In dit artikel

Het Woord ‘Sleutelkluis’ in het Engels: Een Taalkundig Overzicht (2023)

In dit artikel

Heb je je ooit afgevraagd wat ‘sleutelkluis’ in het Engels betekent? Het is een vraag die ik mezelf ook heb gesteld en dat inspireerde mij om op onderzoek uit te gaan. Uit mijn zorgvuldige onderzoek blijkt dat de Engelse equivalenten van ‘sleutelkluis’ ‘key safe’ of ‘key lockbox’ zijn, en ze worden gebruikt om sleutels veilig te bewaren.

Klaar voor een taalkundige reis? Laten we dit samen ontdekken!

Key Takeaway

De beste sleutelkluis van 2023 is Kruse SKG Sleutelbuis. Dit merk heeft een handig cijferslot en kunt u zowel binnen als buiten gebruiken ter inbraakwerendheid.

Samenvatting

 • “Sleutelkluis” in het Engels kan worden vertaald als “key safe” of “key lockbox”.
 • Het gebruik van sleutelkluizen is handig wanneer er niemand is om sleutels persoonlijk te overhandigen, bijvoorbeeld bij Airbnb-verhuur.
 • Een sleutelkluis wordt gebruikt om sleutels veilig op te bergen en te beschermen tegen verlies of diefstal.

Vertaling van “sleutelkluis” in het Engels

De vertaling van “sleutelkluis” in het Engels is “key cabinet”.

Wat is de vertaling van “sleutelkast” in het Engels?

“Sleutelkast” is in het Engels “key cabinet”. Dit is een doos waar je veel sleutels in kunt doen. Het houdt je sleutels veilig op een plek. Net als een sleutelkluis, gebruiken mensen een key cabinet om hun sleutels te ordenen.

Ze hangen hun sleutels op haken binnenin de kast. Zo vinden ze snel de juiste sleutel. Met een slot op de deur blijven de sleutels veilig.

“Sleutelkast” in het Engels

Een “sleutelkast” wordt in het Engels vertaald als “key cabinet”. Een sleutelkast wordt gebruikt om sleutels veilig op te bergen en te beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik. Het wordt vaak gebruikt in woningen, appartementencomplexen en bedrijfspanden waar meerdere mensen toegang hebben tot dezelfde ruimte.

Een sleutelkast kan worden vergrendeld met een unieke code of een sleutelslot om toegang te verkrijgen. Het is handig in situaties waarbij er geen persoon aanwezig is om de sleutels persoonlijk te overhandigen, zoals Airbnb-verhuur of het ontvangen van pakketjes.

Sleutelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en materialen, afhankelijk van de gewenste veiligheidsniveaus en het aantal sleutels dat opgeslagen moet worden.

Vertalingen van “sleutelkast”

Het woord “sleutelkast” kan in het Engels op verschillende manieren vertaald worden, zoals:

 • Key cabinet
 • Key locker
 • Key storage cabinet
 • Key box
 • Key holder

Sleutelkluis – Vertaling naar Engels

Een sleutelkluis wordt in het Engels vertaald als “key safe” of “key lockbox”. Dit is een veilige opbergplaats voor sleutels om ze te beschermen tegen onbevoegd gebruik. Het gebruik van sleutelkluizen is vooral populair in woningen, appartementencomplexen en bedrijfspanden waar meerdere mensen toegang hebben tot dezelfde ruimte.

Een sleutelkluis kan handig zijn in situaties waarbij er geen persoon aanwezig is om de sleutels persoonlijk te overhandigen, zoals bij Airbnb-verhuur of het ontvangen van pakketjes.

Sleutelkluizen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en materialen, afhankelijk van de gewenste veiligheidsniveaus en het aantal sleutels dat opgeslagen moet worden.

Engelse leenwoorden en het gebruik ervan in het Nederlands

Engelse leenwoorden zijn woorden die uit de Engelse taal zijn overgenomen en nu ook gebruikt worden in het Nederlands. Benieuwd naar welke Engelse woorden we regelmatig gebruiken in het Nederlands en hoe we ze inzetten? Lees dan verder!

Engelse leenwoorden in het Nederlands

In het Nederlands gebruiken we vaak Engelse woorden. We noemen dit “leenwoorden“. Deze woorden zijn uit het Engels geleend en worden veel gebruikt in het dagelijks leven. Een voorbeeld van een veel gebruikt Engels leenwoord is “computer“.

Andere voorbeelden zijn “internet“, “email” en “smartphone“. We gebruiken deze woorden omdat ze vaak geen goede Nederlandse vertaling hebben of omdat het makkelijker is om het Engelse woord te gebruiken.

Het gebruik van Engelse leenwoorden is dus erg normaal geworden in de Nederlandse taal.

Engelse woorden die we regelmatig gebruiken in het Nederlands

Soms gebruiken we Engelse woorden in het Nederlands. Deze woorden worden ook wel Engelse leenwoorden genoemd. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Computer
 • Internet
 • E – mail
 • Smartphone
 • App
 • Website

Voorbeelden van Engelse leenwoorden in dagelijks gebruik

Er zijn veel Engelse woorden die we regelmatig gebruiken in het Nederlands. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Smartphoneslimme telefoon
 2. Laptopdraagbare computer
 3. Internetwereldwijd web
 4. Wifidraadloos internet
 5. Emailelektronische post
 6. Coffeekoffie
 7. Restauranteetgelegenheid
 8. Shoppingwinkelen
 9. Parking – parkeerplaats
 10. Hotel – verblijfplaats

Het gebruik van “key cabinet” in zinnen

– Je kunt “key cabinet” gebruiken om te verwijzen naar een kluisje of kast waarin sleutels worden bewaard.

– Bijvoorbeeld: “Bewaar de reservesleutels in het key cabinet naast de ingang.”

– Of: “De receptioniste heeft toegang tot het key cabinet om gasten toegang te geven tot hun kamers.”

Hoe gebruik je “key cabinet” in een zin?

Je kunt “key cabinet” gebruiken in een zin om te verwijzen naar een kastje waarin sleutels veilig worden bewaard. Bijvoorbeeld: “Ik heb de reservesleutel in het key cabinet geplaatst voor het geval dat ik mijn sleutels verlies.”.

Voorbeelden van zinnen met “key cabinet”

Hier zijn voorbeelden van zinnen waarin het woord “key cabinet” wordt gebruikt:

 1. Ik bewaar mijn reservesleutels in een key cabinet.
 2. De beveiligers houden de sleutelbos in het key cabinet.
 3. De receptioniste gaf me de sleutel van de vergaderzaal uit het key cabinet.
 4. Het is belangrijk om de sleutels van het bedrijf veilig op te bergen in een key cabinet.
 5. De huisarts heeft een key cabinet waarin hij de sleutels van alle patiënten opbergt.
 6. De conciërge zal je de sleutel voor de kluisjes uit het key cabinet geven.
 7. Het key cabinet is gemakkelijk toegankelijk voor medewerkers met een speciale code.
 8. In noodgevallen kan de brandweer snel toegang krijgen tot gebouwen door gebruik te maken van het key cabinet.
 9. Het is handig om een reservesleutel in het key cabinet te bewaren, voor het geval je je eigen sleutel verliest.
 10. Bij binnenkomst moet je altijd je persoonlijke sleutels inleveren bij het key cabinet.

Conclusie

Het woord “sleutelkluis” kan in het Engels worden vertaald als “key safe” of “key lockbox”. Een sleutelkluis wordt gebruikt om sleutels veilig op te bergen en te beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik.

Het gebruik van sleutelkluizen is handig in situaties waarbij er geen persoon aanwezig is om de sleutels persoonlijk te overhandigen, zoals bij Airbnb-verhuur of het ontvangen van pakketjes.

Door het gebruik van sleutelkluizen kan het risico op verlies of diefstal van sleutels verminderd worden.

Meer over ‘Sleutelkluizen’

Veiligheid en toegankelijkheid zijn twee kernelementen wanneer het om sleutelkluizen gaat. In een wereld waar sleutelkluis Engels als term vaak voorkomt, blijft de behoefte aan degelijke informatie en variëteit aan opties voortdurend groeien. Het huren van een sleutelkluis kan een geschikte optie zijn voor diegenen die flexibiliteit wensen.

Bij het kiezen van een sleutelkluis is het cruciaal om aandacht te besteden aan potentiële sleutelkluis inbraak risico’s. Het begrijpen van de werking sleutelkluis is dan ook essentieel om de veiligheid te waarborgen. Daarnaast kunnen sleutelkluizen ook geïntegreerd worden in een brievenbus, voor extra gemak.

Er zijn vele merken en types beschikbaar, zoals de Aldi sleutelkluis en de speciale Airbnb sleutelkluis, die veel door verhuurders wordt gebruikt. De Supra sleutelkluis is een andere populaire keuze onder de gebruikers.

Voor degenen die op zoek zijn naar verschillende verkooppunten, biedt Blokker ook sleutelkluizen aan, evenals Vegro. Ook is er de optie van een mechanische sleutelkluis voor diegenen die een voorkeur hebben voor een meer traditionele aanpak.

Als alternatief kan men ook overwegen om een alternatief voor een sleutelkluis te onderzoeken, terwijl instellingen zoals Vierstroom specifieke sleutelkluis oplossingen bieden. De anker sleutelkluis en de ronde sleutelkluis zijn eveneens beschikbare opties voor diegenen die op zoek zijn naar variatie in design en functionaliteit.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent het woord ‘Sleutelkluis’ in het Engels?

‘Sleutelkluis’ in het Engels betekent ‘Key Safe’. Het is een vorm van sleutelbewaring waarbij de sleutels veilig worden opgeborgen.

2. Wat valt onder sleutelbeheer?

Sleutelbeheer omvat alle dingen zoals het bewaren van sleutels in een kluis, een sleutelbox, of een sleutelopbergkast.

3. Wat is een inbraakwerende kluis?

Een inbraakwerende kluis is een soort beveiligingskluis die wordt gebruikt voor de veilige opslag van waardevolle items zoals sleutels.

4. Waar kan ik info vinden over ‘Sleutelkluis’ in het Engels?

Er zijn veel bronnen. Een taaloverzicht of woordenboek kan helpen. Het biedt info over de vertaling van Nederlandse woorden naar het Engels.

5. Wat is de rol van taalkundige overzichten in het leren van talen?

Een taalkundig overzicht van een woord helpt ons de betekenis ervan te begrijpen. Ze kunnen ook tonen hoe dat woord in andere talen wordt gebruikt.

» Referenties


1. Lette, M., Stoop, A., Gadsby, E., Ambugo, E.A., Mateu, N.C., Reynolds, J., Nijpels, G., Baan, C., & de Bruin, S.R. (2020). Supporting Older People to Live Safely at Home – Findings from Thirteen Case Studies on Integrated Care Across Europe. Int J Integr Care, 20(4), 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7546110/

2. Politiekeurmerk Veilig Wonen. (2021). Hoe kies ik een veilige sleutelkluis?
https://www.politiekeurmerk.nl/2021/07/14/hoe-kies-ik-een-veilige-sleutelkluis/

» Referenties

Conclusie beste sleutelkluis 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Het Woord ‘Sleutelkluis’ in het Engels: Een Taalkundig Overzicht (2023)

Laat een reactie achter