In dit artikel

Alles wat je moet weten over rollator ANWB reparatie

Alles wat je moet weten over rollator ANWB reparatie

In dit artikel

Een kapotte rollator kan uw dagelijkse mobiliteit ernstig beperken. Gelukkig is er voor veelvoorkomende problemen een duidelijke oplossing, zoals de ANWB-rollatorreparatieservice. In dit artikel geven we u praktische tips en een handige gids om uw rollator zelf te repareren of waar u terecht kunt voor hulp.

Ontdek hoe u snel weer op pad kunt.

Key Takeaway

De beste rollator van 2024 is Topro Troja 5G. Dit model heeft een super ergonomisch frame en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Samenvatting

 • Een kwalitatieve ANWB rollator kies je op basis van materiaal, wielgrootte en extra\’s zoals zitjes en mandjes voor comfort en gebruiksgemak.
 • Zelf onderhoud en kleine reparaties uitvoeren aan je rollator is mogelijk met de juiste gereedschappen en handleidingen, wat zelfstandigheid en veiligheid bevordert.
 • De ANWB biedt een reparatieservice, onderdelen en klantenservice aan, waardoor je gegarandeerd ondersteuning krijgt bij het onderhoud van je Active rollator.

Wat is een rollator en wat zijn de kwaliteitsverschillen?

Alles wat je moet weten over rollator ANWB reparatie

Een rollator ondersteunt u bij het lopen en bevordert uw mobiliteit, zodat u zelfstandig kunt blijven bewegen. Dit hulpmiddel voor gehandicapten en ouderen is meer dan alleen een frame met handvatten; het is een verlengstuk van uw vrijheid.

De kwaliteit kan sterk verschillen door variaties in materialen, design en functionaliteiten. Zo zijn er rollators met sterk aluminium frames die lichtgewicht en duurzaam zijn, terwijl anderen van goedkoper materiaal snel slijtage kunnen vertonen.

Kijk bij de keuze voor een rollator ook naar de wielen en banden, want die bepalen hoe soepel u zich verplaatst. Rollators met grote, stevige banden zijn perfect voor buitenwandelingen; ze rollen makkelijker over oneffen terrein.

Voor binnenshuis is een rollator met kleinere wielen vaak wendbaarder en daardoor handiger in gebruik. Let ook op extra’s zoals een zitje om te rusten tijdens het lopen, of mandjes en tassen voor het meenemen van spullen.

Al deze aspecten beïnvloeden de kwaliteit en gebruikservaring van uw rollator.

Hoe voer je een rollator ANWB reparatie uit?

Alles wat je moet weten over rollator ANWB reparatie

Wanneer uw rollator van ANWB tekenen van slijtage vertoont of defect raakt, kunt u vaak zelf de reparatie uitvoeren met de juiste kennis en gereedschappen. Dit artikel zal u begeleiden door de essentiële stappen om uw mobiliteitshulpmiddel weer in topconditie te krijgen, zodat u met vertrouwen en veiligheid op pad kunt gaan.

Het vervangen van een rollatorwiel

Het vervangen van een rollatorwiel is een routineklus die u zelf kunt uitvoeren. Zorg wel voor hoogwaardige kwaliteit wielen, deze zijn online verkrijgbaar en zorgen voor langdurig comfort.

 • Zoek eerst het juiste wiel dat past bij uw model rollator. U vindt dit gemakkelijk via de ANWB winkel of de nieuwsbrief.
 • Maak daarna het oude wiel los door de bevestigingsschroeven te verwijderen met behulp van geschikt gereedschap, zoals een schroevendraaier of steeksleutel.
 • Verwijder het versleten wiel voorzichtig uit de houder om schade aan de rollator te voorkomen.
 • Plaats het nieuwe wiel in de houder en zorg ervoor dat deze stevig vastzit.
 • Draai alle bevestigingsschroeven weer strak aan om te zorgen dat het nieuwe wiel goed gefixeerd is.
 • Controleer na montage of het wiel soepel draait en geen ongewone geluiden maakt.

Het monteren van een nieuwe remgreep

Een versleten remgreep vervangen zorgt ervoor dat uw rollator weer veilig wordt. Hier is een heldere uitleg over het monteren van een nieuwe remgreep voor uw ANWB rollator.

 • Begin met het veilig stellen van de rollator; zorg ervoor dat deze op een vlakke ondergrond staat en niet kan wegrollen.
 • Draai eerst de remkabel losser, dit is belangrijk om te voorkomen dat de kabel beschadigt tijdens het demontageproces.
 • Verwijder nu de oude remgreep door de bevestigingsschroeven los te draaien; houd alle onderdelen goed bij elkaar.
 • Controleer de nieuwe remgreep die u heeft gekocht; deze moet compatibel zijn met uw model rollator en kunt u vinden in de ANWB Webwinkel.
 • Plaats de nieuwe remgreep op de stang en lijn deze correct uit met het wiel voor optimale werking.
 • Bevestig de nieuwe remgreep stevig met behulp van de bijgeleverde of oude schroeven en zorg ervoor dat alles goed vastzit.
 • Stel nu de remkabel af om er zeker van te zijn dat de greep naar behoren functioneert en er voldoende wrijving is voor het stoppen.
 • Test tot slot grondig of beide remmen gelijkmatig aangrijpen en maak eventueel kleine aanpassingen om slijtage tegen te gaan.

Stapsgewijze handleiding voor ANWB rollator reparatie

Repareren kan eenvoudig zijn als je de juiste stappen volgt. Met een duidelijke handleiding fix je zelfstandig kleine problemen aan je ANWB rollator.

 1. Identificeer eerst welk onderdeel van de rollator reparatie behoeft.
 2. Raadpleeg het bijgeleverde instructieboekje of download de handleiding voor je specifieke ANWB model online.
 3. Verzamel alle benodigde gereedschappen, zoals schroevendraaiers en inbussleutels, voordat je begint.
 4. Start met het zorgvuldig verwijderen van het beschadigde wiel door de bevestigingsschroeven los te draaien.
 5. Plaats een nieuw wiel en zorg ervoor dat alle schroeven stevig vastzitten om wobbelen te voorkomen.
 6. Controleer of de remkabels goed functioneren; vervang deze indien nodig volgens de instructies.
 7. Voor het vervangen van een remgreep, ontkoppel eerst de oude greep en monteer dan de nieuwe.
 8. Stel na montage van nieuwe onderdelen altijd de remmen af voor maximale veiligheid tijdens het lopen.
 9. Gebruik het Rollator Reparatiepakket voor eventuele extra onderdelen die tijdens dit proces nodig kunnen zijn.
 10. Loop een testronde om te garanderen dat alles naar behoren werkt en maak eventueel kleine aanpassingen.

De voordelen van de Active rollator van ANWB

De Active rollator van ANWB blinkt uit in gebruiksgemak dankzij zijn lichtgewicht aluminium frame. Dit zorgt niet alleen voor stevige ondersteuning, maar maakt de rollator ook gemakkelijk te hanteren en te vervoeren.

Met de grote voorwielen kunt u comfortabel over verschillende ondergronden bewegen, wat de rollator ideaal maakt voor dagelijks gebruik buiten de deur.

Voor uw gemak beschikt dit model over een handige draagtas onder de zitting. Hierin kunt u persoonlijke spullen veilig meenemen tijdens het wandelen of boodschappen doen. En mocht u ooit een onderdeel moeten vervangen, dan staat ANWB voor u klaar met een breed assortiment aan accessoires en een betrouwbare reparatieservice.

Hierdoor blijft uw mobiliteit en zelfstandigheid gewaarborgd, wat bijdraagt aan een hogere kwaliteit van leven.

Conclusie

Stap voor stap heeft u geleerd hoe u uw rollator zelf kunt onderhouden en repareren. Dankzij de duidelijke handleidingen en reparatiekits kunt u veelvoorkomende problemen eenvoudig thuis oplossen.

Deze kennis bespaart tijd en vergroot uw zelfstandigheid. Bovendien draagt goed onderhoud bij aan de veiligheid en duurzaamheid van uw rollator. Voor meer hulp en advies staat de klantenservice van ANWB altijd paraat.

Laat deze informatie uw gids zijn naar een zorgeloos gebruik van uw rollator.

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Alles wat je moet weten over rollator ANWB reparatie

Laat een reactie achter