In dit artikel

Valys Aanvragen: Uw Gids Voor Speciaal Vervoer

Valys Aanvragen: Uw Gids Voor Speciaal Vervoer (2023)

In dit artikel

Valys is speciaal voor ouderen en mensen met een beperking. Zij kunnen een Valys-pas aanvragen bij de gemeente. U moet wel een bewijs hebben dat u recht heeft op Wmo-vervoer. Valys Basis is voor uitstapjes buiten uw regio.

Het gaat om reizen van meer dan 5 OV-zones of 25 km vanaf uw woonadres.

Valys biedt ook hulp aan sporters met een beperking. Het tarief is laag, en de rit is veilig en comfortabel. De kosten mag u misschien aftrekken. Voor vragen belt u Valys. Weet dat zij uw vervoer goed kunnen regelen.

Wat is Valys?

Valys is een speciaal vervoerssysteem dat is ontworpen om mensen met een mobiliteitsbeperking te helpen bij het reizen naar hun bestemmingen, zoals sociaal-recreatieve uitstapjes, binnen de regio en daarbuiten.

Doel van Valys

Valys biedt veilig en goedkoop vervoer. Het is voor ouderen en mensen met een beperking. Valys zorgt voor ritten over meer dan 5 OV-zones of 25 kilometer vanaf je huis. Het is ook voor sporters met een beperking.

Valys is er voor leuke uitjes buiten je regio. Het helpt mensen deel te nemen aan het leven buiten hun huis.

Doelgroep van Valys

Valys is bedoeld voor ouderen en mensen met een beperking. Het biedt speciaal vervoer voor mensen die niet zelfstandig kunnen reizen met het openbaar vervoer. Valys Basis kan worden gebruikt voor sociaal-recreatieve uitstapjes buiten uw regio, als u verder reist dan 5 OV-zones of 25 kilometer vanaf uw woonadres.

Valys regelt ook vervoer voor sporters met een beperking. Om in aanmerking te komen voor Valys, moet u een bewijs hebben van de gemeente dat u recht heeft op Wmo-vervoer.

Hoe werkt Valys?

Valys werkt door middel van het aanvragen van een vervoerspas. Als u ouder bent dan 75 jaar of een mobiliteitsbeperking heeft, kunt u in aanmerking komen voor Valys. Om een Valys-pas aan te vragen, moet u contact opnemen met uw gemeente en een bewijs van de gemeente hebben dat u recht heeft op Wmo-vervoer.

Valys regelt taxivervoer voor sociaal-recreatieve uitstapjes buiten uw regio, als u verder reist dan 5 OV-zones of 25 kilometer vanaf uw woonadres. Het tarief voor Valys is verlaagd en er zijn ook speciale vervoersmogelijkheden voor sporters met een beperking.

Om gebruik te maken van Valys, moet u uw reis van tevoren reserveren via de Valys-website of telefonisch. Valys is een handige service voor mensen met mobiliteitsbeperkingen die veilig en comfortabel willen reizen.

Hoe Valys aanvragen?

Om Valys aan te vragen, moet u de vereiste documenten verzamelen en de aanvraagprocedure volgen. Neem contact op met Valys voor meer informatie.

Vereiste documenten

Om een Valys-pas aan te vragen, heeft u de volgende documenten nodig:

  1. Een bewijs van de gemeente waaruit blijkt dat u recht heeft op Wmo – vervoer.
  2. Een ingevuld aanvraagformulier voor Valys.
  3. Een geldig identiteitsbewijs, zoals een paspoort of ID – kaart.

Aanvraagprocedure

Om een Valys-pas aan te vragen, volgt u de onderstaande stappen:

  1. Verzamel alle vereiste documenten, zoals een identiteitsbewijs en het bewijs van de gemeente dat u recht heeft op Wmo-vervoer.
  2. Ga naar de website van Valys en zoek het aanvraagformulier.
  3. Vul het formulier in met uw persoonlijke gegevens en voeg de benodigde documenten toe.
  4. Stuur het ingevulde formulier en de documenten op naar het opgegeven adres.
  5. Na ontvangst van uw aanvraag zal Valys deze beoordelen en binnen een bepaalde tijd contact met u opnemen.
  6. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een vervoerspas waarmee u gebruik kunt maken van Valys-voorzieningen.
  7. U kunt nu reserveringen maken voor speciaal vervoer buiten uw regio.

Contactgegevens Valys

Als u meer informatie wilt over Valys of als u vragen heeft over het aanvragen van de vervoerspas, kunt u contact opnemen met Valys. U kunt ze bereiken via telefoonnummer [telefoonnummer] of een e-mail sturen naar [e-mailadres].

Hun klantenservice staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen met het aanvraagproces. Aarzel niet om contact met hen op te nemen voor ondersteuning en begeleiding bij het regelen van speciaal vervoer voor uw mobiliteitsbeperking.

Meer over ‘Rijdende hulpmiddelen’

Wil je meer weten over rijdende hulpmiddelen en hoe je ze kunt gebruiken? Bekijk dan ook deze blogs: valys aanvragen, valys vervoer, duo scootmobiel, Mobiliteit, en Rijdende hulpmiddelen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent Valys Aanvragen: Uw Gids Voor Speciaal Vervoer?

Valys Aanvragen: Uw Gids Voor Speciaal Vervoer is een dienst voor mensen met beperkingen. Het gaat om speciaal vervoer buiten de OV-zones voor sociaal-recreatieve uitstapjes.

2. Hoe kan je een Valyspas aanvragen?

Je kunt een Valyspas aanvragen voor Wmo-vervoer op verlaagd tarief. Deze pas is bedoeld voor speciaal vervoer zoals Valys vervoer voor speciale behoeften.

3. Wat zijn de Valys regels en voorwaarden?

De belangrijkste Valys regels en voorwaarden gaan over de bestemmingen en reisopties, het reserveringsproces, de beschikbaarheid en de kosten van de dienst.

4. Is Valys rolstoeltoegankelijk?

Ja, Valys heeft diensten die rolstoeltoegankelijk zijn. Ze bieden ook assistentie aan tijdens uw reis.

5. Kunnen sporters met een beperking ook gebruik maken van Valys?

Ja, sporters met een beperking kunnen zeker een beroep doen op Valys. De dienst zorgt ervoor dat zij veilig bij hun sportlocatie aankomen.

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Valys Aanvragen: Uw Gids Voor Speciaal Vervoer (2023)

Laat een reactie achter