In dit artikel

Alles wat u moet weten over stompsteun rolstoelen

Alles wat u moet weten over stompsteun rolstoelen

In dit artikel

Als u of een naaste te maken heeft met een beenamputatie, dan is het vinden van de juiste rolstoel met adequate ondersteuning essentieel. Stompsteun rolstoelen zijn speciaal ontworpen om comfort en stabiliteit te bieden na een amputatie.

In dit artikel nemen we u mee door de kenmerken en voordelen van deze rolstoelen en hoe ze uw dagelijks leven kunnen verbeteren. Lees verder en ontdek hoe een stompsteun rolstoel het verschil kan maken.

Key Takeaway

De beste rolstoel van 2024 is Excel G-Lite. Deze rolstoel heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

 • Stompsteun rolstoelen zorgen voor het noodzakelijke comfort en stabiliteit voor mensen met een beenamputatie.
 • De rolstoelen zijn eenvoudig aan te passen zonder gereedschap en hebben verstelbare steunen voor zowel het linker- als rechterbeen.
 • Gebruikers kunnen de hoek van de stompsteun aanpassen voor optimale ondersteuning en comfort, wat helpt bij het verbeteren van de houding en het verminderen van druk op het lichaam.
 • Deze rolstoelen zijn geschikt voor zowel binnen – als buitengebruik en helpen bij het zelfstandig uitvoeren van dagelijkse activiteiten.
 • Er zijn verschillende modellen beschikbaar die aansluiten bij specifieke behoeften, zoals de MultiMotion M5 en M6, Vermeiren en Rehasense met aanpasbare stompsteunen.

Kenmerken van stompsteun rolstoelen

Alles wat u moet weten over stompsteun rolstoelen

Stompsteun rolstoelen zijn uitgerust met unieke eigenschappen die ze onmisbaar maken voor gebruikers met specifieke ondersteuningsbehoeften. Deze rolstoelen bieden een nieuwe dimensie van comfort en functionaliteit dankzij hun doordachte ontwerp en aanpassingsvermogen.

Eenvoudige plaatsing

Het plaatsen van een stompsteun in een rolstoel is een fluitje van een cent. U kunt de steun snel bevestigen of verwijderen zonder technische kennis of gebruik van gereedschap. Dankzij de ontworpen eenvoud met het oog op gebruiksgemak, is het mogelijk om de rolstoel snel aan te passen aan uw behoeften.

Deze comfortabele vast beensteun is zo gemaakt dat deze zowel aan de linker- als aan de rechterkant kan worden gebruikt. Dit betekent dat u zonder gedoe kunt wisselen tussen kanten, afhankelijk van wat voor u of de gebruiker op dat moment nodig is.

En met de verstelbare hoek zorgt u ervoor dat uw been altijd in de meest comfortabele positie rust.

Verstelbare hoek

Een rolstoel met een verstelbare hoek biedt de flexibiliteit die u nodig heeft. U kunt de stompsteun eenvoudig zijwaarts draaien en de hoek verstellen om uw comfort te maximaliseren.

Dit is vooral belangrijk voor gebruikers die een amputatie hebben ondergaan, omdat het nauwkeurige aanpassingen mogelijk maakt en zorgt voor optimale ondersteuning van het resterende ledemaat.

De flexibiliteit van de verstelbare hoek past zich aan uw dagelijkse activiteiten aan. Of u nu ontspant of actief bezig bent, de hoekverstelling zorgt ervoor dat uw houding juist is en vermindert druk op andere delen van uw lichaam.

Het comfort dat hierdoor ontstaat, is essentieel voor uw welzijn en draagt bij aan een betere mobiliteit in het dagelijks leven.

Beschikbaarheid voor zowel de linker- als rechterkant

Naast het feit dat de hoek verstelbaar is, bieden veel stompsteun rolstoelen de flexibiliteit om zowel aan de linker- als aan de rechterkant te worden gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat ze perfect kunnen worden afgestemd op uw specifieke situatie.

Merken zoals MultiMotion met hun M5 en M6 modellen, Vermeiren en Rehasense hebben dit begrepen en bieden stompsteunen die aanpasbaar zijn voor beide kanten. U kunt dus altijd de ondersteuning vinden die past bij uw behoeften, ongeacht welke kant de extra steun vereist.

Dit betekent dat u niet beperkt bent tot een enkelzijdige oplossing en de mogelijkheid hebt om van kant te wisselen als uw omstandigheden veranderen. Dit verstelbare kenmerk maakt stompsteun rolstoelen uiterst geschikt voor gebruik in diverse scenario’s en voor een breed scala aan gebruikers.

Met deze optie bent u verzekerd van comfort en ondersteuning, afgestemd op uw persoonlijke voorkeur en noodzaak.

Voordelen van stompsteun rolstoelen

Alles wat u moet weten over stompsteun rolstoelen

Stompsteun rolstoelen verbeteren de kwaliteit van leven voor gebruikers na een amputatie. Ze bieden comfort en stabiliteit, wat essentieel is voor dagelijkse activiteiten.

 • U kunt de stompsteun eenvoudig positioneren om uw been optimaal te ondersteunen, wat de houding verbetert.
 • De hoek van de steun is verstelbaar, wat zorgt voor een perfecte aanpassing aan uw specifieke behoeften.
 • Stompsteunen zijn beschikbaar voor zowel het linker – als rechterbeen, waardoor ze flexibel in gebruik zijn.
 • Gebruikers ervaren een vermindering van de druk op hun stompen dankzij de juiste ondersteuning die deze steunen bieden.
 • Zelfstandige voortbeweging blijft mogelijk met een handbewogen rolstoel uitgerust met een stompsteun.
 • Ondersteuning na amputatie is cruciaal; de Rehasense rolstoelstompsteun voldoet hieraan door extra gemak en veiligheid te bieden.
 • Activiteiten zonder prothese ondernemen wordt eenvoudiger dankzij de stabiele constructie van stompsteun rolstoelen.

Alles over stompsteun rolstoelen

De Excel rolstoel amputatiesteun-stompsteun is ontworpen om optimaal comfort en ondersteuning te bieden aan gebruikers die een onderste ledemaat missen. Deze speciale steun zorgt voor een stabiele en veilige positie van het resterende deel van het been, wat essentieel is tijdens het gebruik van de rolstoel in het dagelijks leven.

Met verstelbare hoeken past u de steun gemakkelijk aan naar uw persoonlijke behoeften, waardoor de druk op het lichaam vermindert en de houding verbetert. Dit bevordert niet alleen de mobiliteit, maar helpt ook om verdere fysieke complicaties te voorkomen.

Bij het kiezen van de juiste rolstoel met stompsteun is het belangrijk te overwegen voor welke activiteiten deze zal worden gebruikt. Of het nu gaat om binnen- of buitengebruik, een rolstoel met de juiste stompsteun draagt bij aan een zelfstandiger leven.

Deze rolstoelen zijn beschikbaar voor zowel links- als rechtszijdige amputaties en kunnen daarom volledig worden aangepast aan uw situatie. Om meer te weten te komen over alle mogelijkheden en opties van stompsteun rolstoelen, bezoek de link voor gedetailleerde informatie en advies.

Verdere innovaties in rolstoelondersteuning

Naast de voordelen van stompsteun rolstoelen, is er voortdurende innovatie die de kwaliteit van leven van gebruikers verder kan verbeteren. Met ontwikkelingen zoals slimme protheses wordt de functionaliteit en het comfort voor amputatiepatiënten aanzienlijk verhoogd. Deze technologieën integreren naadloos met bestaande ondersteuningssystemen zoals stompsteun rolstoelen, en bieden gebruikers meer vrijheid en zelfstandigheid.

Ook de ondersteuning van instellingen zoals Jellinek, bekend om hun uitgebreide zorg en rehabilitatiediensten, speelt een cruciale rol. Zij bieden begeleiding en therapieën die essentieel zijn voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking.

Daarnaast is het belangrijk om te benadrukken dat toegang tot betrouwbare informatie en diensten, zoals die van betrouwbare online casino’s, essentieel is voor het behouden van een sociale en vermakelijke levensstijl. Dit draagt bij aan een meer gebalanceerd en gelukkig leven voor individuen die afhankelijk zijn van mobiliteitshulpmiddelen.

Conclusie

Rolstoelen met stompsteun bieden een oplossing op maat voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Ze zijn instelbaar en passen aan beide zijden, wat zorgt voor flexibiliteit en comfort.

Het kiezen van de juiste rolstoel vereist aandacht voor persoonlijke behoeften en dagelijkse activiteiten. Accessoires zoals universele beensteunen breiden de functionaliteit nog verder uit.

Met deze aanpassingen verbetert u uw mobiliteit en levenskwaliteit aanzienlijk.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een stompsteun rolstoel precies?

Een stompsteun rolstoel is speciaal ontworpen om extra ondersteuning te bieden aan mensen die een deel van hun been missen.

2. Waarom zou ik een stompsteun rolstoel gebruiken?

Een stompsteun rolstoel biedt comfort en stabiliteit voor personen met geamputeerde benen tijdens het zitten en verplaatsen.

3. Hoe kies ik de juiste stompsteun rolstoel uit?

Selecteer een stompsteun rolstoel die goed past en aansluit bij uw lichaamstype en persoonlijke behoeften voor maximaal comfort en ondersteuning.

4. Kan ik een stompsteun rolstoel aanpassen aan mijn behoeften?

Ja, veel stompsteun rolstoelen zijn aanpasbaar om te voldoen aan de specifieke eisen en voorkeuren van de gebruiker.

5. Waar kan ik een stompsteun rolstoel verkrijgen?

U kunt een stompsteun rolstoel verkrijgen via gespecialiseerde medische hulpmiddelen leveranciers of door het direct bestellen bij een fabrikant.

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen