In dit artikel

Hoe jouw gebruikte rolstoel verkopen: tips en advies

Hoe jouw gebruikte rolstoel verkopen: tips en advies

In dit artikel

Heb je een gebruikte rolstoel die je niet meer nodig heeft en overweeg je deze te verkopen? Het verkopen van een rolstoel kan best een uitdaging zijn, gezien de specifieke behoeften van potentiële kopers.

Dit artikel biedt praktische stappen en waardevolle tips om het verkoopproces soepel te laten verlopen. Ontdek hoe je jouw rolstoel snel en voor een eerlijke prijs kunt verkopen.

Key Takeaway

De beste rolstoel van 2024 is Excel G-Lite. Deze rolstoel heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

 • Kies de juiste prijs voor jouw rolstoel door vergelijkbare modellen te onderzoeken en de conditie van jouw eigen rolstoel mee te wegen.
 • Maak aantrekkelijke foto’s en een overtuigende productomschrijving om jouw rolstoel online succesvol te verkopen.
 • Overweeg verschillende verkoopkanalen zoals online marktplaatsen, gespecialiseerde zorgoutlets en persoonlijke netwerken.
 • Een schone en goed onderhouden rolstoel trekt sneller geïnteresseerde kopers aan.
 • Wees open voor onderhandelingen en zorg voor transparantie over de staat van de rolstoel tijdens het verkoopproces.

Hoe jouw gebruikte rolstoel verkopen

Hoe jouw gebruikte rolstoel verkopen: tips en advies

Als je een gebruikte rolstoel heeft die v niet meer nodig hebt, zijn er verschillende manieren om deze te verkopen. Het vaststellen van de juiste prijs is cruciaal voor een snelle en eerlijke verkoop; in dit deel van de blog verkennen we hoe je dat kunt doen.

Opties voor het verkopen van jouw rolstoel

Wil je jouw gebruikte rolstoel verkopen? Er zijn verschillende mogelijkheden om dit op een effectieve manier te doen.

 • Neem contact op met inkoopbedrijven die gespecialiseerd zijn in het opkopen van gebruikte zorghulpmiddelen. Deze bedrijven geven rolstoelen vaak een tweede leven door ze schoon te maken en te repareren voor hergebruik.
 • Bied jouw rolstoel aan via online marktplaatsen zoals eBay of Facebook. Een duidelijke, eerlijke advertentie kan snel de aandacht van potentiële kopers trekken.
 • Zoek naar gespecialiseerde zorgoutlets die tweedehands hulpmiddelen aanbieden. Je kunt telefonisch contact opnemen of mailen naar info@zorgoutlet.nl om te informeren naar de mogelijkheid tot verkoop.
 • Maak afspraken met lokale dagcentra voor personen met een handicap. Zij kunnen soms gebruikte rolstoelen goed gebruiken en bieden wellicht een snelle afhandeling.
 • Overweeg donatie aan instellingen voor mensen met beperkte mobiliteit, waarbij je anderen helpt én ruimte vrijmaakt in jouw huis.
 • Ga na bij vrienden en familie of zij iemand kennen die behoefte heeft aan een goed onderhouden, betaalbare rolstoel. Persoonlijke netwerken kunnen verrassend effectief zijn.

Het bepalen van een geschikte prijs

Het vaststellen van de juiste prijs voor jouw gebruikte rolstoel vereist wat onderzoek en reflectie. Kijk naar de huidige markt voor rolstoelen en vergelijk de prijzen van modellen die vergelijkbaar zijn met die van u, rekening houdend met de conditie en leeftijd van jouw rolstoel.

Houd er rekening mee dat speciale kenmerken zoals verstelbare rugleuningen of hoogwaardige accu’s de waarde kunnen verhogen.

Bepaal een prijs die eerlijk is, zowel voor je als de koper. Je wilt jouw rolstoel niet onderwaarderen, maar een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Zorg ervoor dat je helder bent over wat inbegrepen is bij de verkoop; accessoires of extra’s kunnen rechtvaardigen waarom jouw prijs iets hoger ligt dan gemiddeld.

Wees echter altijd bereid om te onderhandelen en vind een middenweg die iedereen tevreden stelt.

Tips voor het succesvol verkopen van jouw rolstoel

Hoe jouw gebruikte rolstoel verkopen: tips en advies

Om jouw gebruikte rolstoel succesvol te verkopen, is het zaak dat je zich onderscheidt in de markt met een overtuigende presentatie van het product. Focus op het creëren van een sterke eerste indruk door middel van een heldere en gedetailleerde product omschrijving en professionele, aansprekende foto’s die de staat en kwaliteit van de rolstoel weerspiegelen.

Het belang van een goede productomschrijving

Een aantrekkelijke productomschrijving kan het verschil maken tussen een rolstoel die blijft staan en een die verkocht wordt. Het gaat er niet alleen om de features te benoemen, maar ook om het verhaal erachter te vertellen.

Verplaats jezelf in de koper: zij willen weten wat jouw rolstoel uniek maakt en hoe deze kan bijdragen aan hun dagelijks leven of dat van iemand in een dagcentrum. Gebruik dit als een kans om te laten zien dat je hun behoeften begrijpt en dat jouw rolstoel de oplossing biedt.

Focus op duidelijkheid en wees specifiek over de conditie van jouw rolstoel. Vermijd vakjargon en beschrijf hoe de rolstoel iemands leven makkelijker maakt. Een goede beschrijving bevat niet alleen technische gegevens, maar beschrijft ook hoe soepel de rolstoel rijdt of hoe eenvoudig deze is in het gebruik, wat essentieel is voor mensen met handicaps.

Denk aan de extra’s, zoals verstelbare onderdelen of accessoires, die jouw aanbod doen opvallen. Dit zijn details die kopers aanspreken en hen helpen zich voor te stellen hoe de rolstoel hun mobiliteit kan verbeteren.

Het maken van kwaliteitsfoto’s

Goede foto’s maken het verschil voor potentiële kopers die jouw rolstoel online bekijken. Zorg dat de rolstoel schoon en goed belicht is, neem foto’s vanuit verschillende hoeken en laat belangrijke details zien zoals het zitkussen, de wielen of eventuele handige extra’s.

Heldere, scherpe afbeeldingen verhogen de kans op verkoop aanzienlijk, want kopers willen precies zien wat ze kopen. Wees eerlijk en transparant; laat ook gebruikssporen zien als die er zijn.

Door foto’s te gebruiken die de conditie van de rolstoel waarheidsgetrouw weergeven, bouw je vertrouwen op bij geïnteresseerden en vergemakkelijkt je het inkoop- en uitleveringsproces.

Complete gids voor het verkopen van jouw rolstoel

Een succesvolle verkoop begint met een goed plan. Ontdek hoe je stap voor stap jouw rolstoel op de markt brengt voor een optimaal resultaat.

 • Stel vast wat jouw rolstoel uniek maakt: Noteer alle specifieke eigenschappen en voordelen die jouw rolstoel biedt, zoals verstelbare onderdelen of een lichtgewicht frame.
 • Reinig de rolstoel grondig: Zorg dat de rolstoel er netjes en goed onderhouden uitziet om potentiële kopers te trekken.
 • Documenteer de staat van de rolstoel: Maak een lijst van eventuele gebruikssporen of schades, zodat kopers weten wat ze kunnen verwachten.
 • Bepaal jouw verkoopprijs zorgvuldig: Onderzoek wat andere vergelijkbare rolstoelen kosten en stel aan de hand daarvan een eerlijke prijs vast.
 • Creëer aantrekkelijke productfoto’s: Neem heldere, gedetailleerde foto’s van verschillende hoeken om de kwaliteit van jouw rolstoel te tonen.
 • Schrijf een duidelijke productomschrijving: Geef in jouw omschrijving alle belangrijke informatie over de rolstoel, inclusief specificaties en gebruiksgemak.
 • Kies het juiste platform voor verkoop: Overweeg waar je jouw rolstoel wilt aanbieden, bijvoorbeeld Tweedehandshulpmiddelen.nl of via sociale media.
 • Communiceer open en eerlijk met geïnteresseerde kopers: Beantwoord vragen snel en wees transparant over de conditie van de rolstoel.
 • Regelmatige updates plaatsen kan helpen: Houd jouw advertentie actueel door regelmatig nieuwe informatie of foto’s toe te voegen als dat nodig is.
 • Wees bereid om te onderhandelen over de prijs: Sta open voor biedingen van kopers maar ken wel jouw minimumprijs.
 • Organiseer veilige betaling en uitlevering: Bespreek met kopers hoe betaling zal plaatsvinden en hoe je het artikel veilig kunt overdragen.

Verkoopkanalen voor gebruikte rolstoelen

Het identificeren van de juiste verkoopkanalen is cruciaal voor het succesvol verkopen van jouw gebruikte rolstoel; we verkennen hoe diverse platforms en outlets je kunnen helpen bij het bereiken van potentiële kopers met specifieke behoeften.

Uw keuzes variëren van online marktplaatsen tot gespecialiseerde zorgoutlets die zich richten op tweedehands zorghulpmiddelen.

Online marktplaatsen

Online marktplaatsen vormen een uitkomst voor het snel en met weinig investering verkopen van jouw gebruikte rolstoel. Met een groot bereik zijn deze platforms ideaal om jouw producten aan een brede groep potentiële kopers aan te bieden.

Op websites zoals Marktplaats kun je eenvoudig jouw rolstoel te koop zetten en val je op tussen meer dan duizend andere aanbiedingen.

Gebruik heldere, aantrekkelijke foto’s en een gedetailleerde productomschrijving om de aandacht te trekken en de koper te informeren. Jouw online zichtbaarheid neemt toe waardoor de kans op verkoop groeit.

Let erop dat je in de omschrijving ook aspecten als inkoop rolstoelen en uitleveren benoemt, zodat geïnteresseerden direct begrijpen wat ze van de transactie kunnen verwachten.

Gespecialiseerde zorgoutlets

Naast online verkoop bieden gespecialiseerde zorgoutlets ook een betrouwbare optie voor het verkopen van gebruikte rolstoelen. De Zorgoutlet XXL staat bekend om zijn expertise in het inkopen en verkopen van tweedehands hulpmiddelen.

Hier kunt je jouw rolstoel aanbieden en weet je zeker dat deze grondig wordt gecontroleerd en schoongemaakt voordat deze weer op de markt komt. Dit garandeert dat de volgende gebruiker een rolstoel van uitstekende kwaliteit ontvangt.

Deze outlets, zoals De Zorgoutlet, bieden niet alleen een assortiment aan gereviseerde rolstoelen, maar ook andere hulpmiddelen zoals rollators en douche- en toiletstoelen. De verkoop van jouw rolstoel via zo’n gespecialiseerde outlet kan je gemoedsrust geven, omdat zij de juiste ondersteuning en dienstverlening bieden die noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat jouw rolstoel bij een nieuwe eigenaar terechtkomt die er baat bij zal hebben.

Conclusie

Verkopen van jouw gebruikte rolstoel kan eenvoudiger dan je denkt. Met de juiste foto’s en omschrijving vindt jouw rolstoel snel een nieuwe eigenaar. Onthoud dat dit niet alleen voordeel oplevert, maar ook iemand anders enorm kan helpen.

Bekijk verschillende verkoopkanalen om de beste optie voor je te kiezen. Neem die stap vandaag nog en zie hoe jouw rolstoel van waarde blijft voor anderen.

Veelgestelde Vragen

1. Waar kan ik mijn gebruikte rolstoel verkopen?

Je kunt jouw gebruikte rolstoel online verkopen via platforms zoals Marktplaats, Facebook Marketplace of gespecialiseerde gezondheidszorgwebsites.

2. Hoe bepaal ik de prijs van mijn tweedehands rolstoel?

De prijs van jouw tweedehands rolstoel hangt af van de staat waarin deze verkeert, het merk en het model; vergelijk soortgelijke modellen om een competitieve prijs te stellen.

3. Moet ik foto’s bij mijn advertentie voegen als ik mijn rolstoel verkoop?

Ja, het toevoegen van duidelijke foto’s aan jouw advertentie helpt potentiële kopers om de staat van de rolstoel te beoordelen.

4. Wat is belangrijk om te vermelden in de verkoopadvertentie van mijn rolstoel?

Vermeld essentiële informatie zoals het merk, model, leeftijd, conditie en speciale functies of accessoires van de rolstoel in de advertentie.

5. Hoe maak ik mijn gebruikte rolstoel klaar voor verkoop?

Reinig de rolstoel grondig en zorg ervoor dat hij volledig functioneel is voordat je hem te koop aanbiedt.

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen