In dit artikel

Hoe Kies Je een Sleutelkluisje met Code? (2023)

In dit artikel

Het kiezen van een sleutelkluisje met code kan soms een uitdaging zijn. Ik begrijp uw dilemma, aangezien er talloze modellen en merken op de markt zijn, en ik heb ooit voor dezelfde taak gestaan.

Deze blogpost helpt u bij het navigeren door verschillende soorten sleutelkluisjes met code, waar u op moet letten bij het kopen, en hoe u ze plaatst. Laten we deze gecompliceerde taak samen vereenvoudigen!

Key Takeaway

De beste sleutelkluis van 2023 is Kruse SKG Sleutelbuis. Dit merk heeft een handig cijferslot en kunt u zowel binnen als buiten gebruiken ter inbraakwerendheid.

Samenvatting

 1. Er zijn verschillende soorten sleutelkluisjes met code beschikbaar, zoals gecertificeerde kluizen, sleutelkastjes met codeslot en kluisjes voor buiten.
 2. Bij het kopen van een sleutelkluis met code moet je letten op factoren zoals het type slot, wandmontage, capaciteit en beveiligingsniveau.
 3. Het is belangrijk om de sleutelkluis op een strategische en veilige plek te plaatsen, en deze stevig te bevestigen en eventueel te verankeren.
 4. Zorg ervoor dat de gekozen sleutelkluis voldoet aan de veiligheidsnormen en keurmerken, zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Welke Soorten Sleutelkluisjes Met Code Zijn Er?

Er zijn verschillende soorten sleutelkluisjes met code beschikbaar, zoals gecertificeerde sleutelkluisjes met code, sleutelkastjes met codeslot en sleutelkluisjes met code voor buiten.

Gecertificeerde sleutelkluis met code

Een gecertificeerde sleutelkluis met code is sterk en veilig. Ze voldoet aan de Europese normen voor veiligheid. Dit soort kluis is handig voor de thuiszorg, vakantiewoningen en verenigingsgebouwen.

Ze is ongeveer 20 x 9 x 5 cm groot. In de kluis passen veel sleutels. Ze heeft een code die je zelf kan kiezen. Merken zoals Masterlock maken deze kluizen. Ze hebben ook een politiekeurmerk.

Dat betekent dat ze veilig zijn tegen inbraak.

Sleutelkastjes met codeslot

Sleutelkastjes met codesloten zijn een handige optie voor het veilig opbergen van sleutels. Door een unieke cijfercombinatie in te voeren, kunnen alleen geautoriseerde personen toegang krijgen tot de sleutels.

Deze kastjes worden veel gebruikt in de thuiszorg, vakantiewoningen en verenigingsgebouwen. Het is belangrijk om een sleutelkluis te kiezen die voldoet aan Europese normen voor veiligheid en beveiligingsmaatregelen.

Een onopvallende plek is ideaal voor het plaatsen van een sleutelkastje, om inbrekers te ontmoedigen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen biedt een overzicht van goedgekeurde sleutelkastjes met codeslot.

Sleutelkluisjes met code voor buiten

Sleutelkluisjes met code voor buiten zijn speciaal ontworpen om sleutels veilig op te bergen en te beschermen tegen externe elementen. Deze kluisjes zijn gemaakt van duurzaam materiaal en hebben een weerbestendige afwerking, zodat ze bestand zijn tegen regen, wind en andere weersomstandigheden.

Ze zijn perfect voor gebruik bij het huis, in de tuin of bij de voordeur. Met een sleutelkluisje met code buiten hoef je je geen zorgen te maken dat je je sleutels kwijtraakt of dat iemand er misbruik van maakt.

Je kunt ze veilig achterlaten en alleen degenen met de juiste code kunnen toegang krijgen tot de sleutels. Of je nu thuiszorg nodig hebt, een vakantiewoning verhuurt of gewoon een extra beveiligingslaag wilt toevoegen aan je huis, een sleutelkluisje met code voor buiten is een handige en veilige oplossing.

Waar Moet ik op Letten bij het Kopen?

Bij het kopen van een sleutelkluisje met code moet je letten op verschillende factoren.

Moet het een slot met sleutel of code?

Bij het kiezen van een sleutelkluisje met code is het belangrijk om te beslissen of je een slot met sleutel of code wilt. Een slot met sleutel kan handig zijn als je graag een extra beveiligingslaag wilt hebben.

Je hebt dan een fysieke sleutel nodig om de kluis te openen.

Maar als je liever gemak en gebruiksgemak wilt, dan is een kluis met code de beste keuze. Je kunt een persoonlijke cijfercombinatie instellen om de kluis te openen. Dit maakt het makkelijk om sleutels te bewaren en over te dragen aan bijvoorbeeld mantelzorgers of medewerkers.

Is wandmontage nodig?

Om de sleutelkluis veilig te bevestigen, is wandmontage nodig. Hiermee wordt de kluis stevig aan de muur bevestigd, zodat inbrekers deze niet kunnen verwijderen. Wandmontage zorgt voor extra beveiliging en geeft gemoedsrust dat de sleutelkluis op zijn plaats blijft.

Het is belangrijk om bij het kiezen van een sleutelkluis te controleren of deze geschikt is voor wandmontage. Zorg ervoor dat de kluis wordt geleverd met alle benodigde bevestigingsmaterialen.

Bij het installeren van de sleutelkluis, volg altijd de instructies van de fabrikant en gebruik goede gereedschappen. Vergeet niet om de kluis op een gemakkelijk bereikbare plek te installeren, maar tegelijkertijd onopvallend genoeg om potentiële inbrekers af te schrikken.

Hoeveel sleutels kan het opbergen?

Een sleutelkluis met code kan verschillende hoeveelheden sleutels opbergen, afhankelijk van het model en de grootte. Gemiddeld kunnen sleutelkluisjes met code ongeveer 20 sleutels opslaan.

Dit maakt ze ideaal voor situaties waarin veel sleutels beheerd moeten worden, zoals in de thuiszorg of verenigingsgebouwen. Het is belangrijk om bij het kiezen van een sleutelkluis met code te controleren hoeveel sleutels het specifieke model kan opbergen, zodat het aan uw behoeften voldoet.

Hoeveel beveiliging is nodig?

Het is belangrijk om voldoende beveiliging te hebben bij het kiezen van een sleutelkluis met code. Je wilt immers voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen tot de kluis en de sleutels.

Let daarom op de veiligheidsnormen en keurmerken die worden vermeld bij de sleutelkluis. Een kluis met het Politiekeurmerk Veilig Wonen biedt bijvoorbeeld zekerheid dat het voldoet aan bepaalde beveiligingseisen.

Daarnaast kan je ook kiezen voor een kluis met een veiligheidsslot of een elektronisch sleutelkastje met toegangscode. Het is belangrijk om te overwegen waarvoor je de sleutelkluis gaat gebruiken en wat voor beveiligingsmaatregelen passend zijn voor jouw situatie.

Hoe Plaats ik een Sleutelkluis?

De sleutelkluis moet op een strategische en veilige plek worden geplaatst.

De beste plek voor de sleutelkluis

Een belangrijke overweging bij het plaatsen van een sleutelkluisje met code is de locatie. Het is het beste om een discrete en onopvallende plek te kiezen, zodat inbrekers deze niet makkelijk kunnen vinden.

Een goede plek kan bijvoorbeeld achter een plantenbak zijn, of onder een houten paneel naast de voordeur. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de sleutelkluis, zodat deze makkelijk toegankelijk is voor degene die de sleutels nodig heeft.

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de sleutelkluis stevig en veilig is bevestigd, om te voorkomen dat deze gestolen kan worden. Als je niet zeker weet waar je de sleutelkluis het beste kunt plaatsen, kun je altijd advies vragen aan een slotenmaker of beveiligingsexpert.

De sleutelkluis bevestigen

Om de sleutelkluis veilig te bevestigen, moet je rekening houden met de volgende stappen:

 1. Kies een stevige en stabiele muur waarop je de sleutelkluis wilt bevestigen.
 2. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak is en vrij van vuil en stof.
 3. Markeer de plaats waar je de sleutelkluis wilt installeren met behulp van een waterpas en potlood.
 4. Boor gaten in de muur op de gemarkeerde plaatsen met behulp van een boormachine en een geschikte boor.
 5. Plaats pluggen in de geboorde gaten om ervoor te zorgen dat de schroeven stevig vastzitten.
 6. Bevestig de sleutelkluis op de muur door middel van schroeven die worden meegeleverd met de kluis.
 7. Controleer of de sleutelkluis stevig is bevestigd door eraan te trekken en te duwen.
 • Bepaal een goede plek aan de muur voor installatie
 • Gebruik een waterpas om recht te kunnen boren
 • Markeer met potlood waar geboord moet worden
 • Boor gaten op de gemarkeerde plekken
 • Plaats pluggen in de geboorde gaten
 • Bevestig de sleutelkluis met bijgeleverde schroeven
 • Controleer de stevigheid van de bevestiging door te trekken en duwen.

De sleutelkluis verankeren

Ik raad aan om de sleutelkluis te verankeren voor extra veiligheid. Hier zijn enkele manieren om dit te doen:

 • Gebruik schroeven en pluggen om de kluis stevig aan de muur te bevestigen.
 • Zorg ervoor dat de bevestigingsmaterialen geschikt zijn voor het type muur waarop je de kluis wilt monteren.
 • Plaats de kluis op een plek waar deze niet gemakkelijk kan worden losgemaakt of meegenomen.
 • Controleer regelmatig of de verankering nog stevig is en repareer indien nodig.

Conclusion

Bij het kiezen van een sleutelkluisje met code zijn er belangrijke aspecten om rekening mee te houden, zoals de veiligheid, het aantal sleutels dat het kan opbergen en of het een slot met code of sleutel moet hebben.

Zorg ervoor dat de sleutelkluis onopvallend geplaatst wordt en goed bevestigd en verankerd is. Kies altijd voor een sleutelkluis met code die voldoet aan de veiligheidsnormen, zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Meer over ‘Sleutelkluizen’

Wanneer je het hebt over de veiligheid en toegankelijkheid van sleutels, komt het concept van een sleutel kluizen al snel naar voren. Zo is er bijvoorbeeld de masterlock sleutelkluis, een betrouwbaar model dat de mogelijkheid biedt sleutels op een veilige manier te bewaren. Voor wie op zoek is naar extra zekerheid is de puck sleutelkluis een goede optie, bekend om zijn robuustheid en betrouwbaarheid.

Voor degenen die hun sleutels buiten willen opbergen, is een sleutelkluis buiten uitermate geschikt. Hiermee zijn je sleutels veilig, terwijl ze toch toegankelijk blijven voor degenen die ze nodig hebben. Daarnaast zijn er opties zoals het sleutelkluisje met code, die een extra laag beveiliging toevoegt door het gebruik van een code.

Veel mensen vragen zich af welke sleutelkluizen een sleutelkluis politiekeurmerk hebben. Dit keurmerk geeft aan dat een sleutelkluis aan bepaalde veiligheidseisen voldoet. Ook de clavisio sleutelkluis en de abus sleutelkluis zijn voorbeelden van kluizen die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Ook de consumentenbond sleutelkluis is een begrip, waar veel consumenten naar verwijzen als het gaat om betrouwbare keuzes. En voor degenen die in een specifieke winkel willen kopen, zijn er mogelijkheden zoals de sleutelkluis gamma en de sleutelkluis praxis.

Voor de professionele sector, zoals de thuiszorg en brandweer, zijn er specifieke modellen zoals de sleutelkluis thuiszorg en de sleutelkluis brandweer. En als je een sleutelkluis met een SKG keurmerk zoekt, is de sleutelkluis skg een veelgekozen optie. Tot slot zijn er voor de doe-het-zelf-liefhebbers mogelijkheden zoals de sleutelkluis hornbach.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een sleutelkluisje met code?

Een sleutelkluisje met code is een beveiligingssysteem voor sleutelbeheer. Het helpt bij de sleuteloverdracht en het opslaan van sleutels in een kluisje voor sleutels.

2. Hoe kies je een sleutelkluisje met code?

Bij het kiezen van een sleutelkluisje met code moet je letten op het beveiligingssysteem, de inbraakpreventie en het toegangscontrole systeem.

3. Kan een bedrijf een sleutelkluisje met code gebruiken?

Ja, een bedrijf kan een sleutelkluisje met code gebruiken voor bezorging en ook voor het beveiligen van het aflevermoment.

4. Waar vind ik beveiligingsadvies voor een sleutelkluisje met code?

Je kunt beveiligingsadvies vinden bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in inbraakpreventie en beveiligingssystemen.

5.Wat is het doel van een wachtwoordkluis in vergelijking met een sleutelkluisje met code?

Een wachtwoordkluis houdt je codes veilig opgeslagen, terwijl een sleutelkluisje met code je helpt bij het veilig bewaren van je sleutels. Beide zijn belangrijk voor veilig en goed sleutelbeheer.

» Referenties


1. Lette, M., Stoop, A., Gadsby, E., Ambugo, E.A., Mateu, N.C., Reynolds, J., Nijpels, G., Baan, C., & de Bruin, S.R. (2020). Supporting Older People to Live Safely at Home – Findings from Thirteen Case Studies on Integrated Care Across Europe. Int J Integr Care, 20(4), 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7546110/

2. Politiekeurmerk Veilig Wonen. (2021). Hoe kies ik een veilige sleutelkluis?
https://www.politiekeurmerk.nl/2021/07/14/hoe-kies-ik-een-veilige-sleutelkluis/

» Referenties

Conclusie beste sleutelkluis 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe Kies Je een Sleutelkluisje met Code? (2023)

Laat een reactie achter