In dit artikel

Alles wat u moet weten over het huren van een rollator bij Icare - Rollator Icare

Alles wat u moet weten over het huren van een rollator bij Icare – Rollator Icare

In dit artikel

Mobiliteit is essentieel voor een zelfstandig leven, maar soms hebt u daarbij tijdelijk wat extra ondersteuning nodig. Het huren van een rollator bij Icare kan dan een uitkomst bieden, vooral als u deze slechts voor korte tijd nodig heeft.

In dit artikel leest u alles over de voordelen, de verschillende opties en het proces van het huren van een rollator bij Icare. Ontdek hoe eenvoudig het kan zijn!

Key Takeaway

De beste rollator van 2024 is Topro Troja 5G. Dit model heeft een super ergonomisch frame en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Samenvatting

  • Icare biedt rollators te huur aan voor €9,99 per week, met een ruime keuze uit modellen en maten aangepast aan uw behoeften.
  • Er zijn speciale rollators zoals de Gemino 30 Parkinson Rollator met extra veiligheidskenmerken en laserlijnen ideaal voor Parkinsonpatiënten.
  • Accessoires zoals dienbladen, rugsteunen, stokhouders en verlichting zijn beschikbaar om uw rollator te personaliseren voor comfort en functionaliteit.
  • U kunt gratis een rollator lenen via Medipoint met de CareynKaart of steun krijgen vanuit de WMO als kopen geen optie is.
  • Leden van de Icare Ledenvereniging krijgen professioneel advies en kortingen op producten, wat helpt bij het maken van de juiste keuze voor uw situatie.

Wat is een Rollator?

Alles wat u moet weten over het huren van een rollator bij Icare - Rollator Icare

Een rollator ondersteunt u tijdens het lopen als evenwicht bewaren moeilijk is. Dit hulpmiddel heeft wielen, handvatten en soms een zitje, waardoor lopen veiliger en minder vermoeiend wordt.

Rollators zijn er in verschillende soorten, maten en gewichten, zoals de compact opvouwbare versies die gemakkelijk te vervoeren zijn. Ze geven stabiliteit bij revalidatie en maken zelfstandig bewegen mogelijk.

Voor wie niet zeker weet of een rollator een blijvende behoefte is, biedt huren bij Icare een flexibele oplossing. Dankzij opties als dienbladen en stokhouders verbeteren ze niet alleen uw mobiliteit maar ook de kwaliteit van leven.

Gebruikers kunnen kiezen voor een tijdelijke periode van gebruik door te huren, terwijl anderen misschien baat hebben bij aankoop. Informeer altijd naar de opties voor vergoeding via de basisverzekering of aanvullende verzekering, of via een persoonsgebonden budget (pgb).

U merkt dat er veel komt kijken bij de keuze voor het juiste loophulpmiddel. Laten we eens kijken naar de voordelen die een rollator te bieden heeft.

Voordelen van een Rollator

Alles wat u moet weten over het huren van een rollator bij Icare - Rollator Icare

Een rollator biedt talrijke voordelen, zoals het ondersteunen van stabiliteit en zelfstandigheid, essentieel voor hen die extra mobiliteitsondersteuning nodig hebben. Deze veelzijdige hulpmiddelen verhogen niet alleen de veiligheid tijdens het lopen, maar geven ook een boost aan het zelfvertrouwen van gebruikers.

Helpt bij Parkinson

Parkinsonpatiënten ervaren vaak problemen met stabiliteit en evenwicht. De constante ondersteuning van een rollator kan hierbij een wereld van verschil maken. Het gebruik ervan zorgt voor meer zelfstandigheid en veiligheid tijdens het lopen.

Speciaal voor deze groep is de Gemino 30 Parkinson rollator ontworpen. Deze biedt extra veiligheidskenmerken zoals een omgekeerde remfunctie, wat bijdraagt aan het voorkomen van vallen.

Rollators zoals de Gemino 30 zijn niet alleen praktisch maar ook een middel tot meer sociale vrijheid. Stabiele steun bij het bewegen vermindert het risico op ongelukken en vergroot het vertrouwen om eropuit te gaan.

Door de verbeterde mobiliteit kunnen mensen met Parkinson actiever deelnemen aan het dagelijks leven. Zo vervult een rollator een essentiële rol in de levenskwaliteit van gebruikers.

Vervolgens kunt u ontdekken hoe deze hulp verbetering in mobiliteit biedt.

Verbetert de mobiliteit

Een rollator opent nieuwe deuren voor mensen die moeite hebben met lopen. Met stabiele wielen en handvatten biedt het apparaat steun, waardoor gebruikers zich veiliger en zelfverzekerder voelen tijdens het lopen.

Dit hulpmiddel draagt bij aan het behoud van zelfstandigheid en kan zelfs de spieren versterken door regelmatig gebruik.

Het hebben van een rollator betekent meer vrijheid om te gaan en staan waar u wilt. Gebruikers ervaren een verbeterde kwaliteit van leven, doordat ze niet langer afhankelijk zijn van anderen voor hun mobiliteit.

Dankzij de verschillende opties en accessoires aangeboden door Icare, zoals compacte opvouwbare modellen en persoonlijke bezorgopties, is er altijd een rollator die past bij uw levensstijl en behoeften.

Beschikbaar in verschillende maten

Verbeterde mobiliteit is slechts één facet; de juiste maat rollator is cruciaal om optimale ondersteuning te garanderen. Elk persoon is uniek, met eigen lengte, gewicht en bewegingsbereik, wat vraagt om een hulpmiddel dat hier naadloos op aansluit.

Daarom zijn rollators verkrijgbaar in diverse maten, zodat of u nu klein of groot bent, voor iedere gebruiker de perfecte fit bestaat. Kies een model dat u niet alleen fysiek ondersteunt, maar ook uw zelfvertrouwen een boost geeft door zijn perfecte pasvorm.

Het vinden van uw ideale maat vereist aandacht voor details zoals de hoogte van de handvaten en de breedte van het zitje. Icare biedt een scala aan modellen die aanpasbaar zijn aan uw specifieke behoeften.

Of u nu kiest voor een compact opvouwbaar design voor eenvoudig transport of een steviger model voor extra stabiliteit, de keuzevrijheid is groot. En ongeacht de grootte van het gekozen model, comfort en veiligheid staan altijd voorop.

Over Icare en hun Rollators

Ontdek bij Icare de kwalitatieve rollators die aansluiten op uw persoonlijke behoeftes, zodat u met vertrouwen en comfort op pad kunt gaan.

Icare – Rollators

Icare heeft een breed assortiment aan rollators die uw mobiliteit verbeteren en het risico op vallen verminderen. Voor slechts €9,99 per week huurt u een kwalitatieve rollator die bij uw levensstijl past.

Met een rollator van Icare beweegt u zich veilig en zelfstandig, zowel binnenshuis als buitenshuis. Deze hulpmiddelen zijn essentieel voor mensen met evenwichtsproblemen of beperkte mobiliteit en Icare begrijpt dat als geen ander.

Elke rollator is ontworpen met het oog op comfort en gebruiksgemak, van de Gemino 30 Parkinson Rollator tot handige accessoires zoals dienbladen en stokhouders. U kiest de rollator die het beste aansluit bij uw behoeften, altijd met professioneel advies van Icare verpleging en verzorging.

Bovendien biedt de espria ledenvereniging ondersteuning bij het kiezen van de juiste rollator, zodat u onbezorgd op pad kunt.

Gemino 30 Parkinson Rollator

Overstappen naar de Gemino 30 Parkinson Rollator, u ontdekt een loophulpmiddel dat speciaal is ontworpen voor mensen met Parkinson. Dit slimme apparaat is meer dan alleen een wandelsteun; het is een innovatie die veiligheid en stabiliteit brengt in het dagelijks leven van de gebruiker.

Met zijn unieke laserlicht helpt het bevriezing van beweging, een veelvoorkomend symptoom bij Parkinson, te overwinnen.

De Gemino 30 is uitgerust met een sleeprem en vertraagrem die samenwerken om een veilige, gecontroleerde omgeving te creëren terwijl u wandelt. Deze remmen bieden niet alleen extra veiligheid, maar stimuleren ook een gelijkmatig looptempo.

Mede daardoor blijft men met Parkinson actief en betrokken bij het dagelijks leven. Het robuuste ontwerp is in nauwe samenwerking met patiënten en gezondheidsdeskundigen gerealiseerd, waardoor het perfect aansluit op de specifieke behoeften van de gebruiker.

Rollator accessoires zoals dienbladen, rugsteun, stokhouder en verlichting

Naast de speciaal ontworpen Gemino 30 Parkinson Rollator, biedt Icare ook een scala aan accessoires om uw rollator te personaliseren. Deze extra’s voegen comfort en functionaliteit toe aan uw mobiliteitshulpmiddel.

  • Dienbladen: Gebruik een dienblad om spullen veilig en gemakkelijk mee te nemen. Een stevig oppervlak voor maaltijden of persoonlijke items is altijd binnen handbereik.
  • Rugsteunen: Voor extra ondersteuning tijdens het zitten op uw rollator zijn rugsteunen beschikbaar. Ze zorgen voor stabiliteit en verhogen het comfort wanneer u even wilt pauzeren.
  • Stokhouders: Bevestig een stokhouder aan uw rollator, zo heeft u uw wandelstok altijd bij de hand. Dit vergroot uw onafhankelijkheid en zorgt dat u snel kunt wisselen tussen steunmiddelen.
  • Verlichting: Onmisbaar voor veiligheid in het donker; met verlichting bent u beter zichtbaar en kunt u ook beter zien waar u loopt. Een eenvoudige toevoeging die veel verschil maakt.

Hoe kan je een Rollator bij Icare huren?

Ontdek de eenvoudige stappen om een rollator te huren bij Icare, zodat u met vertrouwen en comfort weer op pad kunt gaan. U heeft diverse opties tot uw beschikking, of u nu kiest voor gratis uitleen of een rollator via een zorgverzekering, Icare biedt een passende oplossing voor uw mobiliteitsbehoeften.

Gratis uitleen

U heeft de mogelijkheid om bij Icare Verpleging en Verzorging zonder kosten een rollator te lenen via Medipoint. Dit is een uitstekende optie als u tijdelijk ondersteuning nodig heeft bij het lopen, zonder daarbij direct de portemonnee te trekken.

Ideaal als u na een operatie of tijdens herstel extra stabiliteit zoekt. Met uw CareynKaart kunt u bovendien voor een periode van drie maanden kosteloos een rollator lenen. Voordat u besluit tot aanschaf, is het handig om te verkennen welke mogelijkheden er zijn voor gratis lenen of huren.

Dit kan een slimme keuze zijn om onnodige kosten te voorkomen en om te ontdekken of de rollator voldoet aan uw behoeften. Na het overwegen van gratis lenen, komt de volgende stap: het eenvoudig huren van een loophulpmiddel.

Eenvoudig loophulpmiddel

Het huren van een rollator bij Icare is een fluitje van een cent. Bent u lid van de ledenvereniging, dan kunt u zelfs gratis gebruikmaken van dit handige loophulpmiddel. Of u nu binnenhuis veiliger wilt bewegen of zelfstandig boodschappen gaat doen; een rollator ondersteunt uw mobiliteit en zelfredzaamheid.

Kiezen voor een rollator van Icare betekent kiezen voor comfort en zekerheid. Deze eenvoudige oplossing biedt stabiliteit tijdens het lopen en maakt activiteiten buiten de deur toegankelijker.

Heeft u de rollator maar tijdelijk nodig? Geen probleem, met flexibele huuropties past Icare zich aan uw situatie aan.

Wmo-hulpmiddel

Als u een rollator nodig heeft maar deze niet zelf kunt aanschaffen, kan de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) van uw gemeente uitkomst bieden. De WMO zorgt ervoor dat mensen met een beperking ondersteunende hulpmiddelen kunnen gebruiken om zelfstandig te blijven wonen en bewegen.

U vraagt bij het WMO-loket van uw gemeente een rollator aan en zij beoordelen uw persoonlijke situatie. Is er een indicatie, dan krijgt u de rollator in bruikleen of wordt deze voor u vergoed.

Daarmee is het huren van een rollator bij Icare via de WMO een toegankelijke optie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten en kunt toch genieten van de vrijheid die een rollator biedt.

Voor een hulpmiddel via de zorgverzekeraar leest u verder in het volgende gedeelte.

Een hulpmiddel via de zorgverzekeraar

U kunt een rollator huren of kopen via uw zorgverzekeraar als u behoefte heeft aan dit mobiliteitshulpmiddel. Dit kan een verstandige keuze zijn, aangezien eenvoudige loophulpmiddelen zoals rollators niet in het basispakket van de zorgverzekering zitten.

Het is belangrijk om te overwegen of huren in uw situatie voordeliger is dan kopen, vooral bij simpele, goedkopere hulpmiddelen. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden die gelden voor het huren van een rollator en of deze kosten misschien vallen onder het eigen risico.

Vergeet niet dat als u geen lid bent van de ledenvereniging, u niet gratis loophulpmiddelen zoals rollators kunt lenen. Uw keuze om te huren of kopen moet weloverwogen zijn, rekening houdend met zowel de duur van het gebruik als de kosten.

Na het overwegen van deze opties via de zorgverzekeraar, kunnen we verder kijken naar hoe u zelfstandig kunt huren of kopen.

Zelf huren of kopen

Kiezen tussen het huren of kopen van een rollator hangt af van uw persoonlijke situatie en behoeften. Heeft u de rollator tijdelijk nodig, bijvoorbeeld na een operatie, dan is huren via Icare een slimme keuze.

U betaalt dan alleen voor de periode dat u het hulpmiddel gebruikt. Dit kan zeker uitkomst bieden als u het hulpmiddel snel ter beschikking wilt hebben zonder direct een grote uitgave te doen.

Denkt u echter de rollator voor een langere termijn te gebruiken, dan kan aanschaffen voordeliger zijn. Simpele hulpmiddelen zoals een rollator zijn op lange termijn goedkoper om te kopen dan te huren.

Bovendien bent u met kopen altijd in het bezit van een nieuw en ongebruikt exemplaar. Lichtgewicht rollators worden niet vergoed door zorgverzekeraars, maar bij Icare kunt u terecht voor zowel huur- als koopopties, waarbij de huurprijs €12,50 per week bedraagt na de gratis uitleenperiode.

Het is dus belangrijk om goed te overwegen wat in uw geval de meest voordelige en praktische keuze is: zelf huren of kopen.

Uitgebreide informatie over Rollator Icare

Icare maakt het mogelijk om een rollator te huren voor slechts €9,99 per week, zonder verborgen kosten en met de flexibiliteit van een huurperiode die u zelf bepaalt. U kunt kiezen uit verschillende modellen en maten, zodat u een rollator vindt die perfect aansluit bij uw persoonlijke behoefte aan steun en stabiliteit tijdens het lopen.

De Gemino 30 Parkinson Rollator is speciaal ontworpen om de mobiliteit voor mensen met Parkinson te verbeteren. Deze rollator biedt extra ondersteuning dankzij innovatieve functies zoals een omgekeerde remfunctie en laserlijnen die het lopen vergemakkelijken.

Alle rollators van Icare zijn uit te breiden met handige accessoires, zoals dienbladen voor het vervoeren van spullen, rugsteunen voor meer comfort tijdens het zitten en stokhouders om uw wandelstok mee te nemen.

Ook verlichting voor betere zichtbaarheid is beschikbaar. Nadat u alles te weten bent gekomen over de voordelen en mogelijkheden van de rollators bij Icare, ontdekt u in het volgende deel van dit artikel de aanvullende diensten die Icare te bieden heeft.

Overige diensten van Icare

Naast de gespecialiseerde hulpmiddelen zoals de rollator, biedt Icare een scala aan diensten die uw dagelijks leven ondersteunen en verrijken. Van deskundige thuiszorg tot een breed assortiment aanvullende hulpmiddelen, Icare staat klaar om uw gezondheid en zelfstandigheid te bevorderen.

Verpleging en Verzorging

Icare begrijpt dat u soms ondersteuning nodig heeft in uw dagelijks leven, daarom bieden we verpleging en verzorging aan die aansluit bij uw persoonlijke situatie. Of u nu herstelt van een operatie of hulp nodig hebt met dagelijkse taken, onze professionele zorgverleners staan klaar om u thuis de nodige zorg te bieden.

Dit maakt het mogelijk langer zelfstandig te wonen en van uw vrijheid te genieten.

Onze verpleegkundigen zijn deskundig op het gebied van wondverzorging, medicatiebeheer en andere specifieke medische handelingen. Zij werken nauw samen met u en uw familie om een zorgplan op maat te maken dat uw onafhankelijkheid ondersteunt.

Verzorging omvat hulp bij het wassen, aankleden of eten, alles met respect voor uw wensen en privacy. Met Icare blijft u in vertrouwde omgeving terwijl u de zorg ontvangt die u verdient.

Hulpmiddelen

Icare biedt u een breed assortiment aan hulpmiddelen aan om uw dagelijks leven makkelijker te maken. In de Medipoint winkels vindt u alles van krukken en looprekken tot de meest geavanceerde rollators.

Kies het hulpmiddel dat bij uw situatie past en maak weer vrij en zelfstandig stappen in en om het huis. U hoeft niet meteen tot aankoop over te gaan, want bij Icare heeft u ook de mogelijkheid om deze belangrijke ondersteunende items te huren.

Ontdek de flexibiliteit die huren met zich meebrengt, zeker wanneer het om simpelere, meer betaalbare producten gaat zoals krukken of rollators. Als kopen geen optie is, biedt huren uitkomst zonder dat u langdurig aan iets vastzit.

Jong of oud, Icare staat klaar met de juiste hulpmiddelen voor iedere levensfase. Ervaar onafhankelijkheid met kwalitatieve producten van merken zoals Sunrise Medical, die ontworpen zijn om uw mobiliteit te verbeteren en te ondersteunen.

Contact met de Ledenvereniging

Naast het aanbod van hulpmiddelen staat de Ledenvereniging klaar om u te adviseren. Heeft u een rollator, rolstoel of ander hulpmiddel nodig? De ervaren adviseurs van de ledenvereniging helpen u met kiezen en informeren u over de mogelijkheden.

Voor slechts €22,50 per jaar profiteert uw hele huishouden van dit professionele advies en geniet u van aantrekkelijke kortingen op een breed scala aan producten.

Word lid en ontdek hoe comfortabel en zorgeloos uw dagelijkse activiteiten kunnen zijn met de juiste ondersteuning. De Ledenvereniging biedt naast persoonlijk advies ook actuele nieuws en informatie aan, die u helpt bij het maken van weloverwogen keuzes omtrent uw gezondheid en welzijn.

Met de expertise van de Ledenvereniging vindt u altijd een passende oplossing voor uw situatie.

Conclusie

Ontdek de gemakken van het huren van een rollator bij Icare. Hebt u nagedacht over hoe deze service uw dagelijks leven kan verbeteren? Met een ruime keuze aan rollators en accessoires biedt Icare oplossingen op maat.

Het huren van een loophulpmiddel kan de sleutel zijn tot meer zelfstandigheid en bewegingsvrijheid. Zet de stap en ervaar hoe Icare u kan ondersteunen in uw mobiliteitsbehoeften.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik een rollator huren bij Icare?

Om een rollator te huren, kunt u contact opnemen met Icare, waar u een simpel aanvraagproces volgt om het juiste hulpmiddel te krijgen voor uw behoeften.

2. Wat zijn de kosten voor het huren van een rollator bij Icare?

De kosten voor het huren van een rollator bij Icare zijn duidelijk en transparant; u kunt ook informatie krijgen over mogelijke vergoedingen door uw zorgverzekering.

3. Welke service en onderhoud biedt Icare bij het huren van een rollator?

Icare zorgt voor uitstekende service en onderhoud, zodat uw gehuurde rollator altijd veilig en gebruiksklaar is.

4. Waar vind ik de gebruiksaanwijzing en veiligheidstips voor mijn gehuurde rollator?

Bij de levering van uw rollator ontvangt u een gebruiksaanwijzing met veiligheidstips en kunt u altijd persoonlijk advies vragen aan Icare.

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen