In dit artikel

Trippel Rolstoel: Bewegingsvrijheid in Huis (2023)

In dit artikel

Bent u op zoek naar een oplossing om gemakkelijker door uw huis te bewegen zonder de veiligheid van uw rolstoel te verlaten? U bent niet de enige, want ik heb hetzelfde probleem tegengekomen.

Na veel onderzoek vond ik de Trippel Rolstoel, een innovatieve oplossing die bewegingsvrijheid binnenshuis biedt met comfort. Laten we in deze blog duiken en ontdekken hoe deze unieke rolstoel uw mobiliteit kan transformeren.

Key Takeaway

De beste rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

  • De Trippelrolstoel is een innovatieve oplossing voor rolstoelgebruikers die hen bewegingsvrijheid biedt in huis.
  • Deze rolstoel werkt door middel van korte stepbewegingen met de voeten en heeft lichtlopende wielen voor soepele beweging.
  • De Trippelrolstoel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder modellen met lage rugleuning, hoge rugleuning en trippelwerkstoelen.
  • Met de Trippelrolstoel kunt u genieten van uitgebreide bewegingsvrijheid, comfort en vergrote mobiliteit in uw eigen huis.

Wat is de Trippelrolstoel?

De Trippelrolstoel is een hulpmiddel dat rolstoelgebruikers de mogelijkheid biedt om zich comfortabel en zelfstandig binnenshuis te verplaatsen.

Waarvoor dient het?

Een trippelrolstoel geeft mensen bewegingsvrijheid in huis. Ze kunnen in de stoel zitten en toch voor- en achterwaarts bewegen. Vooral in de badkamer of keuken is dit handig. Je hebt je handen vrij om dingen te doen, zoals koken of wassen.

Heel handig als je niet goed kunt lopen. Het merk LeTriple Wheels maakt goede trippelstoelen. Deze kunnen ook als normale rolstoel worden gebruikt.

Hoe werkt het?

De Trippelrolstoel werkt door middel van korte stepbewegingen met de voeten. Hierdoor kan de rolstoelgebruiker voor- en achterwaarts bewegen terwijl hij/zij in de stoel zit. De rolstoel is voorzien van lichtlopende wielen, wat zorgt voor een soepele en makkelijke beweging. Bovendien heeft de Trippelrolstoel een elektrische hoogteverstelling, waardoor de gebruiker gemakkelijk kan opstaan of gaan zitten. Dankzij deze functies biedt de Trippelrolstoel optimale mobiliteit en zelfstandigheid in huis.

Wat zijn de verschillende uitvoeringen?

De Trippelrolstoel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

  • De standaard Trippelrolstoel heeft lichtlopende wielen en is zeer wendbaar. Het heeft een elektrische hoogteverstelling en kan worden gebruikt voor verschillende activiteiten, zoals verplaatsen en korte stepbewegingen maken.
  • De Trippelrolstoel met lage rugleuning biedt extra bewegingsvrijheid voor mensen die dat nodig hebben. Deze uitvoering is ideaal voor gebruik in de badkamer en keuken, omdat het de handen vrij laat.
  • De Trippelrolstoel met hoge rugleuning biedt meer ondersteuning aan de gebruiker. Het is geschikt voor mensen die extra stabiliteit nodig hebben tijdens het trippelen.
  • Er zijn ook trippelwerkstoelen beschikbaar. Deze variant van de trippelrolstoel is speciaal ontworpen voor gebruik op de werkvloer en biedt zowel mobiliteit als comfort.

Voordelen van de Trippelrolstoel

– Met de Trippelrolstoel geniet u van uitgebreide bewegingsvrijheid in uw eigen huis.

– Deze rolstoel is comfortabel en biedt vergrote mobiliteit.

Uitgebreide bewegingsvrijheid

Een trippelrolstoel biedt uitgebreide bewegingsvrijheid in huis. Je kunt voor- en achterwaarts bewegen terwijl je in de rolstoel zit. Dit is vooral handig voor activiteiten in de badkamer of keuken, omdat je je handen vrij hebt.

Trippelrolstoelen, zoals die van LeTriple Wheels, zijn zeer wendbaar en kunnen om hun eigen as draaien. Ze hebben ook een veringssysteem dat helpt bij het oversteken van drempels. Trippelstoelen zorgen niet alleen voor stabiliteit, maar geven je ook de vrijheid om je gemakkelijk in huis te manoeuvreren.

Dus als je op zoek bent naar een rolstoel met meer bewegingsvrijheid, is een trippelrolstoel een goede keuze.

Comfortabel

De trippelrolstoel biedt niet alleen bewegingsvrijheid in huis, maar is ook comfortabel om in te zitten. De stoel heeft een lage rugleuning die ondersteuning biedt aan de rug van de gebruiker.

Daarnaast zijn er ook modellen beschikbaar met een hoge rugleuning voor extra comfort. De stoel is ontworpen om stabiliteit en comfort te bieden tijdens het trippelen. Met lichtlopende wielen en een veringssysteem kan de rolstoel soepel en comfortabel bewegen, zelfs over drempels.

Dit zorgt ervoor dat de gebruiker gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere kan gaan, zoals de badkamer of keuken, zonder zich zorgen te hoeven maken over ongemak. Omdat de trippelrolstoel handen vrij laat, kan de gebruiker zich ook gemakkelijk verplaatsen met korte stepbewegingen van de voeten.

Vergrote mobiliteit

De trippelrolstoel zorgt voor vergrote mobiliteit, waardoor mensen meer vrijheid hebben om zich binnen hun huis te verplaatsen. Met de trippelrolstoel kunnen gebruikers voor- en achterwaarts bewegen terwijl ze in de stoel zitten, waardoor ze gemakkelijk van de badkamer naar de keuken kunnen gaan.

Deze extra bewegingsvrijheid stelt rolstoelgebruikers in staat om zelfstandig taken uit te voeren en zich vrijer te voelen in hun eigen huis. Met de trippelrolstoel kunnen ze kortere steppen maken met hun voeten, waardoor ze gemakkelijker kunnen manoeuvreren en een groter bereik hebben.

Dit vergroot niet alleen hun mobiliteit, maar ook hun gevoel van onafhankelijkheid.

Vergoedingen

Wat wordt er vergoed? Lees verder om te ontdekken welke vergoedingen je kunt krijgen voor een Trippelrolstoel.

Wat wordt er vergoed?

In Nederland, de kosten van een trippelrolstoel kunnen onder bepaalde voorwaarden worden vergoed via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Zorgverzekeringswet (Zvw). Hier zijn enkele vergoedingen die van toepassing kunnen zijn:

VergoedingstypeDetails
Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)Met de Wmo kan de gemeente een trippelrolstoel vergoeden als u deze nodig heeft voor dagelijkse bewegingen binnenshuis. Het is belangrijk om een aanvraag te doen bij uw lokale gemeente.
Zorgverzekeringswet (Zvw)Als u de trippelrolstoel nodig heeft voor medische redenen, kan het zijn dat uw zorgverzekeraar deze kosten dekt onder de basisverzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.
Persoonsgebonden budget (PGB)Met een PGB kunt u zelf zorg, hulp en voorzieningen inkopen. Dit kan een optie zijn als u een trippelrolstoel wilt aanschaffen die niet standaard vergoed wordt.

Zorg dat u altijd de specifieke vergoedingsvoorwaarden controleert bij uw gemeente of zorgverzekeraar.

Conclusie

Een trippelrolstoel biedt mensen met een mobiliteitsbeperking de vrijheid om zich binnen hun huis te verplaatsen. Met de mogelijkheid om voor- en achterwaarts te bewegen, kunnen ze gemakkelijk activiteiten uitvoeren in de badkamer of keuken.

Trippelrolstoelen zoals die van LeTriple Wheels zijn wendbaar, comfortabel en bieden stabiliteit. Door te kiezen voor een rolstoel die past bij de specifieke behoeften en wensen van de gebruiker, kan deze zijn zelfstandigheid vergroten en genieten van meer bewegingsvrijheid in huis.

Meer over ‘rolstoel’

Wanneer mensen het woord ‘rolstoel’ horen, denken ze vaak aan een simpele stoel op wielen. Maar de wereld van rolstoelen is veel rijker en gevarieerder dan je zou denken. Zo kun je je energie kwijt in een potje rolstoel rugby of rolstoel voetbal, waarbij het spel net zo intens en opwindend is als elke andere sport. Voor de liefhebber van comfort en gebruiksgemak zijn er rolstoel wielen die soepel en betrouwbaar over verschillende oppervlakken rollen.

Voor wie langdurig in een rolstoel moet zitten, biedt de ligrolstoel een uitkomst. En voor de moderne gebruiker is er zelfs de e-fix rolstoel, een elektronische versie die je met gemak overal naartoe brengt. Ook zijn er gespecialiseerde modellen zoals de beenhakker rolstoel en de sport rolstoel voor diegenen die actief willen blijven.

Sommige mensen hebben specifieke behoeften zoals de mogelijkheid om te trippelen. De trippel rolstoel maakt dit mogelijk. Comfort is belangrijk, vooral als je lang zit. Een beensteun voor de rolstoel kan hierbij helpen.

Er zijn zelfs modellen die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Een douche rolstoel is hiervan een goed voorbeeld. Of wat te denken van de Eloflex rolstoel, die je in een handomdraai kunt inklappen? Voor de budgetbewuste koper is er ook een optie om een gratis rolstoel op te halen.

Bij het kiezen van een rolstoel zijn de afmetingen van belang, en voor extra comfort tijdens de koude dagen is een rolstoel deken geen overbodige luxe. Voor speciale zitbehoeften is er de kuip rolstoel die extra steun en comfort biedt. De wereld van de rolstoel is een rijke tapestry van mogelijkheden, aangepast aan de behoeften en wensen van ieder individu.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Trippel Rolstoel?

Een Trippel Rolstoel is een stoel op wielen die zich zowel voor- als achterwaarts kan bewegen. Het geeft bewegingsvrijheid in huis voor mensen met een handicap.

2. Wat zijn de voordelen van een Trippel Rolstoel?

De voordelen van een Trippel Rolstoel zijn wendbaarheid en multifunctionaliteit. Dit maakt het makkelijk te gebruiken in een aangepaste woning.

3. Hoe verbetert een Trippel Rolstoel de rolstoeltoegankelijkheid?

De Trippel Rolstoel verbetert rolstoeltoegankelijkheid door vrije beweging mogelijk te maken zonder veel kracht, dit helpt bij zorgverlening.

4. Wat is een indicatie voor het gebruik van een Trippel Rolstoel?

Een indicatie voor het gebruik van een Trippel Rolstoel is als iemand niet kan lopen of staan zonder hulp, maar nog wel zijn of haar benen kan gebruiken.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste rolstoel 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Trippel Rolstoel: Bewegingsvrijheid in Huis (2023)

Laat een reactie achter