In dit artikel

Hoe zegt u 'Rollator' in het Engels en andere talen?

Hoe zegt u ‘Rollator’ in het Engels en andere talen?

In dit artikel

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe u ‘rollator‘ zegt in het Engels of andere talen? U bent niet de enige, velen van ons hebben dezelfde vraag gesteld. Wist u dat de Engelse vertaling voor “rollator” “walker” of “Zimmer frame” is? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en nemen we u mee door de vertalingen van ‘rollator’ in verschillende talen, samen met enkele gerelateerde termen.

Laten we deze taalreis samen beginnen!

Key Takeaway

De beste rollator van 2023 is Topro Troja 5G. Dit model heeft een super ergonomisch frame en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Samenvatting

  • De Engelse vertaling voor “rollator” is “walker” of “Zimmer frame”.
  • In sommige Engelstalige gebieden wordt de term “Zimmer” gebruikt, wat een handelsmerk is van een bedrijf dat dergelijke hulpmiddelen produceert.
  • Het woord “rollator” wordt in diverse talen op verschillende manieren uitgedrukt, maar in het Duits, Spaans, Frans en Zweeds blijft het “rollator”.
  • Het kennen van de juiste term in verschillende talen is belangrijk als je hulp nodig hebt bij het vinden van een rollator in een anderstalig land.

Vertaling van “rollator” in het Engels

Het woord ‘rollator’ is een Nederlands woord dat zijn weg heeft gevonden naar de Engelse taal. De meest gebruikelijke vertaling in het Engels is ‘walker’ of ‘Zimmer frame’. Je kunt deze vertalingen vinden op verschillende bronnen zoals Bab.la, Interglot en Mijnwoordenboek.

Bijzonder is dat in sommige Engelstalige gebieden de term “Zimmer” wordt gebruikt, wat feitelijk een handelsmerk is van een bedrijf dat dergelijke hulpmiddelen produceert. Het is dus niet ongebruikelijk om termen als “the Zimmer” te horen in plaats van ‘walker’.

Inzicht in deze nuances kan vooral nuttig zijn als je je in een Engelssprekend land bevindt en behoefte hebt aan een rollator.

Vertalingen van “rollator” in andere talen

Het woord “rollator” wordt in diverse talen op verschillende manieren uitgedrukt. Hieronder vind je een overzicht van de vertalingen van “rollator” in enkele talen.

TaalVertaling
EngelsWalker, Zimmer frame
DuitsRollator
SpaansRollator
FransRollator
ZweedsRollator

Het is nuttig om deze vertalingen te kennen, vooral als je in een ander land bent en een rollator nodig hebt. Websites zoals Bab.la, Interglot en Mijnwoordenboek kunnen nuttig zijn om de juiste vertaling te vinden. De uitspraak van “rollator” in verschillende talen kan worden beluisterd op de website Forvo. Zo blijf je altijd mobiel en zelfverzekerd, ongeacht de taalbarrière.

Bijkomende termen in andere talen voor “rollator”

Als je op zoek bent naar de vertaling van “rollator” in andere talen, zijn hier enkele bijkomende termen:

  • Duits: Rollator
  • Spaans: rollator
  • Frans: rollator
  • Zweeds: rollator

Conclusie

In deze blog hebben we geleerd hoe je het woord “rollator” kunt vertalen naar het Engels en andere talen. De vertalingen variëren van “walker” in het Engels tot “rollator” in talen zoals Duits, Spaans, Frans en Zweeds.

Het kennen van de juiste term is essentieel, vooral als je hulp nodig hebt bij het vinden van een rollator in een Engelstalig land. Door deze kennis te delen, kunnen we anderen helpen hun mobiliteit te verbeteren en zelfvertrouwen te vergroten.

Meer informatie over rollators

Dit is een plek waar we de wereld van het loophulpmiddel de rollator in al zijn veelzijdigheid verkennen.

Laten we beginnen met een duik in de ‘innovaties in rollatordesign‘, waar we de nieuwste ontwikkelingen in de technologie van rollators bespreken. Van de strakke ‘moderne rollator‘ tot de specifieke ‘eenhandige rollator‘, die speciaal ontworpen is voor mensen die slechts één hand kunnen gebruiken. Bent u benieuwd naar de allernieuwste technologie? Maak dan kennis met de ‘elektrische rollator‘ die het bewegen nog makkelijker maakt.

Misschien vraag je je af waar je deze innovatieve producten kunt vinden? Zoek niet verder dan onze ‘rollator winkels‘, die een breed scala aan producten bieden. Als u op zoek bent naar iets unieks of milieuvriendelijks, overweeg dan een ‘tweedehands rollator‘ van ‘rollator marktplaats‘. Voor wie op zoek is naar een lichtgewicht optie, presenteren we ‘carbon rollators‘, het toppunt van moderne engineering.

Voor diegenen die nog niet klaar zijn om te kopen, bieden we opties om een ‘rollator te huren‘ of zelfs een ‘rollator te lenen‘. Als je al een rollator hebt en die moet worden opgeknapt, kun je bij ons terecht voor ‘rollator reparatie‘ en voor het kopen van ‘rollator onderdelen‘.

Onze blog gaat niet alleen over rollators, maar ook over de accessoires die het gebruik ervan gemakkelijker maken. Bekijk onze post over de handige ‘rollator tas‘, perfect voor het meenemen van al je benodigdheden. Of leer meer over de ‘drempelhulp rollator‘ die de mobiliteit rond het huis verbetert.

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe deze hulpmiddelen zijn ontstaan, dan is onze post over de ‘uitvinder rollator‘ iets voor jou. We bieden ook informatie over specifieke modellen, zoals de compacte ‘driewiel rollator‘ of ‘rollator met luchtbanden‘ en we gaan zelfs in op details zoals de ‘breedte rollator‘ om u te helpen het perfecte model voor uw behoeften te vinden.

Voor onze Engelstalige lezers, bekijk ons artikel ‘Rollator in het Engels’ waar we de terminologie en het gebruik van rollators in de Engelstalige wereld bespreken.

Of je nu een ‘Rollator kopen‘ wilt of gewoon meer wilt leren, onze blog is jouw one-stop-shop voor alles wat met rollators te maken heeft. We nodigen je uit om door onze berichten te bladeren en de wereld van rollators te ontdekken.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe zeg je ‘rollator’ in het Engels?

In het Engels wordt ‘rollator’ vertaald als ‘walker’.

2. Wat is de vertaling van ‘rollator’ in andere talen?

– Duits: ‘Rollator’

– Frans: ‘rollateur’

– Spaans: ‘andador’

– Italiaans: ‘rollatore’

3. Zijn er andere termen die worden gebruikt voor een ‘rollator’?

Ja, in sommige landen worden ook andere termen gebruikt, zoals:

– Verenigde Staten: ‘walker’

– Verenigd Koninkrijk: ‘zimmer frame’

– Australië: ‘walking frame’

– Canada: ‘wheeled walker’

4. Is een ‘rollator’ hetzelfde als een rolstoel?

Nee, een rollator en een rolstoel zijn verschillende hulpmiddelen. Een rollator is ontworpen om ondersteuning te bieden aan mensen die nog enige mobiliteit hebben, terwijl een rolstoel bedoeld is voor mensen die volledig afhankelijk zijn van een zittende positie voor mobiliteit.

» Referenties

‘Walking with rollator: a systematic review of gait parameters in older persons’ – Marion Mundt, Joao Pedro Batista, Bernd Markert, Cornelius Bollheimer, and Thea Laurentius. European Review of Aging and Physical Activity, volume 16, Article number: 15 (2019).
https://eurapa.biomedcentral.com/articles/10.1186/s11556-019-0222-5

‘Effect of rollator use on health-related quality of life in individuals with COPD’ – Renu B Gupta, Dina Brooks, Yves Lacasse, Roger S Goldstein. 2006 Oct;130(4):1089-95.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17035442/

‘Gait parameters when walking with or without rollator on different surface characteristics: a pilot study among healthy individuals’ – Eva Ekvall Hansson, Yara Akar, Tingting Liu, Cong Wang, and Agneta Malmgren Fänge. Published online 2022 Sep 24.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9509549/

‘Effectiveness of multifactorial interventions in preventing falls among older adults in the community: A systematic review and meta-analysis’ – Seon Heui Lee, Soyoung Yu. Int J Nurs Stud. 2020 Jun;106:103564.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32272282/

» Referenties

Conclusie beste rollators 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe zegt u ‘Rollator’ in het Engels en andere talen?

Laat een reactie achter