Waarom investeren in een hoog-laagbed voor thuis

Waarom investeren in een hoog-laagbed voor thuis?

Er kan een moment komen dat het tijd wordt om na te denken over een bed dat beter aansluit bij je fysieke conditie of die van je naaste. Als er sprake is van beperkte mobiliteit door ziekte of een andere reden, of een achteruitgang in fysieke gesteldheid die maatregelen in de toekomst noodzakelijk maken, is het investeren in een zogenaamd hoog-laagbed van de Suite zeker het overwegen waard. Zo’n bed is in hoogte verstelbaar, ziet er niet uit als een ziekenhuisbed en bestaat in verschillende soorten en maten. We bespreken enkele belangrijke voordelen van een hoog-laagbed.

Comfortabeler zelf in- en uit stappen

In- en uit bed stappen kan een probleem worden wanneer de mobiliteit in de weg begint te zitten. De hoogte van het bed is daarin een factor. De in hoogte verstelbaarheid van een hoog-laagbed kan dit probleem verkleinen, doordat je een betere hoogte kunt vinden die het in- en uitstappen laagdrempeliger maakt. Hierdoor wordt de gebruiker ook minder afhankelijk van anderen, omdat men makkelijker zelf in en uit bed kan komen.

Gemakkelijk het bed opmaken

De verstelbaarheid van een hoog-laagbed brengt nog andere praktische voordelen met zich mee. Het opmaken van een bed kan zeker naar mate de leeftijd vordert en de mobiliteit vermindert een uitdaging worden. Toch is het heel denkbaar dat men dit graag zo lang mogelijk zelf wil kunnen blijven doen. Door de hoogte van het bed aan te passen, kan het opmaken ervan een stuk minder belastend worden voor het lichaam en laagdrempeliger worden. Ook dat bevordert de zelfstandigheid.

Flexibelere houding, meer ligcomfort

Een hoog-laagbed van de Suite is niet alleen in zijn geheel in hoogte verstelbaar, maar kan ook op verschillende plekken onder het matras op verschillende hoogtes gezet worden. Daarmee is de lighouding flexibel aan te passen naar een comfortabele houding die het mogelijk maakt om langer gemakkelijk te liggen in bed. Overdag kan een houding ingesteld worden die zich leent voor lezen, televisiekijken of het ontvangen van bezoek die nauwkeurig aangepast kan worden als daar behoefte aan is.

Waarom investeren in een hoog-laagbed voor thuis

Kortom, een hoog-laagbed van de Suite kan dus zorgen voor meer comfort, onafhankelijkheid en ligcomfort voor mensen met beperkte mobiliteit. Ook voor het herstelproces na een blessure of operatie is zo’n bed uitermate geschikt. Niet alleen in gevallen waar het voor zelfstandigheid moet zorgen is het een goede investering, want voor verzorgers is het ook erg prettig om in een gezondere, meer ergonomisch verantwoorde houding hun werk te kunnen doen. Er bestaan ook oplossingen voor meerdere personen, dus een hoog-laagbed hoeft niet te betekenen dat een stel niet meer in hetzelfde bed kan slapen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *