In dit artikel

Waarom een AD Matras Belangrijk is voor Ouderen (2023)

In dit artikel

Een AD matras is heel belangrijk voor ouderen. Dit matras is speciaal gemaakt om doorligwonden te stoppen. Doorligwonden, ook wel decubitus genoemd, komen vaak voor bij mensen die lang in bed moeten blijven.

Dit matras helpt dus mensen die veel rust nodig hebben. Als je lang ligt, kan de druk op je huid zorgen voor wonden. Dit gebeurt als het bloed niet goed stroomt naar die plekken. Een AD matras helpt om de druk te verminderen zodat er geen wonden komen.

Goede anti-decubitus schuimmatrassen zijn heel fijn voor ouderen. Ze doen hun werk heel goed en voorkomen decubitus. Ze zijn ook heel handig voor mensen die zorg nodig hebben, zoals zieke mensen en ouderen.

Een alternerend matras helpt hierbij ook veel. Dit matras verandert van vorm en daardoor vermindert het de druk op de huid. Dat is goed tegen doorligwonden. Dus een AD matras geeft oudere mensen veel steun en comfort in bed.

Key Takeaway

Volgens mijn test is het Nagomi Decubitus Matras het beste AD matras van dit moment. Dit matras bestaat uit een wisseldruksysteem. Ik heb gezien  de lichaamsdruk van de patiënt perfect wordt verdeeld over het anti decubitus matras. Dit maakt dat in bed liggen comfortabel en pijnloos wordt.

Voordelen van een AD Matras voor Ouderen

Een AD matras biedt vele voordelen voor ouderen. Hier zijn een paar van deze voordelen:

  1. Het voorkomt doorligwonden bij ouderen. Dit is heel belangrijk omdat doorligwonden veel pijn doen en lastig te genezen zijn.
  2. Het geeft het lichaam goede ondersteuning. Dit helpt rugklachten te verminderen en verbetert de slaapkwaliteit.
  3. Een AD matras is speciaal ontwikkeld voor hun noden. Dit zorgt voor een veilige en ontspannen ligplek.
  4. Het heeft druk verlagende eigenschappen. Drukpunten worden hierdoor minder, wat prettig is voor ouderen met gevoelige huid.
  5. Voor mensen die lang in bed moeten blijven, is dit matras ideaal. De kans op doorliggen neemt af door haar wisselhouding.
  6. Merken als Sleeptherapy maken topkwaliteit AD – matrassen om doorligwonden te stoppen.

Waar op te letten bij het kiezen van een AD Matras voor Ouderen

Bij het kiezen van een AD-matras voor ouderen zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Ten eerste is het essentieel om te controleren of het matras speciaal is ontworpen om doorligwonden te voorkomen.

Kijk naar matrassen die een drukverlagende eigenschap hebben en geschikt zijn voor de preventie van decubitus. Zorg ervoor dat het matras ook geschikt is voor het gebruik van anti-decubitus kussens, indien nodig.

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen of het matras past bij de lichamelijke behoeften van de oudere persoon. Dit omvat aspecten zoals het bieden van voldoende ondersteuning aan het lichaam, vooral aan de drukpunten, en het bevorderen van een comfortabele slaaphouding.

Bedenk ook of het matras geschikt is voor eventuele gezondheidsproblemen, zoals rugklachten.

Verder is het raadzaam om te kijken naar de kwaliteit en duurzaamheid van het matras. Kies voor een matras van een gerenommeerd merk dat voldoet aan de vereisten voor effectieve preventie van decubitus.

Controleer ook of het matras gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken is.

Ten slotte is het verstandig om rekening te houden met de persoonlijke voorkeuren en slaapgewoonten van de oudere persoon. Sommige mensen geven de voorkeur aan een harder matras, terwijl anderen liever een zachter matras hebben.

Het is belangrijk om een matras te kiezen dat aansluit bij de slaapbehoeften en voorkeuren van de persoon.

Het kiezen van het juiste AD-matras voor ouderen is dus een combinatie van het vinden van een matras dat decubituspreventie biedt, aan de lichamelijke behoeften voldoet, van goede kwaliteit is en past bij de persoonlijke slaapvoorkeuren.

Meer over ‘AD matrassen’

De wereld van AD matrassen is breed en essentieel, vooral voor degenen die het meest kwetsbaar zijn voor decubitus. Als je je afvraagt wat is een ad matras of hoe werkt een anti-decubitus matras, dan ben je hier op de juiste plek. Ze zijn ontworpen met vele voordelen, te beginnen met de voordelen van een ad matras. Met verschillende soorten ad matrassen op de markt, is het belangrijk om te weten hoe je voor ze moet zorgen. Het onderhoud van een ad matras is essentieel, net als het begrijpen van de relatie tussen ad matras en huidverzorging.

Natuurlijk is hygiëne van het grootste belang, en je moet weten hoe een ad matras te reinigen. Naast de medische voordelen, is het ook belangrijk om te kijken naar het ad matras en comfort en hoe het kan bijdragen aan een betere ad matras en slaap ervaring. Dit type matras is niet alleen geschikt voor decubituspreventie, maar ook voor het gebruik van een ad matras bij verschillende aandoeningen. Hoewel ze van cruciaal belang zijn, zijn er ook alternatieven voor ad matrassen. Last but not least, het is essentieel te begrijpen waarom een ad matras belangrijk is voor ouderen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een AD matras en waarom is het belangrijk voor ouderen?

Een AD matras, ook bekend als een antidecubitusmatras of doorligmatras, is heel belangrijk voor ouderen. Het helpt bij het geven van ligcomfort en goede lichaamsondersteuning.

2. Hoe helpt een zorgmatras bij het ontspannen liggen?

Een zorgmatras, zoals een luchtwisselmatras, heeft een druk verlagende eigenschap. Dit zorgt voor een meer ontspannen liggen en verbetert de lichamelijke gezondheid van ouderen.

3. Wat zijn de voordelen van een hoog laag bed voor ouderen?

Een hoog laag bed in combinatie met een anti decubitus kussen kan slapen gemakkelijker maken voor ouderen. Het verbetert het slaapcomfort en vermindert slaapstoornissen.

4. Welk matras is goed voor oudere mensen?

Een antidoorligmatras of decubitusmatras kan goed zijn voor ouderen. Deze matrassen geven betere ligondersteuning en kunnen helpen om gezond te blijven.

5. Kan ik ook andere producten gebruiken met een AD matras?

Ja, je kunt ook anti decubitus kussens gebruiken met een AD matras om de rust en het comfort van oudere mensen te verhogen.

» Referenties

1. A Jonsson, M Lindén, M Lindgren, L-A Malmqvist, Y Bäcklund. (2005). Evaluation of antidecubitus mattresses. Med Biol Eng Comput, 43(5), 541-7.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16411624/

2. Mastrangelo D., Farina E., Gallicchio V., De Anna D., Bresadola F. (2010). Observational study of the use of antidecubitus mattress covers in the prevention and care of pressure ulcers. Acta Vulnologica, 8(2), 87-92.
https://www.minervamedica.it/en/journals/acta-vulnologica/article.php?cod=R45Y2010N02A0087

3. NHG-werkgroep: Wiersma Tj. (2015). Decubitus. NHG-STANDAARD KNR nummer M70.
https://richtlijnen.nhg.org/standaarden/decubitus

4. N Cullum, J Deeks, T A Sheldon, F Song, A W Fletcher. (2000). Beds, mattresses and cushions for pressure sore prevention and treatment. Cochrane Database Syst Rev, CD001735.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10796662/

5. N Cullum, E A Nelson, K Flemming, T Sheldon. (2001). Systematic reviews of wound care management: (5) beds; (6) compression; (7) laser therapy, therapeutic ultrasound, electrotherapy and electromagnetic therapy. Health Technol Assess, 5(9), 1-221.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11368833/

6. Elizabeth McInnes, Sally Em Bell-Syer, Jo C Dumville, Rosa Legood, Nicky A Cullum. (2008). Support surfaces for pressure ulcer prevention. Cochrane Database Syst Rev, CD001735.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18843621/

» Referenties

Conclusie beste anti decubitus matras 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Waarom een AD Matras Belangrijk is voor Ouderen (2023)

Laat een reactie achter