Vind de Perfecte Rolstoel op Marktplaats: Tips & Tricks (2023)

Het vinden van de ideale rolstoel kan een uitdaging zijn, vooral door het overdonderende aanbod op platforms zoals Marktplaats. Maar maakt u zich geen zorgen, ik heb hetzelfde probleem ondervonden en ontdekte dat er in augustus meer dan 3.000 aanbiedingen voor rolstoelen op Marktplaats waren! Dit artikel deelt handige tips en trucs om u te helpen de perfecte rolstoel te vinden op Marktplaats – van het controleren van de staat van de rolstoel tot het meten van de juiste afmetingen.

Bent u klaar voor deze zoektocht naar uw ideale mobiliteitshulp?.

Key Takeaway

De beste rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

 • Er zijn verschillende soorten rolstoelen beschikbaar op Marktplaats, waaronder opvouwbare, lichtgewicht en elektrische rolstoelen.
 • Controleer altijd de staat van de rolstoel, meet de juiste afmetingen en let op de gebruiksvriendelijkheid voordat je een rolstoel koopt.
 • Vergelijk prijzen en kwaliteit van verschillende aanbiedingen op Marktplaats en neem contact op met de verkoper voor meer informatie.

Verschillende soorten rolstoelen op Marktplaats

– Er zijn verschillende soorten rolstoelen beschikbaar op Marktplaats, zoals opvouwbare rolstoelen, lichtgewicht rolstoelen en elektrische rolstoelen.

Opvouwbare rolstoelen

Opvouwbare rolstoelen zijn handig en makkelijk te bewaren. Ze passen in elk hoekje van je huis of in de kofferbak van je auto. Deze soort rolstoel is ook lichter dan andere soorten.

Op Marktplaats vind je veel van dit type rolstoel. Ongeveer 980 zijn er gebruikt en klaar om een nieuw thuis te vinden. Sommige zijn zelfs gratis! Ook zijn er opvouwbare rolstoelen die speciaal licht van gewicht zijn.

Ze kunnen je helpen om je makkelijker te bewegen.

Lichtgewicht rolstoelen

Ik heb op Marktplaats verschillende opties voor lichtgewicht rolstoelen gevonden. Lichtgewicht rolstoelen zijn handig omdat ze gemakkelijk te manoeuvreren zijn en minder zwaar zijn om te duwen.

Op Marktplaats zijn er momenteel verschillende merken en modellen beschikbaar, waaronder Exel rolstoelen. Het is belangrijk om de staat van de rolstoel te controleren voordat je een aankoop doet en ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor jouw behoeften.

Vergelijk ook prijzen en kwaliteit voordat je een beslissing neemt. Als je vragen hebt, kan je contact opnemen met de verkoper voor meer informatie. Met zoveel aanbiedingen op Marktplaats ben ik er zeker van dat je de perfecte lichtgewicht rolstoel kunt vinden die bij jou past.

Elektrische rolstoelen

Elektrische rolstoelen zijn een geweldige optie voor mensen die extra ondersteuning en mobiliteit nodig hebben. Op Marktplaats zijn er verschillende elektrische rolstoelen beschikbaar.

Je kunt kiezen uit verschillende merken en modellen, waaronder Exel rolstoelen. Het is belangrijk om te controleren of de rolstoel in goede staat verkeert voordat je hem koopt. Meet ook de juiste afmetingen om ervoor te zorgen dat de rolstoel goed past.

Vergelijk daarnaast de prijzen en kwaliteit van verschillende aanbiedingen. Neem gerust contact op met de verkoper als je meer informatie wilt hebben over een specifieke elektrische rolstoel.

Tips & tricks voor het vinden van de perfecte rolstoel op Marktplaats

Controleer altijd de staat van de rolstoel voordat je hem aanschaft.

Meet de juiste afmetingen zodat de rolstoel goed past bij de gebruiker.

Let op de gebruiksvriendelijkheid van de rolstoel, zoals verstelbare rug- en beensteunen.

Vergelijk prijzen en kwaliteit van verschillende rolstoelen op Marktplaats.

Neem altijd contact op met de verkoper voor meer informatie over de rolstoel.

Controleer de staat van de rolstoel

Bij het vinden van de perfecte rolstoel op Marktplaats is het belangrijk om de staat van de rolstoel te controleren. Hier zijn een paar punten waar je op moet letten:

 • Controleer of er geen schade is aan het frame of de zitting.
 • Kijk of alle wielen goed werken en niet versleten zijn.
 • Test de remmen om er zeker van te zijn dat ze goed functioneren.
 • Zorg ervoor dat de armleuningen en voetsteunen stevig vastzitten en gemakkelijk verstelbaar zijn.

Meet de juiste afmetingen

Om de perfecte rolstoel op Marktplaats te vinden, is het belangrijk om de juiste afmetingen te meten. Hier zijn enkele punten om rekening mee te houden:

 • Meet de breedte van de rolstoel. Zorg ervoor dat deze breed genoeg is voor jouw lichaam en comfortabel zit.
 • Controleer ook de diepte van de zitting. Het is belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om comfortabel te zitten.
 • Meet daarnaast de hoogte van de rugleuning. Dit kan variëren, dus kies een hoogte die voor jou geschikt is.
 • Vergeet niet om ook naar de hoogte van de armleuningen te kijken. Deze moeten op een comfortabele hoogte zijn voor jouw armen.
 • Ten slotte, meet ook de totale lengte van de rolstoel. Zorg ervoor dat deze in jouw auto past als je van plan bent om hem vaak mee te nemen.

Let op de gebruiksvriendelijkheid

Bij het vinden van de perfecte rolstoel op Marktplaats is het belangrijk om te letten op de gebruiksvriendelijkheid. Controleer of de rolstoel gemakkelijk te bedienen is en of alle onderdelen goed functioneren.

Meet ook de juiste afmetingen, zodat de rolstoel comfortabel is en goed past bij de gebruiker. Vergeet niet om prijzen en kwaliteit te vergelijken, en neem contact op met de verkoper voor meer informatie.

Letten op de gebruiksvriendelijkheid is essentieel om ervoor te zorgen dat de rolstoel voldoet aan de behoeften van de gebruiker.

Vergelijk prijzen en kwaliteit

Bij het kiezen van de perfecte rolstoel op Marktplaats is het belangrijk om de prijs en kwaliteit te vergelijken. Hier zijn enkele voorbeelden van rolstoelen die momenteel op Marktplaats worden aangeboden:

Soort rolstoelPrijsKwaliteit
Opvouwbare rolstoelenVariaties in prijs, afhankelijk van de staat en specificatiesEr zijn opvouwbare rolstoelen in goede staat beschikbaar
Lichtgewicht rolstoelenPrijzen variëren, afhankelijk van het merk en de kwaliteitZoekopdrachten voor lichtgewicht opvouwbare rolstoelen tonen aan dat er kwalitatieve opties beschikbaar zijn
Elektrische rolstoelenOver het algemeen hoger geprijsd vanwege de geavanceerde functiesDe kwaliteit van elektrische rolstoelen kan variëren, dus het is belangrijk om de beschrijvingen en foto’s grondig te controleren
Gebruikte rolstoelenGoedkoper dan nieuwe rolstoelen, maar prijzen variëren op basis van de staatEr zijn 980 aanbiedingen voor gebruikte rolstoelen, sommige zijn in zeer goede staat

Het is essentieel om verschillende aanbiedingen te bekijken en deze te vergelijken om de beste kwaliteit en prijs te vinden die aan uw behoeften voldoet. Let op de details en stel vragen aan de verkoper indien nodig.

Neem contact op met de verkoper voor meer informatie

Als je geïnteresseerd bent in een rolstoel op Marktplaats, is het een goed idee om contact op te nemen met de verkoper voor meer informatie. Ze kunnen je extra details geven over de staat van de rolstoel, de afmetingen en hoe gebruiksvriendelijk deze is.

Ook kun je vragen naar de prijs en de kwaliteit van de rolstoel. Door contact op te nemen met de verkoper, kun je beter beoordelen of de rolstoel geschikt is voor jouw behoeften.

Overige hulpmiddelen voor rolstoelgebruikers op Marktplaats

Naast rolstoelen zijn er ook andere hulpmiddelen beschikbaar voor rolstoelgebruikers op Marktplaats.

Rolstoelaccessoires (tas, beensteunen, etc.)

Bij het zoeken naar de perfecte rolstoel op Marktplaats, is het ook belangrijk om te kijken naar de beschikbare rolstoelaccessoires. Hier zijn enkele accessoires die je kunt vinden:

 • Rolstoeltassen: Deze tassen kunnen gemakkelijk aan een rolstoel worden bevestigd en bieden handige opbergruimte voor persoonlijke bezittingen.
 • Beensteunen: Voor extra comfort en ondersteuning kan het handig zijn om te zoeken naar rolstoelen met verstelbare beensteunen.
 • Andere accessoires: Je kunt ook andere handige accessoires vinden, zoals kussens, rugleuningverlengers en parapluhouders.

Rollators

Rollators zijn een ander nuttig hulpmiddel voor mensen die mobiliteitsproblemen hebben. Op Marktplaats zijn er verschillende rollators te vinden die gebruikt worden en nog in goede staat verkeren.

Een rollator helpt mensen stabiel te blijven tijdens het lopen en kan ook dienen als een handige stoel om op te rusten. Het is belangrijk om de staat van de rollator te controleren voordat je er een koopt, en ook om de prijzen en kwaliteit van verschillende aanbiedingen te vergelijken.

Neem gerust contact op met de verkoper voor meer informatie over de rollator die je interesseert.

Toiletframes

Op Marktplaats kun je ook toiletframes vinden voor rolstoelgebruikers. Er zijn verschillende aanbiedingen beschikbaar, dus je kunt er zeker een vinden die bij je behoeften past. Het is belangrijk om de staat en de kwaliteit van het toiletframe te controleren voordat je het koopt.

Neem contact op met de verkoper om meer informatie te krijgen over het toiletframe dat je interesseert. Zo kun je ervoor zorgen dat het toiletframe geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Drempelhulpen

Ik heb ook gevonden dat er drempelhulpen worden aangeboden op Marktplaats. Drempelhulpen zijn handige hulpmiddelen voor rolstoelgebruikers omdat ze helpen bij het overbruggen van hoogteverschillen, zoals drempels in huis of bij de ingang van gebouwen.

Op Marktplaats kun je verschillende soorten drempelhulpen vinden, van inklapbare hulpen tot modellen die permanent geïnstalleerd kunnen worden. Het is belangrijk om de juiste maat drempelhulp te kiezen, zodat deze goed past bij de hoogte van de drempel die je wilt overbruggen.

Daarnaast is het ook handig om te letten op het materiaal en de stevigheid van de drempelhulp. Je kunt contact opnemen met de verkoper op Marktplaats om meer informatie te krijgen over de drempelhulp die je interesseert.

Conclusie

In deze blog hebben we verschillende tips en tricks gedeeld om de perfecte rolstoel te vinden op Marktplaats. We hebben gesproken over de verschillende soorten rolstoelen die beschikbaar zijn, zoals opvouwbare, lichtgewicht en elektrische rolstoelen.

We hebben ook benadrukt om de staat, afmetingen, gebruiksvriendelijkheid, prijzen en kwaliteit te controleren voordat je een rolstoel koopt. Daarnaast hebben we andere handige hulpmiddelen voor rolstoelgebruikers op Marktplaats besproken, zoals rolstoelaccessoires, rollators, toiletframes en drempelhulpen.

Met deze tips hopen we dat je succesvol zult zijn in het vinden van de perfecte rolstoel op Marktplaats!

Meer over ‘rolstoel’

Een rolstoel is meer dan zomaar een zitplaats op wielen; het is een hulpmiddel dat bewegingsvrijheid en onafhankelijkheid biedt. Maar de wereld van rolstoelen is uitgebreid en divers. Misschien bent u op zoek naar tijdelijke mobiliteit en overweegt u een rolstoel te huren. Of wellicht is de tijd aangebroken om een duurzame investering te doen door een rolstoel te kopen. Voor wie een stap verder wil gaan in comfort en autonomie is er de elektrische rolstoel. Terwijl avontuurlijke zielen misschien aangetrokken zijn tot de mogelijkheden van een rolstoelfiets. En om het leven nog makkelijker te maken, kunnen oprijplaten zoals een oprijplaat voor de rolstoel een wereld van verschil maken. Als het gaat om kortdurend gebruik, zoals een uitstapje of een bezoek aan een luchthaven, kan een rolstoel lenen of een rolstoel op Schiphol een handige optie zijn. Ook de Medipoint rolstoel en de tweedehands rolstoel zijn het overwegen waard als u naar kosteneffectieve oplossingen zoekt. Voor een dagje uit naar een pretpark zoals de Efteling, bieden ze vaak een speciale Efteling rolstoel aan. En omdat niet elke ruimte even toegankelijk is, is het belangrijk om te weten welke breedte uw rolstoel heeft. Als u nog meer ondersteuning nodig heeft, kunt u kiezen voor een rolstoel met duwondersteuning of zelfs meedoen aan rolstoelbasketbal voor een actieve levensstijl. Voor degenen die trappen als een hindernis zien, zijn er ook oplossingen zoals de rolstoellift. En voor de ultieme mobiliteit kunt u overwegen een speciale rolstoelauto aan te schaffen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe vind ik de perfecte rolstoel op Marktplaats?

Om de perfecte rolstoel op Marktplaats te vinden, kun je zoeken naar verschillende kenmerken zoals tweedehands, opvouwbaar, kringloop en aangepaste rolstoel.

2. Kan ik een inklapbare rolstoel vinden op Marktplaats?

Ja, er zijn veel opties voor een inklapbare rolstoel op Marktplaats. Je kunt ook zoeken naar een opvouwbare tweedehands rolstoel als je geld wilt besparen.

3. Is het mogelijk om een tweedehands traplift met rolstoel te vinden?

Ja, het is mogelijk! Je kunt zoeken naar ‘traplift met rolstoel’ om resultaten te zien. Ook zijn er vaak veel tweedehands opties beschikbaar.

4. Wat moet ik weten over de breedte van de rolstoel bij het kopen?

Het is belangrijk om de juiste breedte van de rolstoel te kennen voor comfort en toegang. Op Marktplaats kun je ‘breedte rolstoel’ invoeren in de zoekbalk om resultaten te zien.

5.Kan ik een rolstoel huren op Marktplaats?

Hoewel Marktplaats vooral bekend staat om het kopen en verkopen van items, kun je ook advertenties vinden waarin een rolstoel te huur wordt aangeboden.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste rolstoel 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *