In dit artikel

Waarom een AD Matras Gebruiken: Belang en Nut (2023)

In dit artikel

Heb je ooit gehoord van een AD matras maar begrijp je niet precies het belang en nut ervan? Je bent niet de enige, ik zat in dezelfde situatie tot ik besloot me erin te verdiepen. In deze blogpost onthul ik de voordelen van het gebruik van een AD matras, waarbij ik aandacht besteed aan aspecten zoals doorligwonden preventie en genezing.

Dus, lees verder en ontdek waarom een AD matras een game-changer kan zijn voor jouw slaapcomfort.

Key Takeaway

Volgens mijn test is het Nagomi Decubitus Matras het beste AD matras van dit moment. Dit matras bestaat uit een wisseldruksysteem. Ik heb gezien  de lichaamsdruk van de patiënt perfect wordt verdeeld over het anti decubitus matras. Dit maakt dat in bed liggen comfortabel en pijnloos wordt.

Samenvatting

  • Een AD matras is belangrijk om doorligwonden te voorkomen en te genezen.
  • Het helpt de druk weg te nemen van pijnlijke plekken en bevordert huidherstel.
  • Een alternerend matras, ook wel luchtwisselmatras genoemd, verandert de druk constant en is effectief tegen doorligwonden.
  • Wisselligging kan ook nuttig zijn bij het genezen van doorligwonden.

Belang van het gebruik van een AD matras

Een AD matras is belangrijk om doorligwonden te stoppen. Het helpt de druk weg te nemen van plekken die snel pijn doen. Zo krijgt je huid rust en kan het beter worden. Een foam antidecubitus matras doet dit heel goed.

Dit matras zorgt dat wonden van type 1 en 2 minder pijn doen en sneller beter worden.

Een AD matras helpt ook als je lang moet liggen. Het zorgt dat er geen nieuwe doorligwonden komen. Er zijn zelfs AD matrassen die de druk op je huid steeds veranderen. Deze heten alternerend matras of luchtwisselmatras.

Ze blazen zichzelf op en laten dan weer lucht weg. Zo verandert de druk steeds een beetje. Dit is goed tegen doorligwonden, maar het maakt wel geluid.

Nut van een AD matras

Een AD matras kan veel voordelen hebben. Zo helpt het bij het voorkomen van doorligwonden bij langdurig liggen. Het is vooral nuttig voor type 1 en 2 doorligwonden. Daarnaast kan een AD matras ook helpen bij de genezing van doorligplekken.

Een alternerend matras, ook wel een wisseldrukmatras genoemd, is bijzonder effectief in de strijd tegen doorligwonden. Het verdeelt de druk op het lichaam en kan geluid maken tijdens het opblazen.

Dit type matras staat ook bekend als een luchtwisselmatras en wordt gebruikt voor decubituspreventie. Hoewel er weinig wetenschappelijk bewijs is, kan wisselligging ook nuttig zijn bij het genezen van doorligwonden.

Ten slotte kan het gebruik van een AD matras ook nuttig zijn voor mensen met botmetastasen.

Meer over ‘AD matrassen’

Als het gaat om de zorg voor jezelf of een geliefde, is het belangrijk om te begrijpen wat een ad matras precies is. Een cruciale rol in de preventie en behandeling van doorligwonden is het anti-decubitus matras. Ontdek de voordelen die ze bieden en de verschillende soorten die beschikbaar zijn op de markt. Bij het kiezen van een matras is het ook van belang om te overwegen hoe je het matras onderhoudt en het op de juiste manier gebruikt.

Het is cruciaal om te begrijpen waarom een AD matras gebruikt wordt, gezien de impact die het heeft op het welzijn van de patiënt. De kosten en vergoedingen kunnen variëren, evenals de levensduur. Voor degenen die overwegen er één aan te schaffen, is het essentieel om te weten waar je een AD matras kunt kopen. Zorg voor de huid is ook belangrijk; verdiep je in hoe huidverzorging samenhangt met het matras. Daarnaast geven wij je tips over hoe je een AD matras reinigt, en hoe het matras bijdraagt aan comfort, slaap, en het gebruik ervan bij verschillende aandoeningen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het belang van een AD matras?

Een AD matras, of foam matras, heeft veel belang voor wondgenezing, drukverdeling en een goede houding tijdens de slaap.

2. Hoe helpt een traagschuimmatras bij rugklachten?

Een traagschuimmatras kan helpen bij rugklachten door een goede slaaphouding te bieden en de juiste lichaamsondersteuning te geven.

3. Wat is het nut van matraskeuze voor slaaphygiëne?

Een goede matraskeuze is belangrijk voor slaaphygiëne omdat het kan helpen met een goede nachtrust en duurzaamheid bevordert.

4. Hoe ondersteunt een lattenbodem een foam matras?

Een lattenbodem ondersteunt een foam matras door te helpen met drukverdeling en het creëren van een comfortabele slaaphouding.

5. Kan een AD matras helpen bij wondgenezing?

Ja, sommige AD matrassen hebben de eigenschap om vacuüm te zuigen, wat kan helpen bij wondgenezing.

» Referenties

1. A Jonsson, M Lindén, M Lindgren, L-A Malmqvist, Y Bäcklund. (2005). Evaluation of antidecubitus mattresses. Med Biol Eng Comput, 43(5), 541-7.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16411624/

2. Mastrangelo D., Farina E., Gallicchio V., De Anna D., Bresadola F. (2010). Observational study of the use of antidecubitus mattress covers in the prevention and care of pressure ulcers. Acta Vulnologica, 8(2), 87-92.
https://www.minervamedica.it/en/journals/acta-vulnologica/article.php?cod=R45Y2010N02A0087

3. NHG-werkgroep: Wiersma Tj. (2015). Decubitus. NHG-STANDAARD KNR nummer M70.
https://richtlijnen.nhg.org/standaarden/decubitus

4. N Cullum, J Deeks, T A Sheldon, F Song, A W Fletcher. (2000). Beds, mattresses and cushions for pressure sore prevention and treatment. Cochrane Database Syst Rev, CD001735.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10796662/

5. N Cullum, E A Nelson, K Flemming, T Sheldon. (2001). Systematic reviews of wound care management: (5) beds; (6) compression; (7) laser therapy, therapeutic ultrasound, electrotherapy and electromagnetic therapy. Health Technol Assess, 5(9), 1-221.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11368833/

6. Elizabeth McInnes, Sally Em Bell-Syer, Jo C Dumville, Rosa Legood, Nicky A Cullum. (2008). Support surfaces for pressure ulcer prevention. Cochrane Database Syst Rev, CD001735.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18843621/

» Referenties

Conclusie beste anti decubitus matras 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Waarom een AD Matras Gebruiken: Belang en Nut (2023)

Laat een reactie achter