De ultieme gids voor het kiezen van een lichtgewicht rolstoel: alles wat u moet weten over rgk rolstoelen

Het vinden van de juiste rolstoel kan een uitdagende zoektocht zijn, vol technische termen en keuzes. De RGK Tiga-rolstoel onderscheidt zich met zijn indrukwekkende lichtgewicht design, bedoeld voor maximale mobiliteit.

Deze gids is uw sleutel tot een helder begrip en de stappen naar een perfecte match, op maat gemaakt voor uw levensstijl. Ontdek hier alles wat u moet weten over RGK rolstoelen.

Samenvatting

 • RGK rolstoelen zijn op maat gemaakt en bieden ongeëvenaarde pasvorm en comfort, specifiek afgestemd op uw lichaam en behoeften.
 • Airtech-technologie in RGK-rolstoelen zorgt voor verbeterde ventilatie en drukverdeling wat resulteert in verhoogd zitcomfort.
 • De Tiga FX en Hi Lite zijn twee populaire modellen; Tiga FX is ideaal voor reizen met zijn vouwframe, terwijl de Hi Lite uitblinkt in minimalistisch design en lichtgewicht titanium constructie.
 • RGK biedt een breed scala aan rolstoelen, waaronder modellen voor dagelijks gebruik en gespecialiseerde sportrolstoelen, om aan alle wensen te voldoen.
 • Professionele begeleiding is beschikbaar bij erkende distributeurs om de beste RGK – rolstoel af te stemmen op uw persoonlijke levensstijl en activiteiten.

Waarom kiezen voor een lichtgewicht RGK-rolstoel?

Een persoon gebruikt een lichtgewicht RGK rolstoel in een futuristische omgeving.

Kiezen voor een lichtgewicht RGK-rolstoel betekent kiezen voor ongeëvenaarde prestaties en een optimale zithouding, ondersteund door de hoogwaardige technologie uit de lucht- en ruimtevaartindustrie.

U krijgt een rolstoel die niet alleen uw mobiliteit verbetert, maar ook ontworpen is voor uw persoonlijke comfort en behoeften.

Specificaties en prestaties van de RGK Tiga

Het kiezen van de juiste rolstoel is essentieel voor uw mobiliteit en comfort. De RGK Tiga, een premium vastframe rolstoel, valt op door zijn hoogwaardige specificaties en uitstekende prestaties. Laten we deze nader bekijken in de onderstaande tabel.

Specificatie Prestatie
Materiaal frame Lichtgewicht 7020 serie aluminium
Ontwerp frame Keuze uit open of gesloten frame
Framebuis diameter 30 mm
Configuratie Verstelbaar of niet-verstelbaar
Aangepaste pasvorm Made to Measure voor optimale zithouding en comfort
Airtech-technologie Ergonomische opties voor verbeterde luchtcirculatie en drukverdeling
Functionaliteit Geschikt voor eerste keer gebruikers van made to measure rolstoelen

De RGK Tiga biedt niet alleen uitzonderlijke prestaties maar zorgt ook voor een persoonlijke ervaring dankzij de op maat gemaakte constructie. U profiteert van een rolstoel die is afgestemd op uw lichaam en uw behoeften, wat zorgt voor een verhoogde efficiëntie en comfort. Nu we de specificaties en prestaties hebben besproken, laten we de voordelen van een op maat gemaakte rolstoel verder verkennen.

Voordelen van een op maat gemaakte rolstoel

Een persoon in een rolstoel geniet van herfstkleuren in het bos.

Een op maat gemaakte RGK-rolstoel biedt niet alleen een ongeëvenaarde pasvorm die specifiek op uw lichaam en behoeften is afgestemd, maar optimaliseert ook uw mobiliteit en comfort; ontdek hoe deze personalisatie het verschil kan maken voor uw dagelijkse leven.

De rol van Airtech-technologie

Airtech-technologie speelt een essentiële rol in het comfort en de prestatie van RGK-rolstoelen. Het is het geheime ingrediënt dat zorgt voor een optimale balans en zithouding, terwijl het tegelijkertijd ademend materiaal biedt dat helpt bij energie-efficiëntie en comfort, zelfs na langdurig gebruik.

De technologie maakt deel uit van de individuele maatvoeringen die ervoor zorgen dat uw rolstoel aanvoelt als een verlengstuk van uw lichaam.

Met deze technologie geniet u van de vrijheid om te bewegen zonder concessies te doen aan de steun die uw lichaam nodig heeft. Airtech past zich aan uw specifieke contouren aan, wat resulteert in een vermindering van drukpunten en een verhoogde circulatie.

Kies voor een RGK-rolstoel met Airtech-technologie en ervaar de voordelen van een op maat gemaakte ondersteuning die uw mobiliteit opnieuw definieert. Nu we de essentiële rol van Airtech-technologie hebben verkend, laten we kijken naar de verschillende modelopties die beschikbaar zijn.

Beschikbare modelopties

4. Beschikbare modelopties: De keuze voor de perfecte RGK-rolstoel wordt eenvoudig met onze reeks van modellen die elk unieke eigenschappen bezitten, ontworpen om aan uw persoonlijke behoeften en levensstijl te voldoen.

Ontdek de diversiteit in functionaliteit en stijl om uw mobiliteit te optimaliseren.

RGK Tiga FX: Het vouwframe model

De RGK Tiga FX tilt het concept van een lichtgewicht rolstoel naar een hoger niveau. Dankzij het vouwframe is deze rolstoel de perfecte reisgenoot voor mensen die graag actief blijven en hun mobiliteit waarderen.

 • Het vouwmechanisme van de Tiga FX is zo ontworpen dat de rolstoel binnen enkele seconden opgevouwen kan worden. Dit maakt het eenvoudig om de stoel in kleine ruimtes te bewaren of in de auto te leggen.
 • Ondanks zijn compactheid, levert dit model niet in op sterkte of duurzaamheid. Het frame is gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan en veel gebruik kunnen weerstaan.
 • De ergonomische zithouding wordt gewaarborgd door een reeks aanpasbare opties. Gebruikers kunnen zo hun stoel precies afstellen voor maximaal comfort en optimale ondersteuning.
 • Met de Tiga FX genieten gebruikers nog steeds van functionele opties, zoals toe-in/toe-out instellingen, die helpen bij het verbeteren van de rijprestaties.
 • Gebruikers kunnen ook kiezen voor oplossingen zoals lowrider voorvorken om de ervaring te personaliseren en maximale prestaties uit hun rolstoel te halen.
 • Dit model maakt gebruik van Airtech technologie, wat zorgt voor betere ventilatie en drukverdeling, essentieel voor langdurig comfort tijdens het zitten.
 • De flexibiliteit van het open frame design biedt niet alleen esthetische voordelen maar geeft ook meer vrijheid aan de gebruiker bij dagelijkse activiteiten.

RGK Hi Lite: het minimalistische ontwerp

De RGK Hi Lite onderscheidt zich door zijn minimalistische ontwerp en lichtgewicht constructie. Het maakt deze rolstoel de ideale keuze voor een actieve levensstijl.

 • Vervaardigd uit hoogwaardig titanium: dankzij dit sterke maar lichte materiaal biedt de Hi Lite uitzonderlijke duurzaamheid zonder zwaar te zijn.
 • Gestroomlijnd voor optimaal comfort: het slanke ontwerp zorgt ervoor dat u gemakkelijk door nauwe ruimtes manoeuvreert, terwijl het comfort behouden blijft.
 • Handgemaakt voor persoonlijke precisie: iedere Hi Lite rolstoel wordt op maat gemaakt om perfect bij uw lichaam en behoeften aan te sluiten.
 • Uitstekende rijeigenschappen: gebruikers genieten van soepele bewegingen en een stabiele rit, essentieel voor dagelijkse mobiliteit.
 • Ontworpen met oog op onafhankelijkheid: de eenvoud van transport en gebruik stelt gebruikers in staat zelfstandiger te leven.
 • Geschikt voor diverse gebruikers: met capaciteiten die tegemoetkomen aan een maximaal gebruikersgewicht, is de Hi Lite toegankelijk voor velen.
 • Ondersteund door actieve opties: accessoires zoals verstelbare rugleuningen en drukverlagende kussens verbeteren uw ervaring.
 • Bezoek een experience center: probeer de Hi Lite zelf uit en krijg professioneel advies van een RGK adviseur over hoe deze rolstoel uw leven kan veranderen.

Hoe een RGK-rolstoel te kopen?

Om uw optimale RGK-rolstoel te verkrijgen, begint u met het verkennen van uw opties bij erkende distributeurs of specialistische zorgwinkels. U wordt daarbij professioneel begeleid in het uitkiezen en aanpassen van een model dat niet alleen voldoet aan uw behoeften maar ook perfect aansluit bij uw levensstijl.

Informatie over het aanschaffen van een RGK-rolstoel

Besluit u een RGK-rolstoel aan te schaffen, dan kiest u voor een rolstoel die volledig wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften. Elke rolstoel wordt op maat gemaakt, van de afmetingen tot de kleinste details.

U gaat voor kwaliteit en precisie, wat essentieel is voor zowel alledaags gebruik als sportieve activiteiten. Contact opnemen met Sunrise Medical, de officiële distributeur van RGK in Nederland, is de eerste stap.

Zij voorzien u van deskundig advies en helpen bij het selecteren van het juiste model dat aansluit bij uw levensstijl en het maximale gebruikersgewicht ondersteunt.

Met een scala aan modellen, zoals de Tiga Sub4 voor wie de allerlichtste optie zoekt of een specifieke sportrolstoel voor atleten, zijn mogelijkheden eindeloos. U bespreekt uw wensen met een specialist, neemt nauwkeurige metingen en kiest uit diverse aanpassingen om de perfecte balans en comfort te waarborgen.

De duurzaamheid van een Octane FX met zijn titanium frame of de stijlvolle eenvoud van een Hi Lite behoren tot uw keuzes. Zo wordt uw rolstoel meer dan alleen een middel om u te verplaatsen – het wordt een verlengstuk van uzelf.

Veelgestelde vragen over RGK-rolstoelen

RGK rolstoelen staan bekend om hun maatwerk en kwaliteit. Hieronder vindt u antwoorden op vragen die vaak gesteld worden over deze speciale rolstoelen.

 • Hoe lang gaat een RGK – rolstoel mee?
 • Kun je sporten met een RGK – rolstoel?
 • Is een RGK – rolstoel aanpasbaar na aankoop?
 • Wat maakt de Airtech-technologie in sommige RGK-modellen uniek?
 • Zijn er hulpmiddelen beschikbaar voor mijn RGK Tiga FX of Hi Lite model?

Conclusie

Kiezen voor een RGK-rolstoel betekent gaan voor kwaliteit en maatwerk. Deze rolstoelen zijn ontworpen om uw mobiliteit te verbeteren met een perfecte balans tussen lichtheid en duurzaamheid.

Met modellen zoals de Tiga FX en Hi Lite vindt u zeker een rolstoel die aansluit bij uw levensstijl. U krijgt meer vrijheid en onafhankelijkheid door een rolstoel die zich aanpast aan uw persoonlijke behoeften.

Stap vol vertrouwen de toekomst in met een rolstoel die niet alleen functioneel is, maar ook stijl toevoegt aan uw dagelijks leven.

Veelgestelde Vragen

1. Wat maakt een RGK rolstoel lichtgewicht?

Een RGK rolstoel is gemaakt van hoogwaardige, lichte materialen zoals aluminium of titanium.

2. Is een lichtgewicht rolstoel duurzaam genoeg voor dagelijks gebruik?

Ja, ondanks het lichtgewicht ontwerp zijn RGK rolstoelen sterk en gebouwd voor dagelijks gebruik.

3. Kan ik reizen met een RGK lichtgewicht rolstoel?

RGK lichtgewicht rolstoelen zijn ideaal voor reizen omdat ze makkelijk te vervoeren en op te bergen zijn.

4. Zijn er verschillende modellen van RGK rolstoelen beschikbaar?

RGK biedt een verscheidenheid aan modellen om aan individuele behoeften en voorkeuren te voldoen.

5. Hoe weet ik welke maat RGK rolstoel ik nodig heb?

Het is belangrijk om jezelf te laten opmeten door een professional om de juiste maat RGK rolstoel te krijgen die past bij je lichaam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *