Rollator in het Engels: Vertalingen en Voorbeelden

Heeft u ooit moeten uitleggen wat een “rollator” is aan een Engelstalig persoon? Dit hulpmiddel, essentieel voor de mobiliteit van velen, draagt in het Nederlands dezelfde naam als in het Engels.

In dit artikel ontdekt u hoe u “rollator” kunt vertalen en gebruiken in Engelse gesprekken en teksten. We bieden niet alleen vertalingen en voorbeelden, maar pakken ook veelvoorkomende misverstanden aan.

Ontdek de nuances van deze essentiële term, blijf lezen!

Samenvatting

 • De Engelse termen voor “rollator” zijn “walker” of “walking frame”.
 • Rollators bieden belangrijke steun en mobiliteit voor mensen die dat nodig hebben, met opties zoals zitjes en mandjes voor extra gemak.
 • Het is belangrijk om het verschil te kennen tussen “walkers” en “zimmer frames” om verwarring te voorkomen bij het aankopen van een hulpmiddel.
 • Specifieke rollators zijn ook beschikbaar voor kinderen, bekend als “children’s rolling walker“.
 • Verwarring kan ontstaan door verschillende benamingen in het Engels; zorgvuldige vertaling zorgt voor duidelijke communicatie in internationale gesprekken over hulpmiddelen.

Wat is een rollator?

Een oudere persoon gebruikt een looprek in het park, omringd door bomen, met de nadruk op de beweging en gratie van hun bewegingen.

Een rollator is een hulpmiddel dat steun biedt aan mensen die extra ondersteuning nodig hebben tijdens het lopen. Dit mobiele apparaat heeft meestal vier wielen, handvatten en soms een zitje om uit te rusten.

Rollators zijn ontworpen om meer stabiliteit en veiligheid te bieden dan traditionele wandelstokken of looprekken zonder wielen. Ze zijn vaak gemaakt van lichtgewicht aluminium frame en zijn uitgerust met remmen voor controle en veiligheid.

Daarnaast kunnen rollators aangepast worden aan de lengte van de gebruiker voor optimaal comfort en effectiviteit.

Deze wandelhulpmiddelen beschikken vaak over swivel wheels voor betere wendbaarheid, waardoor ze makkelijker te gebruiken zijn in kleine ruimtes. Voor mensen die moeite hebben met balans of last hebben van verminderde kracht, kan een rollator een aanzienlijke verbetering betekenen in zelfstandigheid en mobiliteit.

Er bestaan ook speciale versies, zoals de children’s rolling walker, die ontworpen zijn voor jongere gebruikers met specifieke behoeften. Het handige ontwerp maakt het mogelijk om de rollator eenvoudig in te klappen, waardoor deze minder ruimte inneemt bij opslag of transport.

Wat betekent “rollator” in het Engels?

Een oudere persoon loopt met een rollator in een rustig park langs een rivier met herfstkleuren en wilde dieren.

Wanneer u zich afvraagt wat “rollator” is in het Engels, is de vertaling eenvoudig en direct: we spreken over een “walker” of “walking frame”, essentiële hulpmiddelen die mobiliteit ondersteunen voor hen die dat extra beetje stabiliteit nodig hebben.

Vertaling en voorbeelden van “rollator” in het Engels

De Engelse vertaling voor het Nederlandse woord “rollator” is “walking frame“. Dit hulpmiddel wordt veel gebruikt door senioren of mensen met een beperking om hun mobiliteit te ondersteunen.

Het helpt hen om zelfstandig te blijven en biedt stabiliteit tijdens het lopen. Met de juiste walking frame aan hun zijde melden mensen minder problemen met fysieke en sociale toegang.

Gebruik je een rollator, dan ben je in feite bezig met gezond ouder worden. Innovaties zoals de Lea Rollator tonen aan dat hulpmiddelen niet alleen functioneel, maar ook stijlvol kunnen zijn.

Zo’n walking frame verhoogt niet alleen de mobiliteit, maar ook het vertrouwen van gebruikers. Het zorgt ervoor dat je veilig en actief blijft, welk avontuur je ook aangaat.

Het gebruik van “rollator” in een Engelse zin

Om de term ‘rollator’ juist te integreren in het Engelse taalgebruik, voorzien we u van voorbeeldzinnen. Zo begrijpt u hoe deze mobiliteitshulp vlot in dagelijkse conversaties wordt gebruikt.

Voorbeeldzinnen met “rollator”

Rollators verschijnen vaak in dagelijkse gesprekken en teksten. Hieronder vindt u voorbeelden van hoe u “rollator” in verschillende Engelse zinnen kunt gebruiken.

 • Een oudere dame gebruikte haar rollator om veilig door het park te wandelen.
 • Na zijn operatie vertrouwde de man volledig op zijn rollator voor mobiliteit.
 • De fysiotherapeut adviseerde een lichtgewicht rollator voor betere ondersteuning tijdens het lopen.
 • In de winkel zag ik verschillende soorten rollators, elk met unieke eigenschappen.
 • Veiligheid staat voorop; controleer daarom regelmatig de remmen van uw rollator.
 • Bij lange afstanden buitenshuis kan een rollator met een zitje erg handig zijn.
 • Rollators bieden niet alleen steun, maar vergroten ook de zelfstandigheid van gebruikers.
 • Voor reizen met het openbaar vervoer zoek ik naar een opvouwbare rollator.
 • Sommige rollators hebben mandjes, handig voor boodschappen of persoonlijke spullen.
 • De juiste hoogte – instelling van een rollator is cruciaal voor een goede houding tijdens het lopen.

Veelvoorkomende misverstanden over de vertaling van “rollator”

Mensen denken vaak dat ‘rollator’ een universele term is, maar in de Engelse taal bestaan er subtiele verschillen. Nederlanders gebruiken het woord ‘rollator’ voor een specifiek hulpmiddel met vier wielen en handremmen.

In het Engels kan de term ‘walker’ verwarrend zijn, omdat deze ook gebruikt wordt voor looprekjes zonder wielen of remmen. Dit kan tot verwarring leiden bij het aanschaffen van het juiste hulpmiddel.

Een ander veelvoorkomend misverstand is dat elke ‘rollator’ identiek is aan een ‘walking frame’. Dit klopt niet altijd. Een ‘walking frame’ kan duiden op een eenvoudiger hulpmiddel zonder zitje of mandje, terwijl een ‘rollator’ vaak deze extra’s wel heeft.

Zorgvuldigheid is geboden bij het vertalen van deze termen om ervoor te zorgen dat men het juiste product vindt dat aan de eisen voldoet.

Andere gerelateerde vertalingen

Om uw begrip van mobiliteitshulpmiddelen verder te verdiepen, zullen we enkele aanvullende termen en hun Engelse equivalenten verkennen, zodat u met vertrouwen kunt navigeren in de wereld van ondersteunende apparaten.

Lijst van gerelateerde termen en hun Engelse vertalingen

Het begrijpen van gerelateerde termen helpt bij internationale gesprekken over mobiliteitshulpmiddelen. Hier volgt een lijst met relevante Nederlandse termen en hun Engelse vertalingen.

 • Rollator: In het Engels vaak aangeduid als “walker” of “walking frame”. Dit is een hulpmiddel voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben tijdens het lopen.
 • Looprek: Vertaalt naar “zimmer frame” in het Engels, een term die in sommige regio’s wordt gebruikt voor soortgelijke hulpmiddelen als de rollator.
 • Scootmobiel: In het Engels bekend als “mobility scooter“, een elektrisch voertuig dat steun biedt aan personen met beperkte mobiliteit.
 • Krukken: Deze worden ook wel “crutches” genoemd en zijn ondersteunende stokken die onder de armen gedragen worden om te helpen bij het lopen na een blessure of operatie.
 • Zorglandbouw: De Engelse term hiervoor is “social farming“, wat verwijst naar agrarische activiteiten die zorgondersteuning bieden aan verschillende groepen mensen.
 • Zimmer: Een specifiek merk dat rollators produceert, maar de naam wordt in Engelstalige landen soms gebruikt om gelijksoortige loopondersteuningsmiddelen aan te duiden.

Conclusie

Het leren over de Engelse vertaling van “rollator” verrijkt uw kennis voor dagelijks gebruik. Deze term helpt bij heldere communicatie, vooral in situaties van zorg en ondersteuning.

De praktische toepassingen van deze vertalingen zijn zowel eenvoudig als effectief. Ze openen deuren naar een betere mobiliteit en onafhankelijkheid voor velen. Laat deze informatie u inspireren om anderen te helpen hun bewegingsvrijheid te behouden.

Veelgestelde Vragen

[Article 2 Keywords are missing, so I have created FAQs based on the title and concept indicated.]

1. Wat is een rollator in het Engels?

Een rollator wordt in het Engels vaak ‘walker’ genoemd. Dit hulpmiddel helpt mensen met lopen en geeft extra steun.

2. Hoe zeg je dat iemand een rollator gebruikt in het Engels?

Je kunt zeggen: “The person uses a walker.” Dit betekent dat de persoon een rollator gebruikt voor ondersteuning bij het lopen.

3. Zijn er verschillende soorten walkers zoals we rollators hebben?

Ja, in het Engels zijn er ook verschillende types zoals ‘standard walkers’, ‘rolling walkers’, en ‘four-wheel walkers’ die overeenkomen met de soorten rollators die we kennen.

4. Kun je een voorbeeld geven van hoe ‘rollator’ in een Engelse zin gebruikt wordt?

Zeker! Bijvoorbeeld: “My grandmother has a new four-wheel walker to help her get around the park.” Dit betekent dat mijn oma een nieuwe vierwieler rollator heeft om haar te helpen rond te lopen in het park.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *