In dit artikel

Medipoint Personenalarmering: Een Overzicht (2023)

In dit artikel

Zelfstandig wonen kan een uitdaging zijn, vooral voor ouderen en mensen met een beperking. Dat heb ik zelf ervaren en daarom heb ik grondig onderzoek gedaan naar mogelijke oplossingen.

Een van die oplossingen is de personenalarmering van Medipoint. Lees verder voor een uitgebreid overzicht waarin we de werking, kosten en de voordelen van dit unieke veiligheidssysteem en alarmeringsapparaat bespreken.

Key Takeaway

De beste personenalarmering van 2023 is Nederlandse Senioren Alarming. Dit merk heeft een waterdicht horloge dat u ook buiten kunt gebruiken om veilig te blijven. Met de abonnementsvorm kunt u ook voor professionele opvolging kiezen.

Samenvatting

 • Personenalarmering van Medipoint is een veiligheidssysteem dat ouderen en mensen met een beperking helpt om snel hulp in te schakelen in noodsituaties.
 • Er zijn verschillende alarmopties beschikbaar, zoals draagbare alarmknoppen, alarmhorloges en de Wuzzi Alert® mobiele alarmknop. Deze kunnen worden aangepast aan individuele behoeften.
 • Medipoint biedt verschillende kostenstructuren en abonnementen voor personenalarmering, afhankelijk van de behoeften van de persoon. Het is belangrijk om contact op te nemen met Medipoint voor de meest accurate prijsinformatie.
 • Personenalarmering helpt ouderen en mensen met een beperking om veilig en zelfstandig te blijven wonen, terwijl ze ook gemoedsrust krijgen door snel toegang te hebben tot hulp in noodgevallen.

Wat is Personenalarmering?

Personenalarmering is een essentieel veiligheidssysteem dat mensen in staat stelt om in noodsituaties snel hulp in te schakelen met behulp van een alarmknop of horloge.

Hoe werkt het?

Het alarmeringsapparaat gaat bij de telefoon. Zo kan je alarm slaan van elke plek in huis. Je draagt een alarmknop bij je. Bij nood druk je op de knop. Dan komt er snel hulp. Met de Wuzzi Alert® alarmknop heb je meer vrijheid.

Je kan ook een alarmhorloge dragen. Dat werkt hetzelfde als de knop. Met personenalarmering kan je ook een digitale sleutelkluis hebben. Zo kunnen hulpdiensten snel en veilig naar binnen.

Kosten en abonnementen

Medipoint biedt verschillende kostenstructuren en abonnementen aan op basis van wat het beste bij uw behoeften past. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste opties.

Abonnement typeKosten per maandInstallatiekosten
Persoonsalarmering zonder abonnementVariabelGeen
Persoonsalarmering met abonnementVaste maandelijkse kostenEenmalige installatiekosten
Wuzzi Alert® mobiele alarmknopVaste maandelijkse kostenEenmalige aankoopkosten
AlarmhorlogeVaste maandelijkse kostenEenmalige aankoopkosten

Ieder abonnementstype heeft zijn eigen voordelen, maar het is belangrijk om te onthouden dat de keuze altijd afhankelijk is van uw individuele behoeften en situatie.

Let op: de kosten kunnen variëren afhankelijk van uw locatie en specifieke diensten die u nodig heeft. Raadpleeg altijd Medipoint voor de meest accurate prijsinformatie.

Verschillende soorten alarmen (zoals draagbare alarmknoppen en alarmhorloges)

Bij Medipoint Personenalarmering zijn er verschillende soorten alarmen beschikbaar om uit te kiezen. Hieronder vindt u een overzicht:

 • Draagbare alarmknoppen: Deze knoppen kunnen aan een ketting om de nek worden gedragen of aan de kleding worden vastgemaakt. Met een druk op de knop kunt u snel hulp inschakelen in geval van nood.
 • Alarmhorloges: Deze horloges hebben een ingebouwde alarmfunctie waarmee u gemakkelijk hulp kunt oproepen. Het is handig omdat u het altijd bij de hand heeft.
 • Wuzzi Alert®: Dit is een mobiele alarmknop die personenalarmering ondersteunt en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. U kunt het overal mee naartoe nemen, zodat u altijd toegang heeft tot hulp wanneer dat nodig is.

Voordelen van Medipoint Personenalarmering

– Meer veiligheid en gemoedsrust voor ouderen en mensen met een beperking.

– Snel en gemakkelijk hulp kunnen inschakelen in geval van nood.

– Blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving.

Meer veiligheid en gemoedsrust voor ouderen en mensen met een beperking

Voor ouderen en mensen met een beperking biedt personenalarmering meer veiligheid en gemoedsrust. Met een persoonlijk alarm kunnen ze snel hulp inroepen in geval van nood. Het alarmapparaat wordt geplaatst bij de telefoonaansluiting, zodat ze vanuit elke plek in hun woning hulp kunnen inschakelen.

Personenalarmering ondersteunt hen bij zelfstandig wonen en geeft een gevoel van veiligheid. Medipoint biedt betrouwbare opties voor personenalarmering, zoals de Wuzzi Alert® mobiele alarmknop en alarmhorloges.

Bovendien kan personenalarmering ook gebruikt worden in combinatie met een digitale sleutelkluis voor veilige en snelle woningtoegang.

Snel en gemakkelijk hulp kunnen inschakelen in geval van nood

In geval van nood is het belangrijk dat hulp snel en gemakkelijk kan worden ingeschakeld. Met Medipoint Personenalarmering kunt u met een druk op de knop direct contact maken met een alarmcentrale.

Dit betekent dat er snel hulp kan worden gestuurd, zoals een familielid, een buurman of professionele hulpverleners. Het alarmapparaat is eenvoudig te bedienen en kan overal in huis gebruikt worden.

Hierdoor kunt u altijd snel hulp inschakelen, ongeacht waar u zich bevindt in uw woning. Dit geeft een geruststellend gevoel van veiligheid en zekerheid, vooral voor ouderen of mensen met een verminderde mobiliteit.

Blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving

Ik kan me goed voorstellen dat iedereen het liefst in zijn eigen vertrouwde omgeving wil blijven wonen, vooral als je ouder wordt of een beperking hebt. Personenalarmering kan hierbij helpen.

Met een alarmknop of een alarmhorloge kun je snel hulp inschakelen als dat nodig is. Zo kun je zelfstandig blijven wonen, maar wel met een gerust gevoel. Medipoint biedt betrouwbare opties voor personenalarmering zonder abonnement, zodat je altijd de hulp kunt krijgen die je nodig hebt, waar je ook bent in huis.

Het is een fijne en veilige oplossing om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Aanvragen en installatie van Medipoint Personenalarmering

Medipoint Personenalarmering aanvragen is eenvoudig. Lees verder om te ontdekken hoe u dit kunt doen en hoe het alarmapparaat wordt geïnstalleerd.

Hoe kunt u Medipoint Personenalarmering aanvragen?

U kunt Medipoint Personenalarmering gemakkelijk aanvragen. Hier zijn de stappen:

 1. Ga naar de website van Medipoint.
 2. Zoek naar het formulier voor personenalarmering.
 3. Vul het formulier in met uw persoonlijke gegevens, zoals naam, adres en contactgegevens.
 4. Geef aan welk type alarm u wilt ontvangen, zoals een draagbare alarmknop of een alarmhorloge.
 5. Stuur het ingevulde formulier op naar Medipoint via de post of scan het in en stuur het per e – mail.
 6. Wacht op bevestiging van Medipoint dat uw aanvraag is ontvangen.
 7. Maak een afspraak met Medipoint voor de installatie van het alarmapparaat bij uw telefoonaansluiting.
 8. Na installatie krijgt u instructies over hoe u het alarmapparaat kunt gebruiken en wat te doen in geval van nood.

Installatie en gebruik van het alarmapparaat

Bij de installatie van het alarmapparaat zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Plaatsing van het alarmapparaat:
 • Zoek een geschikte plek in huis waar je het alarmapparaat wilt installeren.
 • Het apparaat moet worden aangesloten op de telefoonaansluiting.
 1. Testen van het alarm:
 • Nadat het apparaat is geïnstalleerd, is het belangrijk om het alarm te testen om ervoor te zorgen dat alles goed werkt.
 • Volg de instructies van Medipoint om het alarm te testen en controleer of de melding goed wordt ontvangen.
 1. Gebruik van de alarmknop:
 • Draag de draagbare alarmknop altijd bij je, zodat je snel hulp kunt inschakelen in geval van nood.
 • Druk op de knop als er een noodsituatie is en wacht op een reactie van de alarmcentrale.
 1. Overdracht van sleutels en contactpersonen:
 • Bespreek met Medipoint wie er toegang heeft tot jouw woning in geval van nood.
 • Geef eventueel extra sleutels aan vertrouwde contactpersonen, zodat ze snel bij jou kunnen zijn als dat nodig is.

Overdracht van sleutels en contactpersonen

Bij de aanvraag en installatie van Medipoint Personenalarmering is het ook belangrijk om te denken aan de overdracht van sleutels en contactpersonen. Hieronder vindt u een lijst met belangrijke punten:

 • Overhandig reserve sleutels van uw woning aan betrouwbare contactpersonen, zoals familieleden of buren die in geval van nood toegang tot uw huis kunnen krijgen.
 • Zorg ervoor dat uw contactpersonen weten hoe ze het alarmsysteem kunnen gebruiken en wat ze moeten doen als er een noodsituatie optreedt.
 • Maak duidelijke afspraken met uw contactpersonen over wanneer zij beschikbaar zijn om u te helpen, zodat u altijd op hen kunt rekenen.
 • Geef de namen en telefoonnummers van uw contactpersonen door aan Medipoint, zodat zij deze kunnen toevoegen aan uw persoonlijke alarmdossier.
 • Blijf in regelmatig contact met uw contactpersonen om ervoor te zorgen dat alle informatie up-to-date blijft en iedereen op de hoogte is van eventuele wijzigingen.

Conclusie

Personenalarmering biedt een essentiële oplossing voor het waarborgen van veiligheid en zelfstandigheid thuis. Met betrouwbare en gebruiksvriendelijke opties zoals Medipoint Personenalarmering, kunnen ouderen en mensen met een beperking snel en gemakkelijk hulp inschakelen in geval van nood, waardoor ze kunnen blijven wonen in hun vertrouwde omgeving.

Personenalarmering biedt een belangrijke oplossing voor veiligheid en zelfstandigheid thuis

Personenalarmering is een belangrijke oplossing om veiligheid en zelfstandigheid thuis te vergroten. Met personenalarmering kunnen ouderen en mensen met beperkingen snel hulp inschakelen in geval van nood.

Het alarmapparaat wordt eenvoudig geïnstalleerd en kan overal in huis worden gebruikt. Het geeft gemoedsrust en zorgt ervoor dat mensen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Medipoint biedt betrouwbare en gebruiksvriendelijke opties voor personenalarmering, inclusief draagbare alarmknoppen en alarmhorloges. Het is een waardevolle technologie die zorgt voor meer veiligheid en zelfstandigheid thuis.

Medipoint biedt betrouwbare en gebruiksvriendelijke opties voor Personenalarmering

Bij Medipoint kunt u vertrouwen op betrouwbare en gebruiksvriendelijke opties voor Personenalarmering. Dit betekent dat u gemakkelijk en snel hulp kunt inschakelen in geval van nood.

Het alarmeringsapparaat wordt bij uw telefoonaansluiting geplaatst, zodat u vanuit elke plek in uw woning alarm kunt slaan. Medipoint biedt ook verschillende soorten alarmen aan, zoals draagbare alarmknoppen en alarmhorloges, zodat u altijd een optie kunt kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Met Personenalarmering van Medipoint kunt u blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving en genieten van meer veiligheid en gemoedsrust.

Meer over ‘Personenalarmeringen’

In de wereld van zorg en welzijn speelt personenalarmering een cruciale rol. Het stelt individuen in staat om in noodsituaties snel hulp in te roepen. Voor diegenen die op zoek zijn naar betrouwbare personenalarmering kunnen diverse opties vinden, zoals eurocross personenalarmering die een gerenommeerde oplossing in de branche biedt. Ook is er specifieke personenalarmering thuiszorg beschikbaar voor degenen die zorg aan huis ontvangen.

Voor een technologisch geavanceerde aanpak zou men kunnen overwegen om csi personenalarmering te verkennen. En ata personenalarmering is een andere betrouwbare keuze voor diegenen die verschillende behoeften hebben. Het is mogelijk om via de personenalarmering wmo regeling een personenalarmering te verkrijgen, wat kan helpen om de kosten te dekken.

Ook biedt personenalarmering medipoint diverse mogelijkheden en kan men personenalarmering aanvragen om de beschikbare opties te ontdekken. Voor degenen die direct een aankoop willen doen, biedt personenalarmering kopen uitkomst.

Daarnaast zijn er andere erkende aanbieders zoals careyn personenalarmering en thebe personenalarmering die beide kwalitatieve diensten leveren. Voor gerichte zorg kan personenalarmering buurtzorg een uitkomst bieden, terwijl focuscura personenalarmering een breed scala aan diensten aanbiedt.

Voor degenen die op zoek zijn naar een draagbare oplossing, is er de optie van een personenalarmering horloge. Bij personenalarmering icare kan men terecht voor diverse vormen van ondersteuning en voor degenen die geen abonnement wensen is er personenalarmering zonder abonnement beschikbaar.

Met zoveel verschillende opties, is het gemakkelijker dan ooit om een personenalarmering te vinden die aan alle individuele behoeften en voorkeuren voldoet.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Medipoint Personenalarmering?

Medipoint Personenalarmering is een alarmeringssysteem die ouderenzorg ondersteunt met een noodknop voor hulp in noodsituaties.

2. Hoe kan het alarmeringssysteem van Medipoint helpen bij thuiszorg?

Dit systeem kan helpen bij thuiszorg door een hulpknop en een medisch alarm aan te bieden, ideaal voor seniorenwoningen.

3. Is Medipoint Personenalarmering nuttig voor valdetectie?

Ja, het systeem heeft valdetectie. Het stuurt een noodoproep als de drager valt.

4. Hoe biedt Medipoint Personenalarmering ondersteuning in noodsituaties?

In geval van nood kunnen ouderen of mensen die zorg nodig hebben, op de noodknop drukken die verbonden is met zorgdiensten.

5. Is het alarmeringssysteem van Medipoint alleen voor ouderenzorg?

Nee, het systeem is niet alleen voor ouderenzorg. Het kan ook worden gebruikt voor andere vormen van zorg en huisbeveiliging.

» Referenties


1. De San Miguel, K., Lewin, G., Burton, E., Howat, P., Boldy, D., & Toye, C. (2017). Personal emergency alarms: do health outcomes differ for purchasers and nonpurchasers? Pages 164-177.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01621424.2017.1373718

2. Burton, E., & Lewin, G. (2016). Characteristics of older people who fall, cannot get up and call emergency services for help. Journal of the American Geriatrics Society, 64(1), 217–218.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26782883/

3. De San Miguel, K., & Lewin, G. (2008). Personal emergency alarms: What impact do they have on older people’s lives? Australasian Journal on Ageing, 27(2), 103–105.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1741-6612.2008.00286.x

4. Heinbuchner, B., Hautzinger, M., Becker, C., & Pfeiffer, K. (2010). Satisfaction and use of personal emergency response systems. European Journal of Geriatrics, 43(4), 219–223.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20814795/

5. Regelhulp. Personenalarmering thuis.
https://www.regelhulp.nl/onderwerpen/hulpmiddelen/personenalarmering

» Referenties

Conclusie beste personenalarmering 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Medipoint Personenalarmering: Een Overzicht (2023)

Laat een reactie achter