Alles wat u moet weten over de Rubix rolstoel: functies, aanpassingen en meer!

Bent u op zoek naar een rolstoel die past bij uw levensstijl en behoeften? De Breezy Rubix² is een topkeuze, erkend om zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen. In dit artikel ontdekt u hoe de Rubix rolstoel u dagelijkse comfort en ondersteuning kan bieden.

Lees verder en laat u verrassen door de mogelijkheden!

Samenvatting

 • De Breezy RubiX² is een veelzijdige en configureerbare aluminium rolstoel die comfort en mobiliteit verhoogt en tot 170 kg kan dragen.
 • Dankzij het instelbare balhoofdsysteem, de asplaat en de comfort beensteunen kan de rolstoel volledig afgestemd worden op persoonlijke voorkeuren voor een optimale zitervaring.
 • Met aanpassingsmogelijkheden zoals diepte-, hoogte- en hoekaanpassing biedt de Rubix rolstoel een gepersonaliseerde pasvorm om comfort te maximaliseren en risico op chronische pijn te vermijden.
 • De Breezy RubiX² S rolstoel is eenvoudig te configureren zonder gereedschap en voldoet aan verschillende gebruikersbehoeften door zijn robuuste en flexibele ontwerp.
 • Naast de RubiX² serie biedt Breezy ook andere modellen zoals de RubiX 2 Plus voor nog geavanceerdere functies en de Basix 2 voor een meer gestroomlijnde, duurzame optie geschikt voor dagelijks gebruik.

Overzicht van de Rubix Rolstoel

Een persoon in een Rubix-rolstoel navigeert door een moderne stad.

Ontdek de veelzijdigheid van de Rubix Rolstoel, een op maat configureerbare aluminium rolstoel die zowel comfort als mobiliteit naar een hoger niveau tilt. Met zijn geavanceerde ontwerp en instelmogelijkheden voldoet deze rolstoel aan de uiteenlopende behoeften van gebruikers, waarbij functionaliteit en aanpasbaarheid hand in hand gaan.

Configureerbare aluminium rolstoel voor allround gebruik

Met de Breezy RubiX² S geniet u van een rolstoel die zich volledig aanpast aan uw persoonlijke behoeften. Deze configureerbare aluminium rolstoel is ontworpen voor allround gebruik, zodat u zich moeiteloos kunt verplaatsen in verschillende omgevingen.

Het lichte maar sterke aluminium frame zorgt voor gemakkelijk vervoer, terwijl de robuuste constructie een maximumgewicht van 170 kg kan dragen.

Uw comfort heeft prioriteit met het instelbare balhoofdsysteem en de comfortabele beensteunen. De instelbare asplaat biedt extra flexibiliteit, waardoor u de rolstoel kunt afstemmen op uw specifieke wensen.

Of u nu van plan bent de rolstoel dagelijks te gebruiken of incidenteel, de Breezy RubiX² S is veelzijdig genoeg om elke uitdaging aan te gaan.

Instelbaar balhoofdsysteem

Naast het veelzijdige gebruik van de aluminium rolstoel, biedt het instelbare balhoofdsysteem extra comfort en ondersteuning voor uw hoofd en nek. Dit systeem maakt het mogelijk om de positie eenvoudig aan te passen, zodat u altijd de meest comfortabele ondersteuning ervaart tijdens het zitten.

Een perfect afgestelde rolstoel draagt bij aan betere prestaties en verhoogt het comfortniveau aanzienlijk. Met het instellen van het balhoofd kunt u dus zonder moeite lange periodes in de rolstoel doorbrengen.

De instellingen zijn gemakkelijk te wijzigen, waardoor deze rolstoel zeer geschikt is voor verschillende gebruikers met unieke behoeften. Of u nu een kleinere aanpassing nodig heeft voor dagelijks gebruik of specifieke ondersteuning zoekt, het balhoofdsysteem levert maximale prestaties.

Deze aanpasbaarheid verzekert dat u altijd de optimale positie kunt vinden voor elke activiteit of elk rustmoment.

Instelbare asplaat

De instelbare asplaat van de BREEZY RubiX 2 rolstoel is cruciaal voor het persoonlijk afstemmen van de rij-eigenschappen. U kunt de positie van de achterwielen veranderen door deze plaat naar voor of achter te schuiven, wat direct invloed heeft op de stabiliteit en wendbaarheid.

Verstel de asplaat voor een meer actieve rijstijl of verschuif deze voor meer comfort en ondersteuning bij dagelijkse activiteiten.

Het afstellen van de zithoogte en zithoek is ook simpel dankzij deze aanpasbare asplaat, waardoor u eenvoudig de ideale zitpositie vindt. Zulke aanpassingen zijn belangrijk om tegemoet te komen aan individuele behoeften en om het risico op chronische pijn te verminderen.

Met deze feature benadrukt Sunrise Medical, de fabrikant van de BREEZY RubiX 2, het belang van een rolstoel die meegroeit met de gebruiker.

Comfort beensteunen

Comfort beensteunen vormen een essentieel onderdeel van uw zitervaring in een rolstoel. Ze zorgen voor sterke ondersteuning en helpen bij het handhaven van een ontspannen houding terwijl u zit.

Met de Comfort Solid optie kunt u vertrouwen op duurzaamheid en stabiliteit, wat bijdraagt aan uw dagelijks comfort. Speciaal ontworpen voor zowel opvouwbare als transportrolstoelen, bieden deze ondersteuningsmechanismen de flexibiliteit om uw been in een positie te houden die natuurlijk aanvoelt en tegelijkertijd de juiste ondersteuning biedt.

De Comfort beensteun Excel is specifiek afgestemd om het been omhoog te houden, wat cruciaal kan zijn na bepaalde verwondingen of operaties. Het integreren van deze aanpasbare onderdelen in uw Rubix rolstoel waarborgt niet alleen comfort, maar ook de bevordering van een juiste bloedsomloop en preventie van drukpunten.

Na de keuze voor passende beensteunen, gaat het volgende gedeelte over de vele aanpassingsmogelijkheden die de Rubix Rolstoel u te bieden heeft.

Aanpassingsmogelijkheden van de Rubix Rolstoel

Een persoon gebruik makend van de Rubix rolstoel in een natuurlijke omgeving.

Ontdek de uitgebreide aanpassingsmogelijkheden van de Rubix Rolstoel die zorgen voor een op maat gemaakte, comfortabele ervaring voor elke gebruiker – lees verder en laat u verrassen door de flexibiliteit en het gebruiksgemak.

Diepte aanpassing

Pas de diepte van uw Breezy RubiX² rolstoel eenvoudig aan voor optimaal comfort en ondersteuning. Deze functie is essentieel om de juiste zitpositie te garanderen en biedt u meer controle over het welzijn.

 • Kies uit verschillende zitdiepten om perfecte ergonomische ondersteuning te krijgen. De Breezy RubiX² heeft meerdere opties waarmee u de diepte kunt aanpassen naar uw persoonlijke behoeften.
 • Stel de zitting in op basis van uw beenlengte om ongewenste drukpunten te vermijden. Een goede pasvorm voorkomt ongemakken en stimuleert een gezonde houding tijdens het zitten.
 • Gebruik het instelbare systeem om snel en zonder gereedschap aanpassingen te maken. De handige verstelling maakt het mogelijk om de rolstoeldiepte ter plekke te wijzigen wanneer dit nodig is.
 • Profiteer van de flexibele rugsteunopties die samenwerken met de zitdiepteverstelling voor extra comfort. Deze combinatie ondersteunt een rechte rugpositie en bevordert correcte lichaamsuitlijning.
 • Bevestig voetsteunen die aangepast kunnen worden om in lijn te zijn met de aangepaste zitdiepte. Afneembare, wegdraaibare en in hoogte verstelbare voetsteunen verhogen het gebruikersgemak.

Hoogte aanpassing

Het juist instellen van de zithoogte is essentieel voor comfort en functionaliteit van uw Rubix rolstoel. De BREEZY RubiX 2 laat toe om eenvoudig aanpassingen te maken die passen bij uw unieke behoeften.

 • Met een verstelbaar systeem kunt u de zithoogte naar wens verhogen of verlagen, wat bijdraagt aan een optimale ergonomie en rijcomfort.
 • Deze functie ondersteunt ook het gebruik van verschillende wielmaten, waardoor u flexibel kunt blijven bij het kiezen van accessoires voor uw rolstoel.
 • U kunt de voetsteunen aanpassen, wat belangrijk is als u gevoelig bent voor drukplekken of als u gewoon de beste positie voor uw benen wilt vinden.
 • De hoogteverstelling helpt eveneens bij het vinden van een correcte balans tussen stabiliteit en wendbaarheid.

Hoek aanpassing

De hoekaanpassing van de RubiX 2 rolstoel verhoogt uw comfort aanzienlijk. U kunt de zitpositie aan uw persoonlijke voorkeuren aanpassen.

 • Aanpassing van de zithoek zorgt ervoor dat u goed en veilig in de rolstoel zit, wat essentieel is voor gebruikers die veel tijd doorbrengen in hun stoel.
 • Met deze functie kunt u de voorwaartse of achterwaartse kanteling van de zitting wijzigen, waardoor drukverdeling en posturale ondersteuning verbeteren.
 • Dit draagt bij aan het verminderen van het risico op decubitus door langdurig zitten, een veelvoorkomend probleem bij rolstoelgebruikers.
 • Een juiste hellingshoek kan ook helpen bij spijsverteringsprocessen en ademhaling, doordat het lichaam beter gepositioneerd is.
 • Gebruikers vinden meer gemak bij dagelijkse activiteiten zoals eten en werken dankzij een geoptimaliseerde hoekinstelling.
 • De instelmogelijkheden voldoen aan ISO 7176 – 19 normen, wat betekent dat ze getest zijn op veiligheid en duurzaamheid.

Alles over de Rubix Rolstoel – Functies en Aanpassingen

De Rubix rolstoel blinkt uit in zijn vermogen om zich volledig aan te passen aan uw persoonlijke behoeften. Met de instelbare zithoogte en zithoekinstelling vindt u de perfecte positie voor comfort en mobiliteit.

Dit maakt het mogelijk om langdurig zonder ongemak in de rolstoel te zitten, wat essentieel is voor gebruikers die veel tijd doorbrengen in hun stoel. De aluminium behuizing combineert sterkte met lichtheid, waardoor de rolstoel niet alleen duurzaam is, maar ook gemakkelijk te hanteren.

Aanpassingen doen aan uw Rubix rolstoel is eenvoudig en vereist niet veel tijd of gereedschap. Of u nu de armsteunen hoger of lager wilt hebben, of de voetsteunen wilt verstellen; de flexibiliteit staat centraal.

Gebruikers kunnen genieten van een op maat gemaakte rit doordat alle onderdelen snel en makkelijk te verstellen zijn. Dit zorgt ervoor dat u zelfstandig kunt blijven en bevordert de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt.

Voordelen van de Breezy RubiX² S rolstoel

De Breezy RubiX² S rolstoel staat bekend om zijn ongekende aanpasbaarheid en gebruiksgemak, wat hem ideaal maakt voor een breed scala aan gebruikersbehoeften. Met zijn veelzijdigheid en eenvoudige configuratie biedt deze rolstoel een naadloze integratie in het dagelijks leven van de gebruiker.

Eenvoudig te configureren

Het instellen van uw Breezy RubiX² rolstoel gaat moeiteloos en snel. U kunt zonder gedoe de diepte, hoogte en hoek van de rolstoel aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur. Dit maakt de Breezy RubiX² ideaal voor gebruikers die een rolstoel nodig hebben die met hen mee verandert en evolueert.

Elke aanpassing is zo ontworpen dat u zelfstandig de best mogelijke zitcomfort en ondersteuning krijgt. Met eenvoudige handelingen verandert u de configuratie, waardoor u niet wordt beperkt door tijdrovend of ingewikkeld onderhoud.

Zo blijft u mobiel en onafhankelijk, of u nu thuis bent of onderweg.

Veelzijdig inzetbaar

De Breezy RubiX² rolstoel blinkt uit in flexibiliteit en kan aangepast worden aan uw persoonlijke wensen en behoeften. Of u nu thuis bent, op het werk of buiten, deze rolstoel past zich moeiteloos aan verschillende omgevingen aan.

De veelzijdigheid zorgt ervoor dat u altijd comfortabel zit en met vertrouwen elke activiteit kunt ondernemen.

Gebruikers ervaren een nieuwe mate van vrijheid dankzij de makkelijke configuratie en de opties voor persoonlijke instellingen. De rolstoel is ontworpen voor dagelijks gebruik en ondersteunt een actieve levensstijl met zijn robuuste frame en veelzijdige aanpassingsmogelijkheden.

Uw comfort en veiligheid staan voorop bij elk ontwerpdetail van de RubiX².

Andere modellen in de Breezy rolstoel reeks

Ontdek de diversiteit en innovatie binnen de Breezy rolstoelserie, waar elk model ontworpen is om te voldoen aan specifieke behoeften en levensstijlen, variërend van de uitgebreid aanpasbare RubiX 2 Plus tot het meer gestroomlijnde design van de Basix 2.

Breezy RubiX 2 Plus

De Breezy RubiX 2 Plus tilt het comfort en gebruiksgemak naar een hoger niveau met zijn geavanceerde functies. Dankzij de configureerbare aluminium constructie past deze rolstoel zich moeiteloos aan uw persoonlijke behoeften aan.

Een instelbaar balhoofdsysteem en asplaat zorgen ervoor dat u de perfecte zithouding kunt vinden. Dit maakt elke rit zowel comfortabel als ondersteunend. Met behulp van de meertalige handleiding stelt u de rolstoel eenvoudig af op uw wensen.

Uw dagelijks leven ondervindt merkbaar voordeel van de veelzijdigheid die de Breezy RubiX 2 Plus biedt. Verstelmogelijkheden zoals diepte, hoogte en hoek maken het mogelijk om de rolstoel geheel naar uw lichaam te vormen.

Het onderhoudsvriendelijke ontwerp waarborgt een langdurige, probleemloze ervaring. Zo blijft u mobiel in alle situaties met deze betrouwbare partner aan uw zijde. De volgende paragraaf zal verder ingaan op de Breezy Basix 2 en wat dit model te bieden heeft.

Breezy Basix 2

De Breezy Basix 2 staat bekend om zijn duurzaamheid en gebruiksgemak dankzij het stevige aluminium frame. Dit model is een opvouwbare rolstoel, wat betekent dat u hem gemakkelijk kunt meenemen, opbergen of in de auto plaatsen.

Met een comfortabele zitbreedte van 52 cm biedt deze rolstoel ruimte en ondersteuning voor een breed scala aan gebruikers. De verstelbare functies, waaronder de zitbreedte die aan te passen is tot 43,2 cm, maken het mogelijk deze rolstoel te personaliseren naar de individuele behoeften.

Voor wie op zoek is naar een combinatie van comfort en aanpassingsvermogen, vormt de Basix 2 een uitstekende keuze binnen het Breezy assortiment. Naast deze functies is de Basix 2 zo ontworpen dat hij gemakkelijk aangepast kan worden zonder dat er speciaal gereedschap nodig is.

Overweegt u de voordelen van verschillende modellen? Dan is het tijd om de schijnwerpers te richten op de Breezy RubiX 2 Plus.

Conclusie

Ontdek de Rubix Rolstoel en merk het verschil in uw dagelijks leven. Heeft u de aanpassingsmogelijkheden al overwogen om uw comfort te maximaliseren? Ervaar de vrijheid die deze rolstoel biedt, en pas hem aan voor uw persoonlijke behoeften.

Vergeet niet, met de juiste configuratie verbetert niet alleen uw mobiliteit, maar ook uw levenskwaliteit. Voor verdere informatie en assistentie staat onze klantenservice altijd voor u klaar.

Laat deze kans niet voorbijgaan om uw onafhankelijkheid met de Rubix Rolstoel te vergroten.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de unieke functies van de Rubix rolstoel?

De Rubix rolstoel biedt diverse aanpassingsmogelijkheden voor comfort en ergonomie, zoals verstelbare armsteunen en zitdiepte. Ook is hij uitgerust met prestatie cookies voor een betere gebruikservaring.

2. Hoe kan ik mijn Rubix rolstoel personaliseren?

U kunt persoonlijke aanpassingen doorvoeren om uw Rubix rolstoel perfect op uw behoeften aan te laten sluiten. Neem contact op via data.enquiries@sunrisemedical.eu voor meer informatie over maatwerkoplossingen.

3. Hoe draagt de Rubix rolstoel bij aan mijn mobiliteit?

Met zijn aanpasbare eigenschappen en stevige constructie bevordert de Rubix rolstoel uw mobiliteit en zelfstandigheid in diverse omgevingen.

4. Waar kan ik informatie vinden over het instellen van mijn Rubix rolstoel?

Voor handleidingen en tips over het afstellen van uw Rubix rolstoel, kunt u digitale nieuwsbrieven raadplegen of contact opnemen met de klantenservice via data.enquiries@sunrisemedical.eu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *