In dit artikel

Alarm Horloge met Trilfunctie: Voor Wie? (2023)

In dit artikel

Stel je eens voor, je bent slechthorend, of je hebt een kind dat een herinnering nodig heeft voor medicatie of zindelijkheidstraining. Het kan een uitdaging zijn, maar ik snap het.

Ik heb de mogelijkheden onderzocht en ontdekte het alarm horloge met trilfunctie. In deze blog leer je wie dit horloge kan gebruiken, de voordelen ervan en hoe je er een kunt verkrijgen.

Laten we op ontdekkingstocht gaan!

Key Takeaway

Het beste alarm horloge van 2023 is Nederlandse Senioren Alarmering. Dit merk heeft een waterdicht horloge dat u ook buiten kunt gebruiken om veilig te blijven. Met de abonnementsvorm kunt u ook voor professionele opvolging kiezen.

Samenvatting

 • Een alarmhorloge met trilfunctie is handig voor mensen met slechthorendheid, auditieve beperkingen, geheugenproblemen en zindelijkheidsproblemen.
 • Het trilalarm op het horloge is discreet en kan gemakkelijk worden gevoeld, waardoor het een fijne optie is voor mensen met gehoorproblemen.
 • Een plashorloge kan kinderen helpen bij zindelijkheidstraining door hen te herinneren regelmatige toiletbezoeken te maken.
 • Een plashorloge heeft voordelen zoals discreet zijn, kinderen helpen herinneren om naar het toilet te gaan, en aanpasbare instellingen voor individuele behoeften.

Toepassing van horloge met trilfunctie

Een horloge met trilfunctie kan worden toegepast voor verschillende doelgroepen, zoals personen met slechthorendheid, personen met een auditieve beperking, personen met geheugenproblemen en personen met zindelijkheidsproblemen.

Personen met slechthorendheid

Een alarmhorloge met trilfunctie is een grote hulp voor mensen met slechthorendheid. Het horloge trilt op de huid om je te wekken of je aan iets te herinneren. Zo hoef je niet op geluid te vertrouwen.

Dit is heel discreet en handig. Ook bij doofheid is dit horloge erg nuttig. Het geeft een trilsignaal dat je voelt, in plaats van een geluidssignaal dat je hoort. Bijvoorbeeld, het Cadex horloge laat je kiezen tussen een trilalarm of een geluidsalarm.

Dit maakt het leven makkelijker voor mensen die niet goed horen.

Personen met een auditieve beperking

Als je een auditieve beperking hebt, kan een alarmhorloge met trilfunctie erg handig zijn. In plaats van een geluidssignaal, trilt het horloge om je te waarschuwen voor belangrijke taken, medicijnen of andere herinneringen.

Dit is vooral nuttig voor mensen met gehoorproblemen, omdat ze het geluid misschien niet kunnen horen. Het trilalarm is discreet en kan gemakkelijk worden gevoeld, waardoor het een fijne optie is voor mensen met een auditieve beperking.

Personen met geheugenproblemen

Voor mensen met geheugenproblemen kan een alarmhorloge met trilfunctie erg handig zijn. Het horloge kan helpen herinneren aan belangrijke taken en afspraken, zoals het innemen van medicijnen of het uitvoeren van dagelijkse taken.

Het trilalarm is discreet en zal de persoon niet in verlegenheid brengen in openbare situaties. Bovendien kunnen sommige alarmhorloges voor ouderen GPS en een SOS-knop bevatten, zodat ze gemakkelijk hulp kunnen krijgen in geval van nood.

Met verschillende modellen en functies beschikbaar, kunnen mensen met geheugenproblemen een alarmhorloge vinden dat bij hen past.

Personen met zindelijkheidsproblemen

Ik begrijp dat zindelijkheidstraining soms een uitdaging kan zijn. Gelukkig kan een plashorloge helpen. Dit horloge heeft een trilalarm dat discreet afgaat wanneer het tijd is om naar het toilet te gaan.

Voor volwassenen met zindelijkheidsproblemen is er een speciaal plashorloge met een discreet trilalarm in plaats van een geluidssignaal. Het horloge herinnert je eraan om op tijd naar het toilet te gaan en kan daardoor erg handig zijn.

Het kan ook nuttig zijn bij het trainen van kinderen om zindelijk te worden. Er zijn verschillende modellen en uitvoeringen beschikbaar, dus er is vast een horloge dat bij jou past.

Plashorloge – trilhorloge voor kinderen

Een plashorloge is een handig hulpmiddel voor kinderen die zindelijkheidstraining krijgen. Ontdek de voordelen en hoe je een plashorloge kunt verkrijgen. Lees verder!

Gebruik van een plashorloge

Een plashorloge kan worden gebruikt door volwassenen en kinderen die hulp nodig hebben bij zindelijkheidstraining. Het horloge heeft een trilalarm dat discreet is, wat betekent dat het niet piept of geluid maakt. Hier zijn enkele belangrijke punten over het gebruik van een plashorloge:

 • Zet het plashorloge om je pols en stel de gewenste tijd in voor herinneringen.
 • Het horloge zal trillen op de ingestelde tijd om je eraan te herinneren naar het toilet te gaan.
 • Dit kan vooral handig zijn tijdens zindelijkheidstraining voor kinderen om regelmatige toiletbezoeken aan te moedigen.
 • Het trilalarm van het plashorloge is discreet en stoort anderen niet.
 • Het is belangrijk om het horloge consistent te gebruiken en naar de herinneringen te luisteren.

Voordelen van een plashorloge

Een plashorloge heeft verschillende voordelen. Hier zijn enkele belangrijke punten:

 1. Het plashorloge is discreet en maakt geen geluid, waardoor het niet opvalt voor anderen.
 2. Het trilalarm van het plashorloge herinnert kinderen eraan om naar het toilet te gaan, wat hen kan helpen bij zindelijkheidstraining.
 3. Het plashorloge is handig voor kinderen met ADHD of autisme die moeite hebben met het bewust worden van hun blaasbehoeften.
 4. Ouders kunnen de instellingen van het plashorloge aanpassen aan de individuele behoeften van hun kind, zoals de frequentie van herinneringen.
 5. Een plashorloge helpt ook volwassenen met incontinentieproblemen om regelmatig naar het toilet te gaan en ongelukken te voorkomen.
 6. Het discreet trilalarm maakt het mogelijk om subtiele herinneringen te ontvangen zonder anderen te storen in openbare situaties.
 7. Sommige modellen plashorloges hebben extra functies, zoals een medicijnherinnering of GPS – tracking, wat handig kan zijn voor mensen met speciale behoeften of ouderen.

Hoe verkrijg je een plashorloge?

Je kunt een plashorloge verkrijgen door online te winkelen bij gespecialiseerde websites die horloges met trilfunctie aanbieden. Je kunt ook naar een fysieke winkel gaan die gespecialiseerd is in hulpmiddelen voor mensen met speciale behoeften of zorgwinkels bezoeken.

Het is belangrijk om de verschillende modellen en functies te vergelijken voordat je een keuze maakt. Zorg ervoor dat het horloge aan jouw specifieke behoeften voldoet, zoals het hebben van een trilalarm en eventuele andere gewenste functies.

Meer over ‘Alarmhorloge’

Ben je benieuwd naar wat een alarm horloge precies is? Deze bijzondere horloges hebben een specifieke werking en kunnen eenvoudig worden ingesteld. De voordelen zijn talrijk, vooral als het gaat om modellen die zijn ontworpen voor specifieke doelgroepen, zoals kinderen en ouderen. Of wat dacht je van de horloges die helpen met medicijnherinneringen?

Het is eveneens belangrijk om de juiste alarmtijden in te stellen en te zorgen voor de geschikte batterijen. Wil je zeker zijn dat je horloge bestand is tegen een onverwachte plensbui? Er zijn ook waterdichte modellen beschikbaar. Elk model komt met een eigen handleiding. De meeste moderne alarmhorloges hebben zowel een trilfunctie als instelbare geluidsniveaus. Tot slot, om de levensduur te verlengen, is het essentieel om te weten hoe je het onderhoudt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Alarm Horloge met Trilfunctie?

Een Alarm Horloge met Trilfunctie is een wekkerhorloge die trilt als het tijd is om wakker te worden. Het kan handig zijn voor mensen met gehoorverlies of slaapproblemen.

2. Voor wie is de Alarm Horloge met Trilfunctie bedoeld?

Dit soort alarmfuncties op een horloge kan handig zijn voor ouderen, volwassenen en kinderen. Het kan vooral nuttig zijn voor mensen met gehoorbeperking.

3. Kan het Alarm Horloge met Trilfunctie ook als medicijnhorloge worden gebruikt?

Ja, het Alarm Horloge kan ook een medicijnhorloge zijn. Het trilt niet alleen om je wakker te maken, maar ook om je te herinneren aan je medicijnen.

4. Zijn er andere soorten Alarm Horloges beschikbaar?

Ja, er zijn verschillende soorten alarmhorloges zoals een plashorloge voor volwassenen en kinderen en een alarmhorloge met GPS en SOS-knop voor thuis en onderweg.

5. Wat is het verschil tussen een wekker en een Alarm Horloge met Trilfunctie?

Het verschil is dat de wekker meestal een piepfunctie heeft om je wakker te maken, terwijl een Alarm Horloge met Trilfunctie trilt om je wakker te maken of je aan iets te herinneren. Dit maakt het prettigst voor mensen met gehoorproblemen of slaapproblemen.

» Referenties


1. Kristen De San Miguel, BSc, Gill Lewin, PhD, Elissa Burton, PhD, Peter Howat, PhD, Duncan Boldy, PhD, Christine Toye, PhD (Published online: 08 Dec 2017). Personal emergency alarms: do health outcomes differ for purchasers and nonpurchasers? Pages 164-177.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01621424.2017.1373718

2. Elissa Burton, Gill Lewin (2016). Characteristics of older people who fall, cannot get up and call emergency services for help. Journal of the American Geriatrics Society, 64(1), 217–218.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26782883/

3. Kristen De San Miguel, Gill Lewin (2008). Personal emergency alarms: What impact do they have on older people’s lives? Australasian Journal on Ageing, 27(2), 103–105.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1741-6612.2008.00286.x

4. B. Heinbuchner, M. Hautzinger, C. Becker, K. Pfeiffer (2010). Satisfaction and use of personal emergency response systems. European Journal of Geriatrics, 43(4), 219–223.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20814795/

5. Subramaniam, S., Faisal, A. I., & Deen, M. J. (2022). Wearable Sensor Systems for Fall Risk Assessment: A Review. Frontiers in Digital Health, 4, 921506.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9329588/

6. Kristoffersson, A., & Lindén, M. (2022). A Systematic Review of Wearable Sensors for Monitoring Physical Activity. Sensors, 22(2), 573.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8778538/

» Referenties

Conclusie beste alarm horloge 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Alarm Horloge met Trilfunctie: Voor Wie? (2023)

Laat een reactie achter