In dit artikel

Video Bellen voor Senioren: Skype en Facetime op Tablets (2023)

In dit artikel

Heb je ooit moeite gehad met videobellen, vooral als senior? Je bent niet de enige, want ook ik heb dat ooit meegemaakt. Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan en ontdekt dat er verschillende apps zijn zoals Skype en Facetime die ideaal zijn voor senioren om te gebruiken op tablets.

In dit artikel bied ik je een gemakkelijk te volgen gids over hoe je deze apps kunt gebruiken voor videobellen op tablets. Dus laten we beginnen, want er is geen beter moment dan nu om de kracht van technologie te omarmen.

Kort samengevat:

Ik heb de SeniorenTAB SA8W verkozen tot de beste senioren tablet. De tablet heeft een eenvoudige menustructuur en is bovendien voorzien van WhatsApp, waardoor het mogelijk is om met elkaar in contact te blijven. Dankzij het extra grote lettertype, kunt u gemakkelijk berichten, de krant lezen of e mailen.

Samenvatting

 • Skype en FaceTime zijn handige apps voor senioren om te videobellen op tablets.
 • Skype is ideaal voor groepsgesprekken en werkt goed op verschillende apparaten.
 • FaceTime is speciaal ontworpen voor Apple – apparaten en biedt gemakkelijke communicatie met één persoon tegelijk.
 • Belangrijke benodigdheden en tips zijn onder andere een tablet met een camera aan de voorkant, een goede internetverbinding, het installeren van een geschikte app en het oefenen van het gebruik ervan.

Verschillende apps voor video bellen op tablets

Skype en FaceTime zijn twee populaire apps die gebruikt kunnen worden voor video bellen op tablets.

Skype

Skype is een fijne app voor videobellen. Het maakt niet uit of je ver weg bent. Met Skype kan je altijd praten met vrienden en familie. De app is ook goed voor groepsgesprekken. Je kan meerdere mensen in één keer bellen.

Met een hotmail account voeg je snel nieuwe contacten toe. Skype zit al op veel tablets. Zo niet, dan zet je het er zelf op. Dat gaat heel makkelijk. De app werkt ook goed op een computer of mobiele telefoon.

FaceTime

FaceTime is een handige app waarmee je kunt videobellen op je tablet. Het is speciaal ontworpen voor iPhone- en iPad-gebruikers, dus als je een Apple-apparaat hebt, kun je deze app gebruiken.

Met FaceTime kun je gemakkelijk contacten toevoegen en videobellen. Het enige wat je nodig hebt is een Apple ID en een goede internetverbinding. Je kunt met één persoon tegelijk videobellen, maar het is niet mogelijk om groepsgesprekken te voeren met meerdere mensen.

FaceTime is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke app waarmee je snel en gemakkelijk kunt communiceren met vrienden en familie, zelfs als ze ver weg zijn.

Benodigdheden en tips voor video bellen op tablets

Om te kunnen videobellen op een tablet, zijn er een paar benodigdheden en tips die handig zijn om te weten. Hier zijn ze:

 • Zorg ervoor dat je een tablet hebt met een camera aan de voorkant. Dit is nodig om de persoon aan de andere kant van de video-oproep te kunnen zien.
 • Zorg ervoor dat je tablet verbonden is met internet. Video – bellen vereist een goede internetverbinding, dus zorg ervoor dat je verbonden bent met wifi of gebruik maakt van mobiel internet.
 • Installeer een geschikte app voor video – bellen op je tablet. Voor iPads kun je FaceTime gebruiken en voor Android tablets zijn er apps zoals Skype en Google Duo beschikbaar.
 • Maak een account aan bij de app die je wilt gebruiken voor video-bellen. Dit kan bijvoorbeeld een Skype-account zijn.
 • Voeg contacten toe aan je app zodat je gemakkelijk kunt videobellen met bekenden.
 • Oefen het gebruik van de app voordat je gaat videobellen. Probeer verschillende functies uit, zoals het aantikken van contacten of het vegen om te beantwoorden.
 • Kies een rustige plek waar je kunt videobellen zonder afleiding of achtergrondlawaai.
 • Zorg ervoor dat je tablet is opgeladen voordat je gaat videobellen, zodat de batterij niet leeg raakt tijdens het gesprek.

Meer over ‘Seniorentablet’

De digitale wereld kan voor senioren soms overweldigend zijn, maar met de juiste hulpmiddelen en kennis wordt het een stuk eenvoudiger en leuker. Zo kan het kiezen van de juiste tablet een groot verschil maken in het dagelijks gebruik. Benieuwd naar welke tablet keuze senioren vaak maken of welke tablet privacy tips senioren het meest waarderen? En welke apps voor senioren tablets het meest worden gebruikt? Lees dan verder en ontdek hoe senioren het beste uit hun tablets halen, welke internet op de tablet senioren het liefst gebruiken en de vele voordelen van tablets voor senioren.

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten hoe je als senior optimaal gebruik maakt van je tablet. Hiervoor zijn diverse tablet cursussen voor senioren beschikbaar. Naast het feit dat een tablet handig en leerzaam kan zijn, is het ook essentieel om te weten welke tablet accessoires voor senioren beschikbaar zijn voor extra gemak. Bovendien zijn er specifieke gezondheid apps op tablets voor ouderen, zodat men gezond en geïnformeerd blijft. Andere interessante mogelijkheden zijn onder andere video bellen op tablets senioren, tablet onderhoud senioren, ebooks lezen op tablets voor ouderen en de handige dagelijkse tablet tips senioren die het dagelijks gebruik vergemakkelijken.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Video Bellen voor Senioren: Skype en Facetime op Tablets?

Video Bellen voor Senioren is een manier van online communicatie waarbij ouderen videooproepen kunnen maken en ontvangen op Skype of Facetime via tablets.

2. Hoe kan ik een Skypeaccount aanmaken voor een oudere?

Je kunt een Skypeaccount aanmaken door de applicatie te downloaden, een mobiel nummer in te voeren en de instructies te volgen. Het is zeer nuttig voor de communicatie tussen ouderen en hun familieleden.

3. Kan ik Facetime gebruiken op een Konnekt Videophone?

Nee, Facetime is alleen beschikbaar voor Applegebruikers op apparaten zoals iPhone of iPad. Voor andere apparaten zijn er alternatieve apps zoals Skype.

4. Is er een sim kaart nodig om Skype of Facetime te gebruiken?

Nee, zowel Skype als Facetime werken op basis van online communicatie, dus je hebt alleen een internetverbinding nodig. Je mobiele nummer wordt alleen gebruikt om je account aan te maken.

5. Zijn mobiele telefoons beter dan tablets voor video bellen voor senioren?

Het hangt af van de persoonlijke voorkeur van de oudere. Tablets hebben grotere schermen, wat kan helpen voor mensen met visuele beperkingen. Mobiele telefoons zijn echter draagbaarder en makkelijker mee te nemen.

» Referenties


1. Petrie, H. & Darzentas, J. S. (2017). Older People’s Use of Tablets and Smartphones: A Review of Research. International Conference on Universal Access in Human-Computer Interaction, UAHCI 2017: Universal Access in Human–Computer Interaction. Design and Development Approaches and Methods, pp 85–104.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-58706-6_7

2. Vaportzis, E., Clausen, M. G., & Gow, A. J. (2017). Older Adults Perceptions of Technology and Barriers to Interacting with Tablet Computers: A Focus Group Study. Front. Psychol., 04 October 2017, Sec. Human-Media Interaction, Volume 8 – 2017.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2017.01687/full

» Referenties

Conclusie beste seniorentablet 2023 

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Video Bellen voor Senioren: Skype en Facetime op Tablets (2023)

Laat een reactie achter