In dit artikel

Beste Rollator Review 8x Rollators Test!

Beste Rollator | Review (2023) | 8x Rollators Test!

In dit artikel

Een rollator vinden klink eenvoudig, maar u wilt natuurlijk alleen de beste rollator in huis halen. U heeft niet veel aan een apparaat dat binnen de kortste keren uit elkaar valt. Of aan een rollator die een heel lomp en zwaar toestel blijkt te zijn. Daarom is het belangrijk om u te verdiepen in de verschillende soorten rollators die er op de markt zijn. Om u een handje te helpen bij het kiezen van de beste rollator, heb ik uitgebreid onderzoek gedaan. Het resultaat vindt u terug in dit artikel! 

De beste rollator van 2023: Onze selectie

 1. Beste rollator: Topro Troja 
 2. Beste rollator Medipoint: Travixx   
 3. Beste kleine rollator voor in huis: Lets go binnenrollator 
 4. Beste rollator voor boodschappen: Rollz Flex 
 5. Beste moderne rollator: Rollz Motion 

Rollators vergelijken: hoe doe ik dat?

Denkt u aan een rollator, dan denkt u misschien alleen aan een hulpmiddel bij het lopen. Maar wist u dat er heel veel soorten rollators bestaan en dat elke rollator weer andere eigenschappen heeft? Daarom is het belangrijk om de rollator van het ene merk te vergelijken met de rollator van het andere merk. Alleen zo maakt u geheid de beste keuze. Ik heb als ergotherapeut een goede kijk op de verschillende soorten rollators, omdat ik er in mijn werk veel voorbij zie komen. Om te bepalen welke rollator de beste rollator van 2023 is, heb ik gekeken naar verschillende punten. Zo heb ik de modellen met elkaar vergeleken op basis van functionaliteiten, gebruikersgemak, beoordelingen en reviews, kleuren en kwaliteit. Ook keek ik naar de prijs en eventuele verzendkosten. Ik neem u graag mee in deze rollator review om u te overtuigen welke rollator als beste getest is! 

1. Topro Troja – beste rollator algemeen

Bent u op zoek naar een comfortabele, veilige en kwalitatief hoogwaardige rollator? Dan kan ik Topro Troja aanbevelen. De Topro Troja 5G rollator is speciaal ontworpen voor extra comfort en is stabiel. Het is een moderne rollator met een slank design. Bovendien is hij verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn er allerlei accessoires verkrijgbaar om het helemaal af te maken.  

Beste Rollator Review 8x Rollators Test! Topro Troja 5G

Wilt u een goede aanschaf doen? De rollator Topro Troja 5G biedt stabiliteit en vangt schokken op. Hij is voorzien van een afneembare boodschappentas die u gemakkelijk gebruikt wanneer u overdag naar de supermarkt. En dankzij de reflectorband bent u ook in het donker veilig en zichtbaar. In de tas kan maximaal 10kg aan gewicht en er zitten twee binnenzakjes in. 

Deze rollator Medipoint is in hoogte verstelbaar en de handgrepen kunnen ook naar wens ingesteld worden. Het is met Topro Troja 5G zelfs mogelijk om de handgreephoogte altijd exact terug te zetten naar uw voorkeur, dankzij de geheugenfunctie die deze rollator heeft. Hoe handig is dat?  

Bij het kleinste model (small) zijn de eigenschappen als volgt. De gebruikerslengte is 1.35m tot 1.70m en het maximale gebruikersgewicht is 125kg. De maximale lengte van deze Topro Troja rollator is 65cm en de maximale breedte is 60cm. De handgrepen kunnen op 71cm tot 86cm hoogte worden ingesteld. De afstand tussen de handgrepen is 47cm en de zithoogte is 54cm. Deze rollator weegt 7.6kg. Deze rollator is verkrijgbaar in de kleuren blauw, rood, zwart, paars, geel, beige, zilver en turquoise. Zie hier ook de eigenschappen van het medium model. 

Voordelen Topro Troja 5G

✅ Verkrijgbaar in twee formaten: small (voor mensen die korter dan 1.70m zijn) en medium (voor mensen die langer dan 1.70m zijn); 

✅ Met geheugenfunctie voor handgreephoogte; 

✅ Topro rollators hebben ergonomische handvatten en is lichtgewicht; 

✅ Comfortabele armleuningen wanneer u zit; 

✅ Schokabsorberende Topro Troja banden; 

✅ De Topro Troja rollator is eenvoudig ingeklapt. 

Nadelen Topro Troja 5G

❌ Deze rollator bevindt zich in een hogere prijsklasse.


Klik hier voor de beste prijs

2. Premis Provo

Op nummer twee beste rollator staat de rollator Premis Provo G2. Dit is een stabiele rollator (wordt ook wel rollator Provo of rollator Premis genoemd) die scherp geprijsd is. Andere pluspunten zijn de handige bijgeleverde accessoires. Zo beschikt de rollator Premis Provo over een stokhouder voor uw wandelstok, een dienblad om iets op te zetten wanneer u de rollator binnen in huis gebruikt en een mandje om eventueel boodschappen in te vervoeren. 

Beste Rollator Review 8x Rollators Test! Premis Provo

Wilt u een rollator met veel stabiliteit en die goed ondersteunt tijdens het lopen? Premis Provo G2 is handig én veilig. De ergonomische handgrepen van deze rollator voelen fijn aan en beschikken over een parkeerrem. Zo kunt u veilig zitten, waar u ook bent. Het is ook mogelijk een bijbehorende rugsteun te bestellen, voor extra zitgemak tussen uw wandelingen door. Tot slot is de Premis Provo rollator gemakkelijk op te klappen. Alleen wanneer u dat wilt overigens, want dankzij de extra beveiliging zal dit nooit zomaar gebeuren wanneer u aan het wandelen bent. 

Deze Premis Provo rollator is 71cm hoog en 59cm breed. Hij heeft een zitbreedte van 43cm, een zithoogte van 63 cm en de totale hoogte van de Premis rollator is verstelbaar tussen 79cm en 1m. Bent u op zoek naar een rollator voor iemand van maximaal 1.95m groot? Dan is deze Provo rollator geschikt. De maximale belasting is 120kg en deze rollator Bol com weegt zelf iets meer dan 10kg. U kunt hem in het blauw-zwart of bordeauxrood bestellen. 

Voordelen Premis Provo

✅ Mogelijkheid tot onderhoudscontract voor reparaties en preventief onderhoud; 

✅ Kan bevestigd worden op een scootmobiel van verschillende merken; 

✅ Deze rollator is extra veilig wanneer u op het zitje plaatsneemt door stabiliteit, dankzij het extra veiligheidssysteem; 

✅ Het is de beste rollator voor mensen die graag veilig en comfortabel onderweg zijn met hun rollator;

✅ Het is een rollator Medipoint die over allerlei bijgeleverde accessoires beschikt.

Nadelen Premis Provo

❌ Deze rollator is een zwaar model en daardoor niet makkelijk te tillen.

 


Klik hier voor de beste prijs

3. Gemino 30 comfort

De Gemino 30 Comfort is een rollator die staat voor veiligheid, compactheid en ergonomisch verantwoord. Het is een moderne, nette Gemino rollator 30 die u helemaal naar uw eigen stijl kunt aanpassen. Er zijn namelijk tal van accessoires beschikbaar, zoals een luxe tas en een dienblad. Bovendien is het zitmatje doorschijnend. Zo ziet u altijd waar u uw voeten neerzet. Het is een rollator die gemakkelijk meegenomen wordt in de auto of in het openbaar vervoer. 

Beste Rollator Review 8x Rollators Test! Gemino 30 Comfort

Dankzij de Gemino 30 comfort rollator handgrepen houdt u altijd een goede houding tijdens het lopen. Ze kunnen namelijk aangepast worden naar uw lichaamslengte. Na één keer instellen onthoudt de geheugenfunctie de gewenste hoogte en gaat verstellen voortaan in een handomdraai. Bovendien bent u door de reflectoren op de Gemino 30 altijd goed zichtbaar. Een rollator wordt nog leuker wanneer u ziet in hoeveel kleuren de Gemino 30 comfort rollator te koop is: blauw, groen, rood, zwart en zilver. 

De Gemino 30 Comfort rollator is 65cm lang en 60cm breed. Hij kan ik hoogte versteld worden tot maximaal 1m hoogte. De zithoogte is 62cm en de afstand tussen de handvatten is 47cm. In het mandje kan maximaal 5kg aan gewicht en de rollator weegt zelf 7,4kg. Het model heeft een maximaal gebruikersgewicht van 150kg. Hij is geschikt voor personen tussen 1.50m en 2m lang. 

Voordelen Gemino 30 Comfort

✅ Is voorzien van een kliksysteem voor het snel opvouwen en weer in elkaar zetten van de rollator; 

✅ Mogelijkheid tot onderhoudscontract voor reparaties en preventief onderhoud; 

✅ De opvouwbare rollator kan bevestigd worden op verschillende scootmobiel modellen; 

✅ Het is ook een geschikte rollator voor openbaar vervoer;  

✅ Een Gemino rollator gebruikt u om mee te lopen, op te steunen en om gemakkelijk mee te nemen door lichtgewicht. 

Nadelen Gemino 30 Comfort

❌ Deze rollator kan relatief weinig gewicht dragen in het mandje;

❌ De rollator is niet de lichtste in zijn klasse.


Klik hier voor de beste prijs

4. Rollz Flex – beste rollator voor boodschappen

Zoekt u een rollator om vooral buiten te gebruiken? Met de Rollz Flex rollator stapt u zo de deur uit en maakt u er een mooie dag van. Het is de beste boodschappen rollator uit de test, deels omdat het een rollator is. De grootste reden dat u deze rollator wilt aanschaffen voor uw boodschappenritjes, is omdat de kleine draaicirkel zo goed werkt in krappe ruimtes, zoals de supermarkt én de bijgeleverde boodschappentas is waterafstotend en belastbaar met 20kg aan boodschappen. Dankzij het flexibele frame en de met schuim gevulde wielen loopt u extra comfortabel. Verder beschikt de Rollz Flex over een parkeerrem en u kunt de duwbeugel ook als rugleuning gebruiken. De Rollz Flex is verkrijgbaar in de kleuren groen, wit, paars en matzwart. 

Beste Rollator Review 8x Rollators Test! Rollz Flex

De Rollzz Flex rollator is 60 cm hoog en 62,3cm breed. De hoogte is verstelbaar van 80cm tot 1m. Hij is geschikt voor gebruikers van 1.55m tot 1.95m wanneer u het normale model kiest. Deze heeft een zitbreedte van 44cm, een zithoogte van 62cm en kan met 125kg belast worden door de gebruiker. Deze rollator weegt zelf 7,4kg (normaal model). 

Voordelen Rollz Flex

✅ Met waterafstotende boodschappentas voor maximaal 20kg aan boodschappen; 

✅ Gemakkelijk te draaien in krappe ruimtes; 

✅ Ideale rollator met flexibel frame; 

✅ Duwbeugel kan als rugleuning dienen. 

Nadelen Rollz Flex

❌ Deze rollator bevindt zich in een hogere prijsklasse;

❌ Het model oogt wat grof.


Klik hier voor de beste prijs

5. Rollator Topro Troja Pegasus (carbon)

De beste lichtgewicht rollator is Topro Troja Pegasus. Deze rollator Medipoint is geschikt voor iedereen, want hij kan tot 130kg gebruikersgewicht aan. Bovendien zijn de remmen en wielen betrouwbaar en is het modern design elegant. De rollator is van carbon materiaal gemaakt voor extra stevigheid, maar wel het behoud van een laag gewicht. Verder bent u met de reflectoren extra goed zichtbaar en dus veilig op straat en kunt u de rollator gemakkelijk vervoeren. Trek aan de lus van de stoel en de rollator klapt eenvoudig in. Het is de beste rollator wanneer u een rollator zoekt. 

Beste Rollator Review 8x Rollators Test! Topro Troja Pegasus

Deze rollator weegt 6,2kg en is geschikt voor gebruikers van 1.50m tot 2m. U bestelt de rollator Topro Troja in het blauw of wit.  

Voordelen Topro Troja Pegasus

✅ U kunt deze rollator en een gratis rugsteun bestellen; 

✅ Kan tot 130kg aan gebruikersgewicht aan; 

✅ Boodschappentas kan tot 10kg aan gewicht dragen; 

✅ Met vouwbeveiliging en stoephulp (voor het comfortabel verloop van verschillende obstakels); 

✅ Zeer licht model. 

✅ De Topro Troja rollator is eenvoudig ingeklapt. 

Nadelen Topro Troja Pegasus

❌ Deze rollator bevindt zich in een hogere prijsklasse.


Klik hier voor de beste prijs

6. Travixx – beste rollator Medipoint

De Travixx Deluxe rollator is een rollator van flexibel materiaal. Hij zorgt voor comfort, veiligheid én ziet er stijlvol uit met modern design. Deze rollator Travixx is inklapbaar en kan zo gemakkelijk overal mee naartoe worden genomen. Bovendien is het geen rollator met luchtbanden, maar met soft wielen (voor een goede demping op de weg). Travixx Deluxe rollator wordt geleverd met een stokhouder, luxe zitting en een verstelbare rug band. Ook is hij voorzien van een grote tas waar u veel in kunt opbergen. 

Beste Rollator Review 8x Rollators Test! Travixx

Gaat u een rollator aanschaffen, dan is veiligheid uiteraard het meest belangrijk. Dankzij de soft wielen gaan de banden niet lek en ze hoeven ook niet te worden opgepompt. De Travixx Deluxe rollator kan op verschillende scootmobiel modellen bevestigd worden. 

Wanneer u kleiner bent dan 1.60m is de Travix rollator small het meest geschikt. Bent u groter, ga dan voor het Travixx medium model. De Travixx weegt slechts 7 kg en is 70cm hoog en 61cm breed, ingeklapt nog smaller. Hij kan (afhankelijk van of u small of medium kiest) nog in hoogte versteld worden tot maximaal 86cm (small) en maximaal 99cm (medium). De hoogte van de rug band is 11,5cm en het maximale gebruikersgewicht op de Travixx Deluxe rollator is 130 kg. Hij is verkrijgbaar in drie metallic kleuren: donkerblauw, rood en grijs. Elke uitvoering heeft zilverkleurige velgen. 

Voordelen Travixx

✅ Met handige accessoires en brede rugband; 

✅ Makkelijk ingeklapt, flexibel modern design en leder zitgedeelte; 

✅ In hoogte verstelbare duwhandvatten (te bedienen door drukknoppen); 

Nadelen Travixx

❌ Deze rollator bevindt zich in een hogere prijsklasse.


Klik hier voor de beste prijs

7.Lets Go Rollator – beste kleine rollator voor binnen

Met een Lets Go Rollator kun je altijd je rollator binnenshuis gebruiken. Het is een binnenhuis rollator, maar ook een wendbare rollator. Daardoor beweegt u zich gemakkelijker bij gebruik binnenshuis. Deze wendbare rollator is heel geschikt voor gebruik binnenshuis in kleine ruimtes en biedt extra ondersteuning. Op het dienblad (want het is een binnen rollator met dienblad!) kunt u gerust een kopje koffie of iets anders zetten. Dat is helemaal veilig met deze binnen rollator Medipoint. Ook heeft hij een parkeerrem die bediend wordt door de beugel omlaag te duwen. Een rollator heeft u nodig en een aankoop doet u natuurlijk niet zomaar, maar de Let’s Go Rollator is veilig, stijlvol én gemakkelijk in te stellen op de gewenste hoogte. 

Beste Rollator Review 8x Rollators Test! Let's Go Binnenrollator

De Lets Go Rollator is 63cm hoog en 56cm breed. Deze indoor rollator voor binnen kan maximaal 100kg aan gebruikersgewicht aan en weegt zelf 7kg. Deze rollator heeft een parkeerrem in de vorm van een duwbeugel. De beugel van deze rollator voor binnen is 79cm tot 90cm. 

Voordelen Lets Go

✅ Een van de meest veilige Rollators van Medipoint; 

✅ De rollator Let’s Go Indoor heeft een handige en gemakkelijk te bedienen parkeerrem; 

✅ Eenvoudig in te stellen dankzij draaiknoppen; 

✅ Gemakkelijk te gebruiken binnenshuis in kleine ruimtes, erg wendbaar. 

Nadelen Lets Go

❌ Niet geschikt als u last heeft van forse evenwichtsproblematiek


Klik hier voor de beste prijs

8.Rollz Motion – beste moderne rollator  

Zoekt u een rollator rolstoel? Dat is een rollator en rolstoel in 1. Gaat u dan toch een rollator uitkiezen, dan kunt u net zo goed voor een combinatie gaan. Rollz Motion heeft rollators te koop waardoor u niet langer hoeft te kiezen tussen het één of het ander. In slechts één handomdraai verandert u de Rollz Motion rollator van een rollator in een rolstoel! Gemakkelijk in te klappen, met een comfortabel zitkussen en schuimgevulde achterwielen. En wat dacht u van trommelremmen en een ruime tas voor boodschappen? Ook is deze rollator voorzien van een stokhouder en tashaken. Gaat u deze rollator bij Medipoint kopen, dan is het mogelijk extra accessoires bij te bestellen. 

Beste Rollator Review 8x Rollators Test! Rollz Motion

Bent u benieuwd naar de Rollz Motion 2 eigenschappen? Die som ik graag voor u op. Dit model rolstoel is 63cm lang en kan in hoogte versteld worden van 86cm tot 102cm. Hij is geschikt voor personen met een lichaamslengte van 160cm tot 190cm en een maximaal lichaamsgewicht van 125kg. De zitbreedte van deze rollator rolstoel is 45cm, de zitdiepte is 42cm. De rollator rolstoel weegt zelf 10,7kg. Deze rollator is verkrijgbaar in de kleuren wit, blauw, paars en zwart. Houd er rekening mee dat voor de kleur blauw 7 werkdagen levertijd geldt. Wilt u sneller genieten van uw nieuwe rollator rolstoel? Dan kan ik de overige kleuren aanbevelen. Deze kunnen al binnen 3 werkdagen bij u thuisbezorgd worden. 

Voordelen Rollz Motion

✅ Twee in één: rollator rolstoel; 

✅ Opklapbare Rollz rollator; 

 Rollzmotion heeft een ruime boodschappentas en comfortabel zitkussen; 

✅ Rollator rolstoel met schuimgevulde achterwielen. 

Nadelen Rollz Motion

❌ Deze rollator bevindt zich in een hogere prijsklasse;

❌ Het kost wat tijd om de rollator om te bouwen.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste rollator 2023  

Voor mij is de beste rollator absoluut Topro Troja. Deze rollator binnenshuis kan gemakkelijk gebruikt worden, ook buitenshuis. Zou ik zelf ooit een rollator nodig hebben, dan heeft dit model mijn voorkeur. Ik vind een rollator bol.com gemakkelijk te bestellen, maar deze rollator Medipoint beschikt over alle functionaliteiten die ik zelf in een rollator zou zoeken. Ik ben benieuwd hoe u daar over denkt! Laat u een reactie achter onder dit artikel? Rollator ervaringen en reviews

Beste Rollator Review 8x Rollators Test! Topro Troja 5G

Natuurlijk wilt u meer rollator ervaringen en rollator reviews lezen. Ik kan u heel goed adviseren, maar het helpt altijd als u ziet wat andere mensen te zeggen hebben over hun aankoop. Een rollator kiezen is een zorgvuldige taak en ik begrijp goed dat u alleen de beste rollator wilt bestellen. Daarom heb ik van enkele producten/merken een rollator review voor u opgezocht. 


Klik hier voor de beste prijs

Topro Troja review

Eri vertelt eerst de Topro Troja 2G gehad te hebben en vervolgens de opvolger (Topro Troja 5g) te hebben besteld. Over dit nieuwe exemplaar is zij tevreden. “Het is een prima rollator!” Ook Jouke is positief. “De rollator voldoet geheel aan mijn verwachting!” Ook voor deze klanten is Topro de beste rollator. U kunt deze rollator Medipoint bestellen, als u dat wilt. 

Premis Provo ervaring

Jan vertelt over de Previs Provo rollator dat de rollator goed verpakt was en netjes bij hem thuisbezorgd werd op het afgesproken tijdstip. René verkoopt deze Premis rollator aan zijn klanten door, welke er allemaal tevreden over zijn. Ook Riek is blij met haar aankoop en noemt het ‘een super Provo rollator’. 

Beste Rollator Review 8x Rollators Test!

Gemino 30 Comfort review

De Gemino 30 wordt positief beoordeeld, vooral als boodschappen rollator is hij geschikt. U kunt deze rollator inklappen, net als Erna. Zij vertelt dat zij elke dag boodschappen doet met haar Gemino rollator. “Dat dit een ideale rollator is, maakt hem extra handig. Ook is hij duurzaam dankzij de rollator luchtbanden.” Zij beoordeelt de rollator Gemino 30 daarom met 5 sterren. 

Rollzz Flex beoordeling

In haar Rollz Flex review is Louise enorm te spreken over deze lichtgewicht rollator. “Ik loop al jaren slecht, soms kon ik nauwelijks nog naar het dorp wandelen. Nu kan dat wel weer, met veel plezier. Een Rollz Flex kopen heeft mij echt goed gedaan, want ik heb nu mijn vrijheid weer terug!” 

Beste Rollator Review 8x Rollators Test!

Rollator Topro Troja Pegasus review

Meneer van der Bom vertelt dat hij de rollator perfect vindt. “Goed te hanteren en ook alleen te bedienen in de bus, dus ik ben erg blij!” 

Rollator checklist: hier moet u op letten!

Gaat u een rollator aanschaffen? Dan zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Wilt u bijvoorbeeld de best geteste rollator, de beste koop rollator of geeft u meer om de functies van de rollator? Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat u een rollator kiest? De beste rollator is gemakkelijker mee te nemen. Een compacte rollator is heel handig als huisrollator, maar ook als buitenrollator. Hoe dan ook: u wilt graag een goede rollator en dat begrijp ik heel goed. Daarom heb ik een rollator checklist voor u gemaakt. Zo weet u precies waar u rekening mee moet houden! 

Tip 1 rollator: kies de beste rollator voor buiten of binnen

De meeste rollators zijn geschikt voor gebruik binnenshuis en buitenshuis. Toch zijn er ook speciale rollators te koop die specifiek gemaakt zijn voor binnen of buiten. Een indoor rollator voor binnenshuis is wat kleiner, zodat u niet overal achter blijft hangen of tussen blijft zitten met uw rollator. De beste rollator voor buiten heeft juist extra stevigheid, zodat u zich ook op moeilijk begaanbare wegen en paden uw mobiliteit hoog kan houden. 

Tip 2 rollator: kies de juiste wielen

Niet elke rollator heeft dezelfde wielen. Sommige rollators hebben grote wielen, andere kleine. Over het algemeen gebruikt u een smalle rollator voor binnen en daarom heeft deze kleinere wielen. Het zou immers erg onhandig zijn om binnen een rollator met grote wielen te gebruiken. Er zijn verschillende soorten rollators, waaronder een rollator voor binnen én buiten, maar ook een rollator 4 wielen of een speciale buiten rollator. Denk goed na over waar u de rollator wilt gebruiken en wat u het meest handig lijkt qua wielen. 

Beste Rollator Review 8x Rollators Test!

Tip 3 rollator: denk na over rollator banden

Heeft u bepaald welke rollator wielen u nodig heeft? Tijd om een keuze te maken in rollator wielen. De hardheid van rollator banden bepaalt mede of deze geschikt zijn voor binnen of buiten. Buiten wordt vaak de voorkeur gegeven aan een buiten rollator met luchtbanden. Deze veren beter mee en zullen minder snel stuk gaan. Een rollator met grote luchtbanden wordt vaak als prettig ervaren, evenals een rollator met luchtbanden en vering. Over het algemeen is een rollator op luchtbanden de beste rollator voor iedereen die graag buiten een wandeling maakt, ook door het bos of over een pad met steentjes. Houd er wel rekening mee dat bij een rollator op luchtbanden, de banden af en toe opgepompt moeten worden en ook weleens lek kunnen raken. 

Tip 4 rollator: hoe zit het met de rollator remmen?

Veiligheid staat altijd voorop. Daarom is het ook belangrijk om na te denken over rollator remmen. Wilt u bijvoorbeeld handremmen, drukremmen of flipremmen? Of een rollator met sleeprem? Welke soort remmen u kiest is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Het is in elk geval belangrijk dat u tijdens het wandelen snel kunt stoppen als u dat wilt of wanneer dat nodig is in het verkeer. Veel rollators beschikken over een parkeerrem, die u kunt gebruiken wanneer u even wilt uitrusten en op uw rollator gaat zitten. Zo’n parkeerrem kan zowel met de hand als met de voet bediend worden. 

Beste Rollator Review 8x Rollators Test! Premis Provo rollator

Tip 5 rollator: wel of niet opvouwbaar?

Dan komen we bij het volgende onderdeel: moet uw rollator opvouwbaar zijn of is dat niet nodig? Het is niet altijd mogelijk om een afstand te voet af te leggen. Wilt u uw rollator wel met u meenemen, bijvoorbeeld in de auto, bus of op een boot? Een rollator biedt dan de uitkomst. Zo wordt de rollator compact en kan hij gemakkelijk mee. Op deze manier is een rollator ook beter (en veiliger) op te bergen in een bagageruim. 

Tip 6 rollator: welk gewicht rollator kiest u?

Ook niet geheel onbelangrijk: het gewicht van een rollator. Het gewicht rollator bepaalt hoe gemakkelijk een rollator te besturen en te vervoeren is. Dit is een beetje afhankelijk van wat u fijn vindt, hoe sterk u bent en of u de rollator bijvoorbeeld graag meeneemt op reis. Een rollator werkt in de meeste gevallen het prettigst. Eerder in dit artikel kon u al lezen wat de beste lichtgewicht rollator was. Welk gewicht kiest u? 

Tip 7 rollator: met of zonder zitje

Gemak dient de mens. Mocht u onderweg zijn met uw rollator en even een pauze willen inlassen, dan is een rollator met zitje geen overbodige luxe. Een rollator met zitting biedt u de mogelijkheid om op uw rollator plaats te nemen. Daardoor is het eigenlijk een rollator en rolstoel in 1. Houd er rekening mee dat de hoogte van het zitje goed ingesteld moet worden, zodat u gemakkelijk plaatsneemt en weer opstaat.  

Dat zitje kan overigens ook gebruikt worden om iets op te zetten. Zo is een huis rollator met dienblad (rollator voor binnen met dienblad) vaak hetzelfde als een rollator met zitje. Vindt u het belangrijk dat u comfortabel zit op uw rollator? Dan heeft u ook de mogelijkheid om een rollator met rugleuning te kopen.  

Tip 7 rollator: afmeting rollator en handvathoogte

Bij de aanschaf rollator tellen ook de rollator breedte en hoogte mee. Zoals ik al vertelde kunt u een smalle rollator voor in huis gebruiken, maar de hoogte is ook belangrijk. Heeft u wellicht een rollator lange mensen nodig, omdat u vrij lang bent? Of is een standaardformaat prima voor u? De afmeting van een rollator mag niet over het hoofd worden gezien. 

Dat geldt ook voor de handvathoogte van een rollator. Wanneer de handvatten te laag zitten, gaat u voorovergebogen lopen. Dat is slecht voor uw lichaam. Voorkom klachten in de rug, nek, schouders, armen en/of polsen door de juiste handvathoogte in te stellen. De leverancier van uw rollator kan u hier over informeren en u helpen om de instellingen juist te zetten. 

Beste Rollator Review 8x Rollators Test!

Meer informatie over Rollators voor uw Mobiliteit

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Er bestaan veel soorten loophulpmiddelen. Gaat u een rollator kopen? Wat dacht u van de beste rollator in het algemeen of de beste opvouwbare rollator. U kunt ook kiezen voor een lichtgewicht rollator, een speciale binnenrollator, Parkinsonrollator, elleboogrollator en rolstoelrollator.

Heeft u bovendien weleens gehoord van een boodschappenrollator, rollator met onderarmschalen, eenhandige rollator, driewielrollator of buiten rollator? De beste rollator is er altijd één die bij u past. Of dat nu een Travixx rollator, Gemino rollator, Premis rollator of Topro rollator is. Mijn advies: met een rollator met vier wielen bent u nog mobieler. U kunt hem namelijk gemakkelijk meenemen in de auto en op reis. Ook specifieke modellen als een dorsaal rollator of kinderrollator kan interessant zijn om wat over de lezen. 

Lees ook mijn Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.

Ook is er meer te lezen over een Thuiszorgwinkel rollator, Vegro rollator, Bol com rollator, Lidl rollator, ANWB rollator of Aldi rollator.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie ook op het gebied van zelfzorg en veiligheid. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?

Beste Rollator Review 8x Rollators Test! Topro Olympos

Meest gestelde vragen over rollators  

Heeft u nog vragen om te bepalen wat de beste rollator voor u is? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een rollator, de gemiddelde rollatorprijs en meer. Doe er uw voordeel mee! 

Wat is een rollator?

Wat is een rollator precies? Het is een hulpmiddel dat u gebruikt bij het lopen, zodat u zelfstandig kunt lopen. Als lopen niet goed meer lukt is een rolstoel wellicht een goede optie. Ook voorkomt een rollator dat u valt. Er zijn rollators met twee, drie of vier wielen verkrijgbaar. Zoals u heeft kunnen lezen bestaan er veel soorten rollators. Rollators voor binnen, buiten of standaard, maar ook rollators die zowel voor binnen- en buitengebruik zijn of modellen met een dienblad en/of zitje. Wat is de beste rollator voor u?  

Voor wie is een rollator geschikt?

Een rollator is geschikt voor iedereen die wel wat ondersteuning kan gebruiken tijdens het lopen. Rollators worden gebruikt door jong en oud. Vooral de oudere doelgroep heeft veel baat bij het gebruik van rollators. Toch kunnen jongere mensen, mindervalide mensen en mensen die revalideren er ook gebruik van maken.[1]

Geldt bij een rollator vaak ‘goedkoop is duurkoop’?

De gemiddelde rollator is niet heel duur. Maar goedkoop is niet altijd duurkoop. U kunt al voor zo’n €100 een rollator in huis halen. Bovendien is een eenvoudige boodschappen rollator vaak voordeliger dan een rollator waar u buiten langere afstanden mee wilt wandelen. 

Wat is het beste materiaal voor een rollator?

Welk materiaal het beste is voor uw rollator, hangt af van uw wensen. Het frame van een rollator kan gemaakt zijn van kunststof, aluminium, staal of carbon. Een rollator wordt meestal van kunststof gemaakt, maar een extra stevig model juist van staal. Het beste materiaal hangt dus geheel af van welke functies en eigenschappen u voor een rollator wenst. 

Hoeveel weegt een rollator gemiddeld? 

Hoeveel een rollator weegt, hangt af van het type rollator. Zo zullen rollators (uiteraard) lichter zijn dan een standaardmodel. Een opvouwbare rollator is doorgaans ook lichter, evenals een kleine rollator voor in huis. Een standaard rollator weegt ongeveer 10 of 11 kilo. Een rollator weegt gemiddeld 7 kilo. 

Wat is de gemiddelde rollator prijs?

Wat kost een rollator of hoeveel kost een rollator? Dat is een veel gestelde vraag die ik graag voor u beantwoord. Allereerst is het goed om te beseffen dat er verschillende soorten rollators bestaan. Zo zal een goedkope rollator minder functies hebben dan een duurder model. Op de vraag ‘wat kost een goede rollator’ is het antwoord daarom anders dan op de vraag ‘wat kost een goedkope rollator’. De gemiddelde rollator prijs ligt rond de €100. Vraagt u ‘wat kost een nieuwe rollator’, dan kan de prijs (afhankelijk van uw voorkeuren) flink oplopen. Eén van de duurdere modellen kost zo €400. 

Wordt een rollator vergoed door de verzekering?

De meeste rollators worden niet meer vergoed door de zorgverzekering. Doe altijd navraag bij uw verzekering om te zien of uw polis een rollator zal vergoeden, nog voordat u een rollator gaat aanschaffen. Zo weet u van tevoren al of u hiervoor een vergoeding krijgt of dat u de rollator zelf moet betalen. In sommige gevallen is het bovendien niet mogelijk om de kosten na aankoop nog te claimen. Dit moet dan op voorhand met de zorgverzekering besproken zijn. 

Conclusie beste rollator van 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Rollator | Review (2023) | 8x Rollators Test!

Laat een reactie achter

Opzoek naar de beste Rollator?

Kies dan voor: Topro Troja 5g

Opzoek naar de beste Rollator?

Kies dan voor: Topro Troja 5g