In dit artikel

Beste Rolstoel | Review (2022) | 4x Transport Rolstoel

Beste Rolstoel | Review (2023) | 4x Transportrolstoel Test!

In dit artikel

Wilt u een nieuwe rolstoel kopen, maar weet u niet wat de beste rolstoel is? Wilt u een lichtgewicht rolstoel, transport rolstoel, opvouwbare rolstoel of inklapbare rolstoel? De keuze is reuze: er zijn allerlei rolstoelen te koop. Om te bepalen welke de beste is voor uw situatie, heb ik een rolstoelen test gedaan. In mijn werk als ergotherapeut maak ik – Anouk – namelijk allerlei situaties mee en zie ik verschillende soorten rolstoelen voorbijkomen. Bent u er klaar voor? Ik neem u graag mee in dit artikel over de beste rolstoel van 2023!

De beste rolstoel van 2023: Mijn selectie

 1. Beste rolstoel – G-eco rolstoel
 2. Beste lichtgewicht rolstoel – Travixx Comfort lite
 3. Beste transport rolstoel – Multimotion m5
 4. Beste opvouwbare rolstoel – Excel G lite

Rolstoelen vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste rolstoel van 2023 is, heb ik gelet op verschillende factoren. Elk type rolstoel heb ik onderworpen aan een rolstoel test. Zo kon ik rolstoelen vergelijken en een conclusie trekken. Ik heb hierbij gelet op kwaliteit, functionaliteiten, gebruiksgemak en beoordelingen. De reviews en ervaringen van andere mensen zijn namelijk net zo interessant! Ook keek ik naar de prijs van elke rolstoel. Uiteindelijk heb ik een top 4 rolstoelen gemaakt waar u vast veel aan heeft. Laten we beginnen!

1. Excel G Lite – beste opvouwbare rolstoel

Excel G Lite is de beste opvouwbare rolstoel van dit moment. Het is een lichtgewicht rolstoel en een opvouwbare rolstoel. U neemt hem gemakkelijk mee, want hij past gewoon in de auto of bus. Heeft u een rolstoel alleen in bepaalde situaties nodig? Dan is Excel G Lite een aanrader. U kunt hem bovendien in twee zitbreedtes kopen: 45cm of 50cm. U berekent de zitbreedte door uw heupbreedte + 4cm te doen.

Beste Rolstoel Review (2022) 4x Transport Rolstoel Test! Excel G Lite rolstoel

Excel G Lite opvouwbaar rolstoel wordt geleverd met anti-tip wielen. Door die te monteren, voorkomt u dat de rolstoel achterover kiept. Een geschikte rolstoel kopen draait natuurlijk om veiligheid. Bij dit model zit dat helemaal goed! Wilt u een lichtgewicht rolstoel kopen die zeer wendbaar is? Ook in dat geval zijn deze rolstoelen aan te raden. Hobbels, drempels en stoepen zijn geen enkel probleem voor de Excel G Lite. Bovendien zijn de armsteunen verstelbaar en zitten er luchtkussentjes in de rugleuning voor extra comfort.

De Excel G Lite rolstoel is overigens een inklapbare rolstoel die u gemakkelijk meeneemt. Hij weegt namelijk maar 12kg. Klap de rugsteun in, haal de voetsteunen los om de rolstoel in te klappen en u kunt lekker op pad gaan.

Functionaliteiten

✅ Moderne lichtgewicht rolstoel met anti-tip wielen voor extra veiligheid;

✅ Inclusief rugmat, zitbekleding en voetsteunen;

✅ De remmen en armleuningen zijn verstelbaar van deze duwrolstoel;

✅ Kan gebruikt worden als duwrolstoel, maar kan ook gebruikt worden om uzelf voort te bewegen;

✅ De rolstoel beschikt over een gordel en trapdop;

✅ Opvouwbare rolstoel kopen tegen een mooie prijs? Kies dan voor Excel G Lite.

Eigenschappen

Wilt u een van de Excel G Lite rolstoelen kopen? Weet dan dat het maximale gebruikersgewicht 113kg is. De afmetingen van de rolstoel zijn 108x95x15cm. De zitbreedte is 45cm of 50cm en de zitdiepte is standaard 42cm. U kunt dit model rolstoel kopen voor €299.


Klik hier voor de beste prijs

2. Travixx Comfort Lite – beste lichtgewicht rolstoel

Op nummer twee in het rijtje beste rolstoelen staat Travixx Comfort Lite. Wilt u een lichtgewicht rolstoel kopen, dan is dit een interessant model. Hij weegt slechts 12kg en heeft een moderne uitstraling. Dat doet overigens niets af aan de veiligheid en het comfort van deze lichtgewicht rolstoel.

Beste Rolstoel Review (2022) 4x Transport Rolstoel Test! Travixx Comfort Lite rolstoel

Dankzij de anti-tip wielen loopt u geen risico om zomaar achterover te vallen. Ook niet wanneer u een stoepje opgaat of hobbels in de weg trotseert. Veiligheid staat bij Travixx Comfort Lite rolstoelen voorop. Dat blijkt ook uit het feit dat deze rolstoel slechts drie spaken in de wielen heeft. Daardoor kan er niets tussenkomen.

Er zijn natuurlijk veel soorten rolstoelen te koop, maar Travixx biedt u alles in één. Het is een lichtgewicht rolstoel, maar tegelijkertijd een opvouwbare rolstoel (inklapbare rolstoel). Ook geschikt voor taxivervoer.

Dankzij Travixx Comfort Lite opvouwbaar rolstoel behoudt u de vrijheid om te gaan waar u wilt, zelfs wanneer u minder mobiel bent. Bovendien kunt u van dit merk hele stijlvolle rolstoelen kopen. Gaat u voor zwartblauwe bekleding of liever voor zwart met wit? Uw rolstoel, dus uw keuze!

Functionaliteiten

✅ Wordt geleverd met twee anti-tip wielen en trapdoppen;

✅ De soft wielen gaan lang mee en hebben een goede demping;

Lichtgewicht rolstoel met opvouwbaar frame;

✅ In hoogte verstelbare armleuningen en voetsteunen;

✅ De voetsteunen zijn afneembaar, waardoor u de rolstoel gemakkelijk meeneemt in de auto of taxi;

✅ Opvouwbare rolstoel met ergonomische handvatten zodat u ook veilig en comfortabel geduwd kunt worden.

Eigenschappen

De Travixx Comfort Lite rolstoel is gemaakt van aluminium. De rolstoel weegt 11,5kg en kan een maximaal gebruikersgewicht van 113kg dragen. Geschikt voor gebruikers met een lengte van 160cm tot 190cm. Verder beschikt de rolstoel over 7 inch voorwielen en 24 inch CFL (afneembare) achterwielen. De afmetingen zijn 102x65x90cm, de zitbreedte is 45cm en de zitdiepte is 42cm. U kunt deze Travixx Comfort Lite rolstoel kopen voor €469.


Klik hier voor de beste prijs

3. G-eco rolstoel – beste rolstoel algemeen

Heeft u een rolstoel nodig waar u zelf lekker in zit, maar die ook comfortabel is voor uw begeleider? Dan kunt u deze G-eco rolstoel kopen. Deze rolstoelen zijn namelijk naar wens in te stellen: verschillende zitbreedtes en hoogtes voor de handvatten. Dankzij de handige beensteunen zit u altijd prettig in deze comfortabele rolstoel. Bovendien is hij gemakkelijk mee te nemen als lichtgewicht rolstoel inklapbaar: haal de wielen eraf en vouw hem op.

Beste Rolstoel Review (2022) 4x Transport Rolstoel Test! G-eco transportrolstoel

Het fijne aan de G-eco licht gewicht rolstoel, is dat hij naar uw persoonlijke voorkeuren kan worden afgesteld. Zo zijn de handvatten in hoogte verstelbaar en kunt u de lengte en hoek van de voetsteunen ook veranderen. De armsteunen kunnen eventueel worden weg geklapt, zodat u meer ruimte heeft om te bewegen. Wilt u een fijne duwrolstoel kopen of duw rolwagen kopen, dan is G-eco het overwegen zeker waard!

Vaak is een goedkope rolstoel kopen geen goed idee, omdat goedkoop dan duurkoop blijkt. Dat is bij G-eco rolstoelen kopen niet het geval. De banden zijn slijtvast en lekvrij. Verder beschikt de rolstoel over anti-tip wielen om achterover vallen te voorkomen. Voordelig én veilig, dus.

Functionaliteiten

✅ Met anti-tip wielen;

✅ Lichtgewicht rolstoel die naar eigen wens instelbaar is;

✅ Comfortabele rolstoel voor gebruiker én begeleider;

✅ Meer bewegingsvrijheid door het weg klappen van de armsteunen;

✅ Rolstoelen met slijtvaste en lekvrije banden.

Eigenschappen

Deze rolstoel weegt 19,9kg en kan een gebruikersgewicht van maximaal 130kg aan. De afmetingen (lengte X hoogte) zijn 107x90cm. De breedte is de zitbreedte (40cm of 50cm) + 20cm extra. De zitdiepte is 43cm bij beide modellen. U kunt deze rolstoel kopen voor €299.


Klik hier voor de beste prijs

4. Multimotion m5 – beste transport rolstoel

De Multimotion m5 rolstoel is een moderne lichtgewicht rolstoel die ook dient als transportrolstoel. Hij kan heel klein worden opgevouwen, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is. Kies tussen een zitbreedte van 45cm of 50cm, door 4cm bij uw heupbreedte op te tellen. De Multimotion m5 opvouwbare rolstoel kopen doet u met plezier. Hij weegt namelijk maar 13,9kg en wordt geleverd in de kleur donkergrijs. Verder beschikt deze duwrolstoel over comfortabele beensteunen en anti-tip wielen.

Beste Rolstoel Review (2022) 4x Transport Rolstoel Test! Multimotion m5 rolstoel

Een rolstoel vergelijken zoals de Multimotion m5 met de Multimotion m6, is gunstig. Dan ziet u namelijk nog beter welke voordelen de m5 rolstoelen hebben. Er zitten bijvoorbeeld handremmen en een zitkussen op, maar ook kan de rugleuning omlaag geklapt worden. Dat is nu net zo fijn aan deze opvouwbare transportrolstoelen!

Functionaliteiten

✅ Voordelige rolstoelen kopen? Dit zijn scherp geprijsde rolstoelen Nederland;

✅ Eenvoudige rolstoel die opklapbaar is tot een heel klein formaat;

✅ Deze rolstoel aluminium beschikt over anti-tip wielen om achterover vallen te voorkomen;

✅ Geschikt als transport rolstoel en als duwrolstoel;

✅ Er zijn nu Multimotion m5 rolstoelen te koop inclusief zitkussen en handremmen.

Eigenschappen

De Multimotion m5 weegt 13,9kg en kan een gebruikersgewicht van maximaal 130kg dragen. De rolstoel is 43cm diep, 91cm hoog en de breedte is verschillend. Bij een zitbreedte van 45cm is de totale breedte 67cm. Bij een zitbreedte van 50cm is de totale breedte 72cm. Deze rolstoel kost €279 en is daarmee de voordeligste uit deze top 4 rolstoelen vergelijken.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste rolstoel 2023

Wilt u een rolstoel kopen en bent u benieuwd naar mijn mening als ergotherapeut? Ik vertel u graag wat naar mijn mening de beste rolwagen transport of beste transportstoel is. Laat ik vooropstellen dat een van de rolstoelen kopen uit mijn top 4 altijd een goed idee is. Dit zijn stuk voor stuk fijne, veilige en comfortabele rolstoelen.

Beste Rolstoel Review (2022) 4x Transport Rolstoel Test! Excel G Lite rolstoel

Voor mij staat op nummer 1 beste mobiele rolstoel Excel G Lite. Deze opvouwbare rolstoel voor in huis en buitenshuis biedt veel voordelen. Het is een moderne, lichtgewicht transportrolstoel Medipoint voor gevarieerd gebruik. Zo is het een geschikte kleine rolstoel voor in huis, maar kunt u er ook zelfstandig mee de deur uit. De anti-tip wielen waarborgen uw veiligheid en de rugmat, voetsteunen en zitbekleding zorgen voor comfort. Het is geen rolstoel verstelbare rugleuning, maar de remmen en armleuningen zijn wel verstelbaar. Wat mij betreft is dit echt de beste rolstoel van 2023.


Klik hier voor de beste prijs

Rolstoel ervaringen en reviews

U weet nu wat ik de beste rolstoel vind, maar hoe zit dat met de rolstoel reviews en ervaringen van andere mensen? Een rolstoel kopen of rolstoelen kopen, gebaseerd op maar één mening, dat doet u waarschijnlijk niet snel. Daarom heb ik enkele opvouwbare rolstoelen reviews verzameld, zodat u een beter beeld krijgt van elk type rolstoel.

Excel G lite rolstoel review

De gemiddelde Excel G Lite review gaat over hoe mooi, handig in gebruik en comfortabel deze rolstoel is. “Super licht, super comfortabel én super mooi. Ook nog eens voor een mooie prijs. Echt een aanrader”, zegt Les in een review.

Travixx Comfort lite rolstoel review

“Wat een fijne transport rolstoel voor als wij een dagje weg gaan of een weekend. Ik wilde graag een lichtgewicht rolstoel voor mijn zoon, omdat hij een paar weken in het gips zit met zijn been. Deze Travixx konden we lenen van vrienden. Echt een fijn ding. Mocht ik er ooit nog een nodig hebben, dan zou ik hem zelf ook wel kopen”, zegt Nico.

“In het begin vond ik hem een beetje duur, maar nu ben ik blij ermee. Bleek ook dat andere rolstoelen nog wel duurder zijn dus het viel wel mee hoeveel deze kost. Hopelijk gaat hij lang mee want dan hoeven we niet zo snel een nieuwe te kopen”, vertelt Eva.

Beste Rolstoel | Review (2022) | 4x Transport Rolstoel Test!

G-eco rolstoel ervaringen

Over de G-eco transportrolstoel vond ik een leuke review: “Deze rolstoel is een handige opvouwbare rolstoel. Hij kan echt klein worden opgevouwen. Ik maakte laatst de grap dat deze opvouwbare rolstoel in tas past. In een ruime tas lukt dat zeker wel haha. Verder een fijne rolstoel die we graag gebruiken.”

En een andere review was als volgt: “Als ik de deur uitga of naar mijn zus ga die verder weg woont in Nederland, dan vind ik deze rolstoel heel handig. Ik kan nu zelfs weer zelfstandig met de bus het land door, omdat G-eco zo compact is en licht van gewicht. Heel fijn dat ik op die manier niet zo afhankelijk meer ben van andere mensen.”

Beste Rolstoel | Review (2022) | 4x Transport Rolstoel Test!

Multimotion m5 rolstoel review

Arjan vertelt: “Mijn vrouw en ik zijn tevreden met de M5 inklapbare rolstoel. Mijn vrouw is nu in februari al meer buiten geweest en naar winkels geweest dan vorig jaar. Lang leve transportrolstoelen!”

Ook meneer Mesman is blij met zijn Multimotion m5 stoel. “Na een goed gesprek met de verkoper werd deze stoel snel geleverd. Hij past goed in mijn auto, dus ik ben er blij mee. Bedankt daarvoor!”

Beste Rolstoel | Review (2022) | 4x Transport Rolstoel Test!

Rolstoel kopen checklist: hier moet u op letten!

Gaat u een rolstoel kopen of misschien meerdere lichtgewicht rolstoelen kopen? Dan is het belangrijk om de volgende checklist in gedachten te houden. Waar moet je op letten bij een rolstoel kopen?

Tip #1 rolstoel kopen: bepaal het budget

Net als bij een loopfiets volwassenen, driewielfiets, duofiets of rollator heb je bij een rolstoel verschillen in prijs. Zo kun je een goedkope rolstoel kopen of een duurdere variant. Goedkope rolstoelen gaan uiteindelijk vaak minder lang mee. Over het algemeen dan. De Multimotion m5 die ik op nummer vier heb gezet in dit artikel beste rolstoelen, is namelijk wel een topper! Naast het feit dat deze rolstoel inklapbaar is, is hij het kleinst van allemaal op te vouwen. Dit is dus een prijs topper, maar niet elke goedkope rolstoel is een aanwinst. Bepaal daarom welk budget u te besteden heeft aan een (nieuwe) rolstoel. Een rolstoel tweedehands kopen kan natuurlijk ook.

Beste Rolstoel | Review (2022) | 4x Transport Rolstoel Test!

Tip #2 rolstoel kopen: bepaal het doel

Voor welk doel wilt u een rolstoel kopen? Is hij bedoeld als transport rolstoel? Transportrolstoelen zijn handig voor dagjes weg en andere uitjes. Ze helpen u mobieler te blijven en stellen u in staat om leuke dingen te ondernemen. Vindt u dat niet zo nodig, dan is een transport rolstoel wellicht overbodig. U kunt dan ook een eenvoudige rolstoel voor in huis of eventueel een looprek bestellen. Denk dus goed na over het doel van een rolstoel en andere zorghulpmiddelen die u aanschaft. Als u ziek bent door beroerte, parkinson, MS, reuma, artrose, dementie, post covid kan allemaal van invloed zijn op de doelstelling.

Beste Rolstoel | Review (2022) | 4x Transport Rolstoel Test!

Tip #3 rolstoel kopen: bepaal het gewicht

Een rolstoel is verkrijgbaar in allerlei gewichtsklassen. Zo bestaan er hele stevige – en daardoor zware – modellen, maar u kunt ook een rolstoel lichtgewicht kopen. Een lichtgewicht rolstoel Medipoint, bijvoorbeeld. Hoe lichter de stoel, des te gemakkelijker het is om deze mee te nemen in de auto, taxi of bus. Ook is het voor een eventuele begeleider gemakkelijker om u te vervoeren en te duwen in een lichtgewicht rolstoel die goed wendbaar is.

Ook interessant om te lezen

Meest gestelde vragen over rolstoelen

Heeft u nog vragen over lichtgewicht rolstoelen in het algemeen of wilt u alleen de beste rolstoel kopen die er bestaat? Hieronder staan de meest gestelde vragen van mensen over rolstoelen kopen. Doe er uw voordeel mee.

Wat is de beste rolstoel van dit moment?

De beste rolstoel merken bieden de beste rolstoelen aan. Maar wat is nu de beste rolstoel van dit moment? Is dat een smalle rolstoel, een rolstoel opvouwbaar of juist een lichtgewicht opvouwbare rolstoel? Het is Excel G Lite, de rolstoel die al deze eigenschappen bezit. Wilt u de ideale transport rolstoel kopen, dan is dit het juiste model voor u. Een rolstoel kopen lichtgewicht is bovendien helemaal niet prijzig, wanneer u voor Excel G Lite kiest. Soms is het ook mogelijk om krukken achterop te plaatsen. [1]

Voor wie is een rolstoel geschikt?

Een rolstoel is bedoeld voor mensen die moeilijk ter been zijn. Dat kan bijvoorbeeld komen door ouderdom, een blessure of handicap. Een rolstoel wordt ook gebruikt door mensen die ziek zijn en daardoor bijvoorbeeld snel vermoeid zijn. Een rolstoel is geschikt voor iedereen die er baat bij heeft. U kunt een rolstoel kopen of tijdelijk huren of lenen, wanneer u niet verwacht dat het gebruik van lange duur zal zijn.

Hoe gebruik je een rolstoel precies?

Hoe je een rolstoel gebruikt, dat verschilt een beetje per persoon en per situatie. En het ligt eraan hoe zelfstandig u bent. Over het algemeen gaat u gewoon in de rolstoel zitten en dan kan iemand u voortduwen. U hoeft dan niets te doen. Het is ook mogelijk om uzelf voort te bewegen in een rolstoel. Daarvoor is voldoende spierkracht in de armen nodig. Sommige mensen vinden het fijn om speciale rolstoel handschoenen te dragen, zodat hun handen niet vies worden of beschadigd raken door het aanraken en voortduwen van de rolstoelbanden.

Hoeveel kost een rolstoel nieuw?

Een nieuwe transportrolstoel kopen kan relatief prijzig zijn, maar dat hoeft niet. Er bestaan ook voordelige modellen rolstoel transport. Zo staat de gemiddelde rolstoelwagen te koop voor ongeveer €300. Het is natuurlijk ook mogelijk om een duurdere lichtgewicht transportstoel te kopen of juist naar een rolstoel aanbieding te zoeken die het kopen van een transport rolstoel lichtgewicht veel voordeliger maakt. Een rolstoel kopen kan zo voordelig of zo duur als u zelf wilt.

Waar kan ik een rolstoel kopen?

Hoe kom ik aan een rolstoel, vragen veel mensen zich af. Rolstoelen kopen kan tegenwoordig gemakkelijk online. Zo hoeft u niet naar de winkel toe. Een rolstoel bestellen of rolstoel kopen en deze vervolgens ophalen in een winkel, is ook een optie. Online is het echter gemakkelijker om naar rolstoel korting te zoeken en een mooie rolstoel kortingscode op de kop te tikken. U kunt online namelijk in een handomdraai rolstoelen vergelijken. Dat scheelt!

Wat is een lichtgewicht rolstoel?

Een lichtgewicht transport rolstoel is een rolstoel die zo’n 10kg tot 20kg weegt. Hij kan gemakkelijk worden opgetild en vervoerd dankzij het lage gewicht. Op de vraag: ‘hoeveel weegt een rolstoel gemiddeld’, verschilt het antwoord nogal. Lichtgewicht rolstoelen wegen gemiddeld 15kg, maar een standaardmodel opvouwbare transport rolstoel of hoge rolstoel kan al snel 7kg zwaarder zijn. Gelukkig is er genoeg keuze en zijn zulke transport hulpmiddelen er in verschillende gewichtsklassen. Kies vooral een rolstoel en rolstoel gewicht dat handig is voor u.

Conclusie beste rolstoel 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Rolstoel | Review (2023) | 4x Transportrolstoel Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Rolstoel?

Kies dan voor: Excel G Lite

Op zoek naar de beste Rolstoel?

Kies dan voor: Excel G Lite