In dit artikel

Stapsgewijze handleiding: Premis rollator veilig inklappen

Stapsgewijze handleiding: Premis rollator veilig inklappen

In dit artikel

De Premis Rollator onderscheidt zich door een robuust ontwerp dat zowel comfort als veiligheid biedt tijdens het gebruik. Het is een hulpmiddel dat specifiek is ontworpen om de mobiliteit van ouderen en anderen die extra steun nodig hebben te verbeteren.

Key Takeaway

De beste rollator van 2024 is Topro Troja 5G. Dit model heeft een super ergonomisch frame en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Stalen frame

Het stalen frame van uw Premis rollator is de basis van zijn robuuste ontwerp. Dankzij dit sterke materiaal kunt u vertrouwen op een stevige en duurzame ondersteuning tijdens het lopen.

De stabiele constructie biedt niet alleen zekerheid, maar weerstaat ook de dagelijkse slijtage voor langdurig gebruik. Met dit solide fundament bent u verzekerd van een betrouwbare rollator die in alle omstandigheden standhoudt.

Zelfs met een dergelijk veerkrachtig frame blijven de handvaten van de Premis rollator comfortabel en gebruiksvriendelijk. Ze zijn speciaal gevormd voor uw anatomie, waardoor u de rollator moeiteloos kunt manoeuvreren.

Anatomische handvaten

Naast het duurzame stalen frame biedt de Premis Rollator nog een belangrijk voordeel: de ergonomische handgrepen. Deze anatomische handvaten zijn speciaal ontworpen om perfect in uw handen te passen.

Ze ondersteunen een natuurlijke houding van de pols en verminderen de belasting tijdens het lopen. Dit maakt het gebruik van de rollator comfortabeler, vooral voor langere periodes.

De vormgeving zorgt er ook voor dat u meer controle en stabiliteit heeft tijdens het manoeuvreren van de rollator.

Deze aangepaste handvatten zijn niet alleen comfortabel, maar ook veilig. Ze zijn gemaakt om stevig vast te houden zonder dat u hard hoeft te knijpen. Dit is cruciaal omdat de rollator niet geschikt is om opgetild te worden aan de handvaten, wat de structuur kan beschadigen.

Met deze specifiek voor uw handen gevormde handvatten, kunt u vertrouwen op een betrouwbare en veilige grip, elke stap die u zet.

Loopparkeerremmen

Uw Premis rollator is voorzien van hoogwaardige loopparkeerremmen, cruciaal voor uw veiligheid tijdens het lopen en parkeren. Deze remmen garanderen dat de rollator stil blijft staan wanneer u dat wilt, zodat u zonder zorgen kunt rusten op het zitje of uw rollator veilig kunt parkeren.

Goed functionerende loopparkeerremmen zijn een must; zonder kunt u het risico lopen op onbedoelde bewegingen van uw hulpmiddel.

Controleer regelmatig de loopparkeerremmen aan de linker- of rechterzijde, afhankelijk van de configuratie van uw model. Zorg ervoor dat ze correct werken voordat u op het zitje gaat zitten, om veilig gebruik te kunnen maken van uw Provo rollator.

Onderhoud aan deze remmen is van essentieel belang en draagt bij aan een langere levensduur en optimale prestaties van uw mobiliteitshulpmiddel.

Stapsgewijze handleiding voor het veilig inklappen van de Premis Rollator

Stapsgewijze handleiding: Premis rollator veilig inklappen

Bent u in het bezit van een Premis rollator en wilt u deze correct en veilig opvouwen? Volg onze stapsgewijze handleiding en leer hoe u uw hulpmiddel voor mobiliteit moeiteloos en zonder risico inklapt.

Controle van de automatische opvouwbeveiliging

Voordat u de Premis Rollator inklapt, moet u altijd de aanwezigheid van de automatische opvouwbeveiliging nakijken. Deze veiligheidsvoorziening is cruciaal om ongelukken te voorkomen; het houdt de rollator stevig op zijn plaats, ook als u stuit op onvoorziene bewegingen of ruig terrein.

Zorg ervoor dat het beveiligingsmechanisme correct functioneert en luister naar een ‘klik’-geluid, wat aangeeft dat de vergrendeling actief is.

Controleer dubbel of het veiligheidsslot goed vastzit en kijk of er geen beschadigingen zijn die de werking kunnen beïnvloeden. Een goed werkende opvouwbeveiligingssysteem zorgt voor uw veiligheid en die van uw omgeving.

Na deze essentiële stap kunt u overgaan tot het volgende onderdeel: Het juiste proces van inklappen.

Het juiste proces van inklappen

Het inklappen van uw Premis rollator dient correct en veilig te gebeuren. Volg deze stapsgewijze handleiding om de mobiliteitshulpmiddel juist op te vouwen.

 • Zorg ervoor dat u in een stabiele positie staat en dat de rollator niet kan wegrollen.
 • Controleer of het maximaal toelaatbare gebruikersgewicht van 120 kg niet wordt overschreden voordat u start met inklappen.
 • Verwijder alle accessoires die het inklappen kunnen hinderen, zoals een mandje of dienblad.
 • Zoek de opvouwbeveiliging die voorkomt dat de rollator onbedoeld inklapt tijdens gebruik.
 • Ontgrendel de automatische opvouwbeveiliging voorzichtig. Dit is vaak een hendel of knop die u omhoog moet tillen of indrukken.
 • Houd beide anatomische handvaten vast en trek deze licht naar boven terwijl u tegelijkertijd het zitvlak omhoog duwt.
 • Duw de handvaten naar elkaar toe totdat de rollator volledig is ingeklapt. Het stalen frame behoort nu plat tegen elkaar aan te liggen.
 • Controleer tot slot nogmaals of alles goed vergrendeld is, zodat uw Premis rollator veilig getransporteerd kan worden.

Veilig inklappen volgens de instructies van Premis

Veiligheid staat voorop bij het inklappen van uw Premis rollator. Volg zorgvuldig de onderstaande stappen om ongelukken te voorkomen en de levensduur van uw hulpmiddel te verlengen.

 • Controleer eerst of de automatische opvouwbeveiliging goed functioneert. Dit voorkomt dat de rollator plotseling inklapt.
 • Zoek vervolgens naar de inklaphendel of – knop die zich meestal op of nabij het zitvlak bevindt.
 • Houd de rollator stevig vast met één hand en gebruik de andere hand om de hendel naar boven te trekken of de knop in te drukken.
 • Trek het frame rustig naar beide zijden om het hulpmiddel te vouwen. Doe dit tot u een klik hoort, wat aangeeft dat het veilig is gesloten.
 • Zorg ervoor dat alle onderdelen volledig zijn ingeklapt en geborgd om plotseling openvallen tijdens vervoer te vermijden.
 • Verifieer na het inklappen dat het apparaat stabiel staat en niet makkelijk kan kantelen of schuiven.
 • Lees altijd de gebruiksaanwijzing voor gedetailleerde instructies specifiek voor uw model Premis rollator.

Onderhoud van de Premis Rollator

Om ervoor te zorgen dat uw Premis rollator optimaal blijft functioneren, is periodiek onderhoud onontbeerlijk – ontdek welke stappen u kunt nemen om de levensduur van uw hulpmiddel te verlengen.

Onderhoudsvrije E-PU banden

Premis E-PU banden maken uw leven makkelijker doordat ze geen periodiek onderhoud nodig hebben. Dit betekent minder zorgen over slijtage en de bandenspanning controleren, wat u tijd en moeite bespaart.

De solide constructie van deze E-PU banden zorgt voor extra comfort en stabiliteit tijdens het lopen, zodat u zich volledig op uw veiligheid kunt concentreren.

Ze zijn standaard aanwezig op de Provo rollator en dragen bij aan de duurzaamheid van uw mobiliteitshulpmiddel. U zult merken dat de stevigheid en betrouwbaarheid van de banden ook bijdragen aan een soepeler rijgedrag, wat vooral belangrijk is op oneffen ondergronden.

Met deze onderhoudsvrije banden blijft uw Premis rollator altijd klaar voor gebruik, zonder dat u zich druk hoeft te maken over onverwachte onderhoudsbeurten.

Conclusie

Begrijpen hoe u uw Premis rollator correct inklapt, verzekert uw veiligheid en de duurzaamheid van het hulpmiddel. De stapsgewijze instructies maken het proces eenvoudig en efficiënt, zodat u snel en zonder zorgen op weg kunt.

Door de strategieën te volgen, voorkomt u schade en bent u verzekerd van een betrouwbare mobiliteitshulp voor elke situatie. Het belang van het naleven van de veiligheidsvoorschriften kan niet genoeg benadrukt worden, het waarborgt niet alleen uw welzijn maar ook dat van anderen.

Vergeet niet de handleiding regelmatig te raadplegen voor updates en onderhoudstips. Laat deze informatie u motiveren om met vertrouwen gebruik te maken van uw rollator, wetende dat u goed voorbereid bent.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn Premis rollator veilig inklappen?

Vergrendel de remmen voordat je de Premis rollator inklapt voor maximale veiligheid.

2. Is er een speciale knop of hendel om de Premis rollator in te klappen?

Ja, gebruik de specifieke knop of hendel die bedoeld is om de Premis rollator veilig in te klappen.

3. Moet ik extra voorzichtig zijn met iets tijdens het inklappen van mijn Premis rollator?

Wees altijd voorzichtig dat je vingers niet klem komen te zitten bij het inklappen van de Premis rollator.

4. Kan ik de Premis rollator inklappen zonder hulp van anderen?

De meeste mensen kunnen hun Premis rollator zelfstandig en veilig inklappen door de instructies nauwkeurig te volgen.

5. Waar moet ik mijn inklapbare Premis rollator opbergen?

Bewaar je ingeklapte Premis rollator op een droge plaats waar hij niet om kan vallen of beschadigen.

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Stapsgewijze handleiding: Premis rollator veilig inklappen

Laat een reactie achter