In dit artikel

Praxis Sleutelkluizen: Een Overzicht en Beoordeling (2023)

In dit artikel

Kent u het probleem van het veilig opbergen van sleutels voor huurders of thuiszorg? Ik weet hoe het voelt, want ik heb het zelf ook meegemaakt. Maar goed nieuws: na grondig onderzoek heb ik ontdekt dat Praxis een scala aan gecertificeerde en betrouwbare sleutelkluizen biedt.

Dit artikel helpt u de juiste keuze te maken uit de verschillende beschikbare opties, zodat u nooit meer bang hoeft te zijn dat uw sleutels in verkeerde handen vallen. Ontdek mee!

Key Takeaway

De beste sleutelkluis van 2023 is Kruse SKG Sleutelbuis. Dit merk heeft een handig cijferslot en kunt u zowel binnen als buiten gebruiken ter inbraakwerendheid.

Samenvatting

 • Praxis Sleutelkluizen bieden een breed scala aan gecertificeerde en betrouwbare opties voor het veilig opbergen van sleutels.
 • De beste sleutelkluis is de Puck Keysafe, die zeer veilig is en makkelijk te gebruiken. Deze kluis is perfect voor huurders en thuiszorg.
 • Er zijn alternatieve sleutelkluizen beschikbaar, zoals MasterLock, Handson, Van den Hoogen en Abus.
 • Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen bij het plaatsen van een sleutelkluis, zoals buiten het zicht bevestigen en aan de muur monteren.

Overzicht en beoordeling van Praxis Sleutelkluizen

Praxis Sleutelkluizen bieden een breed scala aan opties, waaronder de beste sleutelkluis Puck Keysafe en alternatieven zoals MasterLock, Handson, Van den Hoogen en Abus.

De beste sleutelkluis: Puck Keysafe

Puck Keysafe is de top sleutelkluis. Deze kluis is zeer veilig. Het heeft een hoge beoordeling gekregen voor veiligheid. De kluis is makkelijk te gebruiken. Met Puck Keysafe hoef je je geen zorgen meer te maken over het verliezen van je sleutels.

Deze kluis houdt je sleutels veilig en op één plek. Het is perfect voor huurders, thuiszorg en iedereen die zijn sleutels veilig wil houden. Kies vandaag nog voor Puck Keysafe!

Alternatieve sleutelkluis: MasterLock

De MasterLock sleutelkluis is een uitstekend alternatief voor wie op zoek is naar een veilige oplossing voor het opbergen van reserve sleutels. Met deze kluis hoef je je geen zorgen te maken over het verstoppen van reservesleutels onder de deurmat, wat inbrekers vaak verwachten.

De MasterLock sleutelkluis biedt optimale veiligheid en heeft een middelgrote opslagruimte voor sleutels. Bovendien is deze kluis eenvoudig te installeren en kan het buiten worden gebruikt.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en handige sleutelkluis, dan is de MasterLock zeker het overwegen waard.

Andere beschikbare sleutelkluizen: Handson, Van den Hoogen, Abus

Er zijn nog andere sleutelkluizen beschikbaar naast de Puck Keysafe en MasterLock. Hier zijn enkele opties die je kunt overwegen:

 • Handson: Deze sleutelkluis is duurzaam en gemakkelijk te installeren. Het heeft een stevige constructie om je sleutels veilig te bewaren.
 • Van den Hoogen: Deze sleutelkluis biedt veiligheid en gemak. Het kan buiten worden geplaatst en heeft een weerbestendige behuizing.
 • Abus: Deze sleutelkluis is compact en onopvallend. Het heeft een eenvoudig codeslot om toegang te krijgen tot je sleutels.

Certificeringen voor sleutelkluizen

Sleutelkluizen kunnen verschillende certificeringen hebben om de veiligheid te waarborgen. Er zijn sleutelkluizen met het politiekeurmerk en het SKG keurmerk beschikbaar. Het politiekeurmerk is een keurmerk dat aangeeft dat de sleutelkluis voldoet aan de eisen van de politie op het gebied van inbraakpreventie.

Het SKG keurmerk geeft aan dat de sleutelkluis getest is op inbraakwerendheid volgens de normen van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Het is belangrijk om te kiezen voor een sleutelkluis met een certificering die past bij jouw specifieke behoeften en veiligheidseisen.

Veiligheidsmaatregelen voor sleutelkluisjes

Verhoog de veiligheid van uw sleutelkluisjes met deze belangrijke maatregelen. Lees verder voor meer informatie.

Plaatsen buiten het zicht

Het is belangrijk om je sleutelkluis op een plek buiten het zicht te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat potentiële inbrekers de kluis niet direct kunnen zien en er dus minder snel op zullen letten.

Een goede plek om de sleutelkluis te bevestigen is bijvoorbeeld achter een bloempot, onder een veranda of achter een ander object dat de kluis bedekt. Op deze manier blijft de kluis verborgen en veilig.

Het is ook raadzaam om de kluis niet op een voor de hand liggende plek te plaatsen, zoals bij de voordeur. Zo verklein je de kans dat iemand per ongeluk de kluis opmerkt.

Bevestigen aan de muur

Om ervoor te zorgen dat een sleutelkluis veilig is, is het belangrijk om deze stevig aan de muur te bevestigen. Dit zorgt ervoor dat de kluis niet gemakkelijk kan worden losgemaakt of gestolen.

Bij het installeren van de sleutelkluis is het belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en het juiste bevestigingsmateriaal te gebruiken. Op deze manier kan de kluis stevig worden vastgezet en is hij beter bestand tegen inbrekers.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de kluis buiten het zicht wordt geplaatst, zodat dieven niet direct kunnen zien waar de sleutels zijn opgeborgen. Dit vergroot de veiligheid van de sleutelkluis en verkleint het risico op diefstal.

Beveiligingstips en advies

Ik wil graag enkele beveiligingstips en advies delen met betrekking tot het gebruik van sleutelkluizen:

 • Plaats de sleutelkluis buiten het zicht van voorbijgangers, bijvoorbeeld achter een plant of onder een veranda.
 • Bevestig de sleutelkluis stevig aan de muur met het juiste bevestigingsmateriaal om diefstal te voorkomen.
 • Kies voor een sleutelkluis met een code in plaats van een kluisje dat geopend kan worden met een toegangskaart, omdat codes gemakkelijk kunnen worden gewijzigd.
 • Controleer altijd of de sleutelkluis gecertificeerd is. Kijk naar het SKG – keurmerk of het politiekeurmerk voor extra zekerheid.
 • Houd rekening met de grootte van de sleutelkluis – kies er één die voldoende ruimte biedt voor al je sleutels.
 • Overweeg ook om extra beveiligingssystemen te gebruiken, zoals alarmsystemen of bewakingscamera’s, om je woning nog veiliger te maken.

Meest verkochte en aanbevolen sleutelkluizen

De meest verkochte en aanbevolen sleutelkluizen zijn onder andere de MasterLock 5401D en de MasterLock 5415D. Deze sleutelkluizen zijn SKG-gecertificeerd en bieden een veilige opslag voor sleutels.

MasterLock 5401D

De MasterLock 5401D is een populaire sleutelkluis die zorgt voor optimale veiligheid. Deze sleutelkluis heeft een middelgrote opslagruimte voor sleutels, waardoor je geen reservesleutels onder de deurmat hoeft te verstoppen.

De MasterLock 5401D is voorzien van een stevige behuizing en een draaibare afdekplaat die bescherming biedt tegen weersinvloeden. Bovendien heeft deze sleutelkluis een resetbare combinatiecode, wat betekent dat je de code op elk moment kunt wijzigen.

Dit maakt het gemakkelijk om de toegang tot de sleutels te beheren en te controleren wie er toegang heeft gehad. Met de MasterLock 5401D kun je jouw sleutels veilig opbergen en ben je ervan verzekerd dat ze altijd toegankelijk zijn wanneer je ze nodig hebt.

MasterLock 5415D

Een van de alternatieve sleutelkluizen die beschikbaar is, is de MasterLock 5415D. Deze sleutelkluis biedt een middelgrote opslagruimte voor sleutels en zorgt voor optimale veiligheid.

Het heeft een programmeerbare digitale code die gemakkelijk kan worden ingesteld en gewijzigd. De kluis is gemaakt van duurzaam materiaal en is bestand tegen inbraakpogingen. Daarnaast heeft de MasterLock 5415D een stevige constructie en kan het aan de muur bevestigd worden voor extra beveiliging.

Met deze sleutelkluis hoef je je geen zorgen te maken over het verstoppen van reservesleutels onder de deurmat. Het biedt een betrouwbare en handige oplossing voor het opslaan van sleutels op een veilige manier.

Overzicht van SKG-gecertificeerde sleutelkluizen

SKG-gecertificeerde sleutelkluizen zijn de veiligste optie voor het opbergen van sleutels. Ze zijn getest en goedgekeurd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Hier is een overzicht van een aantal van deze sleutelkluizen:

SleutelkluisProducentBeoordeling
Phoenix Palm bluetooth sleutelkluisPhoenix8,2/10
Masterlock 5401DMasterLockN/A
Masterlock 5415DMasterLockN/A
Kruse SKG SleutelbuisKruseN/A

Het is belangrijk om te onthouden dat veiligheid altijd belangrijk is, dus zorg ervoor dat je een sleutelkluis op een discrete plaats installeert, uit het zicht van potentiële inbrekers.

Tips voor het kiezen van een sleutelkluis

 • Kies een sleutelkluis die aan je specifieke behoeften voldoet, zoals het aantal sleutels dat je wilt opslaan en de gewenste beveiligingsniveaus.
 • Controleer of de sleutelkluis gecertificeerd is door keurmerken zoals het politiekeurmerk en het SKG – keurmerk.
 • Overweeg het type vergrendelingssysteem dat je wilt, zoals een cijfercode of een sleutelpaneel.
 • Denk na over waar je de sleutelkluis wilt installeren, zodat deze goed beschermd is tegen diefstal en ongewenste toegang.
 • Lees beoordelingen en recensies van klanten om meer te weten te komen over de prestaties en kwaliteit van de sleutelkluis.

Let op: De juiste keuze voor een sleutelkluis hangt af van jouw persoonlijke situatie en vereisten.

Conclusie

Praxis heeft een breed assortiment sleutelkluizen beschikbaar voor verschillende behoeften, zoals huurders en thuiszorg. De beste sleutelkluis is de Puck Keysafe, maar er zijn ook alternatieven zoals MasterLock.

Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen bij het plaatsen van een sleutelkluis, zoals buiten het zicht en aan de muur bevestigen. Er zijn ook certificeringen beschikbaar voor sleutelkluizen.

Kies een sleutelkluis die past bij jouw behoeften en zorg ervoor dat deze veilig en gecertificeerd is. Praxis en Gamma bieden betaalbare opties aan, dus het is de moeite waard om daar een kijkje te nemen tijdens je zoektocht naar een sleutelkluis.

Meer over ‘Sleutelkluizen’

Wanneer je het hebt over de veiligheid en toegankelijkheid van sleutels, komt het concept van een sleutel kluizen al snel naar voren. Zo is er bijvoorbeeld de masterlock sleutelkluis, een betrouwbaar model dat de mogelijkheid biedt sleutels op een veilige manier te bewaren. Voor wie op zoek is naar extra zekerheid is de puck sleutelkluis een goede optie, bekend om zijn robuustheid en betrouwbaarheid.

Voor degenen die hun sleutels buiten willen opbergen, is een sleutelkluis buiten uitermate geschikt. Hiermee zijn je sleutels veilig, terwijl ze toch toegankelijk blijven voor degenen die ze nodig hebben. Daarnaast zijn er opties zoals het sleutelkluisje met code, die een extra laag beveiliging toevoegt door het gebruik van een code.

Veel mensen vragen zich af welke sleutelkluizen een sleutelkluis politiekeurmerk hebben. Dit keurmerk geeft aan dat een sleutelkluis aan bepaalde veiligheidseisen voldoet. Ook de clavisio sleutelkluis en de abus sleutelkluis zijn voorbeelden van kluizen die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Ook de consumentenbond sleutelkluis is een begrip, waar veel consumenten naar verwijzen als het gaat om betrouwbare keuzes. En voor degenen die in een specifieke winkel willen kopen, zijn er mogelijkheden zoals de sleutelkluis gamma en de sleutelkluis praxis.

Voor de professionele sector, zoals de thuiszorg en brandweer, zijn er specifieke modellen zoals de sleutelkluis thuiszorg en de sleutelkluis brandweer. En als je een sleutelkluis met een SKG keurmerk zoekt, is de sleutelkluis skg een veelgekozen optie. Tot slot zijn er voor de doe-het-zelf-liefhebbers mogelijkheden zoals de sleutelkluis hornbach.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Praxis Sleutelkluizen?

Praxis Sleutelkluizen zijn veilige opslagplaatsen voor sleutels die je kunt kopen in de Praxis bouwmarkt.

2. Hoe installeer ik een Praxis Sleutelkluis?

Voor de installatie van een Praxis Sleutelkluis heb je inspiratie en juiste beveiligingsoplossingen nodig. Je kunt het zelf doen of hulp vragen bij de bouwmarkt.

3. Welke soorten sleutelkluizen zijn er bij Praxis?

Bij Praxis vind je veel soorten sleutelkluizen, zoals sleutelkluizen met code, met politiekeurmerk, voor buiten, voor huurders, voor thuiszorg en voor toegangskaarten.

4. Zijn Praxis Sleutelkluizen veilig?

Ja, Praxis heeft veilige sleutelkluizen met SKG-certificaat voor optimale sleutelbeveiliging.

5. Hoe beoordelen klanten de Praxis Sleutelkluis?

De beoordeling van Praxis kluisjes en sleutelbeheersysteem is goed. Klanten vinden de producten betrouwbaar en makkelijk te gebruiken.

» Referenties


1. Lette, M., Stoop, A., Gadsby, E., Ambugo, E.A., Mateu, N.C., Reynolds, J., Nijpels, G., Baan, C., & de Bruin, S.R. (2020). Supporting Older People to Live Safely at Home – Findings from Thirteen Case Studies on Integrated Care Across Europe. Int J Integr Care, 20(4), 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7546110/

2. Politiekeurmerk Veilig Wonen. (2021). Hoe kies ik een veilige sleutelkluis?
https://www.politiekeurmerk.nl/2021/07/14/hoe-kies-ik-een-veilige-sleutelkluis/

» Referenties

Conclusie beste sleutelkluis 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Praxis Sleutelkluizen: Een Overzicht en Beoordeling (2023)

Laat een reactie achter