In dit artikel

Kopen van een Tweedehands Loopfiets voor Volwassenen

Kopen van een Tweedehands Loopfiets voor Volwassenen

In dit artikel

Het kopen van een tweedehands loopfiets voor volwassenen kan overweldigend zijn, met zoveel opties en details om op te letten. Ik begrijp dat maar al te goed, want ik heb dit zelf ervaren en daarom uitgebreid onderzoek gedaan naar het kopen van een betrouwbare tweedehands loopfiets.

Dit artikel bevat praktische tips en stappen die je kunnen helpen om de perfecte tweedehands loopfiets te vinden die past bij jouw behoeften en budget. Lees verder om de voordelen van een loopfiets voor volwassenen te ontdekken en de valkuilen bij het kopen van tweedehands te vermijden.

Key Takeaway:

De beste loopfiets volwassenen van 2023 volgens onze test is NRG Bike. Dit product is een van de lichtere loopfietsen, heeft een lage instap en kan makkelijk ingesteld worden aansluitend bij uw wensen. Daarnaast zijn er ook regelmatig kortingen op deze loopfiets volwassenen.

Samenvatting

 • Let goed op de staat van de tweedehands loopfiets, inclusief de lagers, wielen en algehele constructie.
 • Probeer de loopfiets altijd uit voordat je hem koopt om te controleren op comfort, soepelheid en eventuele gebreken.
 • Onderzoek of je in aanmerking komt voor een vergoeding bij het kopen van een tweedehands loopfiets, vooral als je deze nodig hebt vanwege medische redenen.
 • Overweeg verschillende modellen en opties, zoals opvouwbare loopfietsen, elektrische loopfietsen en loopfietsen met 3 wielen.

Waar op te letten bij het kopen van een tweedehands loopfiets voor volwassenen

Bij het kopen van een tweedehands loopfiets voor volwassenen is het belangrijk om goed te letten op de staat van de loopfiets.

Staat van de loopfiets

De staat van de loopfiets is uitermate belangrijk bij het kopen van een tweedehands exemplaar. Kijk zorgvuldig naar de lagers en wielen, deze moeten in goede conditie zijn. De loopfiets moet soepel draaien en de wielen moeten rondom gelijkmatig en zonder haperingen rollen.

Een goed onderhouden loopfiets toont vaak weinig tekenen van slijtage, wat een indicatie kan zijn van de algehele kwaliteit. Kijk ook naar de algehele constructie van de fiets: zijn er geen breuken of scheuren zichtbaar? Zijn alle onderdelen aanwezig en functioneren ze naar behoren? Vergeet ook niet om de bandenspanning te controleren; te lage druk kan duiden op een lek of andere problemen.

Het kopen van een tweedehands loopfiets kan kosteneffectief zijn, maar alleen als de staat van de loopfiets uitstekend is.

Uitproberen van de loopfiets

Bij het kopen van een tweedehands loopfiets is het essentieel om de loopfiets uit te proberen voordat je tot aankoop overgaat. Door de loopfiets zelf te testen, kun je controleren of deze goed bij jou past en of alles naar behoren werkt.

Let tijdens het uitproberen op de soepelheid van het stuur, de remmen en eventuele versnellingen. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de hoogte van het zadel en het stuur, zodat je comfortabel kunt rijden.

Vergeet ook niet om te letten op eventuele gebreken zoals loszittende onderdelen of beschadigingen aan het frame. Het uitproberen van de loopfiets geeft je een beter beeld van hoe deze zal functioneren tijdens jouw ritjes en helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen bij de aankoop van een tweedehands loopfiets voor volwassenen.

Vergoeding voor de loopfiets

Als je een tweedehands loopfiets voor volwassenen wilt kopen, is het de moeite waard om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Verschillende zorgverzekeringen en instanties zoals Wmo en UWV bieden mogelijkheden om een deel van de kosten voor de loopfiets vergoed te krijgen.

Dit kan vooral nuttig zijn als je de loopfiets nodig hebt vanwege een medische reden of mobiliteitsproblemen. Het is verstandig om contact op te nemen met je zorgverzekeraar of relevante instanties om te informeren naar de mogelijkheden en voorwaarden voor vergoeding.

Zo kun je financiële ondersteuning krijgen bij de aankoop van je tweedehands loopfiets.

Verschillende modellen en opties

Er zijn diverse modellen en opties beschikbaar voor tweedehands loopfietsen voor volwassenen, zoals opvouwbare loopfietsen, elektrische loopfietsen en loopfietsen met 3 wielen.

Opvouwbare loopfietsen voor volwassenen

Opvouwbare loopfietsen voor volwassenen zijn een handige optie voor mensen die hun loopfiets gemakkelijk willen kunnen opbergen of meenemen. Deze modellen hebben het voordeel dat ze compact en draagbaar zijn. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden bij het kopen van een opvouwbare loopfiets:

 • Kies voor een stevig en duurzaam frame: Een opvouwbare loopfiets moet in staat zijn om het gewicht van een volwassene te dragen, dus zorg ervoor dat het frame stevig genoeg is.
 • Controleer de vouwmechanismen: Het is belangrijk dat de vouwmechanismen soepel werken en gemakkelijk te bedienen zijn. Controleer of alle vergrendelingen goed functioneren en er geen speling of losse onderdelen zijn.
 • Let op het gewicht en de draagbaarheid: Als u van plan bent uw opvouwbare loopfiets vaak mee te nemen, is het belangrijk om te kijken naar het gewicht en hoe gemakkelijk hij kan worden opgevouwen en gedragen.
 • Probeer de fiets uit voordat u koopt: Als mogelijk, probeer de opvouwbare loopfiets uit voordat u hem koopt. Controleer of de hoogte verstelbaar is naar uw wensen en of u comfortabel kunt staan tijdens het gebruik.
 • Vergelijk prijzen en merken: Er zijn verschillende merken die opvouwbare loopfietsen aanbieden voor volwassenen, dus vergelijk prijzen en lees reviews om de beste optie voor uw behoeften en budget te vinden.
 • Denk aan extra functies: Sommige opvouwbare loopfietsen hebben extra functies zoals een bagagedrager of een verstelbaar stuur. Bedenk welke functies voor u belangrijk zijn en zoek naar modellen die daaraan voldoen.

Elektrische loopfietsen

Elektrische loopfietsen zijn een geweldige optie voor volwassenen die extra ondersteuning nodig hebben tijdens het fietsen. Hier zijn enkele belangrijke feiten over elektrische loopfietsen:

 1. Elektrische loopfietsen gebruiken een batterij om de berijder te helpen bij het trappen. Dit zorgt voor minder inspanning en maakt het gemakkelijker om lange afstanden af te leggen.
 2. Met een elektrische loopfiets kunnen volwassenen genieten van meer mobiliteit en zelfstandigheid, vooral als ze moeite hebben met bewegen of last hebben van fysieke beperkingen.
 3. Elektrische loopfietsen hebben meestal verschillende standen waarmee de mate van trapondersteuning kan worden aangepast. Dit betekent dat je kunt kiezen hoeveel hulp je wilt krijgen tijdens het fietsen.
 4. Het opladen van de batterij van een elektrische loopfiets is eenvoudig en kan thuis gebeuren met behulp van een normaal stopcontact.
 5. Elektrische loopfietsen kunnen duurder zijn dan traditionele loopfietsen, maar ze bieden wel extra voordelen en functionaliteit.

Loopfietsen met 3 wielen

Loopfietsen met 3 wielen zijn een populaire keuze voor volwassenen. Ze bieden extra stabiliteit en zorgen ervoor dat je gemakkelijk kunt manoeuvreren. Hier zijn een paar voordelen van loopfietsen met 3 wielen:

 1. Meer stabiliteit: De derde wiel aan de voorkant van de loopfiets zorgt voor extra stabiliteit, vooral bij het maken van bochten of het rijden op oneffen terrein.
 2. Comfortabel rijden: Door het ontwerp van de 3 wielen is het rijcomfort groter omdat het gewicht beter verdeeld wordt. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die last hebben van evenwichtsproblemen.
 3. Eenvoudig op- en afstappen: Loopfietsen met 3 wielen hebben vaak een lagere instaphoogte, waardoor het gemakkelijker is om op en af te stappen. Dit kan ideaal zijn voor mensen met beperkte mobiliteit.
 4. Extra bagageruimte: Sommige modellen loopfietsen met 3 wielen hebben een bagagemandje aan de achterkant, wat handig is om je spullen mee te nemen tijdens het fietsen.
 5. Geschikt voor alle leeftijden: Loopfietsen met 3 wielen zijn niet alleen geschikt voor volwassenen, maar kunnen ook worden gebruikt door senioren en mensen die revalideren na een blessure.
 6. Verschillende modellen beschikbaar: Er zijn verschillende modellen en merken beschikbaar als het gaat om loopfietsen met 3 wielen. Het is belangrijk om te kijken naar welk model het beste bij jouw behoeften past.
 7. Onderhoud: Bij het kiezen van een loopfiets met 3 wielen is het belangrijk om te kijken naar het onderhoud dat nodig is. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld luchtbanden die af en toe opgepompt moeten worden.

Waar te koop en waar te huren

– Betrouwbare winkels en merken bieden tweedehands loopfietsen aan.

– Er zijn ook mogelijkheden om een loopfiets te huren.

– Lees verder om meer te weten te komen over waar je de beste deals kunt vinden!

Betrouwbare winkels en merken

Er zijn verschillende betrouwbare winkels en merken waar je tweedehands loopfietsen voor volwassenen kunt kopen. Het is belangrijk om te zoeken naar bekende merken die een goede reputatie hebben opgebouwd in de fietsindustrie.

Enkele populaire merken zijn bijvoorbeeld Gazelle, Batavus, Giant en Sparta. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast kun je ook terecht bij gespecialiseerde fietswinkels die zich richten op tweedehands fietsen.

Deze winkels hebben vaak een breed assortiment aan fietsen, inclusief loopfietsen voor volwassenen. Vergeet niet om de staat van de loopfiets grondig te inspecteren voordat je tot aankoop overgaat, zodat je zeker weet dat je een betrouwbare fiets aanschaft.

Loopfietsen te huur

Als je geen tweedehands loopfiets wilt kopen, is het ook mogelijk om er een te huren. Dit kan handig zijn als je de loopfiets maar tijdelijk nodig hebt of als je eerst wilt uitproberen of het iets voor jou is.

Er zijn verschillende verhuurbedrijven en websites waar je loopfietsen voor volwassenen kunt huren. Het is belangrijk om te kijken naar de prijs, de duur van de huurperiode en de voorwaarden van het verhuurbedrijf.

Zo kun je er zeker van zijn dat je een goede deal krijgt en dat de loopfiets in goede staat verkeert. Het huren van een loopfiets kan een goede manier zijn om te ontdekken of het iets voor jou is, voordat je besluit er een te kopen.

Verkeersregels en vergoedingen

Leer de verkeersregels voor loopfietsen en ontdek de mogelijkheden voor vergoeding bij zorgverzekeringen en instanties zoals Wmo en UWV. Klik hier voor meer informatie.

Verkeersregels voor loopfietsen

Als je een tweedehands loopfiets voor volwassenen wilt kopen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels die van toepassing zijn. Hoewel loopfietsen niet onder de verkeersregels voor fietsen vallen, is het toch verstandig om je aan bepaalde richtlijnen te houden.

Bijvoorbeeld, op een loopfiets moet je op het voetpad rijden en als er geen voetpad is, moet je aan de rechterkant van de weg blijven. Ook moet je andere weggebruikers altijd voorrang geven en goed anticiperen op situaties.

Door rekening te houden met deze regels zorg je voor een veilige en prettige ervaring tijdens het gebruik van je loopfiets.

Mogelijkheid tot vergoeding voor een loopfiets bij zorgverzekeringen of instanties zoals Wmo en UWV

Ik heb goed nieuws voor volwassenen die overwegen een tweedehands loopfiets te kopen. Het is namelijk mogelijk om een vergoeding te krijgen voor de aanschaf van een loopfiets bij zorgverzekeringen of instanties zoals Wmo en UWV.

Deze vergoeding kan een aanzienlijk verschil maken in de kosten en maakt het voor veel mensen financieel haalbaar om een loopfiets aan te schaffen. Het is echter belangrijk om te weten dat de vergoeding afhankelijk is van bepaalde criteria, zoals medische noodzaak en functionele beperkingen.

Het is verstandig om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of instanties zoals Wmo en UWV om de mogelijkheden te bespreken en te kijken welke stappen u moet nemen om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Meer over Loopfietsen voor Volwassenen

In deze reeks staan ‘Loophulpmiddelen‘ centraal, met bijzondere aandacht voor de volwassen loopfiets. Of je nu overweegt er een te kopen, huren of misschien zelfs een tweedehands te kiezen, we hebben alle informatie die je nodig hebt. Bij het kiezen van een loopfiets is mobiliteit cruciaal. In ‘Reizen en Verplaatsen met Loopfiets‘ bieden we nuttige tips en advies voor de reislustige loopfietser.

Overweeg je een loopfiets aan te schaffen maar ben je bang voor diefstal? We hebben enkele beveiligingstips verzameld in ‘Diefstal van Loopfiets Voorkomen‘. Zijn er manieren om je loopfiets uniek te maken? Ons artikel ‘Personaliseren Loopfiets voor Volwassenen‘ laat je de verschillende manieren zien om je loopfiets te personaliseren. En mocht je ooit te maken krijgen met een ongeval, dan kan ons artikel ‘Eerste Hulp bij Loopfietsongelukken‘ je helpen te weten wat je moet doen. Misschien wil je een loopfiets kopen? Lees ‘Loopfiets volwassenen kopen‘ voor tips over wat je moet zoeken bij de aankoop.

Als je nog niet klaar bent om te kopen, overweeg dan onze artikelen ‘Loopfiets volwassenen huren‘ en ‘Elektrische loopfiets volwassenen huren‘. Of misschien wil je geld besparen met een tweedehands optie? In dat geval is ‘Tweedehands loopfiets volwassenen’ perfect voor jou. Voor extra gemak hebben we ‘Loopfiets volwassenen opvouwbaar‘, waarin de voordelen van een opvouwbare loopfiets worden besproken. En als je op zoek bent naar een koopje, vergeet dan niet ons artikel ‘Loopfiets volwassenen marktplaats‘ te bekijken.

De ‘loopfiets volwassenen loopband‘ combineert de voordelen van een loopfiets en een loopband, ideaal voor hen die zowel mobiliteit als training in één toestel willen. Dan hebben we de ‘loopfiets met inklapbare trappers‘, wat flexibiliteit biedt voor gebruikers die willen kiezen tussen steppen en trappen. Als u op zoek bent naar gespecialiseerde gezondheidsoplossingen, is de ‘loopfiets volwassenen medipoint‘ een uitstekende optie, aangezien Medipoint diensten en producten biedt voor medische behoeften, waardoor deze loopfiets ideaal is voor therapeutische doeleinden.

Wil je weten of je een vergoeding kunt krijgen voor je loopfiets? Ons artikel ‘Loopfiets volwassenen vergoeding‘ of ‘Loopfiets Volwassenen WMO‘ bieden de nodige informatie. We bieden ook informatie over alternatieve loophulpmiddelen in ‘Loopstep volwassenen‘ en ‘Driewieler loopfiets volwassenen‘. Misschien heb je gehoord dat loopfietsen slecht kunnen zijn voor de heupen? We behandelen dit onderwerp in ‘Loopfiets slecht voor heupen‘. En voor degenen die geïnteresseerd zijn in specifieke merken, hebben we ‘Van raam loopfiets‘ en ‘NRG bike‘.

Veelgestelde Vragen

1. Waar moet ik op letten bij het kopen van een tweedehands loopfiets voor volwassenen?

Bij het kopen van een tweedehands loopfiets voor volwassenen is het belangrijk om te letten op de algemene conditie van de fiets, de slijtage van onderdelen zoals de banden en remmen, en eventuele beschadigingen aan het frame.

2. Is het verstandig om een proefrit te maken voordat ik een tweedehands loopfiets koop?

Ja, het is altijd aan te raden om een proefrit te maken voordat je een tweedehands loopfiets koopt. Op die manier kun je ervaren of de fiets comfortabel is, goed werkt en geschikt is voor jouw behoeften.

3. Hoe kan ik controleren of een tweedehands loopfiets gestolen is?

Om te controleren of een tweedehands loopfiets gestolen is, kun je het frame- en serienummer controleren bij de politie. Daarnaast is het belangrijk om de verkoper goed te screenen en te vragen naar de herkomst van de fiets.

4. Zijn er bepaalde merken of modellen die ik moet vermijden bij het kopen van een tweedehands loopfiets?

Hoewel er geen specifieke merken of modellen zijn die je per se moet vermijden, is het aan te raden om research te doen naar betrouwbare en kwalitatieve merken. Daarnaast kan het handig zijn om reviews van andere gebruikers te lezen en advies te vragen aan ervaren fietsers.

» Referenties


1. ‘Mastering balance: The use of balance bicycles promotes the development of independent cycling’ – Biko Blommenstein and John van der Kamp. Br J Dev Psychol. 2022 Jun; 40(2): 242–253. Published online 2022 Mar 9.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9310799/

2. ‘Learning to Cycle: from Training Wheels to Balance Bikes’ – Cristiana Mercê, Marco Branco, David Ramalheira Catela, Frederico Lopes. February 2021.
https://www.researchgate.net/publication/349576582_Learning_to_Cycle_from_Training_Wheels_to_Balance_Bikes

» Referenties

Conclusie best geteste loopfiets volwassenen 2023

 • Beste loopfiets volwassenen – NRG Bike
 • Beste Elektrische Loopfiets Volwassenen – Sitgo
 • Beste Loopfiets Step Volwassenen – NRG Bike
 • Beste Ouderen Loopfiets Volwassenen – City
 • Beste Loopfiets lage instap – NRG Bike
Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Kopen van een Tweedehands Loopfiets voor Volwassenen

Laat een reactie achter