Tweedehands rolstoel quickie kopen: waar moet je op letten?

Tweedehands rolstoel quickie kopen: waar moet je op letten?

Het vinden van een geschikte tweedehands rolstoel kan een complexe uitdaging zijn. Quickie rolstoelen staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid, maar zelfs dan is voorzichtigheid geboden.

Dit artikel wijst u op belangrijke aandachtspunten bij het kiezen van een gebruikte Quickie rolstoel, zodat u veilig en comfortabel onderweg bent. Ontdek de essentiële tips om een weloverwogen beslissing te maken.

Key Takeaway

De beste rolstoel van 2024 is Excel G-Lite. Deze rolstoel heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

 • Inspecteer de tweedehands Quickie rolstoel zorgvuldig op schade en slijtage, zoals de staat van armleuningen, zitgedeelte, wielen en remmen, om veiligheid en comfort te garanderen.
 • Probeer de rolstoel uit om te beoordelen of deze goed past; let hierbij op de maat en het comfort van zitting en rugleuning, en of er aanpassingsmogelijkheden zijn voor persoonlijk gebruik.
 • Test alle functies van de rolstoel, waaronder de remmen, bewegende delen zoals voetsteunen, en indien het een elektrische rolstoel betreft, de accu en bedieningselementen.
 • Informeer naar de onderhoudsgeschiedenis van de rolstoel en check of er garantievoorwaarden zijn of dat aanpassingen mogelijk zijn.
 • Oriënteer je zowel online als bij erkende verkooppunten zoals Thuiszorgwinkelxl.nl voor een breed assortiment aan tweedehands Quickie rolstoelen, waar je vaak ook garantie en deskundig advies krijgt.

Overwegingen bij de aankoop van een tweedehands Quickie rolstoel

Persoon test een gebruikte Quickie rolstoel in een park.

Als u overweegt een tweedehands Quickie rolstoel aan te schaffen, is het essentieel om kritisch te kijken naar verschillende aspecten die de veiligheid en het comfort bepalen. Uw keuze moet niet alleen gebaseerd zijn op de prijs, maar ook op een grondige beoordeling van de technische staat, ergonomie en betrouwbaarheid van de rolstoel.

Controle op de staat van de rolstoel

Het inspecteren van de staat van een tweedehands rolstoel Quickie is cruciaal voordat je tot aankoop overgaat. Let op beschadigingen die de veiligheid en het comfort kunnen beïnvloeden.

 • Bekijk de armleuningen op eventuele schade of slijtage. Gebroken of losse onderdelen kunnen ongemak veroorzaken en moeten mogelijk vervangen worden.
 • Controleer het zitgedeelte en rugleuning. Deze moeten stevig zijn en geen tekenen van doorzakking vertonen.
 • Inspecteer de wielen en banden grondig. Zorg ervoor dat ze intact zijn, soepel draaien en geen ernstige slijtage hebben.
 • Test alle bewegende delen, zoals voetsteunen en kantelfuncties. Ze moeten zonder problemen functioneren.
 • Vergeet niet om ook naar de remmen te kijken. Veilige remmen zijn essentieel voor een betrouwbare rolstoel Quickie.
 • Vraag naar de onderhoudshistorie van de rolstoel om inzicht te krijgen in hoe goed deze is verzorgd.
 • Overweeg of er garantievoorwaarden gelden bij het kopen via marktplaats b.v. of andere verkoopkanalen.
 • Check of alle originele accessoires aanwezig zijn, die kunnen bijdragen aan het gemak en functionaliteit van de rolstoel.

Evalueren van het comfort en de maat

Het kiezen van de juiste maat en het vaststellen van het comfortniveau van een tweedehands Quickie rolstoel zijn cruciale stappen. Quickie rolstoelen staan bekend om hun ergonomisch gevormde zitting en rugleuning die maximaal comfort bieden.

Zorg ervoor dat je goed in de rolstoel past; de breedte, diepte en hoogte van de zitting moeten aansluiten bij je lichaamsbouw. Beoordeel ook de stevigheid van de rugsteun en de ondersteuning die de armleuningen bieden.

Een rolstoel die niet goed zit, kan leiden tot ongemak en gezondheidsproblemen op de lange termijn.

Controleer bij het evalueren of de maat aanpasbaar is aan je persoonlijke wensen. De Quickie LIFE serie staat bekend om zijn lichtgewicht, sterke constructie en aanpasbaarheid, wat essentieel is voor comfort en dagelijkse functionaliteit.

Ga na of verstelmogelijkheden zoals voetsteunen en rugleuning eenvoudig te bedienen zijn. Test ook of je gemakkelijk in en uit de rolstoel kunt komen. Een goede pasvorm verhoogt niet alleen het comfort, maar verbetert ook jouw mobiliteit en zelfstandigheid.

Verifiëren van de functionaliteit van de rolstoel

Nadat u heeft vastgesteld dat de rolstoel comfortabel zit en goed past, is het tijd om te controleren of alle functies naar behoren werken. Test de remmen, kijk of de wielen soepel draaien en controleer of de voetsteunen verstelbaar zijn.

Voor een elektrische Quickie rolstoel, zoals de Salsa M2, betekent dit ook het testen van de accu en de bedieningselementen. Zorg ervoor dat alle bewegende delen niet alleen functioneren, maar ook veilig en betrouwbaar zijn voor dagelijks gebruik.

Inspecteer de stoel op eventuele tekenen van slijtage die de functionaliteit kunnen beïnvloeden. Rol met de rolstoel over verschillende ondergronden om te verzekeren dat deze stabiel en wendbaar blijft.

Vergeet niet om speciale aandacht te geven aan onderdelen zoals armleuningen en kussens – deze zijn cruciaal voor uw comfort maar ook essentieel voor de steun die de rolstoel biedt.

Hiermee waarborgt u niet alleen uw mobiliteit, maar ook uw veiligheid en welzijn.

Populaire Quickie Rolstoel Modellen

Quickie biedt een scala aan rolstoelen die bekend staan om hun kwaliteit en innovatie. Elk model heeft unieke eigenschappen die aansluiten bij diverse behoeften en levensstijlen.

 • De Quickie Xenon² valt op door zijn ongeëvenaarde vouwcapaciteiten, waardoor hij uitermate geschikt is voor actieve gebruikers die waarde hechten aan mobiliteit en gemak. Zijn lichtgewicht frame en strakke lijnen maken het mogelijk om de rolstoel snel en eenvoudig op te bergen.
 • Quickie LIFE rolstoelen blinken uit in veelzijdigheid; ze zijn robuust én licht van gewicht. Dit model past zich gemakkelijk aan de gebruiker aan door de instelbare rugleuning en zithoogte. Het moderne design zorgt er ook voor dat de LIFE niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk.
 • Voor wie zoekt naar comfort gecombineerd met technische verfijning, is de QUICKIE Q – series een uitstekende keuze. Deze serie biedt geavanceerde technologieën zoals verstelbare assen en individueel instelbare componenten voor een rijervaring op maat.

Gids voor het kopen van een Tweedehands Rolstoel Quickie

Het aanschaffen van een tweedehands rolstoel Quickie vereist oplettendheid en een goed overwogen aanpak. Hieronder vind je concrete stappen die je helpen bij het maken van een verantwoorde keuze.

 • Begin met het vaststellen van het type Quickie rolstoel dat past bij jouw behoeftes; lichtgewicht modellen bieden meer gemak voor dagelijks gebruik.
 • Inspecteer de rolstoel persoonlijk om zeker te zijn van de staat ervan; let hierbij op slijtage van banden en frame.
 • Test het comfort door in de rolstoel te zitten; controleer of de maat geschikt is en of er voldoende ondersteuning is.
 • Ga na of alle functies naar behoren werken, zoals remmen en vouwmechanismen; de Xenon² staat bekend om zijn excellente vouweigenschappen.
 • Informeer naar de geschiedenis van onderhoud en vraag of er recente reparaties uitgevoerd zijn; dit geeft inzicht in mogelijke toekomstige kosten.
 • Overweeg aankoop bij erkende winkels zoals een Thuiszorgwinkel, waar je advies krijgt en garantie op je aankoop hebt.
 • Check alternatieve verkooppunten zoals Hulpmiddelwereld voor hun expertise en serviceopties inclusief achteraf betalen.
 • Onderzoek of er aanpassingen mogelijk zijn om de rolstoel geheel naar jouw wensen in te richten.

Waar te koop?

Na het doorlopen van de koopgids bent u nu klaar om te ontdekken waar u een tweedehands Quickie rolstoel kunt aanschaffen. Thuiszorgwinkelxl.nl is een betrouwbare leverancier die niet alleen een brede selectie aan rolstoelen biedt, maar ook deskundig advies en een garantie van 2 jaar levert.

Zij hebben lichtgewicht modellen zoals de Quickie Xenon², bekend om zijn ultra-lichtgewicht en minimalistisch design.

Voor wie op zoek is naar elektrische opties, zijn er modellen zoals de Quickie Jive R en de Salsa M2 beschikbaar. Deze tweedehands elektrische rolstoelen combineren comfort met geavanceerde functionaliteit.

Naast praktische oplossingen vindt u bij verschillende aanbieders ook stijlvolle Italiaanse design rolstoelen van Quickie, die zowel functionaliteit als esthetiek benadrukken. Zoek online met specifieke zoektermen zoals ‘vouwframe rolstoel’, ‘quickie elektrische rolstoel onderdelen’ of ‘quickie xenon’ voor meer gedetailleerde informatie en beschikbaarheid.

Conclusie

Kiezen voor een gebruikte Quickie rolstoel kan slim en kostenbesparend zijn. Let goed op de conditie en pasvorm om teleurstelling te voorkomen. Vraag uzelf af: past deze rolstoel bij mijn dagelijkse behoeften? Het belang van een veilige, comfortabele en functionele rolstoel is niet te onderschatten.

Zoek naar betrouwbare verkopers en vraag indien nodig om professioneel advies. U investeert niet alleen in mobiliteit, maar ook in levenskwaliteit. Ga vooruit met vertrouwen, wetende dat u goed geïnformeerd bent over uw aankoop.

Veelgestelde Vragen

1. Waar kan ik een tweedehands rolstoel quickie online bestellen?

U kunt een tweedehands rolstoel quickie gemakkelijk online bestellen via gespecialiseerde websites of online marktplaatsen die mobiliteitshulpmiddelen aanbieden.

2. Hoe weet ik of de tweedehands rolstoel quickie in goede staat is?

Controleer de beschrijving en foto’s zorgvuldig, vraag naar de onderhoudsgeschiedenis, en als mogelijk, regel een bezichtiging om de staat van de rolstoel persoonlijk te inspecteren voordat u koopt.

3. Is het veilig om een tweedehands rolstoel quickie online te kopen?

Ja, het kan veilig zijn als u aankoopt via een betrouwbare website en veilige betaalmethodes gebruikt. Check ook de retourvoorwaarden en garanties van de verkoper.

4. Kan ik advies krijgen over het kopen van een tweedehands rolstoel quickie?

Zeker, u kunt advies zoeken bij ergotherapeuten of professionals in medische hulpmiddelen, en lees beoordelingen en ervaringen van anderen die al eerder zo’n aankoop hebben gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *