebben sommige alarm horloges ook valdetectie, wat betekent dat het horloge een melding stuurt als de drager valt. Dit is vooral handig voor ouderen die een hoger risico hebben op vallen.

Met een alarm horloge kunnen ouderen zorgeloos gebruikmaken van hun dagelijkse activiteiten, terwijl ze ook de gemoedsrust hebben dat er hulp beschikbaar is in geval van nood.

Meer over ‘Alarmhorloge’

Heb je je ooit afgevraagd wat een alarm horloge precies is? Zo’n horloge kan een essentieel hulpmiddel zijn in het dagelijks leven. De werking van een alarm horloge is fascinerend en veelzijdig, waarbij je gemakkelijk de alarmen kunt instellen. Er zijn tal van voordelen verbonden aan deze horloges, waaronder speciale varianten voor kinderen en ouderen. En wist je dat er zelfs een alarm horloge is voor mensen met slaapproblemen?

Het kiezen van het juiste alarm horloge is cruciaal om te zorgen dat het voldoet aan jouw behoeften. Als kwaliteit voorop staat, overweeg dan een kwaliteitsvol alarm horloge. Ook de veiligheid van deze horloges mag niet over het hoofd worden gezien. Er zijn verschillende soorten alarm horloges beschikbaar, sommige speciaal ontworpen voor medicijnherinneringen. Het instellen van de alarmtijden is eenvoudig, en je kunt altijd vertrouwen op duurzame batterijen. Voor de avontuurlijke types zijn er ook waterdichte alarm horloges. Mocht je meer willen weten over de werking, dan is de handleiding een uitstekend startpunt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Alarm Horloge?

Een Alarm Horloge is een digitaal horloge dat helpt bij het plannen van de dag, activiteiten onthouden, en heeft een SOSknop voor hulp bij noodgevallen.

2. Wat zijn de voordelen van een Alarm Horloge voor ouderen?

Een alarm horloge voor ouderen heeft GPS tracking, persoonlijke alarm opties, en de mogelijkheid om te bellen voor hulp bij noodgevallen. Het kan ook helpen met de locatieinformatie.

3. Hoe werkt het SOS systeem op een Alarm Horloge?

Als er een noodgeval is, kan je op de SOSknop drukken. Het horloge zal dan een noodoproep maken naar de gekozen contactpersoon.

4. Wat is een leefcirkel op een Alarm Horloge?

Een leefcirkel is een virtuele cirkel in het horloge waarbinnen de drager veilig is. Als ze deze cirkel verlaten, wordt er een alarm afgegeven.

5. Heeft een Alarm Horloge ook functies als een normaal horloge?

Ja, naast de speciale functies heeft een Alarm Horloge ook tijdsaanduiding, wekker en notificaties net zoals andere digitale horloges.

» Referenties


1. Kristen De San Miguel, BSc, Gill Lewin, PhD, Elissa Burton, PhD, Peter Howat, PhD, Duncan Boldy, PhD, Christine Toye, PhD (Published online: 08 Dec 2017). Personal emergency alarms: do health outcomes differ for purchasers and nonpurchasers? Pages 164-177.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01621424.2017.1373718

2. Elissa Burton, Gill Lewin (2016). Characteristics of older people who fall, cannot get up and call emergency services for help. Journal of the American Geriatrics Society, 64(1), 217–218.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26782883/

3. Kristen De San Miguel, Gill Lewin (2008). Personal emergency alarms: What impact do they have on older people’s lives? Australasian Journal on Ageing, 27(2), 103–105.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1741-6612.2008.00286.x

4. B. Heinbuchner, M. Hautzinger, C. Becker, K. Pfeiffer (2010). Satisfaction and use of personal emergency response systems. European Journal of Geriatrics, 43(4), 219–223.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20814795/

5. Subramaniam, S., Faisal, A. I., & Deen, M. J. (2022). Wearable Sensor Systems for Fall Risk Assessment: A Review. Frontiers in Digital Health, 4, 921506.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9329588/

6. Kristoffersson, A., & Lindén, M. (2022). A Systematic Review of Wearable Sensors for Monitoring Physical Activity. Sensors, 22(2), 573.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8778538/

» Referenties

Conclusie beste alarm horloge 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Wat is een Alarm Horloge? (2023)

Laat een reactie achter