De Must-Have Accessoires voor Elke Rolstoelgebruiker (2023)

Als rolstoelgebruiker kan het dagelijks leven soms uitdagingen met zich meebrengen. Ik begrijp je situatie, want ik heb zelf ook geconstateerd dat dingen makkelijker kunnen zijn met de juiste hulpmiddelen.

Dit blogartikel gaat je helpen door een uiteenzetting te geven van de must-have accessoires die elke rolstoelgebruiker zou moeten hebben. Bereid je voor op een verrijkte en comfortabelere ervaring in je rolstoel!

Key Takeaway

De beste rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

  • Rolstoeltassen zijn een must – have accessoire voor rolstoelgebruikers, omdat ze extra opbergruimte bieden voor spullen zoals sleutels en portemonnee.
  • Een frame buffer is essentieel om je benen te beschermen tegen schuren of bekneld raken aan het rolstoelframe tijdens het rijden.
  • De Zipper Puller T is een handig hulpmiddel dat het gemakkelijker maakt om ritsen te openen en sluiten voor rolstoelgebruikers met verminderde handkracht.
  • Massage Pods bieden ontspanning en verlichting van spierspanning en kunnen eenvoudig aan de rolstoel worden bevestigd.

Rolstoel Accessoires Must-Haves

In dit gedeelte van de blog zullen we enkele must-have accessoires voor rolstoelgebruikers bespreken.

Rolstoeltassen

Rolstoeltassen zijn een must voor elke rolstoelgebruiker. Ze bieden extra ruimte om spullen op te bergen. In deze tassen kun je kleine dingen kwijt, zoals sleutels en afstandsbedieningen.

Je kunt er ook je portemonnee in doen. De tassen zijn makkelijk aan de rolstoel te hangen met straps. Dit zijn sterke banden die je vastmaakt aan je rolstoel. Ze houden de tas op zijn plek.

Zo heb je altijd alles bij de hand.

Frame Buffer

Een van de must-have accessoires voor rolstoelgebruikers is een frame buffer. Dit is een beschermend kussentje dat je op het frame van de rolstoel kunt bevestigen. Het beschermt je benen tegen schuren of bekneld raken aan het frame tijdens het rijden.

Een frame buffer kan erg handig zijn om ongemak en pijn te verminderen tijdens het gebruik van de rolstoel. Het zorgt voor extra comfort en helpt bij het voorkomen van mogelijke verwondingen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de frame buffer goed bevestigd is aan het frame, zodat hij stevig blijft zitten tijdens het gebruik.

Zipper Puller T

Ik ben dol op de Zipper Puller T! Dit handige hulpmiddel maakt het gemakkelijker om ritsen te openen en te sluiten. Het heeft een comfortabele grip en is ideaal voor rolstoelgebruikers met verminderde handkracht of mobiliteitsproblemen.

Met de Zipper Puller T kan ik gemakkelijk mijn jas, tas of andere items open- en dichtmaken. Het is een must-have accessoire dat mijn dagelijkse leven een stuk makkelijker maakt. Ik raad het zeker aan voor elke rolstoelgebruiker!

Bandage Zwart

De zwarte bandage is een essentieel accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Deze bandage kan worden gebruikt om de rolstoel op zijn plaats te houden en zorgt voor extra ondersteuning en stabiliteit.

Het zwarte ontwerp is discreet en past bij elke stijl. Het is gemaakt van duurzaam materiaal en kan gemakkelijk worden bevestigd aan de rolstoel. Het zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel kunt rijden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de rolstoel verschuift of beweegt tijdens het gebruik.

Met de zwarte bandage ben je verzekerd van een stevige en betrouwbare bevestiging van je rolstoelaccessoires.

Massage Pods

Massage Pods zijn een essentieel accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Deze kleine, draagbare apparaten bieden een ontspannende massage en verlichting van spierspanning. Je kunt ze eenvoudig aan de armleuningen of rugleuning van je rolstoel bevestigen.

De massagepods hebben verschillende instellingen en intensiteitsniveaus, zodat je de massage kunt aanpassen aan jouw behoeften. Ze zijn compact en gemakkelijk mee te nemen, waardoor je altijd kunt genieten van een ontspannende massage, waar je ook bent.

Rubber plakstrip

Wheelchair Musthaves biedt ook rubber plakstrips als accessoire voor rolstoelgebruikers. Deze rubberen strips kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals het verhogen van de grip op de handvatten van de rolstoel of het voorkomen van wegglijden van objecten op het dienblad.

De plakstrips zijn duurzaam en gemakkelijk aan te brengen op verschillende oppervlakken. Het gebruik van rubber plakstrips kan helpen om extra veiligheid en comfort te bieden voor rolstoelgebruikers.

Schroefhaak groot

De Schroefhaak groot is een handige accessoire voor rolstoelgebruikers. Het kan worden gebruikt om verschillende items op te hangen aan de rolstoel. Met de schroefhaak kun je bijvoorbeeld een tas, jas of andere spullen gemakkelijk aan de rolstoel bevestigen.

Dit zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt en alles binnen handbereik hebt tijdens het rijden in de rolstoel. De schroefhaak is groot genoeg om stevig vast te zetten aan het frame van de rolstoel, zodat je erop kunt vertrouwen dat je items veilig blijven hangen.

Het is een eenvoudige maar effectieve accessoire die het leven van rolstoelgebruikers gemakkelijker maakt.

Anti-Slip Tape

Bij Wheelchair Musthaves hebben we ook anti-slip tape, een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Deze tape kan worden gebruikt om extra grip toe te voegen aan de handvatten en andere oppervlakken van de rolstoel.

Dit kan helpen om uitglijden en ongelukken te voorkomen, vooral bij natte of gladde omstandigheden. De anti-slip tape is gemakkelijk aan te brengen en biedt een stevige grip, waardoor je je veilig en stabiel kunt voelen tijdens het gebruik van je rolstoel.

Zo kun je met een gerust hart op pad gaan, wetende dat je extra veiligheid hebt toegevoegd aan je rolstoel.

Plakfolie Zwart Glans

Plakfolie Zwart Glans is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Deze glanzende folie kan eenvoudig op het frame van de rolstoel worden aangebracht om hem een stijlvolle en gepersonaliseerde uitstraling te geven.

Het beschermt ook het frame tegen krassen en beschadigingen. Met Plakfolie Zwart Glans kun je jouw rolstoel helemaal naar jouw smaak aanpassen, en het is ook nog eens gemakkelijk aan te brengen en schoon te maken.

Met dit accessoire heb je dus niet alleen een mooie rolstoel, maar ook een goed beschermde en onderhouden rolstoel.

Plakfolie Zwart Mat

De plakfolie in de kleur zwart mat is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Met deze folie kan je de rolstoel personaliseren en een stijlvolle uitstraling geven. De matte afwerking zorgt voor een strakke en moderne look.

Daarnaast biedt de plakfolie ook bescherming tegen krassen en vuil. Het is gemakkelijk aan te brengen en kan eenvoudig worden verwijderd zonder dat het de lak van de rolstoel beschadigt.

De plakfolie is verkrijgbaar bij verschillende aanbieders en kan worden gebruikt op verschillende delen van de rolstoel, zoals het frame, de armleuningen en het voetplateau. Met de zwarte matte plakfolie kan je jouw rolstoel helemaal naar eigen smaak aanpassen en een persoonlijk tintje geven.

Stickervel carbon

Het stickervel carbon is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Deze stickers met carbonpatroon kunnen worden gebruikt om de rolstoel een stoere en moderne uitstraling te geven.

Het stickervel is gemakkelijk aan te brengen en kan op verschillende delen van de rolstoel worden geplakt, zoals het frame of de wielen. Met het stickervel carbon kan je jouw rolstoel personaliseren en hem laten opvallen.

Het is een eenvoudige, maar effectieve manier om jouw rolstoel uniek te maken. Dus als je op zoek bent naar een leuke toevoeging aan jouw rolstoel, dan is het stickervel carbon zeker iets voor jou.

Fitness Handschoenen

Ik wil graag beginnen met het bespreken van fitness handschoenen voor rolstoelgebruikers. Fitness handschoenen kunnen comfort en bescherming bieden tijdens het sporten. Ze helpen bij het verminderen van wrijving tussen de handen en de rolstoelgrepen, waardoor blaren en pijn worden voorkomen.

Bovendien zorgen ze voor extra grip en stabiliteit tijdens het bewegen. Fitness handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat je de perfecte pasvorm kunt vinden die bij je past.

Ze zijn een essentieel accessoire voor rolstoelgebruikers die regelmatig sporten of actief zijn. Door het dragen van fitness handschoenen kun je genieten van een comfortabele en veilige training zonder ongemakken.

Draagriem

Een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker is de draagriem. Deze riem kan aan de rolstoel worden bevestigd om objecten zoals tassen en boodschappen op te hangen. Het zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt en toch alles bij de hand hebt, zonder dat je het op je schoot of vast moet houden.

Met de draagriem kun je gemakkelijk items meenemen zonder dat het in de weg zit tijdens het rijden. Het is een handige en praktische toevoeging aan je rolstoel die je leven een stuk makkelijker kan maken.

Extra hengsel

Een extra hengsel is een handig accessoire voor rolstoelgebruikers. Het kan worden bevestigd aan de zijkant van de rolstoel en biedt een extra handvat om de rolstoel gemakkelijk te verplaatsen.

Dit is vooral handig voor mensen die zelfstandig in en uit de auto willen stappen of die de rolstoel moeten duwen op oneffen terrein. Het extra hengsel kan ook worden gebruikt om de rolstoel op te tillen en te dragen wanneer dat nodig is.

Het is een praktische toevoeging aan de rolstoel die het gebruik ervan comfortabeler en handiger maakt.

[Wat Who, Waar & Waarom:

Een extra hengsel is een handig accessoire voor rollstoelgebruikers. Het kan worden bevestigd aan de zijkant van de rolstoel en biedt een extra handvat om de rolstoel gemakkelijk te verplaatsen.

Dit is vooral handig voor mensen die zelfstandig in en uit de auto willen stappen of die de rolstoel moeten duwen op oneffen terrein. Het extra hengsel kan ook worden gebruikt om de rolstoel op te tillen en te dragen wanneer dat nodig is.

Het maakt het gebruik van de rolstoel comfortabeler en handiger.

[DUS+LIMITERENDE Woorden]

Frameklem met oog

De frameklem met oog is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Deze klem kan stevig aan het frame van de rolstoel worden bevestigd en biedt de mogelijkheid om verschillende items op te hangen.

Met het oog aan de klem kun je bijvoorbeeld een sleutelbos, portemonnee of zelfs een tas aan de rolstoel bevestigen. Dit zorgt ervoor dat je belangrijke spullen altijd binnen handbereik hebt en niet meer hoeft te zoeken.

De frameklem met oog is een handige en praktische accessoire die het leven van een rolstoelgebruiker een stuk gemakkelijker kan maken.

Nylon band

De nylon band is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Deze band is gemaakt van duurzaam nylon materiaal en kan worden gebruikt om verschillende items aan de rolstoel te bevestigen.

Je kunt de nylon band gebruiken om je rolstoeltas, sleutels, portemonnee of zelfs een waterfles aan je rolstoel vast te maken. Hierdoor kun je gemakkelijk al je belangrijke spullen meenemen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat ze kwijtraken.

De nylon band is stevig en betrouwbaar, waardoor je erop kunt vertrouwen dat je items veilig blijven tijdens het rijden met de rolstoel. Kortom, de nylon band is een praktisch en handig accessoire dat elke rolstoelgebruiker zou moeten hebben.

Ventieldopjes

Om mijn rolstoel compleet te maken en te personaliseren, heb ik ventieldopjes nodig. Deze kleine accessoires passen op de ventielen van mijn rolstoelwielen en beschermen ze tegen vuil en stof.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, zodat ik mijn rolstoel een unieke uitstraling kan geven. Bovendien zijn de ventieldopjes gemakkelijk te verwijderen en weer terug te plaatsen wanneer ik mijn banden moet oppompen.

Ze zijn niet alleen praktisch, maar ook een leuke toevoeging aan mijn rolstoelaccessoires.

Reflecterende sticker strip

De reflecterende sticker strip is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Deze strip kan op de rolstoel worden bevestigd om de zichtbaarheid en veiligheid te vergroten.

De sticker strip weerkaatst het licht, waardoor andere weggebruikers de rolstoelgebruiker beter kunnen zien, vooral in het donker. Dit is vooral handig bij het oversteken van de straat of bij weinig lichtomstandigheden.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de strip goed is bevestigd en goed zichtbaar is. De reflecterende sticker strip is een eenvoudige en effectieve manier om de veiligheid van de rolstoelgebruiker te verbeteren.

Cable Grip zwart

De Cable Grip zwart is een handig accessoire voor rolstoelgebruikers. Het zorgt ervoor dat kabels netjes worden georganiseerd en voorkomt dat ze in de weg zitten. De zwarte kleur van de grip zorgt ervoor dat het goed past bij de rolstoel en niet opvalt.

Dit accessoire maakt het gemakkelijk om kabels uit de weg te houden en geeft een opgeruimde uitstraling aan de rolstoel. Het is een must-have voor elke rolstoelgebruiker die gebruik maakt van elektronische apparaten zoals een mobiele telefoon of een tablet.

Met de Cable Grip zwart blijven de kabels veilig en georganiseerd, waardoor het gebruik van de rolstoel comfortabeler wordt.

Cable Grip rood

Ik raad de Cable Grip rood aan als must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Deze kabelgrip kan worden gebruikt om kabels of draden veilig en netjes te organiseren. Het helpt voorkomen dat kabels in de war raken of in de weg zitten tijdens het gebruik van de rolstoel.

De rode kleur maakt het ook gemakkelijker om de grip te vinden en te onderscheiden van andere kabels. Het is een eenvoudige en effectieve oplossing die het leven van rolstoelgebruikers gemakkelijker en veiliger kan maken.

Reflectie sticker !

Een essentiële accessoire voor rolstoelgebruikers is de reflecterende sticker. Deze sticker zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent, vooral in het donker. Het kan worden bevestigd op verschillende delen van de rolstoel, zoals het frame, de wielen of de achterkant van de stoel.

De reflecterende sticker vergroot je veiligheid omdat andere mensen je makkelijker kunnen zien, vooral in het verkeer. Het is een kleine, maar belangrijke toevoeging die je extra bescherming biedt als rolstoelgebruiker.

Pushtracker bandje Schakel Zwart

Het Pushtracker bandje Schakel Zwart is een handige accessoire voor rolstoelgebruikers. Met dit bandje kun je de Pushtracker eenvoudig bevestigen aan je rolstoel. De Pushtracker is een apparaatje dat de activiteit van de rolstoelgebruiker bijhoudt, zoals de afgelegde afstand en de verbrande calorieën.

Het bandje zorgt ervoor dat de Pushtracker stevig aan de rolstoel blijft zitten tijdens het gebruik. Het is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een zwarte kleur, wat het een stijlvolle uitstraling geeft.

Met het Pushtracker bandje Schakel Zwart kun je jouw activiteiten nauwkeurig bijhouden en genieten van meer gemak tijdens het gebruik van je rolstoel.

Pushtracker bandje Schakel Zilver

Het Pushtracker bandje Schakel Zilver is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Dit bandje is speciaal ontworpen om te worden bevestigd aan de rolstoel en maakt het mogelijk om de rolstoel te bedienen met behulp van een smartphone.

Met de bijbehorende app kun je verschillende functies van de rolstoel, zoals snelheid en afstand, in de gaten houden en aanpassen. Het zilverkleurige design geeft je rolstoel een stijlvolle look.

Dit bandje is niet alleen handig, maar ook een leuke toevoeging aan je rolstoel.

Pushtracker bandje Clip Zilver

Het Pushtracker bandje Clip Zilver is een handig accessoire voor rolstoelgebruikers. Het bandje kan eenvoudig aan de rolstoel worden bevestigd en biedt een veilige en gemakkelijke manier om de Pushtracker te dragen.

Met de Pushtracker kunnen rolstoelgebruikers hun dagelijkse activiteiten en prestaties bijhouden, zoals afgelegde afstand, snelheid en duwkracht. Het zilveren clipbandje zorgt ervoor dat de Pushtracker altijd binnen handbereik is en niet kan verloren gaan.

Zo kunnen rolstoelgebruikers hun gegevens nauwkeurig bijhouden en hun prestaties verbeteren.

Pushtracker bandje Clip Zwart

Het Pushtracker bandje Clip Zwart is een handige accessoire voor rolstoelgebruikers. Het bandje kan eenvoudig aan de rolstoel worden bevestigd en biedt een veilige en handige manier om de Pushtracker te dragen.

Met de Pushtracker kunnen rolstoelgebruikers hun rolstoelgebruik bijhouden en gegevens zoals snelheid en afstand meten. Het Clip Zwart bandje zorgt ervoor dat de Pushtracker altijd binnen handbereik is, zodat de gebruiker deze gemakkelijk kan controleren en bijwerken.

Dit accessoire is niet alleen praktisch, maar ook stijlvol met zijn zwarte kleur. Het is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker die zijn of haar rolstoelgebruik wil volgen en verbeteren.

Bewaaretui

Het Bewaaretui is een handige accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Het biedt een veilige en georganiseerde opbergoplossing voor belangrijke spullen zoals sleutels, portemonnee en telefoon.

Het bewaaretui kan eenvoudig aan de rolstoel worden bevestigd en zorgt ervoor dat je je spullen altijd bij de hand hebt. Het is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft verschillende vakken en ritsen om je spullen georganiseerd te houden.

Met het Bewaaretui hoef je je geen zorgen te maken dat je belangrijke items kwijtraakt tijdens het gebruik van de rolstoel. Het is een must-have accessoire voor comfort en gemak tijdens het dagelijks leven als rolstoelgebruiker.

Rolstoeltas Topload

De Rolstoeltas Topload is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Deze tas is speciaal ontworpen om aan de achterkant van de rolstoel te bevestigen en biedt voldoende ruimte om persoonlijke spullen veilig op te bergen tijdens het rijden.

De tas heeft een stevige constructie en is voorzien van handige vakjes en compartimenten om items georganiseerd te houden. Met de Rolstoeltas Topload kun je gemakkelijk bereiken wat je nodig hebt, zonder dat je hoeft te stoppen of hulp hoeft te vragen.

Het is een praktische en handige accessoire die het leven van rolstoelgebruikers een stuk eenvoudiger maakt.

Rolstoeltas Basic

De Rolstoeltas Basic is een essentiële accessoire voor rolstoelgebruikers. Het biedt handige opbergruimte aan de zijkant van de rolstoel om persoonlijke spullen veilig en binnen handbereik te houden.

De tas is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een eenvoudig ontwerp dat gemakkelijk te bevestigen is aan de rolstoel. Met de Rolstoeltas Basic kunt u belangrijke items zoals uw portemonnee, telefoon en sleutels altijd bij u dragen, zodat u niet afhankelijk hoeft te zijn van anderen om ze voor u te bewaren.

Deze tas is een praktische en handige toevoeging aan uw rolstoeluitrusting.

Rolstoeltas Slim

De Rolstoeltas Slim is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Deze slanke tas is speciaal ontworpen om aan de zijkant van de rolstoel te hangen en biedt voldoende ruimte voor het opbergen van persoonlijke spullen.

Denk aan een portemonnee, sleutels, telefoon en andere belangrijke items. De tas is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft handige vakken en compartimenten om alles georganiseerd te houden.

Met de Rolstoeltas Slim heb je altijd je belangrijkste spullen bij de hand, zonder dat je ze los hoeft mee te dragen of ergens anders moet opbergen. Het is een praktische en stijlvolle toevoeging aan elke rolstoel.

Bewaarkoker

De Bewaarkoker is een handige accessoire voor rolstoelgebruikers. Deze koker kan aan de rolstoel worden bevestigd en biedt een veilige en gemakkelijke opslagruimte voor belangrijke documenten en persoonlijke spullen.

Met de Bewaarkoker kun je bijvoorbeeld je identiteitsbewijs, verzekeringspapieren, sleutels of telefoon veilig bij je dragen. Het is een handige en praktische oplossing om ervoor te zorgen dat je altijd alles bij de hand hebt tijdens het gebruik van de rolstoel.

De Bewaarkoker is verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw behoeften past. Het is belangrijk om accessoires zoals de Bewaarkoker veilig aan de rolstoel te bevestigen om verwondingen te voorkomen.

Frame cover

Een frame cover is een handig accessoire voor rolstoelgebruikers. Het beschermt het frame van de rolstoel tegen beschadigingen en krassen. Het is gemaakt van duurzaam materiaal en kan gemakkelijk over het frame van de rolstoel worden geplaatst en vastgezet.

Een frame cover is verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, zodat je je rolstoel kunt personaliseren. Het biedt niet alleen bescherming, maar geeft ook een stijlvolle uitstraling aan je rolstoel.

Een frame cover is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker.

Reflecterend naaiband rood

Reflecterend naaiband in de kleur rood is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Dit band kan eenvoudig aan de rolstoel bevestigd worden en zorgt ervoor dat de gebruiker beter zichtbaar is, vooral in het donker.

Het reflecterende materiaal weerkaatst het licht, waardoor automobilisten en andere weggebruikers de rolstoelgebruiker eerder opmerken. Dit vergroot de veiligheid en verkleint het risico op ongelukken.

Het rode naaiband is duurzaam en kan langdurig gebruikt worden. Het is een praktisch accessoire dat essentieel is voor iedereen die in een rolstoel zit.

Reflecterend naaiband zwart

Het reflecterende naaiband in het zwart is een must-have accessoire voor rolstoelgebruikers die extra zichtbaarheid willen tijdens het rijden in het donker. Het band kan eenvoudig aan de rolstoel worden bevestigd en zorgt ervoor dat andere weggebruikers je gemakkelijk kunnen zien, zelfs bij weinig licht.

Dit is belangrijk voor je veiligheid en helpt ongelukken te voorkomen. Het zwarte ontwerp geeft een discrete uitstraling en past goed bij verschillende stijlen van rolstoelen. Met het reflecterende naaiband in het zwart kun je met vertrouwen de weg op, zelfs als de zichtbaarheid slecht is.

M5 Bout met oog

Een belangrijke accessoire voor rolstoelgebruikers is de M5 bout met oog. Deze bout kan gebruikt worden om verschillende items aan de rolstoel te bevestigen, zoals tassen, sleutels of andere benodigdheden.

De M5 bout met oog zorgt ervoor dat deze items veilig en stevig vastgezet kunnen worden, wat erg handig is tijdens het gebruik van de rolstoel. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bout goed is vastgedraaid en dat de items stevig zijn bevestigd, om ongelukken en verwondingen te voorkomen.

Met de M5 bout met oog kunnen rolstoelgebruikers hun benodigdheden gemakkelijk bij zich dragen en hebben ze altijd alles binnen handbereik.

Plakfolie Carbon Mat

Plakfolie Carbon Mat is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Deze folie heeft een mat zwarte afwerking met een carbon patroon, waardoor het de rolstoel een stoere en moderne uitstraling geeft.

Het is gemakkelijk aan te brengen op het frame van de rolstoel.en zorgt voor extra bescherming tegen krassen en beschadigingen. Met de Plakfolie Carbon Mat kan je jouw rolstoel personaliseren en je eigen stijl laten zien.

Het is een betaalbare en eenvoudige manier om je rolstoel op te fleuren en ervoor te zorgen dat hij er altijd goed uitziet.

Multi-opener

Een van de must-have accessoires voor rolstoelgebruikers is de multi-opener. Met deze handige tool kun je gemakkelijk verschillende soorten deksels en doppen openen, zoals die op flessen, potten en blikjes.

De multi-opener heeft een ergonomisch ontwerp dat zorgt voor een goede grip en maakt het mogelijk om met minimale inspanning de deksels los te draaien. Dit is vooral handig als je beperkte kracht in je handen hebt.

De multi-opener is compact van formaat en kan gemakkelijk worden meegenomen in een rolstoeltas of opbergtas. Het is een praktische accessoire die het dagelijks leven van rolstoelgebruikers een stuk makkelijker maakt.

Carabiner rond zwart

Ik heb ook een zwarte ronde karabijnhaak aan mijn rolstoel. Het is een handig accessoire dat ik gebruik om verschillende dingen aan mijn rolstoel te bevestigen. Bijvoorbeeld mijn tas, sleutels of andere kleine voorwerpen.

De karabijnhaak is stevig en betrouwbaar, dus ik hoef me geen zorgen te maken dat mijn spullen eraf vallen. Het geeft me gemoedsrust en maakt het gemakkelijker om dingen bij me te dragen terwijl ik in mijn rolstoel zit.

Accessoires voor Comfort en Veiligheid

Ontdek de essentiële accessoires die zorgen voor extra comfort en veiligheid tijdens het gebruik van een rolstoel. Lees verder om te ontdekken welke accessoires jouw rolstoelervaring naar een hoger niveau kunnen tillen!

Anti decubitus zitkussen voor rolstoel- Trulife

Ik raad het anti decubitus zitkussen voor rolstoelen van Trulife aan. Dit kussen is ontworpen om drukplekken en doorligwonden te voorkomen bij rolstoelgebruikers. Het kussen is gemaakt van speciaal materiaal dat de druk verdeelt en de bloedsomloop bevordert.

Het is comfortabel en past op de meeste rolstoelen. Als rolstoelgebruiker is het belangrijk om goed voor je huid te zorgen, en dit kussen kan daarbij helpen.

Kuntstof drempelhulp

Een handig accessoire voor rolstoelgebruikers is de kunststof drempelhulp. Deze hulp kan worden gebruikt om eenvoudig drempels te overbruggen en obstakels te vermijden. De drempelhulp is gemaakt van stevig kunststof materiaal en is lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken.

Het kan worden geplaatst voor deuren, ingangen of andere plekken waar een drempel aanwezig is. Hierdoor kunnen rolstoelgebruikers gemakkelijker en veiliger door hun omgeving bewegen.

Met de kunststof drempelhulp wordt de toegankelijkheid verbeterd en kunnen rolstoelgebruikers zich vrijer en zelfstandiger voelen.

Opvouwbare oprijplaat

Ik gebruik graag een opvouwbare oprijplaat voor mijn rolstoel. Deze handige accessoire maakt het gemakkelijker om over drempels en andere obstakels te rijden. Het kan eenvoudig worden opgevouwen en meegenomen, waardoor het handig is voor onderweg.

De opvouwbare oprijplaat zorgt ervoor dat ik mijn rolstoel gemakkelijker kan verplaatsen zonder afhankelijk te zijn van andere mensen om me te helpen. Het biedt mij de vrijheid en onafhankelijkheid die ik nodig heb om zelfstandig te zijn in mijn dagelijks leven.

Rolstoelhandschoenen- verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren

Bij Wheelchair Musthaves hebben we een assortiment rolstoelhandschoenen beschikbaar in verschillende maten en kleuren. Deze handschoenen zijn ontworpen om comfort en grip te bieden tijdens het gebruik van een rolstoel.

Ze helpen ook om wrijving te verminderen en de handen te beschermen tegen blaren en schaafwonden. Onze rolstoelhandschoenen zijn gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Of je nu op zoek bent naar handschoenen voor dagelijks gebruik of voor sportactiviteiten, we hebben opties die bij jouw behoeften passen. Investeer in een paar rolstoelhandschoenen om je rijervaring comfortabeler en veiliger te maken.

Empathiepop Joyk 65 cm

De Empathiepop Joyk 65 cm is een belangrijke accessoire voor rolstoelgebruikers. Deze pop is ontworpen om anderen bewust te maken van de uitdagingen waarmee rolstoelgebruikers dagelijks te maken hebben.

Met een hoogte van 65 cm, heeft de pop dezelfde grootte als een volwassen persoon in een rolstoel. Door de pop te gebruiken, kunnen mensen inzicht krijgen in de fysieke beperkingen en obstakels waar rolstoelgebruikers mee te maken hebben.

Dit kan leiden tot een groter begrip, acceptatie en empathie voor mensen met een beperking. Het gebruik van de Empathiepop Joyk 65 cm is daarom een ​​belangrijke stap in het vergroten van inclusie en het bevorderen van gelijkheid voor mensen met een handicap.

Voetheffer

Een ander handig accessoire voor rolstoelgebruikers is de voetheffer. Dit is een hulpmiddel dat helpt bij het optillen en verplaatsen van de voeten. Het kan nuttig zijn voor mensen die hun voeten niet goed kunnen bewegen of tillen.

Je plaatst de voetheffer om je voet en met behulp van een lus kun je je voet omhoog tillen. Dit maakt het gemakkelijker om je voeten op de juiste positie te krijgen, bijvoorbeeld bij het in- en uitstappen van de rolstoel.

Het is een handige accessoire die kan helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en het comfort tijdens het gebruik van de rolstoel.

Antislip mat voor uitglijden stoel

Een antislipmat is een handig accessoire voor rolstoelgebruikers om te voorkomen dat ze uitglijden in hun stoel. Deze mat kan eenvoudig op de zitting van de rolstoel worden geplaatst en zorgt voor extra grip.

Hierdoor blijft de gebruiker stevig en stabiel zitten, zelfs tijdens het bewegen of draaien. De antislipmat is gemaakt van duurzaam materiaal en kan gemakkelijk worden gereinigd voor langdurig gebruik.

Het is een eenvoudige maar effectieve manier om het comfort en de veiligheid van rolstoelgebruikers te verbeteren.

Stokhouder voor rolstoel of rollator

Een stokhouder is een handige accessoire voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Het is een speciale houder waar je gemakkelijk je wandelstok in kunt plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je altijd je stok bij de hand hebt wanneer je deze nodig hebt, en het voorkomt dat de stok wegrolt of valt wanneer je hem niet gebruikt.

De stokhouder kan eenvoudig aan de zijkant van de rolstoel of rollator worden bevestigd, waardoor je altijd snel toegang hebt tot je wandelstok. Dit maakt het gebruik van een stok tijdens het verplaatsen veel gemakkelijker en veiliger voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Grijpstok

De grijpstok is een handig hulpmiddel voor rolstoelgebruikers. Met de grijpstok kunnen voorwerpen van de grond worden opgeraapt zonder te hoeven bukken. Dit kan handig zijn als je iets laat vallen of als je iets nodig hebt dat buiten je bereik ligt.

De grijpstok kan ook gebruikt worden om deuren te openen, lichten aan en uit te doen, en andere dagelijkse taken gemakkelijker te maken. Het is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker.

Half werkblad voor op rolstoel

Het halve werkblad voor op de rolstoel is een handig accessoire dat ervoor zorgt dat rolstoelgebruikers gemakkelijk kunnen schrijven en werken terwijl ze in hun rolstoel zitten. Het werkblad kan eenvoudig aan de armleuning van de rolstoel worden bevestigd en biedt een stevig oppervlak om op te schrijven of andere taken uit te voeren.

Dit is vooral handig voor rolstoelgebruikers die veel tijd in hun rolstoel doorbrengen, zoals studenten of professionals. Met het halve werkblad kunnen ze productiever zijn en hun taken gemakkelijk uitvoeren zonder van stoel te hoeven wisselen.

Het is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker die zijn of haar werkruimte wil optimaliseren.

Aluminium drempelhulp

Een belangrijke accessoire voor rolstoelgebruikers is de aluminium drempelhulp. Deze drempelhulp helpt bij het overbruggen van hoogteverschillen, zoals drempels en verhoogde ingangen.

Het is gemaakt van duurzaam aluminium en is lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk te dragen en te plaatsen is. De drempelhulp biedt stabiliteit en veiligheid bij het betreden en verlaten van gebouwen en kan het dagelijks leven van rolstoelgebruikers aanzienlijk verbeteren.

Het is een essentieel accessoire voor comfort en toegankelijkheid.

Paraplu voor rollator

Een paraplu voor een rollator is een handig accessoire om te hebben voor rolstoelgebruikers. Het biedt bescherming tegen regen en zon tijdens het lopen. De paraplu kan eenvoudig aan de rollator worden bevestigd met een speciale houder, zodat de gebruiker beide handen vrij heeft om de rollator te besturen.

Het is een praktische en nuttige toevoeging aan de rollator die het comfort en gemak van de gebruiker vergroot. Met een paraplu voor de rollator kan de gebruiker onbezorgd blijven wandelen, zelfs als het weer niet meewerkt.

Het is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker die graag actief blijft, ongeacht het weer.

Rolstoelhandschoenen met gel palm

Rolstoelhandschoenen met gel palm zijn een essentieel accessoire voor rolstoelgebruikers. Ze bieden extra comfort en bescherming tijdens het rijden. De gel palm vulling vermindert de druk op de handen en zorgt voor een zachte grip.

Deze handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past. Ze helpen ook om wrijving en blaren te voorkomen, waardoor je langer comfortabel kunt rijden.

Met deze handschoenen kun je genieten van een soepelere en aangenamere rolstoelervaring.

Éénhandig dienblad, handvat wegklapbaar

Het éénhandige dienblad is een must-have accessoire voor rolstoelgebruikers. Het handvat van dit dienblad kan worden weggeklapt, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is voor mensen met slechts één hand.

Hierdoor kunnen rolstoelgebruikers eten en drinken meenemen zonder zich zorgen te hoeven maken over het morsen ervan. Het dienblad is stevig en duurzaam en kan veilig aan de rolstoel worden bevestigd.

Met het éénhandige dienblad kunnen rolstoelgebruikers genieten van maaltijden en snacks, waar ze ook naartoe gaan.

Rechte transferplank in bamboe

De rechte transferplank in bamboe is een handig hulpmiddel voor rolstoelgebruikers. Het is ontworpen om een veilige en gemakkelijke transfer van de rolstoel naar bijvoorbeeld een bed of stoel mogelijk te maken.

De plank is gemaakt van duurzaam bamboemateriaal, waardoor het sterk en stabiel is. Het heeft antislipoppervlakken om uitglijden te voorkomen en is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Met de rechte transferplank in bamboe kunnen rolstoelgebruikers zelfstandig en comfortabel verplaatsen, waardoor hun mobiliteit wordt vergroot.

Scootmobiel regencape

De Scootmobiel regencape is een essentieel accessoire voor elke rolstoelgebruiker. Deze regencape beschermt je tegen regen en slecht weer tijdens het rijden op je scootmobiel. Hij is gemaakt van waterdicht materiaal en heeft een capuchon om je hoofd droog te houden.

De regencape is gemakkelijk aan te trekken en heeft een elastische band aan de onderkant om ervoor te zorgen dat hij goed blijft zitten. Dankzij de reflecterende strips ben je ook goed zichtbaar in het verkeer, zelfs bij slecht weer.

Met de Scootmobiel regencape kun je dus veilig en comfortabel blijven rijden, zelfs als het regent.

Neopreen hoes voor handvat kruk

De neopreen hoes voor het handvat van de kruk is een must-have accessoire voor rolstoelgebruikers. Het biedt comfort en grip tijdens het gebruik van de kruk. De hoes is gemaakt van neopreen, wat zorgt voor een zachte en gevoerde grip.

Hierdoor krijg je geen pijnlijke handen tijdens het vasthouden van de kruk. Daarnaast biedt de hoes ook extra bescherming aan het handvat, waardoor deze langer meegaat. Het neopreen materiaal is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.

Met de neopreen hoes voor het handvat van de kruk maak je jouw rolstoel nog comfortabeler en veiliger.

Volledige regenponcho voor scooter of elektrische rolstoel

Een belangrijk accessoire voor rolstoelgebruikers is de volledige regenponcho voor scooters of elektrische rolstoelen. Deze regenponcho beschermt je tegen regen en wind tijdens het rijden.

Het is gemaakt van waterdicht materiaal en heeft een capuchon om je hoofd droog te houden. Met de elastische banden kun je de poncho stevig aan je scooter of elektrische rolstoel bevestigen, zodat hij niet wegwaait.

Dit accessoire is ideaal voor mensen die zich graag zelfstandig willen verplaatsen, zelfs als het regent.

Beschermhoes voor rollator

Een beschermhoes voor een rollator is een handig accessoire om je rollator te beschermen tegen regen, stof en vuil. Het biedt een extra laagje bescherming en verlengt de levensduur van je rollator.

De hoes is eenvoudig aan te brengen en past op de meeste rollatormodellen. Het materiaal is waterdicht en duurzaam, waardoor je rollator goed beschermd blijft, zelfs tijdens slechte weersomstandigheden.

Met een beschermhoes hoef je je geen zorgen te maken over de conditie van je rollator en kun je er langer van genieten.

One way glide – iemand rechtop helpen

De One Way Glide is een handig hulpmiddel dat gebruikt kan worden om iemand rechtop te helpen. Het werkt als een soort glijdende mat, waardoor het makkelijker wordt om iemand in een zittende positie te krijgen.

Je plaatst de One Way Glide onder de persoon en tilt hem voorzichtig op. Door de glijdende werking van het materiaal kun je de persoon eenvoudig naar boven bewegen, zonder dat je veel kracht hoeft te gebruiken.

Dit maakt het veiliger en comfortabeler voor zowel de persoon die geholpen wordt als voor degene die helpt. De One Way Glide is dus een handig accessoire voor rolstoelgebruikers die hulp nodig hebben bij het rechtop zitten.

Drempelvervanger tot 100 cm

De drempelvervanger tot 100 cm is een accessoire dat rolstoelgebruikers kan helpen om gemakkelijk over drempels te komen. Het is een handig hulpmiddel dat ervoor zorgt dat rolstoelen soepel over drempels kunnen rijden zonder vast te komen zitten.

Dit accessoire is speciaal ontworpen om drempels tot een hoogte van 100 cm te overbruggen. Het biedt comfort en veiligheid voor rolstoelgebruikers en zorgt ervoor dat ze gemakkelijk toegang hebben tot verschillende ruimtes en gebieden.

De drempelvervanger tot 100 cm is een must-have accessoire voor elke rolstoelgebruiker die zijn of haar mobiliteit wil vergroten.

Transferplank banana

De transferplank banana is een handig hulpmiddel voor rolstoelgebruikers. Met deze plank kunnen rolstoelgebruikers gemakkelijk vanuit hun rolstoel naar bijvoorbeeld een bed of stoel overstappen.

De transferplank heeft een gebogen vorm, waardoor het gemakkelijker is om de overgang te maken. Het is belangrijk om de transferplank stevig neer te leggen en ervoor te zorgen dat deze goed op zijn plek blijft tijdens het gebruik.

Met de transferplank banana kunnen rolstoelgebruikers meer zelfstandigheid ervaren en gemakkelijker verplaatsen van de ene plek naar de andere.

Handwarmer voor rollator

Ik raad de “Handwarmer voor rollator” aan als een must-have accessoire voor rolstoelgebruikers. Deze handwarmer is ontworpen om je handen warm te houden tijdens het rollatorgebruik, vooral tijdens koud weer.

Het heeft een zachte en gevoerde binnenkant die comfortabel aanvoelt. Daarnaast is de handwarmer gemakkelijk te bevestigen aan de rollator met behulp van klittenband. Hierdoor blijft de handwarmer stevig op zijn plaats terwijl je loopt.

Met deze handwarmer hoef je je geen zorgen meer te maken over koude handen tijdens het gebruik van een rollator.

Transferplank banane

De Transferplank in bananavorm is een handig hulpmiddel voor rolstoelgebruikers. Met deze plank kunnen ze gemakkelijk en veilig transfers maken vanuit hun rolstoel naar bijvoorbeeld een bed of een stoel.

De bananavorm zorgt ervoor dat de plank comfortabel en stabiel is voor de gebruiker. Het is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft antislip eigenschappen, waardoor het risico op uitglijden wordt verminderd.

De Transferplank banane is een essentieel accessoire voor rolstoelgebruikers die zelfstandig willen blijven en hun mobiliteit willen vergroten.

Het gebruik van de Transferplank banane biedt rolstoelgebruikers meer vrijheid en onafhankelijkheid in hun dagelijkse leven. Ze kunnen gemakkelijk overstappen van hun rolstoel naar andere zitplaatsen zonder hulp van anderen.

Tips voor het Kiezen van Rolstoel Accessoires

Hier zijn enkele tips om rolstoelaccessoires te kiezen: let op het comfort en de ergonomie, zorg voor veiligheid en stabiliteit, overweeg duurzaamheid en onderhoud, en houd rekening met je budget en de prijs-kwaliteitverhouding.

Comfort en ergonomie

Bij het kiezen van rolstoelaccessoires is comfort en ergonomie belangrijk. Je wilt accessoires die je rolstoelgebruik comfortabeler maken en de juiste ondersteuning bieden. Denk bijvoorbeeld aan een anti-decubitus zitkussen voor extra comfort tijdens het zitten.

Daarnaast kun je ook kijken naar accessoires zoals voetenbankjes of een ergonomisch gevormd dienblad, zodat je gemakkelijk je spullen kunt meenemen. Het is essentieel om te controleren of de accessoire goed past bij je rolstoel en persoonlijke behoeften.

Remember, comfort is key!

Veiligheid en stabiliteit

Veiligheid en stabiliteit zijn zeer belangrijk voor rolstoelgebruikers. Het is essentieel dat de rolstoel stevig en stabiel is om ongelukken te voorkomen. Daarom is het belangrijk om accessoires op een veilige manier aan de rolstoel te bevestigen.

Zo kunnen verwondingen worden voorkomen bij een ongeval. Organisaties zoals Ibis benadrukken het belang van een veilige bevestiging van accessoires aan de rolstoel. Dus zorg ervoor dat alle accessoires stevig zijn bevestigd en regelmatig gecontroleerd worden op eventuele losse onderdelen.

Op die manier kan de rolstoelgebruiker veilig en stabiel zijn dagelijkse activiteiten uitvoeren.

Duurzaamheid en onderhoud

Duurzaamheid en onderhoud zijn belangrijke aspecten bij het kiezen van rolstoel accessoires. Het is belangrijk dat de accessoires van goede kwaliteit zijn en lang meegaan. Daarnaast moeten ze ook gemakkelijk te onderhouden zijn.

Bij Wheelchair Musthaves zorgen we ervoor dat onze accessoires duurzaam zijn en eenvoudig kunnen worden gereinigd. Onze rolstoeltassen zijn bijvoorbeeld gemaakt van stevig materiaal en hebben waterdichte voeringen, zodat ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik en verschillende weersomstandigheden.

Daarnaast bieden we ook onderhoudstips voor onze accessoires, zodat ze in goede staat blijven en u er lang plezier van kunt hebben.

Budget en prijs-kwaliteitverhouding

Ik begrijp dat budget belangrijk is bij het kiezen van rolstoelaccessoires. Bij Wheelchair Musthaves streven we ernaar om producten van goede kwaliteit aan te bieden tegen redelijke prijzen.

We begrijpen dat rolstoelgebruikers vaak extra kosten hebben en willen ervoor zorgen dat onze accessoires betaalbaar zijn. We houden ook rekening met de prijs-kwaliteitverhouding, zodat onze klanten waar voor hun geld krijgen.

We bieden een breed scala aan accessoires in verschillende prijsklassen, zodat er voor elk budget iets beschikbaar is. Ons doel is om toegankelijkheid en functionaliteit te bieden zonder de bank te breken.

Conclusie

In dit artikel hebben we een overzicht gegeven van de must-have accessoires voor elke rolstoelgebruiker. Van rolstoeltassen en straps tot zitkussens en stokhouders, deze accessoires zijn allemaal ontworpen om comfort, veiligheid en gemak te bieden.

Het is belangrijk om accessoires op de juiste manier aan de rolstoel te bevestigen om verwondingen te voorkomen. Met deze accessoires kunnen rolstoelgebruikers hun mobiliteit vergroten en genieten van een actieve levensstijl.

Meer over ‘rolstoel’

Als we spreken over mobiliteit en toegankelijkheid, is de rolstoel een onmisbaar hulpmiddel dat het leven van veel mensen verandert. Maar niet alle rolstoelen zijn hetzelfde. Neem bijvoorbeeld de roxx rolstoel, een modern en innovatief ontwerp dat zich onderscheidt door zijn functionaliteit. Voor extra comfort zijn er ook speciale rolstoel handschoenen die de handen beschermen tijdens het bewegen.

Omgevingen zijn vaak een uitdaging; echter, met een hellingbaan voor rolstoelen worden veel obstakels overwonnen. Er zijn verschillende modellen, zoals de kelvin rolstoel en de ibis rolstoel, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Het is ook mogelijk om de wielen te personaliseren met spaakbeschermers voor rolstoelen.

Voor wie op zoek is naar een scala aan mogelijkheden, zijn er diverse rolstoel accessoires en opties voor rolstoel vervoer. Er zijn zelfs speciale rolstoelen voor kinderen en voor de avonturiers is er de offroad rolstoel.

Gezondheidsproblemen zoals polyneuropathie vereisen soms specifieke aanpassingen. Dan zijn er oplossingen zoals de freewheel rolstoel of de breezy rolstoel die extra comfort bieden. Voor de actievelingen onder ons is er de actieve rolstoel, ontworpen voor een dynamische levensstijl. En tenslotte, de degelijke en betrouwbare vermeiren rolstoel blijft een populaire keuze.

Dus, of je nu op zoek bent naar comfort, gebruiksgemak of een actieve levensstijl, er is altijd een rolstoel die bij jouw behoeften past.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de must-have accessoires voor elke rolstoelgebruiker?

De must-have accessoires voor elke rolstoelgebruiker zijn grijpers, zitkussens, zuurstoffleshouders, stokhouders en sleutelkastjes.

2. Welke hippe accessoires kan ik voor mijn rolstoel krijgen?

Er zijn veel hippe accessoires voor rolstoelen zoals een rolstoel bekerhouder of een dienblad voor de rolstoel.

3. Wat zijn grijpers en waarom zou ik ze nodig hebben voor mijn rolstoel?

Grijpers zijn handige hulpmiddelen die het makkelijker maken om dingen te pakken zonder je te hoeven strekken of bukken.

4. Waarom zou ik een zuurstoffleshouder nodig hebben voor mijn rolstoel?

Als je zuurstof gebruikt, kan een zuurstoffleshouder handig zijn om je fles veilig te houden terwijl je in je rolstoel zit.

5. Kunnen er leuke dingen worden toegevoegd aan mijn rolstoel?

Ja, er zijn veel leuke dingen die je aan je rolstoel kunt toevoegen, zoals hippe accessoires of fun stuff om je rit leuker en comfortabeler te maken.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste rolstoel 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *