In dit artikel

Prijs en Kwaliteit: Wat Kost een Goed Ergonomisch Kussen? (2023)

In dit artikel

Heeft u ooit wakker gelegen, worstelend met nekpijn door een slecht hoofdkussen? Dat probleem begrijp ik maar al te goed, zo ontdekte ik dat de prijzen van ergonomische kussens sterk variëren, van een tientje tot honderden euro’s.

In dit artikel ga ik dieper in op de prijs en kwaliteit van verschillende ergonomische kussens, zodat u de beste keuze kunt maken passend bij uw budget en behoeften. Bent u klaar om uw nachtrust te verbeteren zonder uw portemonnee te legen? Lees dan verder.

Key Takeaway

Het beste ergonomisch hoofdkussen van 2023 is Guna. Dit merk heeft een ergonomisch kussen dat de wervels op hun plek houdt tijdens de slaap en wat je gratis mag uitproberen.

Samenvatting

 • Prijzen van ergonomische kussens variëren sterk, van een paar tientjes tot honderden euro’s.
 • Goedkope kussens kunnen nog steeds goede ondersteuning bieden en comfortabel zijn.
 • Het juiste kussen hangt af van je matras en slaaphouding.
 • Medische kussens kunnen extra comfort en ondersteuning bieden, vooral bij nekklachten.

Prijs en kwaliteit van ergonomische kussens

De prijzen van ergonomische kussens kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type kussen en de kenmerken ervan. Hieronder volgt een overzicht van enkele ergonomische kussens en hun prijs-kwaliteitverhouding.

KussenPrijsKwaliteit
Ergonomisch neksteun kussenVarieert van tientjes tot honderden euro’sBiedt comfort, vooral geschikt voor zijslapers
Medisch kussenVarieert van tientjes tot honderden euro’sBiedt extra goede ondersteuning, comfortabel en goed ventilerend dankzij orthopedische vorm
Ducky Dons 10% eendendons boxkussenVarieert van tientjes tot honderden euro’sGevuld met 90% eendenveertjes en 10% dons, goede prijs-kwaliteitverhouding
Gezondheidskussen met orthopedische vormVarieert van tientjes tot honderden euro’sBijzonder nuttig bij nekklachten of andere lichamelijke klachten, biedt de juiste ondersteuning voor een goede nachtrust

De keuze voor het juiste kussen hangt af van je matras en persoonlijke voorkeuren. Het is belangrijk dat je een kussen kiest dat zowel comfort als ondersteuning biedt.

Overwegingen bij het kopen van een goed ergonomisch kussen

Bij het kopen van een goed ergonomisch kussen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding: Betaalbare kussens kunnen ook goede ondersteuning bieden.
 • Let op het materiaal: Kussens van traagschuim kunnen zich aanpassen aan jouw lichaamsvorm.
 • Denk aan je slaaphouding: Kies een kussen dat geschikt is voor jouw favoriete slaaphouding, bijvoorbeeld zijslapen of rugslapen.
 • Overweeg medische kussens: Deze kunnen extra comfort en ondersteuning bieden, vooral als je nekklachten hebt.
 • Controleer de ventilatie: Zorg ervoor dat het kussen goed kan ademen, zodat je niet te warm wordt tijdens het slapen.

Meer over ‘Ergonomisch Kussen’

Heb je je ooit afgevraagd wat is een ergonomisch kussen? Een ergonomisch kussen is ontworpen met het oog op optimale ondersteuning en comfort. Het belang van een ergonomisch kussen is niet te onderschatten, vooral als je last hebt van problemen zoals nekpijn of rugpijn. De voordelen van een ergonomisch kussen strekken zich uit van het verbeteren van de slaapkwaliteit tot het ondersteunen van een juiste slaaphouding.

Er zijn verschillende typen ergonomische kussens beschikbaar, gemaakt van diverse materialen. Het is essentieel om te weten hoe je voor deze kussens zorgt, dus bekijk zeker onze gids over het onderhoud van een ergonomisch kussen. En als je geïnteresseerd bent in de impact van zo’n kussen op je slaap, dan is onze blog over slaapkwaliteit een must-read. Tot slot bieden we je ook inzicht in de prijs-kwaliteitverhouding en enkele handige tips om beter te slapen met een ergonomisch kussen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Prijs en Kwaliteit: Wat Kost een Goed Ergonomisch Kussen?”?

“Prijs en Kwaliteit: Wat Kost een Goed Ergonomisch Kussen?” is over het vinden van een betaalbaar ergonomisch kussen met de beste prijskwaliteitverhouding in een webshop.

2. Hoe kan ik een ergonomisch kussen kopen?

Je kunt een ergonomisch kussen kopen door online te kijken naar de kosten van ergonomische kussens, aanbiedingen te volgen, en de levering vanuit een betrouwbare webshop te regelen.

3. Helpt een ergonomisch hoofdkussen bij rugklachten?

Ja, een goedkoop ergonomisch kussen kan helpen bij rugklachten en het verhoogt het slaapcomfort.

4. Is er een prijsverschil tussen ergonomische kussens?

Ja, er is vaak een prijsverschil tussen ergonomische kussens. Het is belangrijk om een kussen te vinden met een goede prijskwaliteitverhouding.

5. Wat zijn de voordelen van een budgetvriendelijk ergonomisch kussen?

Een budgetvriendelijk ergonomisch kussen biedt veel slaapcomfort voor minder geld. Het kan ook helpen bij rugklachten.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste ergonomisch kussen 2023

 • Beste ergonomisch kussen – Guna
 • Beste ergonomisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste ergo kussen – Guna
 • Beste ergonomisch kussen rugslaper – Arteni
 • Beste ergonomisch kussen zijslaper – Guna
 • Beste ergonomische kussen buikslaper – Emma
Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Prijs en Kwaliteit: Wat Kost een Goed Ergonomisch Kussen? (2023)

Laat een reactie achter