Rolstoelaanpassingen voor Auto’s: Een Overzicht (2023)

Reizen, in comfort en veiligheid, kan een uitdaging zijn voor rolstoelgebruikers zonder aangepaste voertuigen. Als rolstoelgebruiker weet ik dit maar al te goed en heb ik mij daarom toegewijd aan het onderzoeken van oplossingen.

In dit artikel geven we een uitgebreid overzicht van de verschillende mogelijkheden, merken en modellen van aangepaste auto’s voor rolstoelgebruikers. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden om zelfstandig te kunnen rijden.

Key Takeaway

De beste rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

  • In dit artikel bieden we een uitgebreid overzicht van de verschillende mogelijkheden, merken en modellen van aangepaste auto’s voor rolstoelgebruikers.
  • Er zijn verschillende aanbieders van rolstoelauto’s en aanpassingen, zoals Welzorg Auto op Maat, Freedom Auto Aanpassingen en Allied Mobility.
  • Er zijn verschillende merken en modellen rolstoelauto’s beschikbaar op de markt, zoals Peugeot Rifter Horizon™, Opel Combo Rolstoelauto XXL, Mercedes Citan Rolstoelauto XXL, Renault Kangoo Rolstoelauto XXL, Nissan Evalia E-NV200 Rolstoelbus, Volkswagen Caddy Rolstoelauto XXL, Citroën Berlingo Rolstoelauto XXL, Volkswagen Caddy Maxi / Freedom API, Ford Tourneo Connect en Peugeot Partner Rolstoelauto XXL.
  • De aanpassingen omvatten onder andere kofferbakliften, rolstoelliften, bodemverlaging en gaspedaal links.

Rolstoelauto’s en hun aanpassingen

Er zijn verschillende aanbieders van rolstoelauto’s en aanpassingen, zoals Welzorg Auto op Maat, Freedom Auto Aanpassingen en Allied Mobility.

Welzorg Auto op Maat

Welzorg Auto op Maat maakt het leven makkelijker. Ze bieden meer dan 2.000 auto’s aan die zijn aangepast voor mensen in rolstoelen. Maar het stopt daar niet. Je kunt ook een auto naar wens laten aanpassen.

Dit zorgt voor veel vrijheid. Het maakt niet uit hoe je rolstoel eruit ziet of hoe groot hij is. Welzorg zorgt ervoor dat hij in de auto past. Zo kun je overal naartoe gaan waar je wilt!

Freedom Auto Aanpassingen

Freedom Auto Aanpassingen is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanpassen van auto’s voor rolstoelgebruikers. Ze bieden een breed scala aan aanpassingen om het vervoer van rolstoelen in auto’s gemakkelijker te maken.

Zo bieden ze onder andere kofferbakliften en rolstoelliften, waarmee rolstoelen eenvoudig in de auto kunnen worden geladen en gelost. Daarnaast bieden ze ook aanpassingen zoals een aangepaste autostoel, bodemverlaging, gaspedaal links en stuur- en rembekrachtiging.

Met Freedom Auto Aanpassingen kunt u er zeker van zijn dat uw auto volledig is aangepast aan uw behoeften als rolstoelgebruiker. Ze hebben een ruim aanbod van verschillende merken en modellen rolstoelauto’s, zowel nieuw als gebruikt.

Allied Mobility

Allied Mobility is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanpassen van auto’s voor rolstoelgebruikers. Ze bieden verschillende opties en aanpassingen om het vervoer van rolstoelen in auto’s gemakkelijker te maken.

Allied Mobility heeft een breed scala aan rolstoelaanpassingen beschikbaar, zoals kofferbakliften, rolstoelliften en vastzetsystemen. Ze bieden ook aangepaste autostoelen, bodemverlaging en gaspedalen aan de linkerzijde voor rolstoelgebruikers.

Allied Mobility heeft veel ervaring en expertise op het gebied van autoaanpassingen voor mensen in een rolstoel en biedt hoogwaardige oplossingen voor rolstoelvervoer.

Verschillende merken en modellen rolstoelauto’s

Er zijn verschillende merken en modellen rolstoelauto’s beschikbaar op de markt, zoals de Peugeot Rifter Horizon™, Opel Combo Rolstoelauto XXL, Mercedes Citan Rolstoelauto XXL, Renault Kangoo Rolstoelauto XXL, Nissan Evalia E-NV200 Rolstoelbus, Volkswagen Caddy Rolstoelauto XXL, Citroën Berlingo Rolstoelauto XXL, Volkswagen Caddy Maxi / Freedom API, Ford Tourneo Connect, Peugeot Partner Rolstoelauto XXL en Fiat Doblo Rolstoelauto XXL.

Peugeot Rifter Horizon™

De Peugeot Rifter Horizon™ is een rolstoelvriendelijke auto die speciaal is aangepast voor rolstoelgebruikers. Het heeft een ruime binnenkant en een slim ontworpen indeling, zodat rolstoelen gemakkelijk kunnen worden vervoerd.

Met de rolstoellift en de bodemverlaging is het in- en uitstappen eenvoudig. De auto heeft ook vastzetsystemen om de rolstoel veilig vast te zetten tijdens het rijden. Met de Peugeot Rifter Horizon™ kunnen rolstoelgebruikers comfortabel en zelfstandig reizen.

Opel Combo Rolstoelauto XXL

De Opel Combo Rolstoelauto XXL is een aangepaste auto die speciaal is ontworpen om rolstoelgebruikers comfortabel en veilig te vervoeren. Het voertuig heeft een ruime binnenruimte en biedt plaats aan zowel de rolstoelgebruiker als de bestuurder en passagiers.

De Opel Combo Rolstoelauto XXL is voorzien van verschillende aanpassingen, zoals een bodemverlaging, een oprijplaat en een rolstoelvergrendeling. Deze aanpassingen maken het eenvoudig om de rolstoel in de auto te plaatsen en stevig vast te zetten.

Met de Opel Combo Rolstoelauto XXL kunnen rolstoelgebruikers zelfstandig en comfortabel reizen.

Mercedes Citan Rolstoelauto XXL

De Mercedes Citan Rolstoelauto XXL is een aangepaste auto die speciaal is ontworpen om rolstoelgebruikers comfortabel te vervoeren. Deze auto heeft een ruime binnenkant en biedt voldoende ruimte voor rolstoelen van verschillende afmetingen.

Met een bodemverlaging en een oprijplaat is het gemakkelijk voor rolstoelgebruikers om in en uit de auto te komen. Bovendien is de auto uitgerust met een rolstoelvergrendeling om ervoor te zorgen dat de rolstoel veilig blijft staan tijdens het rijden.

De Mercedes Citan Rolstoelauto XXL is een betrouwbare en praktische keuze voor rolstoelgebruikers die op zoek zijn naar een comfortabele en toegankelijke vervoersoplossing.

Renault Kangoo Rolstoelauto XXL

De Renault Kangoo Rolstoelauto XXL is een ruime en aangepaste auto die speciaal is ontworpen voor rolstoelgebruikers. Deze auto heeft een extra grote binnenruimte, waardoor er voldoende plaats is voor de rolstoelgebruiker en een begeleider.

De auto heeft ook een bodemverlaging, wat het instappen en uitstappen vergemakkelijkt. Daarnaast beschikt de Renault Kangoo Rolstoelauto XXL over een oprijplaat en een rolstoelvergrendeling, zodat de rolstoel veilig kan worden vastgezet tijdens het rijden.

Met deze rolstoelauto kunnen rolstoelgebruikers comfortabel en zelfstandig reizen.

Nissan Evalia E-NV200 Rolstoelbus

De Nissan Evalia E-NV200 Rolstoelbus is een rolstoelvriendelijk voertuig dat ideaal is voor het vervoeren van rolstoelgebruikers. Met zijn ruime interieur en speciale aanpassingen biedt deze rolstoelbus comfort en gemak voor zowel de rolstoelinzittende als de bestuurder.

De rolstoelbus heeft een bodemverlaging waardoor het instappen en uitstappen vanuit de rolstoel gemakkelijk is. Daarnaast is er een rolstoellift aanwezig die helpt bij het in- en uitladen van de rolstoel.

De Nissan Evalia E-NV200 Rolstoelbus is ook elektrisch aangedreven, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Met deze rolstoelbus kunnen rolstoelgebruikers zelfstandig en comfortabel reizen.

Volkswagen Caddy Rolstoelauto XXL

De Volkswagen Caddy Rolstoelauto XXL is een rolstoelvriendelijke auto met veel ruimte. Het heeft een groot interieur en biedt plaats aan meerdere passagiers. De auto heeft een bodemverlaging, waardoor het gemakkelijk is om in en uit de auto te stappen met een rolstoel.

Daarnaast heeft het ook een rolstoellift en een oprijplaat, wat het vervoer van de rolstoel nog eenvoudiger maakt. De auto is zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel en toch graag zelfstandig willen rondrijden.

Met de Volkswagen Caddy Rolstoelauto XXL kunnen rolstoelgebruikers comfortabel en veilig reizen. Het is een betrouwbare en praktische keuze voor mensen die op zoek zijn naar een rolstoelvriendelijke auto.

Citroën Berlingo Rolstoelauto XXL

De Citroën Berlingo Rolstoelauto XXL is een rolstoelvriendelijke auto die speciaal is aangepast om rolstoelgebruikers comfortabel te vervoeren. Deze auto heeft een ruime binnenkant en biedt plaats aan meerdere passagiers, inclusief de rolstoelgebruiker.

Met de rolstoellift of kofferbaklift kan de rolstoel makkelijk in en uit de auto worden gebracht. Daarnaast heeft de Citroën Berlingo Rolstoelauto XXL een bodemverlaging, waardoor het instappen nog gemakkelijker wordt.

Met deze aanpassingen is deze auto ideaal voor rolstoelgebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en comfortabele manier van vervoer.

Volkswagen Caddy Maxi / Freedom API

De Volkswagen Caddy Maxi, aangepast door Freedom API, is een rolstoelauto met extra ruimte voor passagiers en bagage. Deze auto heeft een verlaagde bodem, waardoor het gemakkelijk is om in en uit te stappen met een rolstoel.

Daarnaast heeft de Caddy Maxi een oprijplaat en een vastzetsysteem om de rolstoel veilig te bevestigen. Met deze aanpassingen is het vervoeren van een rolstoelgebruiker comfortabel en veilig in de Volkswagen Caddy Maxi / Freedom API.

Ford Tourneo Connect

De Ford Tourneo Connect is een van de merken en modellen rolstoelauto’s die beschikbaar zijn. Deze auto heeft verschillende aanpassingen voor rolstoelgebruikers, zoals een bodemverlaging, een oprijplaat en een rolstoelvergrendeling.

Het is belangrijk om te weten dat er zowel nieuwe als gebruikte Ford Tourneo Connects beschikbaar zijn, afhankelijk van uw behoeften en budget. Voor autoaanpassingen in Groningen kunt u terecht bij Kikkert Rolstoelauto’s, waar zij ook de Ford Tourneo Connect kunnen aanpassen naar uw wensen.

Peugeot Partner Rolstoelauto XXL

De Peugeot Partner Rolstoelauto XXL is een aangepaste auto die speciaal is ontworpen om rolstoelgebruikers comfortabel te vervoeren. Deze ruime auto heeft een extra grote uitvoering, waardoor er voldoende plaats is voor zowel de rolstoelgebruiker als de begeleider.

De auto heeft een bodemverlaging, wat het instappen en uitstappen vergemakkelijkt. Daarnaast beschikt de Peugeot Partner Rolstoelauto XXL over een rolstoelvergrendeling en oprijplaten die het gemakkelijk maken om de rolstoel in en uit de auto te rijden.

Met deze aangepaste auto kunnen rolstoelgebruikers zelfstandig en comfortabel reizen.

Fiat Doblo Rolstoelauto XXL

De Fiat Doblo is een rolstoelauto met extra grote ruimte. Het biedt voldoende ruimte voor een rolstoelgebruiker en zijn of haar begeleider. De Fiat Doblo heeft een bodemverlaging, waardoor het gemakkelijk is om in en uit de auto te stappen.

Daarnaast heeft de Fiat Doblo ook een oprijplaat en een vergrendelingssysteem om de rolstoel veilig vast te zetten tijdens het rijden. Dit maakt het een geschikte optie voor mensen die op zoek zijn naar een rolstoeltoegankelijke auto.

Of je nu een nieuwe of gebruikte Fiat Doblo wilt kopen, het is belangrijk om te controleren of de aanpassingen aan jouw specifieke behoeften voldoen.

Aanpassingen voor rolstoelauto’s

Er zijn verschillende aanpassingen beschikbaar voor rolstoelauto’s, zoals kofferbakliften en rolstoelliften, aangepaste autostoelen, bodemverlagingen, gaspedaal links en handgas- en bedrijfsremsystemen.

Kofferbakliften en rolstoelliften

Kofferbakliften en rolstoelliften zijn belangrijke aanpassingen voor rolstoelauto’s. Met een kofferbaklift kunnen rolstoelgebruikers hun rolstoel gemakkelijk in de auto tillen zonder veel moeite te hoeven doen.

Dit maakt het reizen veel handiger en zelfstandiger. Rolstoelliften zijn een andere optie om de rolstoel in de auto te krijgen. Ze zijn meestal elektrisch aangedreven en tillen de rolstoel rechtstreeks in de kofferbak.

Deze liften zijn vooral handig als de rolstoelgebruiker niet veel kracht heeft om de rolstoel op te tillen. Met deze aanpassingen wordt vervoer met een rolstoelauto een stuk eenvoudiger en toegankelijker voor mensen met beperkte mobiliteit.

Aangepaste autostoel

Een belangrijke aanpassing voor rolstoelauto’s is een aangepaste autostoel. Deze autostoelen zijn speciaal ontworpen om comfort en veiligheid te bieden aan rolstoelgebruikers tijdens het reizen.

Ze hebben verstelbare functies, zoals de rugleuning en het zitvlak, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de behoeften en voorkeuren van de rolstoelgebruiker. Daarnaast hebben ze ook extra kussens en ondersteunende elementen om het comfort te verhogen en drukplekken te voorkomen.

Het doel van een aangepaste autostoel is om rolstoelgebruikers in staat te stellen om veilig en comfortabel in een auto te zitten, zodat ze gemakkelijk kunnen reizen zonder hun rolstoel te hoeven verlaten.

Bodemverlaging

Een belangrijke aanpassing voor rolstoelauto’s is bodemverlaging. Dit betekent dat de vloer van de auto wordt verlaagd, zodat er meer ruimte ontstaat voor de rolstoelgebruiker. Bodemverlaging maakt het mogelijk om met een rolstoel gemakkelijk in en uit de auto te komen.

Het zorgt ook voor een betere stabiliteit tijdens het rijden. Bodemverlaging kan worden gedaan bij verschillende autotypes en is beschikbaar zowel voor nieuwe als gebruikte auto’s.

Deze aanpassing wordt vaak gecombineerd met andere aanpassingen, zoals een oprijplaat en een rolstoelvergrendeling. Het doel van bodemverlaging is om rolstoelgebruikers meer vrijheid en mobiliteit te bieden in het dagelijks leven.

Gaspedaal links

Het gaspedaal aan de linkerkant van de auto is een aanpassing die nodig kan zijn voor rolstoelgebruikers. Deze aanpassing maakt het mogelijk om met het linkerbeen gas te geven in plaats van met het rechterbeen.

Het gaspedaal wordt verplaatst naar een locatie die gemakkelijker te bereiken is voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel. Deze aanpassing zorgt voor meer vrijheid en onafhankelijkheid tijdens het rijden.

Het stelt rolstoelgebruikers in staat om zelfstandig te rijden zonder afhankelijk te zijn van anderen.

Handgas en bedrijfsrem

Bij rolstoelauto’s kunnen er aanpassingen worden gedaan, zoals het plaatsen van een handgas en bedrijfsrem. Dit maakt het mogelijk voor rolstoelgebruikers om zelfstandig te rijden.

Met een handgas kan de rolstoelgebruiker gas geven met de hand, in plaats van met het voetpedaal. De bedrijfsrem kan ook met de hand worden bediend, waardoor de rolstoelgebruiker de auto veilig kan stoppen.

Deze aanpassingen zorgen ervoor dat mensen in een rolstoel meer onafhankelijkheid hebben bij het rijden in een aangepaste auto.

In- en uitstaphulp

Een belangrijke aanpassing voor rolstoelauto’s is de in- en uitstaphulp. Dit helpt rolstoelgebruikers bij het gemakkelijk in- en uitstappen van de auto. Het kan bestaan uit verschillende opties, zoals handgrepen, oprijplaten of zelfs een draaistoelmechanisme.

Deze hulpmiddelen vergemakkelijken de toegang tot de auto en zorgen voor meer zelfstandigheid voor rolstoelgebruikers. Het is belangrijk om naar de behoeften van de gebruiker te kijken bij het kiezen van een geschikte in- en uitstaphulp.

Bijvoorbeeld, een gebruiker met beperkte kracht kan baat hebben bij een draaistoelmechanisme, terwijl iemand met moeite met het overbruggen van hoogteverschillen misschien een oprijplaat nodig heeft.

Oprijplaten

Oprijplaten zijn een belangrijke aanpassing voor rolstoelauto’s. Ze zorgen ervoor dat rolstoelgebruikers gemakkelijk in en uit de auto kunnen komen. Deze platen zijn stevig en kunnen worden geïnstalleerd aan de achterkant van de auto.

Ze worden vaak gemaakt van duurzame materialen zoals aluminium, wat ze lichtgewicht en gemakkelijk te dragen maakt. Oprijplaten zijn essentieel om de toegang tot de auto te vergemakkelijken, waardoor het vervoeren van rolstoelen veel eenvoudiger wordt.

Rolstoellift / kofferbaklift

Een rolstoellift of kofferbaklift is een belangrijke aanpassing voor rolstoelauto’s. Het stelt rolstoelgebruikers in staat om gemakkelijk in en uit de auto te komen, zonder hulp van anderen.

Een rolstoellift kan handmatig of elektrisch bediend worden en zorgt ervoor dat de rolstoel veilig de auto in en uit kan worden getild. Dit maakt het vervoer van rolstoelen veel gemakkelijker en maakt het mogelijk voor rolstoelgebruikers om zelfstandig te reizen.

Het is een onmisbare aanpassing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel en hun mobiliteit willen vergroten.

Stuur- en rembekrachtiging

Als rolstoelgebruiker is het belangrijk om de volledige controle over het sturen en remmen van de auto te hebben. Gelukkig zijn er aanpassingen beschikbaar, zoals stuur- en rembekrachtiging, die het gemakkelijker maken om deze taken uit te voeren.

Met stuur- en rembekrachtiging wordt het sturen lichter en heb je minder kracht nodig om te remmen. Dit zorgt voor meer comfort en veiligheid tijdens het rijden. Het stelt rolstoelgebruikers in staat om zelfstandiger te zijn en zelf auto te kunnen rijden.

Deze aanpassingen zijn beschikbaar bij verschillende aanbieders van autoaanpassingen, waaronder Welzorg Auto op Maat, Freedom Auto Aanpassingen en Allied Mobility.

Vastzetsystemen

Vastzetsystemen zijn belangrijke aanpassingen voor rolstoelauto’s. Ze zorgen ervoor dat de rolstoel stevig vaststaat tijdens het rijden. Er zijn verschillende soorten vastzetsystemen beschikbaar, zoals rolstoelvastzetbeugels en elektronische vastzetsystemen.

Deze systemen zorgen ervoor dat de rolstoel op zijn plaats blijft en voorkomen dat deze tijdens het rijden verschuift. Dit zorgt voor een veilige en comfortabele rit voor de rolstoelgebruiker.

Het is belangrijk om te kiezen voor een vastzetsysteem dat geschikt is voor uw specifieke rolstoel. Er zijn ook verschillende merken en modellen vastzetsystemen beschikbaar, dus er is altijd een systeem dat bij uw behoeften past.

Conclusie

In dit overzicht hebben we gekeken naar rolstoelaanpassingen voor auto’s. We hebben verschillende merken en modellen besproken, evenals de aanpassingen die beschikbaar zijn. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe of gebruikte rolstoelauto, er zijn veel opties beschikbaar.

Met deze aanpassingen kunnen rolstoelgebruikers zelfstandig en comfortabel reizen. Denk aan kofferbakliften, rolstoelliften, bodemverlaging en nog veel meer. Kortom, er zijn veel mogelijkheden om een auto aan te passen aan de behoeften van rolstoelgebruikers.

Meer over ‘rolstoel’

Een rolstoel is meer dan zomaar een zitplaats op wielen; het is een hulpmiddel dat bewegingsvrijheid en onafhankelijkheid biedt. Maar de wereld van rolstoelen is uitgebreid en divers. Misschien bent u op zoek naar tijdelijke mobiliteit en overweegt u een rolstoel te huren. Of wellicht is de tijd aangebroken om een duurzame investering te doen door een rolstoel te kopen. Voor wie een stap verder wil gaan in comfort en autonomie is er de elektrische rolstoel. Terwijl avontuurlijke zielen misschien aangetrokken zijn tot de mogelijkheden van een rolstoelfiets. En om het leven nog makkelijker te maken, kunnen oprijplaten zoals een oprijplaat voor de rolstoel een wereld van verschil maken. Als het gaat om kortdurend gebruik, zoals een uitstapje of een bezoek aan een luchthaven, kan een rolstoel lenen of een rolstoel op Schiphol een handige optie zijn. Ook de Medipoint rolstoel en de tweedehands rolstoel zijn het overwegen waard als u naar kosteneffectieve oplossingen zoekt. Voor een dagje uit naar een pretpark zoals de Efteling, bieden ze vaak een speciale Efteling rolstoel aan. En omdat niet elke ruimte even toegankelijk is, is het belangrijk om te weten welke breedte uw rolstoel heeft. Als u nog meer ondersteuning nodig heeft, kunt u kiezen voor een rolstoel met duwondersteuning of zelfs meedoen aan rolstoelbasketbal voor een actieve levensstijl. Voor degenen die trappen als een hindernis zien, zijn er ook oplossingen zoals de rolstoellift. En voor de ultieme mobiliteit kunt u overwegen een speciale rolstoelauto aan te schaffen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn rolstoelaanpassingen voor auto’s?

Rolstoelaanpassingen voor auto’s zijn veranderingen gemaakt aan auto’s om ze geschikt te maken voor gebruik door rolstoelgebruikers.

2. Waar kan ik een rolstoelauto kopen?

Je kunt nieuwe en gebruikte rolstoelauto’s kopen op de marktplaats of bij occasion verkopers.

3. Kunnen aanpassingen aan mijn auto aftrekbaar zijn?

Ja, sommige rolstoelvriendelijke aanpassingen aan auto’s kunnen aftrekbaar zijn.

4. Is het mogelijk om een auto voor rolstoelgebruikers te huren?

Ja, er zijn huurauto’s beschikbaar voor rolstoelgebruikers met de juiste aanpassingen.

5. Welke soorten rolstoelaanpassingen zijn er voor auto’s?

Er zijn veel verschillende soorten aanpassingen, zoals rolstoelliften en andere toegankelijke functies om zelfstandig rijden met een rolstoel mogelijk te maken.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste rolstoel 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *