In dit artikel

Breezy’s Aanbod in Lichtgewicht Rolstoelen (2023)

In dit artikel

Het vinden van een lichtgewicht rolstoel die zowel comfort als prestaties biedt, kan een enorme uitdaging zijn. Net als u, was ik op zoek naar een kwaliteitsrolstoel voor een betaalbare prijs en kwam ik terecht bij het assortiment van Breezy.

Dit artikel neemt u mee door de verschillende modellen van Breezy’s lichtgewicht rolstoelen, hun kenmerken, kwaliteit, en hoe u de juiste keuze kunt maken. Blijf lezen, er wacht u een wereld van mobiliteitsoplossingen!

Key Takeaway

De beste lichtgewicht rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

  • Breezy biedt een breed scala aan lichtgewicht rolstoelen, waaronder standaard rolstoelen en allround rolstoelen.
  • Breezy rolstoelen hebben ISO 7176-19-certificering voor crashtests en verstelbare voetsteunen met hielbanden voor comfort en veiligheid.
  • Bij het kiezen van een Breezy rolstoel moet je rekening houden met de gewenste zitbreedte en eventuele aanpassingen.

Het Aanbod van Breezy in Lichtgewicht Rolstoelen

Breezy biedt een breed scala aan lichtgewicht rolstoelen, waaronder standaard rolstoelen en allround rolstoelen.

Standaard rolstoelen

Breezy maakt standaard rolstoelen die licht zijn. Ze zijn makkelijk op te vouwen. Je kunt ze in de auto zetten. Breezy Parix2 is een goed voorbeeld. Het weegt maar 16,6 kg. De stoel is breed genoeg met 46 cm breed.

De stoel heeft veel goede dingen. Het heeft een certificaat voor crashtests. Ook de voetsteunen zijn goed. Je kunt ze veranderen en er zijn hielbanden.

Allround rolstoelen

Bij Breezy hebben we ook allround rolstoelen in ons aanbod. Deze rolstoelen zijn ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen en zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Ze bieden comfort en functionaliteit, zodat gebruikers zich gemakkelijk kunnen verplaatsen. Onze allround rolstoelen hebben verstelbare voetsteunen met hielbanden, zodat de voeten in een comfortabele positie kunnen worden geplaatst.

Daarnaast hebben ze een robuust aluminium frame dat zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid. Met een lichtgewicht ontwerp zijn deze rolstoelen gemakkelijk te manoeuvreren en op te tillen.

Kwaliteit van Breezy Rolstoelen

Breezy rolstoelen bieden uitstekende kwaliteit en veiligheid aan gebruikers.

ISO 7176-19-certificering voor crashtests

De Breezy rolstoelen hebben de ISO 7176-19-certificering voor crashtests. Dit betekent dat ze zijn getest op veiligheid tijdens mogelijke botsingen of ongelukken. De certificering zorgt ervoor dat de rolstoel voldoet aan strenge veiligheidsnormen en betrouwbaar is in verschillende situaties.

De tests omvatten onder andere frontale, zijdelingse en achterwaartse aanrijdingen, om ervoor te zorgen dat de rolstoel bestand is tegen verschillende impactscenario’s. Dit geeft gebruikers gemoedsrust en vertrouwen in de kwaliteit en veiligheid van Breezy rolstoelen.

Verstelbare voetsteunen met hielbanden

De Breezy rolstoelen hebben verstelbare voetsteunen met hielbanden. Dit betekent dat je de hoek van de voetsteunen kunt aanpassen aan je comfort. De hielbanden zorgen ervoor dat je voeten stevig op hun plaats blijven tijdens het rijden.

Dit is vooral handig als je mobiliteitsproblemen hebt en extra ondersteuning nodig hebt voor je voeten en benen. Met deze functie kun je de rolstoel aanpassen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren, zodat je comfortabel en veilig kunt rijden.

Gemakkelijk remmen voor de begeleider

De Breezy rolstoelen zijn voorzien van gemakkelijk te bedienen remmen, zodat de begeleider de rolstoel eenvoudig kan stoppen en veiligheid kan bieden aan de gebruiker. Met slechts een simpele beweging kan de begeleider de remmen activeren en de rolstoel stevig op zijn plaats houden.

Dit geeft gemoedsrust aan zowel de gebruiker als de begeleider, omdat ze weten dat ze op elk moment veilig kunnen stoppen en stabiliteit kunnen behouden. De gemakkelijk te bedienen remmen maken het ook handig om de rolstoel te parkeren of vast te zetten, wat vooral handig is bij transfers of wanneer de rolstoel niet in beweging mag komen.

Met de Breezy rolstoelen kunnen begeleiders vertrouwen op soepele en betrouwbare remprestaties.

Hoe Kies je de Juiste Breezy Rolstoel

Om de juiste Breezy rolstoel te kiezen, moet je eerst de gewenste zitbreedte bepalen en eventuele aanpassingen overwegen.

Bepaal de bron van je water

Om de juiste Breezy rolstoel te kiezen, is het belangrijk om eerst de bron van je water te bepalen. Dit betekent dat je moet weten waar je het water vandaan haalt. Wil je bijvoorbeeld water uit een rivier, een bron of een kraan? Dit zal helpen bepalen welke verontreinigingen je wilt verwijderen en welk type filter je nodig hebt.

De kwaliteit van het water kan variëren, dus het is belangrijk om dit in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste Breezy rolstoel.

Identificeer de verontreinigingen die je wilt verwijderen

Als je een rolstoel wilt kiezen, moet je nadenken over welke verontreinigingen je wilt verwijderen. Bedenk of je bijvoorbeeld stof, vuil, bacteriën of allergenen wilt filteren. Het is belangrijk om te weten welke verontreinigingen je wilt aanpakken, zodat je de juiste rolstoel kunt kiezen die aan jouw behoeften voldoet.

Hou hier rekening mee bij het selecteren van een Breezy rolstoel.

Overweeg filtercapaciteit en vervangingfrequentie

Bij het kiezen van een Breezy rolstoel is het belangrijk om rekening te houden met de filtercapaciteit en vervangingfrequentie. De filtercapaciteit verwijst naar hoeveel verontreinigingen het filter kan verwijderen uit het water, zoals bacteriën, chemicaliën en sediment.

Het is belangrijk om een rolstoel te kiezen met een filter dat voldoende capaciteit heeft om aan je behoeften te voldoen.

Daarnaast is het ook belangrijk om de vervangingfrequentie van het filter te overwegen. Filters moeten regelmatig worden vervangen om ervoor te zorgen dat ze effectief blijven werken.

Sommige rolstoelen hebben filters die om de paar maanden moeten worden vervangen, terwijl andere filters mogelijk maar één keer per jaar hoeven te worden vervangen. Het is belangrijk om te weten hoe vaak het filter moet worden vervangen en ervoor te zorgen dat je hieraan kunt voldoen.

Conclusie

In conclusie, Breezy heeft een breed aanbod aan lichtgewicht rolstoelen. Ze bieden zowel standaard als allround modellen aan die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen, zoals de ISO-certificering voor crashtests.

Met verstelbare voetsteunen en hielbanden, en gemakkelijk remmen voor de begeleider, zorgen deze rolstoelen voor comfort en veiligheid. Als je op zoek bent naar een goede lichtgewicht rolstoel, is Breezy zeker een merk om te overwegen.

Meer over lichtgewicht rolstoel

Het kiezen van de juiste rolstoel kan een complex proces zijn, maar met de juiste informatie wordt de keuze een stuk eenvoudiger. Voor degenen die behoefte hebben aan een stijlvolle en gemakkelijk hanteerbare optie, is er de lichtgewicht rolstoel d-lite deluxe. Deze rolstoel combineert esthetiek met functionaliteit. Maar misschien heb je een voorkeur voor een lichtgewicht rolstoel met een vast frame voor extra stabiliteit.

Als je op zoek bent naar een compacte rolstoel die gemakkelijk op te bergen is, overweeg dan de litec rolstoel lichtgewicht. Voor degenen die niet zeker zijn of ze willen investeren, is er de mogelijkheid om een lichtgewicht rolstoel te lenen. Dit geeft je de kans om verschillende modellen uit te proberen voordat je een definitieve beslissing neemt. En als je de voorkeur geeft aan een specifiek merk, kijk dan eens naar de rolstoel breezy lichtgewicht.

Natuurlijk zijn er ook rolstoelen die specifiek zijn ontworpen voor bepaalde leeftijdsgroepen en omstandigheden. Zo zijn er de lichtgewicht rolstoelen voor kinderen en de lichtgewicht rolstoelen voor ouderen. En vergeet de lichtgewicht oprijplaten voor rolstoelen niet, die het veel eenvoudiger maken om hoogteverschillen te overbruggen.

Misschien ben je iemand die vaak reist en behoefte heeft aan een lichtgewicht plooibare rolstoel, of misschien wil je gewoon een rolstoel voor een korte periode. In dat geval kun je een lichtgewicht rolstoel huren. Als je budget beperkt is, kun je ook overwegen om een tweedehands lichtgewicht rolstoel aan te schaffen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in winkelen bij een betrouwbare leverancier, is er Medipoint voor lichtgewicht rolstoelen.

Tenslotte, als je op zoek bent naar iets unieks, zijn er zelfs lichtgewicht rolstoelen in het blauw en moderne lichtgewicht rolstoelen die niet alleen functioneel zijn maar ook een lust voor het oog.

Er zijn tal van opties beschikbaar en elk met zijn eigen unieke voordelen. Neem de tijd om alle mogelijkheden te ontdekken. Als je klaar bent om een aankoop te doen, kun je hier een lichtgewicht rolstoel kopen. Ook voor gebruik binnen zijn er voldoende mogelijkheden.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het aanbod van Breezy in lichtgewicht rolstoelen?

Breezy’s aanbod van lichte rolstoelen bestaat uit opvouwbare rolstoelen, gemaakt van hoogwaardig aluminium, geschikt voor ouderen en gehandicapten.

2. Wat maakt de rolstoelen van Breezy lichtgewicht?

De lichte gewicht van Breezy’s rolstoelen komt door het gebruik van hoogwaardig aluminium in de onderdelen, waardoor ze opvouwbaar en makkelijk te dragen zijn.

3. Hebben de lichtgewicht rolstoelen van Breezy een ISO certificering?

Ja, de lichtgewicht rolstoelen in het aanbod van Breezy hebben een ISO certificering, wat betekent dat ze voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.

4. Zijn er speciale eigenschappen in Breezy’s lichte rolstoelen assortiment?

Ja, Breezy’s lichte rolstoelen assortiment heeft hoek verstelbare voetsteunen voor extra comfort.

5. Voor wie zijn de lichtgewicht rolstoelen bedoeld?

De lichtgewicht rolstoelen van Breezy zijn bedoeld voor ouderen en gehandicapten, om hun mobiliteit te verbeteren.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste lichtgewicht rolstoel 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Breezy’s Aanbod in Lichtgewicht Rolstoelen (2023)

Laat een reactie achter