In dit artikel

Leer je Tablet Gebruiken: Cursussen voor Senioren (2023)

In dit artikel

Kunt u niet volledig genieten van de mogelijkheden die uw tablet biedt? Geen zorgen, u bent niet de enige – zelfs ik had moeite om alles uit mijn tablet te halen. Deze blogpost zal u door de processen leiden en u voorzien van nuttige tips en tricks om het meeste uit uw iPad, Samsung of andere tablet te halen.

Lees verder om uzelf om te vormen van een tablet-novice naar een tabletkenner!

Kort samengevat:

Ik heb de SeniorenTAB SA8W verkozen tot de beste senioren tablet. De tablet heeft een eenvoudige menustructuur en is bovendien voorzien van WhatsApp, waardoor het mogelijk is om met elkaar in contact te blijven. Dankzij het extra grote lettertype, kunt u gemakkelijk berichten, de krant lezen of e mailen.

Samenvatting

  • Leer tabletgebruik via een cursus voor senioren in Amsterdam-Noord.
  • Er zijn zowel algemene tabletcursussen als specifieke iPad-cursussen beschikbaar.
  • De cursussen worden gegeven door ervaren docenten die zelf ook senioren zijn.
  • Aanmelden is eenvoudig via de contactinformatie van Doras.

Cursussen voor Senioren

Volg een tablet cursus voor senioren om vertrouwd te raken met het gebruik van je iPad, Android tablet of Samsung tablet.

Tablet cursus voor senioren

De tablet cursus voor senioren is er voor jou! Ben je 55+ en woon je in Amsterdam-Noord? Dan is dit perfect. Je leert alles over het gebruik van een tablet. Het maakt niet uit of je een iPad of Samsung hebt.

De cursus wordt gegeven door Doras, een plek in Amsterdam-Noord. Het is leuk om te weten dat de leerkrachten zelf ook senioren zijn. Ze weten dus precies hoe ze jou het beste kunnen helpen.

Je hoeft geen angst te hebben voor technologie. Het is nooit te laat om iets nieuws te leren!

iPad cursus voor senioren

Ik ben blij dat ik de iPad-cursus voor senioren kan aanbieden in Amsterdam-Noord. Deze cursus is speciaal ontworpen voor senioren van 55 jaar en ouder die graag willen leren hoe ze een iPad kunnen gebruiken.

Tijdens de cursus behandelen we alle basisaspecten van het gebruik van de iPad, zoals het navigeren door de apps, het versturen van e-mails, surfen op het internet en het downloaden van apps.

Onze docenten zijn zelf ook senior en hebben veel ervaring met het lesgeven aan oudere mensen. De cursus vindt plaats op een rustig tempo en er is ruimte voor vragen en individuele ondersteuning.

Omgaan met de tablet (Android en Apple)

Als je wilt leren hoe je een tablet moet gebruiken, ben je bij ons aan het juiste adres! Onze cursussen voor senioren bieden de mogelijkheid om vertrouwd te raken met zowel Android- als Apple-tablets.

Of je nu een Samsung- of een iPad-tablet hebt, we bieden lessen die speciaal zijn ontworpen om jou te helpen de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Je leert hoe je e-mails kunt verzenden, foto’s kunt maken en bewerken, het internet kunt gebruiken en nog veel meer.

Onze ervaren docenten zullen stap voor stap uitleggen hoe je je tablet kunt gebruiken, zodat je zelfverzekerd en comfortabel kunt omgaan met de technologie. Schrijf je vandaag nog in voor onze cursussen en ontdek de mogelijkheden van je tablet!

Informatie en Aanmelden

Opzet en kosten van de cursussen worden besproken, aanmeldingsprocedure wordt uitgelegd en contactinformatie wordt verstrekt.

Opzet en kosten

De tablet cursus voor senioren in Amsterdam-Noord wordt aangeboden door Doras. De cursus is speciaal ontworpen voor senioren van 55 jaar en ouder. Tijdens de cursus leer je de basisvaardigheden van het gebruik van een tablet, zoals een iPad of Samsung.

De kosten voor de cursus zijn betaalbaar en er zijn verschillende leslocaties beschikbaar in Amsterdam-Noord. SeniorWeb Leslocaties bieden ook andere computercursussen en tabletcursussen aan.

Bij de SeniorWeb Leslocaties werken docenten die zelf ook senior zijn, waardoor ze goed begrijpen waar senioren behoefte aan hebben. Zo kun je op een laagdrempelige manier leren omgaan met een tablet en je digitale vaardigheden verbeteren.

Aanmeldingsprocedure

Aanmelden voor de tablet cursus voor senioren is gemakkelijk en eenvoudig. Hier is hoe je je kunt aanmelden:

  1. Bel naar Doras op [Contactinformatie] om je interesse in de cursus te laten weten.
  2. Je wordt dan doorverwezen naar een medewerker die je meer informatie zal geven over de cursus en eventuele vragen zal beantwoorden.
  3. Als je besluit deel te nemen, wordt er een inschrijfformulier naar je opgestuurd via e – mail of per post.
  4. Vul het inschrijfformulier volledig in en stuur het terug naar Doras samen met alle vereiste documenten.
  5. Zodra je inschrijving is ontvangen en verwerkt, ontvang je een bevestiging van je deelname aan de cursus.

Contactinformatie

Voor meer informatie over de tabletcursussen voor senioren in Amsterdam-Noord, kunt u contact opnemen met Doras. Zij bieden deze cursussen aan en kunnen u alles vertellen over de opzet en kosten.

Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen, kunt u zich aanmelden via de aangegeven procedure. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Doras via de onderstaande contactinformatie:.

– Telefoonnummer: [In te voegen telefoonnummer van Doras]

– E-mail: [In te voegen e-mailadres van Doras]

Meer over ‘Seniorentablet’

De digitale wereld kan voor senioren soms overweldigend zijn, maar met de juiste hulpmiddelen en kennis wordt het een stuk eenvoudiger en leuker. Zo kan het kiezen van de juiste tablet een groot verschil maken in het dagelijks gebruik. Benieuwd naar welke tablet keuze senioren vaak maken of welke tablet privacy tips senioren het meest waarderen? En welke apps voor senioren tablets het meest worden gebruikt? Lees dan verder en ontdek hoe senioren het beste uit hun tablets halen, welke internet op de tablet senioren het liefst gebruiken en de vele voordelen van tablets voor senioren.

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten hoe je als senior optimaal gebruik maakt van je tablet. Hiervoor zijn diverse tablet cursussen voor senioren beschikbaar. Naast het feit dat een tablet handig en leerzaam kan zijn, is het ook essentieel om te weten welke tablet accessoires voor senioren beschikbaar zijn voor extra gemak. Bovendien zijn er specifieke gezondheid apps op tablets voor ouderen, zodat men gezond en geïnformeerd blijft. Andere interessante mogelijkheden zijn onder andere video bellen op tablets senioren, tablet onderhoud senioren, ebooks lezen op tablets voor ouderen en de handige dagelijkse tablet tips senioren die het dagelijks gebruik vergemakkelijken.

Veelgestelde Vragen

1. Wat leer je in de cursus “Leer je Tablet Gebruiken: Cursussen voor Senioren”?

In de cursus “Leer je Tablet Gebruiken: Cursussen voor Senioren”, leren ouderen de basiskennis van een tablet. Ze leren hoe ze een fotogalerij kunnen bekijken, een ebook reader kunnen gebruiken en meer.

2. Is de cursus “Leer je Tablet Gebruiken: Cursussen voor Senioren” gratis?

Ja, de cursus is gratis. Hij wordt gegeven in AmsterdamNoord.

3. Kunnen ouderen ook leren over smartphones in deze cursus?

Ja, ouderen kunnen ook basiskennis over smartphones leren in de cursus “Leer je Tablet Gebruiken: Cursussen voor Senioren”.

4. Zijn er nog andere seniorencursussen beschikbaar?

Er zijn veel andere seniorencursussen beschikbaar die ouderen helpen om beter om te gaan met elektronica.

» Referenties


1. Petrie, H. & Darzentas, J. S. (2017). Older People’s Use of Tablets and Smartphones: A Review of Research. International Conference on Universal Access in Human-Computer Interaction, UAHCI 2017: Universal Access in Human–Computer Interaction. Design and Development Approaches and Methods, pp 85–104.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-58706-6_7

2. Vaportzis, E., Clausen, M. G., & Gow, A. J. (2017). Older Adults Perceptions of Technology and Barriers to Interacting with Tablet Computers: A Focus Group Study. Front. Psychol., 04 October 2017, Sec. Human-Media Interaction, Volume 8 – 2017.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2017.01687/full

» Referenties

Conclusie beste seniorentablet 2023 

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Leer je Tablet Gebruiken: Cursussen voor Senioren (2023)

Laat een reactie achter