In dit artikel

Hoeveel Kost een Goede Lichtgewicht Rollator? (2023)

In dit artikel

De prijs van een goede lichtgewicht rollator ligt meestal tussen de 400 en 500 euro. Dit hangt natuurlijk af van het merk, materiaal en extra functies. Sommige rollators kunnen zelfs tot 400 euro kosten.

Maar er is ook een goedkoper alternatief voor een lichtgewicht rollator. Bij Thuiszorgwinkelxl kun je veel lichtgewicht rollators vinden die minder dan 8 kg wegen. Deze zijn makkelijk voort te duwen en helpen bij het overbruggen van kleine verhogingen.

De beste keuze hangt af van wat je nodig hebt en wenst. De winnaar van de lichtgewicht rollator test van 2023 was de Rehasense Streamer, weegt maar 6,2 kg. Als gewicht belangrijk voor je is, kan dit een goede optie zijn.

Vergeet niet om ook naar de maximale belasting van een rollator te kijken als je een model kiest.

Key Takeaway

De beste lichtgewicht rollator van 2023 is ByACRe. Dit merk is de lichtste rollator op de markt. De omgekeerde handgrepen zorgen voor een optimale houding achter de rollator. De lichtgewicht rollator heeft een futuristische uitstraling waardoor u met trots met deze rollator buitenshuis kan gaan gebruiken.

Verschillende Opties voor Lichtgewicht Rollators

Er zijn verschillende opties beschikbaar voor lichtgewicht rollators, zoals de Excel Rollator Triple Motion, Rehasense Lichtgewicht Rollator Server Comfort met SOFT wielen, Drive Lichtgewicht Rollator Nitro Champagne, Wheelz Ahead Lichtgewicht Rollator Track 4.0, MultiMotion Lichtgewicht Rollator Double en TrustCare Lichtgewicht Rollator Let’s Fly.

Deze rollators bieden verschillende kenmerken en prijsklassen om aan individuele behoeften te voldoen.

Excel Rollator Triple Motion (Extra compact)

De Excel Rollator Triple Motion is heel klein. Dit maakt het heel makkelijk om dit hulpmiddel overal mee naar toe te nemen. De rollator weegt ook heel weinig. Het gewicht ligt tussen 6,5 en 8,5 kilo.

Je kan de rollator makkelijk duwen en verplaatsen. Het is ook heel goed bij het overbruggen van kleine verhogingen. Je kan deze rollator kopen voor een prijs tussen 400 en 500 euro.

Dit is een goede koop als je kijkt naar de sterke punten van deze rollator. Deze rollator is dus goed voor jouw behoeften en wensen.

Rehasense Lichtgewicht Rollator Server Comfort met SOFT wielen

Ik heb ook gekeken naar de Rehasense Lichtgewicht Rollator Server Comfort met SOFT wielen, een betrouwbare optie voor mensen die op zoek zijn naar comfort en stabiliteit. Deze rollator heeft zachte wielen, waardoor hij soepel en geruisloos rolt.

Bovendien is hij voorzien van een ergonomische handgreep die zorgt voor een goede grip en minder belasting op de handen en polsen. Met een gewicht van slechts 7,3 kg is deze rollator ook lichtgewicht en eenvoudig te manoeuvreren.

De Server Comfort heeft bovendien een handrem die eenvoudig te bedienen is en de mogelijkheid om de hoogte van de handgrepen aan te passen aan uw persoonlijke behoeften. Al met al is de Rehasense Lichtgewicht Rollator Server Comfort met SOFT wielen een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar betrouwbaarheid, comfort en gebruiksgemak.

Drive Lichtgewicht Rollator Nitro Champagne

De Drive Lichtgewicht Rollator Nitro Champagne is een betrouwbare en stijlvolle rollator die goed geschikt is voor mensen die behoefte hebben aan mobiliteitsondersteuning. Met een gewicht van ongeveer 7,2 kg is hij licht genoeg om gemakkelijk te kunnen manoeuvreren.

Deze rollator heeft een stevig frame en een comfortabel zitje, wat handig is als u even wilt rusten tijdens het lopen. De prijs van de Drive Lichtgewicht Rollator Nitro Champagne ligt gemiddeld tussen de 300 en 400 euro, afhankelijk van waar u hem koopt.

Hij wordt geleverd met een garantie van meestal 2 jaar. Met zijn mooie champagnekleurige design biedt deze rollator niet alleen praktisch nut, maar ziet er ook nog eens elegant uit.

Wheelz Ahead Lichtgewicht Rollator Track 4.0

Ik wil je graag vertellen over de Wheelz Ahead Lichtgewicht Rollator Track 4.0. Het is een betrouwbare en hoogwaardige rollator die perfect is voor dagelijks gebruik. Met een gewicht van slechts 7,3 kg is deze rollator gemakkelijk te manoeuvreren en te verplaatsen.

Hij heeft een stevig aluminium frame dat zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid. De Wheelz Ahead Lichtgewicht Rollator Track 4.0 heeft ook handige functies zoals een handrem en een parkeerrem, waardoor je veilig kunt stoppen en rusten wanneer je dat nodig hebt.

Deze rollator is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en kan worden aangepast aan jouw lengte en behoeften. Met de Wheelz Ahead Lichtgewicht Rollator Track 4.0 kun je comfortabel en zelfverzekerd blijven bewegen.

MultiMotion Lichtgewicht Rollator Double

De MultiMotion Lichtgewicht Rollator Double is een uitstekende optie voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare rollator. Met een gewicht van slechts 7,5 kg is het gemakkelijk te hanteren en te vervoeren.

Deze rollator heeft een sterke aluminium constructie en is ontworpen voor stabiliteit en duurzaamheid. Het is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en heeft een maximale belasting van 130 kg.

De prijs van de MultiMotion Lichtgewicht Rollator Double ligt binnen het gemiddelde bereik van 400-500 euro, waardoor het een betaalbare optie is. Met deze rollator kunt u veilig en comfortabel genieten van uw dagelijkse activiteiten.

TrustCare Lichtgewicht Rollator Let’s Fly

Ik heb veel positieve dingen gehoord over de TrustCare Lichtgewicht Rollator Let’s Fly. Hij is erg licht, met een gewicht van slechts 6,2 kg, wat het makkelijk maakt om hem te verplaatsen.

Daarnaast heeft hij een modern en stijlvol design, dus je ziet er ook nog eens goed uit terwijl je loopt. De rollator heeft ook handige functies zoals een zitje en een boodschappennetje, waardoor je onderweg even kunt uitrusten en je spullen gemakkelijk mee kunt nemen.

Wat ik ook fijn vind, is dat hij in hoogte verstelbaar is, zodat je hem precies kunt afstellen op jouw lengte. Hierdoor loop je comfortabel en voorkom je rugklachten. In terms of price, the TrustCare Lightweight Rollator Let’s Fly is priced on the higher end, maar het is zeker een goede investering als je bereid bent om wat meer te betalen voor high-quality and convenience features.

Prijsvariaties en Overwegingen bij de Aankoop van een Lichtgewicht Rollator

Bij het kopen van een lichtgewicht rollator zijn er verschillende prijsvariaties waar je rekening mee moet houden. Gemiddeld kost een lichtgewicht rollator tussen de €400 en €500.

Er zijn echter ook goedkopere opties beschikbaar. Het is belangrijk om te kijken naar je eigen behoeften en wensen bij het kiezen van een rollator. Let op het gewicht, de maximale belasting en eventuele extra functies.

Een goede optie is om verschillende modellen te vergelijken voordat je een keuze maakt. Onthoud dat de prijs van een rollator kan variëren afhankelijk van het merk, het materiaal en de extra functies die je nodig hebt.

Meer over ‘Lichtgewicht rollator’

Wanneer je je afvraagt wat is een lichtgewicht rollator, is het essentieel om te weten dat het niet alleen gaat om het gewicht. De voordelen van een lichtgewicht rollator zijn talrijk, en het zorgt voor gemak in zowel gebruik als onderhoud. Bovendien is het van cruciaal belang dat men zich bewust is van het veilig gebruik en hoe een dergelijke rollator kan bijdragen aan levensgemak.

Verder, wanneer je de wereld van rollators verkent, kom je verschillende accessoires tegen en merk je de verschillen tussen rollators en looprekken op. Het is ook interessant om het contrast te zien tussen een lichtgewicht en een standaard rollator. Overweeg je er een aan te schaffen? Let dan op de prijs van een goede lichtgewicht rollator en waar je deze kunt kopen. Er zijn ook specifieke rollators voor buiten, en het is belangrijk om te weten hoe je de afstelling van je lichtgewicht rollator kunt aanpassen. Voor meer diepgaande informatie kun je de mobiliteit lichtgewicht rollator gids raadplegen en om je vaardigheden te verbeteren, zijn er speciale rollator oefeningen. Tot slot, vergeet niet om regelmatig wat onderhoudstips te lezen om je rollator in optimale staat te houden.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een lichtgewicht rollator?

Een lichtgewicht rollator is een goede rollator gemaakt met licht materiaal. Je kunt deze makkelijk verplaatsen en bedienen.

2. Hoeveel kost het om een lichtgewicht rollator te kopen?

De prijs van een lichtgewicht rollator hangt af van de eigenschappen, kracht, en het model van de rollator. Er zijn goedkopetot dure modellen beschikbaar.

3. Hoe kan ik een rollator bestellen?

Je kunt online een lichtgewicht rollator kopen of bij een winkel zoals Medipoint. Ze bieden ook levering aan huis aan.

4. Wat is de garantie op een rollator?

De garantie van een rollator varieert per merk en winkel. Het is belangrijk om dit te vragen voordat je er een koopt.

5. Wat is het gewicht van een lichtgewicht rollator?

Een lichtgewicht rollator weegt vaak rond 7 kilo. Maar dit varieert op basis van de eigenschappen en het model.

6. Welke alternatieven zijn er voor een rollator?

Er zijn vele alternatieven voor een rollator, zoals looprekken of wandelstokken. Het beste is om advies te vragen bij een expert of consumentenbond.

» Referenties


1. George Moustris, Nikolaos Kardaris, Antigoni Tsiami, Georgia Chalvatzaki, Petros Koutras, Athanasios Dometios, Paris Oikonomou, Costas Tzafestas, Petros Maragos, Eleni Efthimiou, Xanthi Papageorgiou, Stavroula-Evita Fotinea, Yiannis Koumpouros, Anna Vacalopoulou, Effie Papageorgiou, Alexandra Karavasili, Foteini Koureta, Dimitris Dimou, Alexandros Nikolakakis, Konstantinos Karaiskos, & Panagiotis Mavridis. (2021). The i-Walk Lightweight Assistive Rollator: First Evaluation Study. Front. Robot. AI, 8.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/frobt.2021.677542/full

2. U. B. Löfkvist, M. Brattström, P. Geborek, & L. Lidgren. (1988). Individually Adapted Lightweight Walking Aids with Moulded Handles for Patients with Severely Deforming Chronic Arthritis. Scandinavian Journal of Rheumatology, 17(3), 167-173.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/03009748809098779

» Referenties

Conclusie beste lichtgewicht rollator 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoeveel Kost een Goede Lichtgewicht Rollator? (2023)

Laat een reactie achter