Persoonsalarmering: hulp voor senioren bij alleen wonen

Persoonsalarmering: hulp voor senioren bij alleen wonen

Ben je een senior die alleen woont? Of ken je iemand voor wie dit geldt? Dan hoeft het geen overbodige luxe te zijn om een persoonsalarmering aan te schaffen. Persoonsalarmering? Klinkt misschien onwennig, maar het kan je leven redden. Bij persoonsalarmering wordt een speciaal ontworpen alarmapparaat om je lichaam gehangen. Meestal om plekken als de pols of nek. Deze apparaten zijn uitgerust met een noodknop waarmee je direct hulp kunt inschakelen in geval van een noodsituatie. Dit stelt hulpdiensten in staat om snel naar je locatie te komen. Dat klinkt misschien overdreven of onprettig, maar als je het nodig hebt, ben je blij dat je het hebt. Voel jij je vaak onveilig? Of ken je iemand voor wie dat zo is? Dan is het verstandig om zeker even verder te lezen. In dit artikel geven we je namelijk twee interessante voorbeelden van persoonsalarmering voor senioren. Allemaal met het doel om de veiligheid van onze kwetsbare ouderen te waarborgen.

Armband

Een senioren alarm armband is een van de makkelijkste soorten persoonsalarmering die er is. Het geeft je een stuk meer veiligheid, zonder dat je er veel last van hebt. Dit soort armbanden, ook wel bekend als polsalarmen, bieden je ontzettend veel comfort. Wanneer je er eenmaal aan gewend bent, merk je nog maar nauwelijks dat je er een draagt. De armband heeft een grote SOS-knop waarmee je snel en eenvoudig om hulp roept. Ook zit er een ingebouwde spreek- en luisterverbinding in. Hiermee kun je tot in detail uitleggen wat er is gebeurd en waarom je hulp nodig hebt. Zelfs wanneer je de armband nooit hoeft te gebruiken, kan het toch een waardevol product zijn. Het geeft je namelijk een veiliger gevoel, waardoor je net als vroeger onbezorgd op pad kan gaan. Dit verbetert je leven! Bij aanschaf van een goede alarm armband is het sterk aan te raden om een test uit te voeren. Werkt de knop wel? En wie krijg ik aan de lijn? Als je zeker weet dat alles werkt, kun je je voortaan met een gerust gevoel concentreren op je dagelijkse bezigheden. 

Alarmketting

Ook de alarmketting is een interessante vorm van persoonsalarmering. Qua principe werkt het volledig hetzelfde; je drukt op een grote SOS-knop en vraagt op die manier snel en eenvoudig om hulp. Het enige wezenlijke verschil is de manier van dragen. Zoals de naam al zegt, hangt je een alarmketting net als een reguliere ketting om je nek. We raden aan om het product te kiezen dat jou het prettigst lijkt. Draag je liever armbanden of kettingen? Beide opties verbeteren je veiligheid enorm, dus de keuze is aan jou.

Voor senioren die alleen wonen liggen onveilige situaties gemiddeld sneller op de loer dan bij andere mensen. Met een alarm armband of alarmketting verbeter je je veiligheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *