In dit artikel

Alles wat u moet weten over Unive personenalarmering en vergoedingen

Alles wat u moet weten over Unive personenalarmering en vergoedingen

In dit artikel

Heeft u behoefte aan veiligheid in noodgevallen binnen uw eigen woonomgeving? Univé biedt een personenalarmeringssysteem dat u die zekerheid kan geven. In deze blog leggen wij uit hoe u kunt profiteren van de vergoedingen die Univé biedt voor deze essentiële service.

Lees verder voor gemoedsrust.

Key Takeaway

Een goede personenalarmering is in mijn ogen Nederlandse Senioren Alarming. Dit merk heeft een waterdicht horloge dat u ook buiten kunt gebruiken om veilig te blijven. Met de abonnementsvorm kunt u ook voor professionele opvolging kiezen. Een fijne zorghulpmiddel om u meer veilig te voelen

Samenvatting

 • Univé Personenalarmering zorgt voor veiligheid in noodsituaties en met een druk op de knop krijgt u hulp van de meldkamer, 24 uur per dag.
 • U kunt een vergoeding krijgen voor het personenalarmeringssysteem via de basisverzekering of aanvullende verzekering bij Univé, zeker als u een medische indicatie heeft.
 • Voor sociale vergoedingen van personenalarmering kunt u ook terecht bij uw gemeente of via de aanvullende verzekeringen van Univé, afhankelijk van uw situatie.
 • Aanmelden voor een personenalarmeringssysteem doet u eenvoudig online via alarmaanvragen.nl en kiezen voor het systeem dat past bij uw behoeften.
 • Check altijd goed de vergoedingen en voorwaarden voor personenalarmering binnen uw zorgpolis bij Univé, zodat u weet wat uw mogelijkheden zijn.

Wat is Unive Personenalarmering en hoe werkt het?

Een oudere persoon draagt een Univé Persoonlijk Alarm en zit omringd door familie.

Univé Personenalarmering is een veiligheidssysteem dat u draagt als een hanger of polsband. Met een druk op de knop schakelt u direct de meldkamer in wanneer u in nood verkeert. Stel, u valt thuis en kunt niet meer overeind komen, dan biedt dit systeem uitkomst.

De meldkamer is dag en nacht bereikbaar en helpt om snel de nodige hulp in te schakelen, of het nu gaat om familieleden, buren of zelfs spoedeisende hulp.

Dit alarmeringssysteem werkt eenvoudig en efficiënt. U draagt de personenalarm altijd bij u, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. In geval van een ongeval of plotseling gezondheidsprobleem bent u slechts één knop verwijderd van assistentie.

Zodra u op de knop drukt, maakt het apparaat contact met de meldkamer van Univé. De medewerker die uw oproep beantwoordt, kan via een spreek-luister verbinding direct met u communiceren om de situatie in te schatten en snel te handelen.

Vergoeding van personenalarmering door Univé

Alles wat u moet weten over Unive personenalarmering en vergoedingen

U vraagt zich wellicht af hoe het zit met de vergoedingen van personenalarmering als u verzekerd bent bij Univé. In het volgende deel gaan we dieper in op de voorwaarden en mogelijkheden voor vergoeding, zowel vanuit medisch als sociaal oogpunt, en hoe deze zich verhouden tot uw polisvoorwaarden.

Medische vergoedingen

Medische vergoedingen voor personenalarmering zijn afhankelijk van uw situatie en de polis die u heeft bij Univé. Heeft u een medische indicatie en een machtiging van Univé, dan kunt u in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering of een aanvullende verzekering.

Deze vergoeding valt meestal niet onder het eigen risico, maar controleer altijd bij Univé of er sprake kan zijn van een eigen bijdrage.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, is het belangrijk dat de personenalarmering wordt aangevraagd bij gecontracteerde zorgverleners. Zij werken direct samen met Univé en dit zorgt ervoor dat alles rondom uw personenalarm soepel verloopt.

Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de voorwaarden en laat u goed informeren over de mogelijke kosten die vergoed worden. Een duidelijk overzicht vindt u in de polisvoorwaarden van de Univé Zorg Geregeld polis, de Univé Zorg Vrij polis en de bijbehorende aanvullende verzekeringen.

Sociale vergoedingen

Univé begrijpt dat personenalarmering meer is dan alleen een medische voorziening. Het kan ook sociale zekerheid bieden aan diegenen die zich kwetsbaar voelen in hun dagelijks leven.

Daarom kijken zorgverzekeraars naar het bredere plaatje en bieden zij soms sociale vergoedingen voor personenalarmeringssystemen.

Deze vergoedingen zijn bedoeld om het welzijn van individuen te bevorderen en hun zelfredzaamheid te vergroten. U kunt via uw aanvullende zorgverzekering bij Univé nagaan of u recht heeft op deze sociale vergoedingen.

Uw gemeente kan in bepaalde gevallen ook ondersteuning bieden, afhankelijk van persoonlijke omstandigheden en lokale regelgeving rondom zorgverzekeringen en sociale voorzieningen.

Meer informatie over Unive Personenalarmering

Bent u op zoek naar meer details over het personenalarmeringssysteem van Univé? U vindt uitgebreide informatie op de website van Univé. Daar leest u hoe u zich kunt aanmelden, wat de mogelijke kosten zijn en welke extra services er aangeboden worden.

Dit systeem is een slimme oplossing voor iedereen die extra veiligheid thuis of buitenshuis wenst. Het werkt eenvoudig: met één druk op de knop staat u in contact met een hulpverlener, dag en nacht.

Uw veiligheid staat voorop en daarom maakt Univé gebruik van de nieuwste technologieën binnen de personenalarmering. Het systeem is niet alleen gericht op ouderen, maar ook op mensen met een medische aandoening die extra zorg en veiligheid nodig hebben.

Gaat u vaak naar het ziekenhuis of heeft u regelmatig fysiotherapie? Met de personenalarmering van Univé gaat u altijd met een gerust hart op pad, wetende dat hulp slechts een knop van u verwijderd is.

Voor gedetailleerde informatie over dekking, installatie en gebruik kunt u terecht bij de klantenservice van Univé of een bezoek brengen aan een van hun kantoren verspreid over het land.

Hoe een personenalarmeringssysteem aan te vragen bij Univé?

Nu u meer weet over Unive Personenalarmering, is de volgende stap het aanvraagproces te begrijpen. Een personenalarmeringssysteem aanvragen bij Univé is een rechttoe rechtaan procedure die u geruststelling en veiligheid kan bieden.

 • Begin met het verzamelen van relevante medische documentatie waaruit blijkt dat er noodzaak is voor personenalarmering.
 • Ga naar de website alarmaanvragen.nl en vul het aanvraagformulier zorgvuldig in.
 • Verstrek uw persoonlijke gegevens zoals naam, adres en contactinformatie op het formulier.
 • Duid de specifieke redenen aan waarvoor u het alarm nodig heeft; dit kan zijn voor medische of sociale veiligheid.
 • Voeg indien nodig een medische verklaring toe, uitgegeven door uw behandelend arts of ziekenhuis, om de medische noodzaak te onderbouwen.
 • Kies het type personenalarmeringssysteem dat bij uw situatie past; Univé biedt verschillende opties die kunnen variëren in functionaliteit.
 • Lees goed door welke vergoedingen mogelijk zijn voor personenalarmering via Univé en wat uw eigen bijdrage zou kunnen zijn.
 • Controleer alle ingevulde informatie voordat u de aanvraag indient om zeker te zijn dat alles klopt en compleet is.
 • Wacht op reactie van Univé; zij zullen beoordelen of u in aanmerking komt voor een vergoeding en zo ja, welke stappen vervolgens genomen moeten worden.

Conclusie

Veilig thuis blijven wonen wordt haalbaar met Univé personenalarmering. Vertrouw op de efficiënte alarmopvolging en blijf gerust gesteld in eigen omgeving. Vind alle nodige informatie en maak gebruik van de zorgzoeker op unive.nl.

De vergoedingen voor personenalarmering, zowel medisch als sociaal, tonen Univé’s betrokkenheid bij uw veiligheid. Ontdek de toegevoegde waarde van aanvullende verzekeringen voor een passende dekking.

Sta sterk in uw keuze voor zekerheid en comfort met de diensten van Univé.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Unive personenalarmering precies?

Unive personenalarmering is een systeem dat hulp biedt aan mensen in noodsituaties door hen met één druk op de knop in contact te brengen met bijvoorbeeld familieleden of zorgmedewerkers van ziekenhuizen.

2. Hoe kan ik weten of ik recht heb op vergoeding voor Unive personenalarmering?

U kunt uw recht op vergoeding controleren door uw verzekeringspolis te bekijken of direct contact op te nemen met Unive. Zij kunnen u informeren over de specifieke voorwaarden en vergoedingen.

3. Zijn er kosten verbonden aan Unive personenalarmering?

Ja, er zijn kosten verbonden aan het gebruik van Unive personenalarmering, maar soms kan een gedeelte of de volledige kosten vergoed worden door uw verzekeringspakket.

4. Hoe helpt Unive personenalarmering mij in geval van een medisch noodgeval?

Als u medische hulp nodig heeft, stelt Unive personenalarmering u in staat snel hulp in te schakelen. Met één druk op de knop kunt u direct communiceren met een hulpverlener of worden verbonden met het dichtstbijzijnde ziekenhuis voor snelle assistentie.

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen