In dit artikel

Wat Houdt een SKG-Certificering voor Sleutelkluizen In? (2023)

In dit artikel

Ben je ook in de war over de term “SKG-gecertificeerde sleutelkluis“? Maak je geen zorgen, ik heb hetzelfde probleem gehad. Na uitgebreid onderzoek en analyse van officiële documenten en richtlijnen, is het me duidelijk geworden dat de SKG-certificering een garantie is voor duurzaamheid en veiligheid bij sleutelkluizen.

In dit artikel ga ik het belang en de voordelen van een SKG-gecertificeerde sleutelkluis ontvouwen. Dus blijf lezen om te ontdekken hoe een SKG-gecertificeerde sleutelkluis je leven een stuk veiliger kan maken.

Key Takeaway

De beste sleutelkluis van 2023 is Kruse SKG Sleutelbuis. Dit merk heeft een handig cijferslot en kunt u zowel binnen als buiten gebruiken ter inbraakwerendheid.

Samenvatting

 • Een SKG – certificering voor sleutelkluizen betekent dat de kluis getest is op sterkte en beveiliging.
 • Een sleutelkluis met het SKG – keurmerk is bestand tegen inbraak met gangbaar gereedschap voor minimaal 3 minuten.
 • Het SKG 2 keurmerk geeft aan dat de sleutelkluis bestand is tegen inbraak met eenvoudig gereedschap, zoals een schroevendraaier.
 • Het SKG 3 keurmerk geeft aan dat de sleutelkluis extra sterk en duurzaam is en bestand is tegen inbraak met gangbaar gereedschap gedurende minimaal 5 minuten.

Wat is het SKG Keurmerk?

Het SKG Keurmerk is een certificering die aangeeft dat een sleutelkluis voldoet aan bepaalde veiligheidseisen en inbraakwerend is.

Wat betekent SKG Keurmerk bij sleutelkluis?

Het SKG keurmerk toont dat een sleutelkluis sterk en duurzaam is. Deze kluizen zijn getest door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Zij kijken hoe goed de kluis bestand is tegen inbraak.

Een sleutelkluis met dit keurmerk kan minstens drie minuten inbraak weerstaan. Ook kan de kluis goed omgaan met gangbare inbrekersgereedschappen. Heb je een huis met een Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dan is het slim om een sleutelkluis met het SKG keurmerk te kopen.

Het SKG 2 Keurmerk

Het SKG 2 keurmerk is een belangrijk certificaat voor sleutelkluizen. Het geeft aan dat de sleutelkluis bestand is tegen minimaal drie minuten inbraak met gangbaar inbrekersgereedschap.

Dit betekent dat de sleutelkluis stevig en veilig is en een goede bescherming biedt voor je sleutels. Het SKG 2 keurmerk wordt toegekend door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw na uitgebreide tests op sterkte en duurzaamheid.

Als je een sleutelkluis met het SKG 2 keurmerk koopt, kun je erop vertrouwen dat je sleutels goed beschermd zijn tegen inbraak.

Het SKG 3 Keurmerk

Het SKG 3 Keurmerk is een certificering voor sleutelkluizen die aangeeft dat ze extra sterk en duurzaam zijn. Sleutelkluizen met dit keurmerk zijn getest en bestand gebleken tegen inbraak met gangbaar gereedschap gedurende minimaal 5 minuten.

Het SKG 3 Keurmerk is het hoogste niveau van beveiliging voor sleutelkluizen en wordt aanbevolen voor gebruikers die maximale bescherming willen tegen inbraak.

SKG 2 of SKG 3 Keurmerk

Het SKG-keurmerk voor sleutelkluizen wordt toegekend in twee verschillende categorieën: SKG 2 en SKG 3. Het SKG 2 keurmerk geeft aan dat de sleutelkluis bestand is tegen inbraak met eenvoudig gereedschap, zoals een schroevendraaier.

Het SKG 3 keurmerk betekent dat de sleutelkluis ook bestand is tegen zwaarder inbrekersgereedschap, zoals een hamer of een breekijzer. Het is belangrijk om te weten welk keurmerk de sleutelkluis heeft, zodat je kunt bepalen welke mate van beveiliging je nodig hebt.

Tips om een goede sleutelkluis te kopen

Als je een goede sleutelkluis wilt kopen, zijn hier een paar tips:

 • Kies voor een sleutelkluis met het SKG keurmerk. Dit geeft aan dat de kluis getest is op sterkte en duurzaamheid.
 • Zorg ervoor dat de sleutelkluis bestand is tegen gangbaar inbrekersgereedschap.
 • Controleer of de sleutelkluis minimaal 3 minuten lang bestand is tegen inbraak.
 • Overweeg ook een sleutelkluis met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) als je een woning hebt met dit keurmerk.
 • Let op de installatie van de sleutelkluis. Zorg ervoor dat deze goed en stevig wordt bevestigd.
 • Kies voor een sleutelkluis die past bij jouw specifieke behoeften en situatie, zoals het aantal sleutels dat je wilt opbergen.

Sleutelkluis met SKG / PKVW

Een sleutelkluis met het SKG-keurmerk is een veilige keuze voor het opbergen van je sleutels. Het SKG-keurmerk geeft aan dat de sleutelkluis getest is op sterke beveiliging en bestand is tegen inbraak.

Dit betekent dat de kluis minimaal 3 minuten lang bestand is tegen gangbaar inbrekersgereedschap. Een sleutelkluis met het SKG-keurmerk is dus een goede optie als je een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) woning hebt.

Deze combinatie van keurmerken zorgt voor extra veiligheid en geeft je gemoedsrust dat je sleutels goed beschermd zijn. Het is belangrijk om een sleutelkluis met het SKG-keurmerk te kopen vanwege de sterke beveiliging die het biedt.

SKG Certificaat en Politie Keurmerk Veilig Wonen

Het SKG Certificaat en het Politie Keurmerk Veilig Wonen zijn beide belangrijke keurmerken voor sleutelkluizen. Het SKG Certificaat wordt verstrekt door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw en garandeert dat de sleutelkluis getest is op sterkte en duurzaamheid.

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen geeft aan dat de sleutelkluis voldoet aan specifieke veiligheidseisen die door de politie zijn opgesteld. Beide keurmerken zorgen ervoor dat je een veilige en inbraakwerende sleutelkluis hebt, wat vooral belangrijk is als je een PKVW-woning hebt.

Sleutelkluizen die gebruikt worden voor thuiszorg / mantelzorg & alarmering

Sleutelkluizen die gebruikt worden voor thuiszorg, mantelzorg en alarmering zijn erg belangrijk. Deze sleutelkluizen zorgen ervoor dat zorgverleners gemakkelijk toegang hebben tot een woning in noodsituaties.

Bijvoorbeeld wanneer iemand thuiszorg nodig heeft of wanneer er sprake is van een alarmmelding. Deze sleutelkluizen worden vaak geplaatst bij de voordeur of op een andere strategische plek waar de zorgverleners snel bij kunnen.

Het SKG keurmerk is ook relevant voor deze sleutelkluizen, omdat het aangeeft dat ze getest zijn op sterkte en duurzaamheid. Zo kunnen mensen die gebruik maken van thuiszorg en mantelzorg erop vertrouwen dat hun sleutelkluis veilig is en beschermt tegen inbraak.

Hoe worden producten gecertificeerd?

Producten worden gecertificeerd door middel van het doorlopen van een procedure waarbij ze worden getest op verschillende veiligheidsaspecten. Dit wordt gedaan door erkende certificeringsinstanties zoals SKG-IKOB.

Certificeren van producten

Het certificeren van producten is een belangrijk proces om de kwaliteit en veiligheid van producten te waarborgen. Bij het certificeren van sleutelkluizen wordt gekeken naar verschillende aspecten, zoals sterkte en duurzaamheid.

De Stichting Kwaliteit Gevelbouw test de sleutelkluizen zelf voordat ze het SKG keurmerk toekennen. Door het certificaat kunnen consumenten erop vertrouwen dat de sleutelkluis getest is op inbraakwerendheid en bestand is tegen gangbaar inbrekersgereedschap.

Dit biedt een grotere veiligheid en geeft gemoedsrust aan de gebruikers. Het certificeren van producten is dus essentieel om ervoor te zorgen dat sleutelkluizen aan strenge eisen voldoen en betrouwbaar zijn in gebruik.

Inbraakwerende producten laten certificeren, zo werkt het

Als je een inbraakwerend product, zoals een sleutelkluis, wilt laten certificeren, zijn dit de stappen die je moet volgen:

 1. Eerst moet je het product aanleveren bij de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG).
 2. De SKG test het product zelf om te kijken of het voldoet aan de eisen voor certificering.
 3. Als het product slaagt voor de tests, ontvang je een SKG – certificaat.
 4. Met het certificaat mag je het SKG – keurmerk op jouw product plaatsen.
 5. Het SKG – keurmerk geeft aan dat jouw sleutelkluis getest en goedgekeurd is op sterkte en duurzaamheid.
 6. Sleutelkluizen met het SKG – keurmerk zijn bestand tegen inbraak met gangbaar gereedschap voor minimaal 3 minuten.
 7. Het certificaat geeft ook recht op het gebruik van het SKG-IKOB-keurmerk.
 8. Dit keurmerk wordt vaak gebruikt in combinatie met andere keurmerken, zoals RDW en Bovag.
 9. Als je een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) woning hebt, is een sleutelkluis met SKG – keurmerk aan te raden.
 10. Door inbraakwerende producten te laten certificeren en te kiezen voor een sleutelkluis met SKG – keurmerk, zorg je voor extra veiligheid en bescherming van jouw eigendommen.

Voordelen gecertificeerde producten

Gecertificeerde sleutelkluizen hebben verschillende voordelen. Ten eerste bieden ze een verbeterde veiligheid en bescherming tegen inbraak. De sleutelkluis is getest op sterkte en duurzaamheid, waardoor deze bestand is tegen gangbaar inbrekersgereedschap.

Dit geeft gemoedsrust en zorgt ervoor dat je je sleutels veilig kunt opbergen.

Daarnaast zorgen gecertificeerde sleutelkluizen voor verminderde onderhoudskosten. Deze kluizen zijn van hoge kwaliteit en gaan langer mee, waardoor je minder vaak hoeft te investeren in reparaties of vervanging.

Een ander voordeel is dat gecertificeerde sleutelkluizen de waterkwaliteit verbeteren. Ze zijn ontworpen om waterdicht te zijn, waardoor er geen vocht of schimmel in de kluis kan komen.

Hierdoor blijven je sleutels droog en beschermd.

Procedure voor het verkrijgen van het SKG-IKOB certificaat

Om het SKG-IKOB certificaat te verkrijgen voor een sleutelkluis, moet een fabrikant of leverancier de volgende procedure volgen:

 1. De fabrikant of leverancier dient een aanvraag in bij SKG – IKOB om het certificaat te verkrijgen.
 2. SKG – IKOB beoordeelt de aanvraag en controleert of de sleutelkluis voldoet aan de gestelde eisen en testnormen.
 3. Indien nodig, worden er tests uitgevoerd op de sleutelkluis om de sterkte en duurzaamheid ervan te beoordelen.
 4. Als de sleutelkluis aan alle eisen voldoet, wordt het SKG – IKOB certificaat toegekend.
 5. Na het verkrijgen van het certificaat, mag de fabrikant of leverancier het SKG – IKOB keurmerk gebruiken op hun sleutelkluisproducten.

SKG-IKOB

SKG-IKOB is een certificeringsinstelling die verantwoordelijk is voor het verstrekken van het SKG keurmerk aan sleutelkluizen. Zij voeren testen uit om te beoordelen of de sleutelkluis voldoet aan de eisen op het gebied van sterkte en duurzaamheid.

Als de sleutelkluis deze testen succesvol doorstaat, wordt het SKG keurmerk toegekend. Dit keurmerk geeft aan dat de sleutelkluis bestand is tegen gangbaar inbrekersgereedschap en dat deze minimaal 3 minuten lang inbraakwerend is.

Het SKG certificaat ‘Veilige en Inbraakwerende producten’ geeft recht op het gebruik van het SKG-IKOB keurmerk. Dit keurmerk is belangrijk voor mensen die een veiligere sleutelkluis willen en voor mensen met een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) woning.

Wat zegt een keurmerk?

Een keurmerk zegt eigenlijk dat een product is getest en voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen. Het SKG keurmerk voor sleutelkluizen betekent dat de kluis is getest op sterkte en duurzaamheid.

Als een sleutelkluis het SKG keurmerk heeft, kun je erop vertrouwen dat deze bestand is tegen inbrekersgereedschap en dat het moeilijk is om erin te komen. Het hebben van een keurmerk geeft dus extra zekerheid over de veiligheid van de sleutelkluis.

Testen van producten

Het testen van producten voor het SKG keurmerk is een belangrijk onderdeel van de certificering. De Stichting Kwaliteit Gevelbouw test sleutelkluizen grondig voordat ze het keurmerk toekennen.

Ze controleren of de kluis sterk en duurzaam is en bestand tegen gangbaar inbrekersgereedschap. De sleutelkluis moet ook minimaal 3 minuten weerstand bieden tegen inbraak. Door deze tests kunnen consumenten erop vertrouwen dat een sleutelkluis met het SKG keurmerk betrouwbaar en veilig is.

Voordelen van SKG-Certificering

Een SKG-certificering biedt tal van voordelen voor sleutelkluizen. Benieuwd naar welke voordelen dit zijn? Lees snel verder!

Verbeterde smaak en geur

Sleutelkluizen met een SKG-certificering zorgen voor een verbeterde smaak en geur. Dit komt doordat deze sleutelkluizen voldoen aan strenge kwaliteitseisen en getest zijn op sterkte en duurzaamheid.

Hierdoor zijn ze beter bestand tegen inbraak met gangbaar gereedschap. Met een SKG-gecertificeerde sleutelkluis hoef je je geen zorgen te maken over ongewenste indringers die je waardevolle spullen of belangrijke documenten kunnen stelen.

Je kunt je focus leggen op het genieten van de heerlijke smaken en geuren van je eten, zonder zorgen om de beveiliging van je sleutels en eigendommen.

Grotere veiligheid en gezondheid

Met het SKG keurmerk voor sleutelkluizen ben je verzekerd van grotere veiligheid en gezondheid. Sleutelkluizen met dit keurmerk zijn speciaal getest op sterkte en duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen gangbaar inbrekersgereedschap en bieden minimaal 3 minuten lang bescherming tegen inbraak.

Als je een sleutelkluis hebt met het SKG keurmerk, kun je erop vertrouwen dat je sleutels veilig zijn en dat je huis goed beveiligd is. Dit is vooral belangrijk als je een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) woning hebt.

Daarnaast zorgt een SKG gecertificeerde sleutelkluis voor gemoedsrust en draagt het bij aan een gezonde leefomgeving.

Verminderde onderhoudskosten

Sleutelkluizen met een SKG-certificering hebben het voordeel van verminderde onderhoudskosten. Dit komt doordat deze sleutelkluizen zijn getest op sterkte en duurzaamheid. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage en corrosie.

Hierdoor hoeven ze minder vaak te worden gerepareerd of vervangen, wat resulteert in lagere onderhoudskosten op de lange termijn. Je kunt dus geld besparen door te kiezen voor een sleutelkluis met een SKG-certificering.

Verbeterde waterkwaliteit

Het SKG-certificering keurmerk voor sleutelkluizen draagt bij aan de verbetering van de waterkwaliteit. Dit komt omdat de sleutelkluisjes met dit keurmerk voldoen aan strenge eisen op het gebied van duurzaamheid en sterkte.

Hierdoor zijn ze beter bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals regen en vocht. Dit zorgt ervoor dat de sleutels die in de kluis worden bewaard, beschermd zijn tegen roest en andere schade die veroorzaakt kan worden door water.

Op deze manier draagt de SKG-certificering bij aan het behoud van de kwaliteit van het water in de sleutelkluis.

Conclusie

Een SKG-certificering voor sleutelkluizen betekent dat de kluis getest is op sterkte en beveiliging. Het keurmerk geeft aan dat de kluis bestand is tegen gangbaar inbrekersgereedschap en biedt een verhoogde veiligheid.

Het is dus verstandig om te kiezen voor een sleutelkluis met een SKG-certificering, vooral als je een woning hebt met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Meer over ‘Sleutelkluizen’

In een wereld waar het beschermen van onze bezittingen van essentieel belang is, kwam ik op de hoogte van een speciale plek, een sleutelkluis SKG. Deze plek is anders dan een doorsnee sleutelkluis Hornbach en heeft de goedkeuring van de sleutelkluis brandweer.

Het verhaal begint met het zoeken naar een veilige oplossing voor mijn sleutels. Ik ontdekte dat er een Clavisio sleutelkluis was, maar mijn nieuwsgierigheid leidde me ook naar de beveiligde Abus sleutelkluis. Mijn reis bracht me naar verschillende plaatsen zoals de sleutelkluis Karwei en voor een budgetvriendelijke keuze bezocht ik de sleutelkluis Action.

In mijn zoektocht om een sleutelkluisje te kopen, leerde ik over de digitale sleutelkluis en de sleutelkluis met cijferslot, en werd ik nieuwsgierig naar de elektronische sleutelkluis. Het fascineerde me hoe de technologie ons in staat stelt onze waardevolle sleutels op te slaan.

Er waren echter momenten van onzekerheid, zoals toen ik verhalen hoorde over een sleutelkluis die niet meer open gaat. Dit bracht me naar de geruststellende wereld van de gecertificeerde sleutelkluis en de betrouwbare Filex sleutelkluis.

De ontdekking van een sleutelkluis met app maakte mijn reis compleet, waardoor ik de controle over mijn sleutels kon behouden, waar ik ook ben. Deze verkenning in de wereld van sleutelkluizen was er een van verlichting en verrijkende kennis, en opende de deuren naar een veiliger leven.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een SKG-certificering voor sleutelkluizen?

Een SKG-certificering voor sleutelkluizen is een keurmerk dat de veiligheid, sterkte en duurzaamheid van sleutelkluizen toont.

2. Hoe weet ik of mijn sleutelkluis een SKG-certificaat heeft?

Je kunt het keurmerk voor de sleutelkluis, zoals een SKG of PKVW (Politiekeurmerk Veilig Wonen) logo, op de kluis zelf vinden.

3. Wat zijn de voordelen van het hebben van een gecertificeerde sleutelkluis?

Een gecertificeerde sleutelkluis voldoet aan hoge veiligheidseisen. Dit betekent dat het beter bestand is tegen inbraak en duurzaam is in lang gebruik.

4. Kan ik een SKG-sleutelkluis buiten installeren?

Ja, je kunt een SKG-sleutelkluis buiten installeren. Het is gemaakt om weerstand te bieden tegen het weer en andere buitenomstandigheden.

5. Wat is het belang van het Politiekeurmerk voor sleutelkluizen?

Het Politiekeurmerk voor sleutelkluizen geeft aan dat de kluis voldoet aan strenge beveiligingskeurmerken en getest is op sterkte en duurzaamheid.

» Referenties


1. Lette, M., Stoop, A., Gadsby, E., Ambugo, E.A., Mateu, N.C., Reynolds, J., Nijpels, G., Baan, C., & de Bruin, S.R. (2020). Supporting Older People to Live Safely at Home – Findings from Thirteen Case Studies on Integrated Care Across Europe. Int J Integr Care, 20(4), 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7546110/

2. Politiekeurmerk Veilig Wonen. (2021). Hoe kies ik een veilige sleutelkluis?
https://www.politiekeurmerk.nl/2021/07/14/hoe-kies-ik-een-veilige-sleutelkluis/

» Referenties

Conclusie beste sleutelkluis 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Wat Houdt een SKG-Certificering voor Sleutelkluizen In? (2023)

Laat een reactie achter