In dit artikel

Beste Stoelfiets | Review (2022) | 5x Zitfiets Test!

Beste Stoelfiets | Review (2023) | 5x Zitfiets Test!

In dit artikel

Heeft u interesse in een stoelfiets kopen? Wellicht bent u er dan al achter gekomen hoeveel keuze er is. Er zijn allerlei soorten stoelfietsen verkrijgbaar: van trapfietsen tot elektrische stoelfietsen. En van rolstoelfietsen tot hometrainers. Hoog tijd voor een nieuwe review: ik ga stoelfietsen vergelijken! Ik heb een uitgebreide stoelfietsen test gedaan, zodat de keuze voor u een stuk gemakkelijker wordt. Ga er maar lekker voor zitten, want ik ga beginnen.

De beste stoelfietsen van 2023: Mijn selectie

 1. Beste stoelfiets: Stoelfiets Mini Bike 
 2. Beste rolstoelfiets: MotoMed 
 3. Beste stoelfiets voor ouderen: Tunturi Dual Bike Trainer
 4. Beste trapfiets: Fietstrainer Pedalo
 5. Beste elektrische stoelfiets: Elektrische Mobiliteitstrainer

Stoelfietsen vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste stoelfiets van 2023 is, heb ik verschillende stoelfietsen vergeleken. Ik lette hierbij onder andere op de kwaliteit van elke stoelfiets, het gebruiksgemak en de functionaliteiten. Ook keek ik naar de stoelfiets prijs en zocht ik stoelfiets ervaringen en reviews op van andere mensen. Zo kon ik uiteindelijk een conclusie trekken en de beste stoelfiets van 2023 kiezen. Ik vertel u er graag meer over.

1. Elektrische mobiliteitstrainer – beste elektrische stoelfiets 

Laten we beginnen met de Elektrische Mobiliteitstrainer. Dit is de beste elektrische stoelfiets die ik heb ontdekt en dat heeft meerdere redenen. Zo zijn de stoelfietsen van dit merk elektrisch (zoals de naam al zegt) en dat heeft veel voordelen. Een elektrische stoelfiets stelt u in staat om uw arm- en beenspieren te trainen, zonder dat u daarvoor veel kracht hoeft te hebben. Dit is ideaal wanneer u wat ouder bent of wanneer u revalideert na een blessure, ongeluk of operatie.

Beste Stoelfiets | Review (2022) | 5x Zitfiets Test! Elektrische mobiliteitstrainer

Zo blijft u met een stoelfiets elektrisch gemakkelijk in beweging, zelfs wanneer u niet optimaal kunt presteren tijdens activiteiten. Het gebruik van een elektrische stoelfiets bewegingstrainer bevordert de bloedsomloop en spierkracht. U kunt met deze stoelfiets beentrainer en armtrainer ook achteruit trappen. Er zitten 5 trainingsprogramma’s op deze stoel fietstrainer de Elektrische Mobiliteitstrainer en u kunt kiezen uit 12 snelheden. Zet de ingebouwde timer aan om uw training bij te houden. Ondertussen ziet u gemakkelijk hoe snel u fietst, hoeveel afstand u aflegt en hoeveel calorieën u verbruikt tijdens het zittend fietsen.

Functionaliteiten

✅ Met flexibel krulsnoer;

✅ Stoelfiets-ervaringen zijn heel positief;

✅ Deze grondfiets heeft 5 trainingsprogramma’s en 12 snelheden;

✅ Mogelijkheid tot achteruit trappen;

✅ Elektrische stoelfiets (geschikt voor iedereen);

✅ Zowel voor benen als voor armen.

Eigenschappen 

Deze elektrische stoelfiets weegt 5,5 kg en heeft een vermogen van 70W en een spanning van 230V. U kunt deze Elektrische Mobiliteitstrainer kopen voor €149.


Klik hier voor de beste prijs

2. Stoelfiets Mini Bike – beste stoelfiets 

Op nummer twee staat de Stoelfiets Mini Bike. Het is een mini stoelfiets die u tijdens andere activiteiten kunt gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer u achter de laptop werkt of wanneer u tv kijkt. Door het handige formaat kunt u actief zijn terwijl u een minder actieve activiteit uitvoert. Zo verbrandt u toch calorieën, blijft u in beweging en werkt u aan uw conditie.

Beste Stoelfiets | Review (2022) | 5x Zitfiets Test! Stoelfiets mini bike

De Mini Bike stoelfiets is een fietstrainer stoel voor jong en oud. Deze elektrische beentrainer is opvouwbaar, dus u kunt de stoel fiets trainer eenvoudig opbergen wanneer u deze niet gebruikt. Met de knop in het midden van de stoeltrainer kunt u de weerstand op- of afbouwen. Op de ingebouwde computer worden uw afgelegde kilometers bijgehouden en kunt u trainingsdoelen registreren. Deze stoeltrapper of mini hometrainer fiets is overigens ook geschikt om de armen te trainen. Daarvoor kunt u de stoelfietstrainer gewoon voor u op een tafel zetten.

Functionaliteiten

✅ Deze zit fietstrainer is geschikt voor armen en benen;

✅ Opvouwbare stoelfietsen die gemakkelijk op te bergen zijn;

✅ Lichtgewicht stoelfiets kopen? Ga voor Stoelfiets Mini Bike;

✅ Trapfiets ouderen en jongeren: geschikt voor elke leeftijd;

✅ Voordelige stoelfiets beste koop;

✅ Fietstrainer stoelfiets met draaiknop voor verschillende weerstanden.

Eigenschappen

Deze stoelfiets trainer weegt slechts 2,2 kg en wordt geleverd in het grijs met zwart. U kunt de minibike elektrisch kopen (Stoelfiets Mini Bike) voor €69,99.


Klik hier voor de beste prijs

3. MotoMed – beste rolstoefiets 

Heeft u een bewegingsbeperking maar wilt u toch fit blijven? Train dan met de MotoMed, dit is de beste rolstoelfiets van dit moment. Waar een standaard voetfiets of zit fiets vereist dat u in een gewone stoel zit tijdens het gebruik ervan, kunt u met de MotoMed rolstoelfiets vanuit uw rolstoel fietsen! Of u nu tijdelijk of chronisch beperkt bent, dankzij deze stoelfiets blijft u lekker in beweging.

Beste Stoelfiets | Review (2022) | 5x Zitfiets Test! Motomed

MotoMed stoelfietsen stimuleren lichaam en geest, waardoor alle processen goed kunnen worden uitgevoerd. U kunt deze zitfiets fitness actief of passief gebruiken, want hij is gemakkelijk te bedienen en ondersteunt waar nodig. Hierdoor kunt u uw uithoudingsvermogen en spierkracht blijven ontwikkelen. Deze hometrainer met stoel heeft verschillende weerstanden om uit te kiezen, zodat u het lichter of juist zwaarder voor uzelf kunt maken. In 2019 is deze stoelfiets nog verkozen tot winnaar van de German Design Award, categorie Special Mention.

Functionaliteiten

✅ Stoelfiets ouderen, stoelfiets revalidatie, stoelfiets bij een beperking;

✅ Verschillende stoelfiets oefeningen mogelijk vanuit uw rolstoel;

✅ Handige rol stoelfiets met weerstand (kies zelf hoe zwaar u wilt trainen);

✅ Stoelfiets met trapondersteuning, waardoor actief en passief fietsen mogelijk is;

✅ Heeft een award gewonnen in Duitsland in 2019 en komt daarmee goed uit de stoelfiets test.

Eigenschappen

Deze stoelfiets voor senioren, jongeren en mensen met een bewegingsbeperking beschikt over ene groot touchscreen als display. Er is in- en uitstap hulp die elektronisch geregeld wordt en u kunt de hometrainer stoelfiets gemakkelijk verrijden dankzij de wielen die eronder zitten. Er zit ook een mogelijkheid tot spelletjes spelen op deze rolstoelfiets en hij is in hoogte verstelbaar op maar liefst 5 standen. U kunt de MotoMed rolstoelfiets kopen €4.999.


Klik hier voor de beste prijs

4. Tunturi Dual Bike Trainer – beste stoelfiets voor ouderen 

Zoekt u een hand en stoelfiets voor ouderen? Met de stoelfiets Tunturi traint u zowel uw benen als uw armen. Zet deze stoelfiets voor u neer en begin met trainen. Ondertussen kunt u werken, televisie kijken of een praatje maken met de visite. Lekker vanuit huis trainen met deze trapfiets of stoelfiets. Met de Tunturi Dual Bike Trainer is dat heel simpel! U kunt de handpedalen van de Tunturi bewegingstrainer naar voren halen, zodat u er beter bij komt. En de draaiknoppen op deze stoel fiets helpen u de weerstand in te stellen. Tunturi stoelfietsen zijn daardoor heel gemakkelijk te gebruiken.

Beste Stoelfiets | Review (2022) | 5x Zitfiets Test! Tunturi Dual Bike trainer stoelfiets

Functionaliteiten

✅ Tunturi mini fiets voor benen en armen trainen;

✅ Kan ook als tafel fiets gebruikt worden;

✅ Compacte fitness pedaaltrainer die u helpt om thuis fit te blijven;

✅ Tunturi trapfietsen zijn verstelbaar in weerstand niveau.

Eigenschappen

Zoekt u een stoel voor fiets of stoel met fiets waarmee u fit blijft vanuit uw stoel? Tunturi Dual Bike Trainer is hiervoor heel geschikt. Deze stoelfiets thuiszorgwinkel weegt 8 kg en de afmetingen zijn 43x41x94cm. Hij wordt geleverd in de kleur zwart met wit en is gemaakt van staal en kunststof. U kunt de Tunturi stoelfiets kopen voor €143,99.


Klik hier voor de beste prijs

5. Fietstrainer Pedalo – beste trapfiets

Op nummer 5 staat een stoel fiets of trapfiets die multifunctioneel is. U kunt de Fietstrainer Pedalo niet alleen gebruiken vanuit een standaard stoel, maar ook vanuit een rolstoel en zelfs vanuit bed! Deze efficiënte stoelfiets hometrainer zorgt ervoor dat u fit blijft, zelfs wanneer u aan bed gebonden bent. Hierdoor stimuleert deze voetfiets/zit fiets de bloedsomloop, wat goed is voor uw gezondheid. Door senioren wordt hij graag gebruikt om licht te trainen. Je kunt hiermee fietsen terwijl je op de bank zit, maar ook terwijl je in bed ligt. Ideaal!

Functionaliteiten

✅ Multifunctionele stoelfietsen;

✅ Geen elektrische beentrainer stoelfiets, maar wel een heel handig model;

✅ Trapfietsen voor mensen die aan bed gebonden zijn;

✅ Stoelfiets fitness voor lichte trainingen.

Eigenschappen

De afmetingen van deze stoelfiets fietstrainer zijn 44x28x37cm. U kunt deze stoelfiets kopen voor €88.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste stoelfiets 2023 

Bent u benieuwd naar wat voor mij de beste stoelfiets van 2023 is? Als ergotherapeut ben ik tijdens mijn werk veel in contact met mensen die stoelfietsen gebruiken. Ik zie hierdoor in de praktijk heel goed wat wel en niet werkt en waar mensen behoefte aan hebben bij een zitfiets kopen of rolstoelfiets kopen. Nadat ik elke stoelfiets Medipoint in dit artikel bestudeerd heb, ben ik tot een conclusie gekomen. 

Beste Stoelfiets | Review (2022) | 5x Zitfiets Test! Elektrische mobiliteitstrainer

Wilt u een goede stoelfiets kopen, dan kan ik de Elektrische Mobiliteitstrainer adviseren. Het is zowel een stoelfiets voor ouderen als voor jongeren, hij is voordelig geprijsd en biedt veel voordelen. Zo kunt u ermee vooruit en achteruit trappen, op 12 verschillende snelheden en met 5 verschillende weerstandsniveaus. Hierdoor blijft elke training uitdagend, als u dat wilt. Doordat deze stoelfiets elektrisch is, kan iedereen hem gebruiken. Bovendien kunt u zowel uw benen als armen ermee trainen. Deze stoelfiets bestellen is daarom een heel goed idee, als u het mij vraagt.


Klik hier voor de beste prijs

Stoelfiets ervaringen en reviews 

Bent u benieuwd naar de stoelfiets ervaringen van andere mensen? Ik heb verschillende reviews over bovenstaande stoelfietsen gevonden. Zo kunt u beter beslissen of een bepaalde stoelfiets of voet fiets bij u past.

Elektrische Mobiliteitstrainer review 

Sander zocht naar een elektrische mini hometrainer beentrainer stoelfiets. “Heel handig, want nu kan ik zonder te veel kracht te zetten toch mijn armen en benen trainen. Ik zit tijdelijk in een rolstoel, maar ik voel mij daardoor niet zo lekker fit als voorheen. Dit helpt om in elk geval iets van beweging te doen. Zodra het weer kan ga ik de sportschool weer in maar voor nu ben ik blij met deze elektrische mobiliteitstrainer.”

Beste Stoelfiets Review (2022) 5x Zitfiets Test!

Stoelfiets Mini Bike review

De stoelfiets Minibike is favoriet bij Jorn. Dat blijkt uit zijn stoelfiets review. “Eerst dacht ik is een stoelfiets gezond? Maar als ik helemaal niets doe dan groei ik dicht denk ik. Daarom besloot ik de Stoelfiets Mini Bike te kopen. Ik voel mij echt een stuk fitter en ondanks dat ik misschien nooit meer echt kan sporten ervaar ik deze stoelfiets als super prettig in gebruik.”

MotoMed ervaring 

“Misschien niet voor iedereen betaalbaar, tenzij je stoelfiets korting krijgt. Maar fijn is hij wel! Ik kocht een MotoMed stoelfiets na lang sparen maar hij is het geld zeker waard”, zegt Yvon.

Tunturi Dual Bike Trainer review 

Ook over de Tunturi stoelfiets vond ik een interessante review. Bert vertelt dat hij de stoelfiets minibike duotrainer van zijn dochter kreeg. “Ik zag het nut er niet zo van in, maar als je sport voel je je toch beter over jezelf. En ik krijg er meer energie van ook. Mijn dochter zag dat ik niet lekker in mijn vel zat en gaf mij toen deze stoelfiets cadeau. Ik moet zeggen dat ik er achteraf heel blij mee ben. Ik gebruik hem bijna elke dag wel.”

Fietstrainer Pedalo review

“Ik wilde niet veel geld uitgeven aan een stoelfiets want ik wist niet of mijn vader hem wel zou gebruiken. Dat zou een beetje zonde zijn van mijn geld. Hij komt niet vaak uit bed, waardoor hij weinig energie heeft. Toch wil mijn vader de Pedalo zitfiets regelmatig gebruiken nu hij hem heeft. Zo doet hij tenminste iets aan beweging”, zegt Nynke.

Beste Stoelfiets Review (2022) 5x Zitfiets Test!

Stoelfiets kopen checklist: hier moet u op letten! 

Wilt u een stoelfiets kopen, dan moet u op een aantal dingen letten. Dan weet u in elk geval zeker dat u een goede keuze maakt. Ik heb hieronder een aantal praktische vragen gesteld die u hierbij zullen helpen. Doe er uw voordeel mee!

Wat moet de stoel fiets kunnen?

Om te bepalen welke stoelfiets Medipoint geschikt is voor uw situatie, moet u eerst nadenken over welke functionaliteiten de stoelfiets moet hebben. Zoekt u een eenvoudige trapfiets of wilt u een rolstoelfiets kopen? En wilt u licht trainen, zoals met een stoelfiets voor ouderen? Of zoekt u naar een stoelfiets hometrainer waarmee u uzelf kunt blijven uitdagen? Dan zijn verschillende snelheden en weerstanden namelijk handig zodat u de stoelfiets langzaam verhogen zodat u kunt instellen hoeveel weerstand erop zit. Verder is het van belang om na te denken over of u alleen uw benen wilt trainen met een stoelfiets of ook uw armen. En of u dit vanuit een standaard stoel doet of eventueel vanuit uw bed. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende stoelfiets modellen te koop die aansluiten bij dergelijke specifieke wensen.

Hoeveel mag uw stoelfiets wegen?

Als u zelfstandig een stoelfiets wilt gebruiken en u slecht ter been, geblesseerd of revaliderend bent, dan is het belangrijk om een lichtgewicht stoelfiets te kiezen. Krijgt u hulp wanneer u uw stoelfiets gebruikt, dan is dit minder relevant. Houd er wel rekening mee dat een lichtgewicht, compacte rolstoelfiets of opvouwbare stoelfiets gemakkelijker mee te nemen is. Zo kunt u deze ook op reis gebruiken om zo toch in beweging te blijven, waar u ook bent.

Beste Stoelfiets Review (2022) 5x Zitfiets Test!

Wat is uw budget voor stoelfietsen?

Heeft u nagedacht over uw budget voor stoelfietsen? De meeste stoelfietsen zijn niet heel duur. Toch kan het voorkomen dat uw voorkeur uitgaat naar trapfietsen die wel prijzig zijn. Zo is een elektrische stoelfiets voor ouderen en/of jongeren vaak een stuk duurder dan een standaard model of opvouwbare stoelfiets. Afhankelijk van hoeveel geld u wilt uitgeven aan een nieuwe stoelfiets, kunt u hierin keuzes maken. Het is ook mogelijk om een tweedehands stoelfiets te kopen. Of wellicht kunt u een stoelfiets lenen of stoelfiets huren bij een zorginstelling. Dat scheelt ook geld, zeker wanneer u de stoelfiets slechts tijdelijk gebruikt.

Hoe bouw je conditie op met een stoelfiets?

Met een stoelfiets train je niet alleen de spieren in de benen. Ook voor de conditie is een stoelfiets handig. Belangrijk is om op een rustig tempo op te bouwen zodat u niet uw spieren overbelast, start vooral met lichte weerstand. Als u spieren getraind wil hebben of conditie wilt opbouwen zet dan het advies van een fysiotherapeut in. Zij kunnen u het beste adviseren over een individueel plan. De stoel fiets hoeft niet alleen voor de benen gebruikt te worden maar is ook een efficiënte manier en dus goed alternatief om de armen te trainen. Een bijkomt voordeel is dat u de nodige calorieën verbanden zal en het de bloedcirculatie stimuleerd.

Wilt u per se een stoelfiets aanbieding scoren?

Tot slot een belangrijke vraag: wilt u per se een stoelfiets aanbieding scoren? Dan kan een stoelfiets kortingscode handig zijn. Nu is er niet altijd stoelfiets korting mogelijk, maar door hier gericht naar te zoeken op het internet komt u nog weleens een leuke aanbieding tegen. Of u nu een voetfiets, zitfiets of rolstoelfiets op het oog heeft, met een kortingscode kan de aankoop ervan een stuk leuker worden. Bovendien hoeft u zo niet onnodig veel te betalen om in beweging te blijven.

Nog meer handige zorghulpmiddelen

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen kopen? Dat kan in veel gevallen handig zijn. Op Zorghulpmiddeleninfo.nl vindt u reviews over allerlei producten. Wat dacht u van hulpmiddelen om de mobiliteit hoog te houden en dienen ook als valpreventie hulpmiddelen, een rolstoel, krukken, rollator, looprek, driewielfiets, wandelstok, loopfiets, hometrainer voor ouderen of duofiets? En bekijk ook de andere blogs die ik geschreven heb. Ik weet zeker dat u daar veel aan zult hebben. Ongeacht of u chronisch beperkt bent of slechts tijdelijk. Zorghulpmiddelen maken het leven een stuk gemakkelijker!

Meest gestelde vragen over stoelfietsen

Heeft u nog vragen over stoelfietsen? Bent u bijvoorbeeld benieuwd naar wat de beste stoelfiets is of waarom een stoelfiets gebruikt wordt? Zoekt u meer informatie over de werking van een zitfiets of rolstoelfiets? Of wilt u weten of een stoelfiets Medipoint vergoed wordt door de verzekering? Lees dan nog even verder. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen.

Welke stoelfiets is het beste?

Bent u op zoek naar de beste stoelfiets, dan kan ik u zeker helpen. Op de vraag ‘wat is de beste stoelfiets’ heb ik namelijk een antwoord gevonden. Dat is de Elektrische Mobiliteitstrainer van Medipoint. Dankzij deze elektrisch aangedreven stoelfiets kan iedereen in beweging blijven. Hij is gemakkelijk te gebruiken en u traint er zowel uw armen als uw benen mee. Bovendien is hij niet duur. U kunt met deze stoelfietsen op 12 verschillende snelheden trainen en op 5 verschillende weerstandsniveaus. Daardoor blijft u uzelf uitdagen!

Waarom een stoelfiets gebruiken?

Waarom een stoelfiets gebruikt wordt, is om verschillende redenen. Vaak zijn stoelfietsen handig voor mensen die een verminderde mobiliteit en bewegingsbeperking hebben. Zij kunnen niet wandelen of fietsen op een standaard fiets. Een stoelfiets biedt dan de uitkomst, omdat deze gebruikt kan worden terwijl u in een stoel zit. Mocht u gebruik maken van een scootmobiel, dan blijft u toch meer in conditie. Zo blijft u toch in beweging, ook als u een langere tijd niet kunt sporten of zelfs chronisch beperkt bent door Parkinson, Beroerte, Reuma, MS, COPD, Post Covid of andere beperkingen. Ieder mens zou namelijk regelmatig moeten bewegen voor zijn of haar gezondheid.

Waar kan je een stoelfiets gebruiken?

U kunt een stoelfiets gebruiken waar u ook bent, ook vanuit een comfortabele stoel. Bijvoorbeeld thuis, terwijl u televisie kijkt. Maar u kunt een lichtgewicht stoelfiets ook meenemen op vakantie. Zo kunt u overal in beweging blijven. Stoelfietsen waarmee u zowel de armen als benen kunt trainen, kunt u voor u op de grond neerzetten of op een tafel. Schuif dan een stoel aan om er goed voor te zitten en vervolgens uw armen te trainen. Bij een gladde ondergrond gebruik dan een goede anti slip mat (antislipmat)

Hoe werkt een stoelfiets?

De werking van een stoelfiets is afhankelijk van het type stoelfiets dat u koopt. Stoelfietsen die alleen bedoeld zijn om te trappen, zet u voor u op de grond. Neem plaats in een (sta op) stoel of trippelstoel en begin te fietsen. Stoelfietsen waarmee u ook uw armen kunt trainen, zet u voor u op tafel. Er bestaan ook elektrische stoelfietsen die bewegen gemakkelijker maken. Er bestaat een opvouwbare stoelfiets of verrijdbaar en kunnen daardoor gemakkelijk worden meegenomen of verplaatst.[1]

Wat train je met een stoelfiets?

Met een stoelfiets kunt u uw benen trainen. Dan wordt hij als zitfiets gebruikt. U kunt ook uw armen trainen, wanneer daar handpedalen voor aanwezig zijn. Daarvoor zet u de stoelfiets Medipoint voor u op tafel. Gebruikt u een rolstoelfiets, dan is dit vaak niet mogelijk. Ondanks dat alleen de armen en benen bewegen tijdens het gebruik van een stoelfiets voor ouderen of voor jongeren, traint u ook de rest van uw lichaam. Beweging is namelijk essentieel voor een goede gezondheid en een fit lichaam. U kunt verbruikte calorieën aflezen wat het een veelzijdige stoelfiets maakt.

Wordt een stoelfiets vergoed door de verzekering?

Wilt u een stoelfiets kopen, maar kunt u het bedrag hiervoor niet (geheel) zelf betalen? Dan is het interessant om eens na te vragen bij uw zorgverzekering of er een stoelfietsen vergoeding mogelijk is. Dit zal verschillen per zorgverzekering. Daarom adviseer ik u om altijd eerst informatie op te vragen, voordat u een stoelfiets kopen gaat. Verder adviseer ik om in de gaten te houden of ergens een stoelfiets aanbieding of stoelfiets korting is.

Conclusie beste stoelfiets 2023 

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Stoelfiets | Review (2023) | 5x Zitfiets Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Stoelfiets?

Kies dan voor: Elektrische mobiliteitstrainer

Op zoek naar de beste Stoelfiets?

Kies dan voor: Elektrische mobiliteitstrainer