In dit artikel

Beste Wandbeugel | Review | 7x Wandbeugels Test!

Beste Wandbeugel | Review (2024) | 7x Wandbeugels Test!

In dit artikel

Wilt u een wandbeugel kopen? Dan heeft u vast al gezien dat er veel soorten wandbeugels bestaan. Het is daarom goed om te bedenken wat u precies nodig heeft of wilt: een verstelbare wandbeugel, een muurbeugel zuignap of zijn het handgrepen toilet die u zoekt? In dit artikel ga ik wandbeugels vergelijken. Van een Handicare wandbeugel tot een Linido erogrip, van een opklapbare wc beugel tot een wandbeugel kunststof voor bij de trap. Dankzij deze wandbeugel test wordt een wandbeugel bestellen straks heel gemakkelijk voor u. Lees maar mee!

De beste wandbeugels van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste wandbeugel – SecuCare wandbeugel basic 
 2. Beste toiletbeugel – Toiletarmleuning Optimal 
 3. Beste wandbeugel trap – Trap wandbeugel
 4. Beste wandbeugel douche – Wandbeugel 90 graden gehoekt
 5. Beste badsteun – Badbeugel Vitility
 6. Beste linido beugels – Linido Wandbeugel ergogrip 
 7. Beste wandbeugel met zuignap – Mobiele wandbeugel

Wandbeugels vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste wandbeugel van 2023 is, heb ik verschillende wandbeugels met elkaar vergeleken. Ik keek hierbij onder andere naar de functionaliteiten, het gebruiksgemak, de manier van monteren en beoordelingen van andere mensen. Of het nu gaat om beugels in badkamer, een opklapbare muurbeugel of een toilet wandbeugel: ik vertel u graag wat de beste wandbeugel is.

1. Wandbeugel 90 graden gehoekt – beste wandbeugel douche 

Een van de plekken waar een wandbeugel het beste tot haar recht komt, is in de douche. Daarom worden wandbeugels ook wel douchebeugels genoemd. Een douchebeugel zoals de SecuCare wandbeugel 90 graden gehoekt is simpel, maar wel heel praktisch. Beugels in de badkamer hebben als doel de gebruiker veilig te laten douchen door extra steun. In plaats van een opklapbare muurbeugel te gebruiken, kunt u deze douche beugel van SecuCare kopen. Eenmaal gemonteerd zit hij goed aan de muur vast en hoeft u hem niet meer in of uit te klappen.

Beste Wandbeugel Review (2022) 7x Wandbeugels Test! Wandbeugel 90 graden gehoekt

Functionaliteiten

✅ Beugels in badkamer voor veilige douchebeurten;

✅ SecuCare wandbeugels douche zijn geschikt voor toilet, douche en badkamer;

✅ 14 dagen retourtermijn op deze wandbeugel douche;

✅ Vandaag besteld, is vandaag verzonden;

✅ Voor links- en rechtshandigen.

Eigenschappen

Deze SecuCare wandbeugel heeft een ergonomische greep en is leverbaar in verschillende lengtes: 40, 50, 60 en 70 cm en met een hoek van 45 of 90 graden. Ook is hij gemakkelijk in te korten. Dit tijdloze model wandbeugel wordt inclusief montagemateriaal geleverd en is verkrijgbaar in twee kleuren; zilver of zwart met grijs. Het maximale gebruikersgewicht is 150kg. U kunt deze wandbeugel bestellen rond €80,-. U betaalt geen verzendkosten.


Klik hier voor de beste prijs

2. SecuCare Wandbeugel Basic – beste wandbeugel 

Zoekt u een basic wandbeugel, dan is de SecuCare wandbeugel basic iets voor u. Simpel, praktisch, stijlvol en bovendien supervoordelig. Het is een van de voordeligste wandbeugels, maar daardoor zeker niet minder interessant. Hij kan namelijk als douche steunbeugel gebruikt worden, maar ook als toilet wandbeugel.

Beste Wandbeugel Review (2022) 7x Wandbeugels Test! Secucare wandbeugel basic

Deze wandbeugel wordt geleverd zonder montagemateriaal.

Functionaliteiten

✅ In verschillende lengtes leverbaar;

✅ Geen wandbeugel zwart, maar wit (en daardoor stijlvol en tijdloos);

✅ Voordelige beugels toilet senioren, net zoals Linido wc beugels;

✅ Geschikte muursteunen badkamer voor jong en oud.

Eigenschappen

De SecuCare wandbeugels zijn gemaakt van kunststof en hebben een greep met ribbels. Daardoor heeft u een veilige houvast aan deze wandbeugels. Het maximale gebruikersgewicht is 110 kg. Deze wandbeugel is in verschillende lengtes leverbaar: 30, 45 en 60cm. U kunt deze wandbeugel kopen rond de €13 – €20,-. U betaalt dan wel nog verzendkosten.


Klik hier voor de beste prijs

3. Linido Wandbeugel ergogrip – beste Linido beugels 

Op nummer 3 staat een Linido wandbeugel. Linido beugels zijn multifunctioneel en daardoor geschikt als wandbeugels toilet en badkamer grepen. Lindido wandbeugels bevestigt u eenvoudig met schroeven aan de muur. Daarna kunt u er veilig gebruik van maken. Door de witte kleur is het een mooie badsteun of toilet sta-op-beugel in elke badkamer of toilet. En het fijne is dat op deze wandbeugels van Linido 5 jaar garantie zit. Daardoor weet u zeker dat u een goede aankoop doet als het aankomt op een nieuwe muurbeugel wc of badsteunen!

Functionaliteiten 

✅ 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren;

Linido wandbeugels zijn stijlvol en veilig;

✅ Deze Handicare Linido wandbeugel heeft 5 jaar garantie;

✅ Linido wandbeugel ergogrip voor extra grip;

✅ Met schroeven bevestigen;

✅ Geschikt als badkamergreep of toilet sta-op beugel.

Eigenschappen

U kunt deze Handicare Linido wandbeugel ergogrip in het wit kopen. Hij is 60cm lang en gemaakt van kunststof. Over deze Linido wandbeugel ergogrip betaalt u geen verzendkosten.


Klik hier voor de beste prijs

4. Toiletarmleuning Optimal – beste toiletbeugel 

Vindt u het belangrijk dat uw wc beugel of wandbeugel toilet een steunvoet heeft en opklapbaar is? Dan is deze Optimal wandbeugel wat u zoekt. Deze wc steun is heel geschikt voor wie ondersteuning nodig heeft bij het toiletteren. Zo kunt u gemakkelijker gaan zitten en weer opstaan. Optimal wandbeugels toilet zijn extra veilig dankzij de steunvoet, ook te gebruiken als de opklapbare wandbeugel bevestigd wordt aan een niet dragende muur. Ook te gebruiken als badkamer wandbeugel of muursteun douche.

Beste Wandbeugel Review (2022) 7x Wandbeugels Test! Toiletarmleuning Optimal

Functionaliteiten 

Optimal wandbeugels zijn veilig en praktisch;

✅ Deze wc beugels zijn verstelbaar in hoogte;

✅ Wit gekleurde beugels toilet;

✅ Geen mobiele wandbeugel, wel een opklapbare;

✅ Met 14 dagen retourtermijn;

✅ Gratis verzending.

Eigenschappen

De Optimal wandbeugel is opklapbaar en heeft een lengte van 73,5cm. De hoogte is verstelbaar tot 80cm. Hij wordt geleverd in de kleur wit.


Klik hier voor de beste prijs

5. Trap wandbeugel – beste wandbeugel trap 

Hoewel het grootste gedeelte van de mensen rechtshandig is, heeft u als linkshandige natuurlijk ook de juiste ondersteuning nodig als u de trap op loopt. Daarom is deze linkshandige wandbeugel, Trap Wandbeugel, een uitkomst. Het is een trap wandbeugel of steun trap die aan de linkerkant van de trap bevestigd wordt, in plaats van aan de rechterkant.

Een wandbeugel trap is zeker geen overbodige luxe deze extra steun. Uw veiligheid staat altijd voorop. Daarom zijn wandbeugels en veiligheidsgrepen zo populair. Koop één of twee wandbeugels trap (eventueel aan beide kanten één) en bevestig de beugels aan de muur voor extra steun. 

Functionaliteiten 

✅ Geen wandbeugel 30cm of wandbeugel 80cm, maar een mooie tussenmaat van 67cm;

✅ perfecte wand beugel voor linkshandigen;

✅ Steunbeugel of wandgreep van plastic gecoat staal;

✅ Deze veiligheidsgreep draait 90 graden om een hoek;

Eigenschappen 

Wilt u deze linkshandige wandbeugel kopen? Met een lengte van 67cm is hij geschikt voor haast elk interieur. Bestelt u vandaag, dan wordt de trapbeugel vandaag nog verzonden. U heeft een gratis retourtermijn van 14 dagen.


Klik hier voor de beste prijs

6. Badbeugel Vitility – beste badsteun 

Is zelfstandig in bad gaan lastig voor u? Net zoals dat er wandbeugels, toiletbeugels en wandbeugels badkamer bestaan, kunt u ook badsteunen of badbeugels kopen. Badkamer beugels maken uw leven veiliger, zo ook de badbeugel Vitility. Deze badsteun helpt u veilig in en uit het bad te stappen en past op vrijwel elk bad. Bovendien is deze badkamer beugel heel gemakkelijk te bevestigen. 

Beste Wandbeugel Review (2022) 7x Wandbeugels Test! Badbeugel Vitility

Deze wandbeugel is gemaakt van kunststof en dankzij de rubberen doppen raakt uw bad niet beschadigd. Bevestigingsmateriaal voor deze wandbeugel badkamer wordt niet meegeleverd.

Functionaliteiten 

✅ Kunststof badbeugel voor veilig gebruik van uw bad met extra steun;

✅ Geschikte wandbeugel badkamer door de makkelijke bevestiging;

✅ Past op vrijwel elk bad;

✅ Geen verzendkosten;

✅ Gratis retourneren binnen 14 dagen;

Eigenschappen 

Deze Vitility wandbeugel douche of badsteun is 42cm hoog en wordt geleverd in de kleur wit. Hij kan gebruikt worden op badranden met een dikte van 8 tot 15cm. U kunt deze wandbeugel badkamer kopen rond €70,-.


Klik hier voor de beste prijs

7. Mobiele Wandbeugel – beste wandbeugel met zuignap 

Op nummer 7 staat een wandbeugel die wellicht niet voor iedereen geschikt is, maar toch even benoemd mag worden. Er bestaan namelijk ook wandbeugels die u eenvoudig aan de muur bevestigd zonder schroeven. Zo’n wandbeugel zonder boren of wandbeugel met zuignap is deze Mobeli mobiele wandbeugel. De vacuüm wandbeugel kan gemakkelijk op elke gewenste plek op de muur in badkamer en toilet geplaatst worden.

Beste Wandbeugel Review (2022) 7x Wandbeugels Test! Mobiele wandbeugel vacuum handgreep

Van alle wandgrepen en badkamer steunen zijn Mobeli beugels voor aan de muur het snelst en gemakkelijkst te bevestigen. Daarbij moet ik wel zeggen dat deze beugel zuignap niet geschikt is voor het dragen van iemands volledige lichaamsgewicht. U gebruikt deze wandbeugel zuignap puur ter ondersteuning van uw natuurlijke bewegingen, bijvoorbeeld in de badkamer of op het toilet.

Functionaliteiten 

✅ Vacuüm wandbeugels van hoogwaardig materiaal;

✅ Badkamer wandbeugel vacuüm met zeer grote hechtkracht;

✅ Deze muurbeugel zonder boren is verkrijgbaar in verschillende lengtes;

✅ Ook een ideale zuignap beugel voor kinderen;

✅ Mobeli beugels voor aan de muur zijn geschikt als wandbeugel toilet of douche beugel zonder boren;

✅ Deze wandbeugel met zuignappen haalt u gemakkelijk uit elkaar om mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie.

Eigenschappen 

Deze toiletbeugel zonder boren voldoet aan de hoogste technische eisen. De diameter van de wandbeugel is 26mm en daardoor ook geschikt voor kinderen. U kunt deze Mobeli mobiele steunbeugel douche met zuignappen kopen rond €130,-. U betaalt geen verzendkosten en u heeft een retourtermijn van 14 dagen.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste wandbeugel 2023

Bent u benieuwd naar wat ik van bovenstaande selectie wandbeugels de beste wandbeugel van 2023 vind? In mijn werk als ergotherapeut maak ik veel situaties mee waarin een douche beugel of toiletbeugel noodzakelijk is. Daarom weet ik inmiddels goed waar op gelet moet worden bij de aanschaf van wc beugels en wandbeugels.

Beste Wandbeugel Review (2022) 7x Wandbeugels Test! Wandbeugel 90 graden gehoekt

Laat ik vooropstellen dat elke situatie anders is en daardoor is mijn nummer 1 wandbeugel misschien niet per se de meest geschikte voor u. Als het aan mij ligt, dan komt de SecuCare wandbeugel 90 graden gehoekt als beste uit de test. Hij maakt veilig douchen mogelijk, is simpel, maar praktisch en is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen voor extra steun. Daardoor kan iedereen hem gebruiken. Ook is hij geschikt voor in de douche, badkamer en in het toilet. Heel handig, als u het mij vraagt!

Afhankelijk van uw wensen en behoeften kunt u uiteraard zelf het beste wandbeugel model kiezen.


Klik hier voor de beste prijs

Wandbeugel ervaringen en reviews 

Bent u benieuwd naar de handgreep douche ervaringen en wandbeugel reviews van andere mensen? Ik heb er een aantal verzameld die uw keuze vast een stuk gemakkelijker maken. Doe er uw voordeel mee.

Beste Wandbeugel Review (2022) 7x Wandbeugels Test!

SecuCare wandbeugel 90 graden gehoekt review

Zoa zocht wandbeugels douche met niet te veel poespas. “Gewoon simpele beugels toilet of douche die een beetje betaalbaar zijn. Natuurlijk wel veilig, want anders heb je er niets aan. Maar ik vind deze SecuCare wandbeugel heel prettig. Ik kan nu veel beter bewegen door de douche en ik ben minder bang om te vallen. Dat had ik eerst niet. Toen durfde ik eigenlijk niet meer alleen te douchen. Veel beter nu dus.”

Beste Wandbeugel Review (2022) 7x Wandbeugels Test!

Badbeugel Vitility review 

Over Vitility badsteunen vond ik enkele reviews. Johanna vertelt na haar aankoop het volgende over deze wandbeugel voor bij het bad: “Ik heb deze Vitility badsteun gekocht, omdat ik zo graag in bad ga maar dit wordt steeds lastiger door mijn ziekte. Ik wist dat een badbeugel kon helpen, maar er zijn zoveel badbeugels. Ik kon niet kiezen. Mijn buurvrouw adviseerde deze, dus ik heb het erop gegokt. Gelukkig is dat een hele goede keuze geweest.”

Linido wandbeugel ergogrip ervaring 

Ondanks dat Linda een zwarte wandbeugel mooier vond, koos zij toch voor de witte Linido wandbeugel ergogrip. “Een wandbeugel zwart is veel mooier, maar ik weet dat Linido beugels doen wat ze beloven. En deze was er niet in het zwart. Ach, jammer dan. Daarom maakt de kleur minder uit voor mij. Ik wist ook dat bijvoorbeeld een wandbeugel 40cm te klein was en een wandbeugel 90cm te groot. Deze is 60cm lang en dat is perfect.”

Wandbeugel kopen checklist: hier moet u op letten! 

Gaat u een wandbeugel kopen of toiletbeugel kopen? Houd er rekening mee dat niet elke wandbeugel douche of wandbeugel toilet multifunctioneel is. Sommige wandbeugels zijn alleen geschikt voor een glad oppervlak, zoals tegels. Zoekt u een wandbeugel voor aan de trap, dan heeft de muur daar een ander oppervlak.

Beste Wandbeugel Review (2022) 7x Wandbeugels Test!

Ook is het belangrijk om een wandbeugel te kiezen die geschikt is voor uw lichaamsgewicht. Zo weet u zeker dat uw veiligheid te allen tijde gewaardborgd wordt. 

En wilt u toiletbeugels met schroeven bevestigen of liever met zuignappen? Hoewel de eerste soort voor sommige mensen lastiger te monteren is, is het wel de meest veilige optie. Zuignappen wandbeugels kunnen vaak niet uw hele lichaamsgewicht dragen wanneer u uitglijdt of valt. Ze zijn echt alleen bedoeld om u licht te ondersteunen tijdens het voortbewegen door de badkamer. Wordt het heel vochtig in de badkamer, dan kunnen de zuignappen loslaten. Daardoor zijn ze minder betrouwbaar.

Is de wandbeugel aan de muur bevestigd met schroeven, dan bent u veiliger in huis. U kunt zich dan wel met uw lichaamsgewicht optrekken aan de wandbeugel. Houd er wel rekening mee dat er een maximaal belastbaar gewicht is voor wandbeugels. Deze verschillen per model. Dit zijn allemaal dingen om van tevoren over na te denken. 

Beste Wandbeugel Review (2022) 7x Wandbeugels Test!

Nog meer informatie over Hulpmiddelen bij het Douchen voor uw Zelfzorg?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dit is natuurlijk ook belangrijk als kers op de taart.

Heeft u behoefte aan meer handige zorghulpmiddelen om uw leven in de badkamer gemakkelijker te maken? Om uzelf te kunnen wassen zijn er talloze mogelijkheden. Een douchestoel is er bijvoorbeeld in vele varianten; een opklapbare douchestoel, verrijdbare douchestoel, douchestoel aan de muur of zelfs een elektrische douchestoel. Tezamen met een stevige wandbeugel voor een goede handgreep in de douche of bij het bad.

Gaat het om een wat minder complex model dan kunt u kiezen voor een douchekruk.  Om niet uit te glijden is een antislipmat of douchemat een geschikte optie, ook voor in het bad, zelfs als u een badplank gebruikt. Voor meer steun bij de wastafel is er een wastafelbeugel een prettig hulpmiddel. 

Op het bad zijn ook allerlei mogelijkheden beschikbaar. Een badsteun, badstoel of badzitje, een badverkorter als u wat steun aan de voeten nodig heeft, met een hoofdkussen bad maakt dit uw badritueel helemaal compleet. Een badopstapje kan gemak geven om makkelijker in en uit bad te stappen en anders is er altijd nog een badlift beschikbaar. 

Om bijvoorbeeld op bed de haren te kunnen wassen is er een haarwasbak geschikt, of als u niet kunt staan of zitten dan is een douchebrancard een uitkomst.

Ook kunnen hulpjes bij het bed helpend zijn. Denk aan een bedbeugel, pakpaal, papegaai bed, glijzeil of een bedverhoger om de transfer te vergemakkelijken.

Ook op het gebied van Mobiliteit en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO? 

Meest gestelde vragen over wandbeugels 

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over wandbeugels? Weet u nog niet precies wat een wandbeugel is of waarom een steunbeugel toilet of douche wandbeugel gebruikt wordt? Of wilt u weten of een Medipoint wandbeugel of ander merk beugel met zuignap vergoed wordt door de verzekering? Lees dan nog even verder.

Wat is een wandbeugel?

Een wandbeugel is een hulpmiddel dat u gebruikt voor uw veiligheid. Zo kunt u een wandbeugel toilet plaatsen of een wandbeugel voor douche. Er zijn ook beugels en wandbeugels voor op de badrand. Met een wandbeugel wc of wanbeugel wastafel zorgt u ervoor dat u voldoende grip heeft tijdens het bewegen, zitten en opstaan. Hierdoor bent u vaak wat meer zelfstandig en daardoor minder afhankelijk van anderen. Veel mensen die normaal gesproken zorg nodig hebben, vinden dit een prettig idee. Zo kunnen zij ook langer zelfstandig (thuis) blijven wonen.

Wat is de beste wandbeugel? 

Natuurlijk wilt u alleen de beste wandbeugel kopen. Daarom is het goed om te weten wat de beste keuze is voor een muurbeugel douche of muurbeugel badkamer. Denkt u nu: ‘welke muurbeugel heb ik nodig?’ lees dan vooral dit artikel even door. Misschien is een opklapbare wandbeugel wel heel geschikt voor u of kiest u liever voor een wandbeugel met zuignappen. Voor mij is SecuCare wandbeugel 90 graden gehoekt in elk geval de beste keuze. Kijk ook vooral naar wat u mooi vindt: is dat een wandbeugel wit of gaat u liever voor een wandbeugel zwart staal?

Wat is de beste muurbeugel?

De beste muurbeugel is voor iedereen anders. Sommige mensen willen vooral een toiletsteun zonder boren, zodat deze gemakkelijk bevestigd kan worden. Andere mensen geven de voorkeur aan een hoekwandbeugel of ergonomische wandbeugel handgreep badkamer (wandbeugel ergogrip). Ik als ergotherapeut vind vooral de SecuCare wandbeugel 90 graden gehoekt een heel geschikt model. Hij is verkrijgbaar in verschillende lengtes 40cm, 50cm of wandbeugel 60cm of 70cm. Na het uitvoeren van de wandbeugel test kwam ik tot de conclusie dat deze muursteun de beste keuze is voor heel veel mensen. Het is een universele wandbeugel.

Waarom een wandbeugel gebruiken?

De reden waarom mensen een wandbeugel gebruiken, is meestal voor de veiligheid. Of u nu een wandbeugel Linido of wandbeugel Medipoint kiest, het voornaamste doel is dat u veilig en zelfstandig kunt douchen, toiletteren en zich kunt voortbewegen in de badkamer. Met een wandbeugel bad blijft zelfstandig in en uit bad stappen ook mogelijk. Daarom is een wandbeugel plaatsen een goed idee. Niet alleen voor oudere mensen, maar ook voor kinderen of mensen met een handicap of blessure.[1]

Wat is de meest veilige wandbeugel?

De meest veilige wandbeugel is altijd een wandbeugel kunststof of wandbeugel metaal die met schroeven aan de muur bevestigd wordt. Of dat nu een wandbeugel douche Medipoint is of van een andere aanbieder, een wandbeugel opklapbaar of niet. De bevestiging en het materiaal bepalen grotendeels de veiligheid. Houd er ook rekening mee dat niet elke wandbeugel hetzelfde gewicht kan dragen. Heeft u een hoger lichaamsgewicht, dan is een stevigere wandbeugel nodig voor uw situatie.

Is een wandbeugel met zuignap wel veilig?

Kiest u een wandbeugel met zuignap, dan is dit heel handig. Bijvoorbeeld om mee te nemen op vakantie. Zo heeft u altijd een douchebeugel of muurbeugel toilet bij u en wordt zelfstandig douchen en toiletteren een stuk gemakkelijker. Onthoud wel dat een wandbeugel met zuignap of wandbeugel badkamer zonder boren niet uw hele lichaamsgewicht kan dragen. Hij is puur bedoeld om u licht te ondersteunen in uw bewegingen. Weet ook dat de zuignappen in een vochtige omgeving eerder kunnen loslaten van het oppervlak waarop ze bevestigd zijn. Kiest u toch voor een wandbeugel met zuignap, dan is de mobiele wandbeugel op nr. 7 in dit artikel de beste optie.

Wordt een wandbeugel vergoed door de verzekering?

In veel situaties worden zorghulpmiddelen vergoed door de verzekering of gemeente. Afhankelijk van uw situatie en soort zorgverzekering, is er eventueel een vergoeding mogelijk voor uw wandbeugel. Ik raad u aan om hiervoor contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Hier kunt u (voordat u een wandbeugel kopen gaat) informatie opvragen over wat wel en niet vergoed wordt. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u wellicht kosten besparen. Krijgt u geen vergoeding voor een wandbeugel, dan zijn er gelukkig voordelige wandbeugels te koop.

Conclusie beste wandbeugel 2023 

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Wandbeugel | Review (2024) | 7x Wandbeugels Test!

Laat een reactie achter