In dit artikel

De Beste Plekken om een Sleutelkastje te Kopen (2023)

In dit artikel

Het is niet altijd even makkelijk een veilige en betrouwbare plek te vinden om sleutels op te bergen. Ik weet hoe lastig dit kan zijn, aangezien ik zelf ook ooit met dit probleem heb gekampt.

Gelukkig heb ik inmiddels uitgebreide research gedaan naar de beste plekken om een sleutelkastje te kopen en wat de cruciale criteria zijn bij deze aanschaf. Lees verder en ontdek hoe jij ook de optimale sleutelopslag kunt realiseren.

Key Takeaway

Het beste sleutelkastje van 2023 is Kruse SKG Sleutelbuis. Dit merk heeft een handig cijferslot en kunt u zowel binnen als buiten gebruiken ter inbraakwerendheid.

Samenvatting

 • De beste beoordeelde sleutelkastjes zijn de Puck, Masterlock, Handson, Van den Hoogen en Abus sleutelkluis.
 • Het is belangrijk om te kiezen voor een EN 14450 of EN 1143 – 1 gecertificeerde sleutelkluis voor optimale veiligheid.
 • Bij het plaatsen en bevestigen van een sleutelkastje moet je letten op locatie, bevestiging, extra beveiligingsmaatregelen en het vermijden van persoonlijke informatie.
 • Sleutelkastjes zijn verkrijgbaar bij online winkels, bouwmarkten en slotenmakers.

Best beoordeelde sleutelkastjes

De beste beoordeelde sleutelkastjes zijn de Puck sleutelkluis, de Masterlock sleutelkluis, de Handson sleutelkluis, de Van den hoogen sleutelkluis en de Abus sleutelkluis.

Puck sleutelkluis

De Puck sleutelkluis is een top keuze. Het heeft veel voordelen. Je kan de code makkelijk instellen. Je kan kiezen uit 10.000 verschillende codes. Het is gemaakt van sterk staal. Dat weegt 1,5 kg.

Dit zorgt ervoor dat je sleutels veilig zijn. Een goed slot helpt ook tegen dieven. Ze weten vaak waar ze sleutels kunnen vinden. Maar een Puck sleutelkluis maakt het hen moeilijk.

Dit slot heeft ook het politiekeurmerk. Dat betekent dat het aan hoge veiligheidsnormen voldoet. Je kan het buiten plaatsen als je wil, als het maar veilig is. De Consumentenbond zegt ook dat dit een van de beste slots is voor 2023!

Masterlock sleutelkluis

De Masterlock sleutelkluis is een uitstekende keuze voor het veilig bewaren van je sleutels. Het is een bekend en vertrouwd merk dat garant staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

De sleutelkluis is gemaakt van duurzaam materiaal, zoals gehard staal, waardoor het bestand is tegen inbraakpogingen. Bovendien heeft de Masterlock sleutelkluis een handig cijferslot, waardoor je geen sleutel nodig hebt en gemakkelijk toegang hebt tot je sleutels met de juiste code.

Met de Masterlock sleutelkluis hoef je nooit meer sleutels uit te lenen of te verstoppen, omdat je altijd een veilige plek hebt om ze op te bergen. Het biedt gemoedsrust en gemak in één handig apparaat.

Handson sleutelkluis

De Handson sleutelkluis is een betrouwbare optie om te overwegen bij het kopen van een sleutelkastje. Met een stalen constructie en een gewicht van 1,5 kg biedt het een veilige opslagoplossing voor sleutels.

Het heeft ook een eenvoudig te gebruiken codeslot, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot je sleutels. Daarnaast voldoet de Handson sleutelkluis aan bepaalde veiligheidseisen, wat je gemoedsrust geeft dat je sleutels goed beschermd zijn.

Met dit sleutelkastje hoef je je geen zorgen te maken over het uitlenen van sleutels en zorg je tegelijkertijd voor de veiligheid van je huis of bedrijf.

Van den hoogen sleutelkluis

De Van den Hoogen sleutelkluis is een betrouwbare keuze voor het veilig opbergen van uw sleutels. Dit sleutelkastje is gemaakt van hoogwaardig staal en biedt uitstekende bescherming tegen inbraak.

Met een gewicht van 1,5 kg is het ook stevig genoeg om te voorkomen dat het gemakkelijk wordt meegenomen. De Van den Hoogen sleutelkluis biedt ruimte voor het opslaan van meerdere sleutels en heeft een solide cijferslotmechanisme.

Het is een duurzame en gebruiksvriendelijke optie voor zowel thuis als op kantoor.

Abus sleutelkluis

De Abus sleutelkluis is een betrouwbare keuze als het gaat om het veilig opbergen van sleutels. Deze kluis is gemaakt van hoogwaardig staal en heeft een stevig slot dat bestand is tegen inbraakpogingen.

Met de Abus sleutelkluis kun je met een gerust hart je sleutels opbergen, wetende dat ze veilig zijn. Het kluisje kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en voldoet aan alle veiligheidseisen.

Met de Abus sleutelkluis hoef je je geen zorgen te maken over het verliezen van je sleutels of dat ze in verkeerde handen terechtkomen. Investeer in de veiligheid van je sleutels met de Abus sleutelkluis.

Certificeringen en veiligheidstips

Er zijn verschillende certificeringen waar je op moet letten bij het kopen van een sleutelkastje, zoals de EN 14450 en EN 1143-1 certificeringen. Ook zijn er belangrijke veiligheidstips om te volgen bij het plaatsen en bevestigen van een sleutelkastje.

EN 14450 gecertificeerde sleutelkluis

Een EN 14450 gecertificeerde sleutelkluis is een sleutelkluis die voldoet aan de veiligheidsnormen die zijn vastgesteld door de Europese Commissie. Deze certificering houdt in dat de kluis getest en goedgekeurd is op verschillende aspecten, zoals inbraakwerendheid en kwaliteit.

Een EN 14450 gecertificeerde sleutelkluis biedt dus een betrouwbare oplossing voor het opbergen van sleutels, omdat deze kluis bestand is tegen inbraakpogingen. Het is belangrijk om bij de aanschaf van een sleutelkluis te letten op deze certificering, zodat je zeker weet dat je een veilige en betrouwbare kluis koopt.

EN 1143-1 gecertificeerde sleutelkluis

Een EN 1143-1 gecertificeerde sleutelkluis is een sleutelkluis die voldoet aan hoge veiligheidseisen. Dit betekent dat de kluis uitgebreid getest is op inbraakwerendheid en dat het bestand is tegen verschillende inbraaktechnieken.

Het certificaat geeft aan dat de sleutelkluis betrouwbare beveiliging biedt voor het opbergen van je sleutels. Als je op zoek bent naar een veilige en betrouwbare sleutelkluis, is het verstandig om te kiezen voor een EN 1143-1 gecertificeerde kluis.

Zo weet je zeker dat je sleutels goed beschermd zijn tegen inbraakpogingen.

Veiligheidstips voor het plaatsen en bevestigen van sleutelkastjes

Bij het plaatsen en bevestigen van sleutelkastjes zijn er een aantal veiligheidstips waar je op moet letten:

 1. Kies een veilige locatie voor het sleutelkastje, bijvoorbeeld uit het zicht van voorbijgangers.
 2. Zorg ervoor dat het kastje stevig is bevestigd aan de muur of deur, zodat dieven het niet gemakkelijk kunnen verwijderen.
 3. Vermijd het plaatsen van het kastje in de directe omgeving van een raam, omdat dit inbraak kan vergemakkelijken.
 4. Zorg ervoor dat het sleutelkastje niet te dicht bij de voordeur wordt geplaatst, om te voorkomen dat dieven er gemakkelijk toegang toe hebben.
 5. Maak gebruik van extra beveiligingsmaatregelen, zoals een alarmsysteem of bewegingssensoren rondom het sleutelkastje.
 6. Plaats geen persoonlijke informatie op het sleutelkastje, zoals namen of huisnummers, om identiteitsdiefstal te voorkomen.
 7. Controleer regelmatig of de code nog veilig is en verander deze indien nodig. Gebruik geen makkelijk te raden codes, zoals geboortedata of huisnummers.
 8. Informeer andere gezinsleden of vertrouwde personen over de locatie en code van het sleutelkastje, zodat zij er ook toegang toe hebben in geval van nood.
 9. Overweeg om een alarm te installeren dat afgaat wanneer iemand ongeautoriseerd probeert toegang te krijgen tot het sleutelkastje.
 10. Houd de omgeving van het sleutelkastje schoon en georganiseerd, zodat het gemakkelijk is om de juiste sleutels te vinden en er geen verwarring ontstaat.

Waar een sleutelkastje te kopen

Een sleutelkastje is verkrijgbaar op verschillende locaties, zoals online winkels, bouwmarkten en bij slotenmakers.

Online winkels

Ik heb ontdekt dat je sleutelkastjes online kunt kopen. Dit is handig omdat je gemakkelijk verschillende opties kunt vergelijken en recensies kunt lezen. Online winkels bieden een breed scala aan sleutelkastjes, van mechanische tot elektronische opties.

Je kunt ook kiezen uit verschillende maten en certificeringen, zoals het politiekeurmerk en het SKG keurmerk. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een sleutelkastje online koopt, zodat je er zeker van kunt zijn dat het voldoet aan je behoeften en veiligheidseisen.

Bouwmarkten

Ik heb ontdekt dat bouwmarkten ook een goede plek zijn om een sleutelkastje te kopen. Ze bieden een breed assortiment aan sleutelkluizen van verschillende merken en modellen. Daarnaast hebben bouwmarkten vaak deskundig personeel dat je kan adviseren en helpen bij het vinden van de juiste sleutelkluis.

Je kunt de sleutelkluizen in de bouwmarkt bekijken en vergelijken voordat je een beslissing neemt. Het is handig om te weten dat sommige bouwmarkten ook online winkels hebben waar je sleutelkluizen kunt bestellen en thuis laten bezorgen.

Slotenmakers

Ik heb ontdekt dat slotenmakers een goede plek kunnen zijn om een sleutelkastje te kopen. Slotenmakers hebben vaak een grote selectie van sleutelkastjes en kunnen je ook advies geven over welke het beste bij jouw behoeften past.

Ze hebben vaak kennis van verschillende merken en kunnen je helpen bij het kiezen van een kluis met de juiste veiligheidscertificeringen, zoals het politiekeurmerk en het SKG keurmerk.

Daarnaast kunnen slotenmakers je ook helpen bij het installeren van het sleutelkastje op de juiste manier, zodat het goed beveiligd is tegen inbraakpogingen.

Conclusie en aanbevelingen

Uit dit artikel blijkt dat er verschillende goede plekken zijn om een sleutelkastje te kopen. Online winkels, bouwmarkten en slotenmakers bieden allemaal een breed scala aan opties.

Het is belangrijk om te kiezen voor een sleutelkluis die gecertificeerd en veilig is, zoals de Puck sleutelkluis met 10.000 code combinaties. Onthoud dat een degelijk sleutelkastje niet alleen handig is, maar ook zorgt voor veiligheid en goed sleutelbeheer.

Meer over ‘Sleutelkastjes’

In de rustige hoeken van ons dagelijks leven, vinden we vaak toevlucht in de details die het leven een beetje geordender maken. Een daarvan is het sleutelkastje binnen dat onze sleutels bevat en ons helpt orde te behouden. Maar niet alle sleutelkastjes zijn gelijk. Sommige, zoals het noodsleutelkastje, zijn speciaal ontworpen voor noodsituaties, terwijl andere een decoratieve toets hebben, zoals het sleutelkastje Riviera Maison.

Veel mensen kiezen ervoor om hun eigen sleutelkastje te maken om een persoonlijke tintje aan hun ruimte te geven. Anderen geven de voorkeur aan de gemakkelijke beschikbaarheid en kiezen ervoor om een sleutelkastje te kopen bij vertrouwde retailers zoals sleutelkastje bol com of sleutelkastje Hornbach.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in technologie, kan een elektronische sleutelkast of een digitaal sleutelkastje de beste keuze zijn. Deze sleutelkastjes bieden geavanceerde beveiligingsfuncties en gebruiksgemak. Bedrijven zoals focuscura sleutelkastje en masterlock sleutelkastje staan bekend om het aanbieden van betrouwbare opties in deze categorieën.

Of het nu is voor het gebruik in de sleutelkastje gang of voor het beveiligen van sleutels met een rvs sleutelkastje, er zijn opties beschikbaar voor elke behoefte en elke stijl. Voor degenen die op zoek zijn naar duurzaamheid en betrouwbaarheid, is het durable sleutelkastje een uitstekende keuze, terwijl de sleutelkastje hubo opties biedt voor verschillende budgets en voorkeuren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de beste plekken om een sleutelkastje te kopen?

De beste plekken om een sleutelkluis aan te schaffen zijn online winkels, thuiszorg winkels en Gamma.

2. Wat moet ik weten bij het kopen van een sleutelkluis?

Je moet letten op de sleutelbeveiliging, het materiaal zoals staal, of het een code of cijferslot heeft, en of het voor binnen- of buitengebruik is.

3. Kan ik een grote sleutelkluis kopen voor mijn sleutelopslag?

Ja, er zijn grote sleutelkluizen beschikbaar voor sleutelopbergbox of opslagkast voor sleutels.

4. Zijn er verschillende soorten sleutelkastjes?

Ja, er zijn veel soorten zoals mechanisch, elektronisch, met code en met SKGkeurmerk. Ze kunnen ook gebruikt worden als sleutelopbergruimte of sleutelopbergoplossing.

5. Is er een sleutelkastje dat goed is voor buiten?

Ja, er zijn sleutelkluizen die speciaal gemaakt zijn voor buiten gebruik.

6. Welke soorten sloten hebben sleutelkastjes?

Sleutelkastjes kunnen een code, cijferslot of elektronisch slot hebben.

» Referenties


1. Lette, M., Stoop, A., Gadsby, E., Ambugo, E.A., Mateu, N.C., Reynolds, J., Nijpels, G., Baan, C., & de Bruin, S.R. (2020). Supporting Older People to Live Safely at Home – Findings from Thirteen Case Studies on Integrated Care Across Europe. Int J Integr Care, 20(4), 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7546110/

2. Politiekeurmerk Veilig Wonen. (2021). Hoe kies ik een veilige sleutelkluis?
https://www.politiekeurmerk.nl/2021/07/14/hoe-kies-ik-een-veilige-sleutelkluis/

» Referenties

Conclusie beste sleutelkastje 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Beste Plekken om een Sleutelkastje te Kopen (2023)

Laat een reactie achter