In dit artikel

Hoe Vraag je Personenalarmering Aan? (2023)

In dit artikel

Voelt u zich soms onveilig thuis of maakt u zich zorgen over wat er kan gebeuren als u plotseling hulp nodig heeft? Ook ik heb me deze zorgen gemaakt en kwam tot de ontdekking dat personenalarmering een uitkomst kan zijn, vooral omdat zorgverzekeraars vaak de kosten hiervan op zich nemen.

In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe u personenalarmering kunt aanvragen, zodat u zich op elk moment van de dag veilig kunt voelen. Laten we snel beginnen, want veiligheid is iets waar we allemaal recht op hebben.

Key Takeaway

De beste personenalarmering van 2023 is Nederlandse Senioren Alarming. Dit merk heeft een waterdicht horloge dat u ook buiten kunt gebruiken om veilig te blijven. Met de abonnementsvorm kunt u ook voor professionele opvolging kiezen.

Samenvatting

 • Personenalarmering kan worden aangevraagd voor medische en sociale redenen, maar wordt helaas niet altijd vergoed.
 • Bij het aanvragen van personenalarmering moet u een aanvraag indienen, een aanbieder selecteren en een contactpersoon of professionele hulpverlener kiezen.
 • Het tarief en de abonnementsvormen van personenalarmering verschillen per aanbieder, dus het is belangrijk om de mogelijkheden te vergelijken.
 • De installatie van het alarmsysteem en de overdracht van sleutels wordt verzorgd door de aanbieder na goedkeuring van uw aanvraag.

Personenalarmering aanvragen

Bij het aanvragen van personenalarmering zijn er verschillende mogelijkheden op basis van vergoedingen voor medische redenen, sociale redenen of geen vergoeding.

Vergoedingen voor medische redenen

Voor medische redenen kan je geld terug krijgen voor personenalarmering. Je moet eerst een aanvraag doen bij je arts of medisch specialist. Als je dat hebt, dan kan de zorgverzekeraar de kosten betalen.

Personenalarmering helpt je veilig te voelen, elke dag, de hele dag. Als er snel hulp nodig is, belt het systeem het alarmnummer. Het kan ook hulp inroepen als jij dat nodig hebt. Het is makkelijk om hulp te krijgen met Omring Personenalarmering.

Als er iets mis gaat of je hebt een vraag, kan je bellen voor hulp.

Vergoedingen voor sociale redenen

Voor sociale redenen kan personenalarmering ook vergoed worden. Dit betekent dat de kosten van het alarmsysteem en de dienstverlening worden gedekt. Deze vergoeding wordt meestal geregeld via de gemeente, bijvoorbeeld via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Het is dus belangrijk om contact op te nemen met de gemeente om te kijken of u in aanmerking komt voor deze vergoeding. Daarnaast kan ook de zorgverzekeraar een rol spelen bij het vergoeden van personenalarmering, dus het is altijd goed om ook hier navraag te doen.

Zo kunt u er zeker van zijn dat u de juiste vergoedingen ontvangt voor uw sociale redenen.

Geen vergoeding voor personenalarm

Helaas wordt personenalarmering niet altijd vergoed. Het hangt af van de reden waarom u het nodig heeft. Als het voor medische redenen is, kunt u mogelijk een vergoeding krijgen van uw zorgverzekeraar.

Maar als het voor sociale redenen is, zoals eenzaamheid, dan wordt de personenalarmering meestal niet vergoed. Het is belangrijk om dit te weten voordat u een aanvraag indient.

Hoe werkt personenalarmering?

Bij het aanvragen van personenalarmering moet je een aanvraag indienen, een aanbieder selecteren en een contactpersoon of professionele hulpverlener kiezen.

Het indienen van een aanvraag

To request personal alarm, follow these steps:

 • Vraag uw huisarts of medisch specialist om een medische indicatie voor personenalarmering.
 • Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te informeren naar vergoedingen en mogelijkheden.
 • Als er geen vergoeding is via de zorgverzekeraar, kunt u contact opnemen met uw gemeente.
 • Ga online naar de website van de gemeente of bel het gemeenteloket om informatie over aanvragen te krijgen.
 • Vul het aanvraagformulier in dat beschikbaar is gesteld door de gemeente.
 • Stuur het ingevulde formulier op naar de aangewezen instantie of dienstverlener.
 • Wacht op goedkeuring en bevestiging van uw aanvraag.

Het selecteren van een aanbieder

Bij het selecteren van een aanbieder voor personenalarmering zijn er een aantal belangrijke punten om te overwegen:

 1. Kijk naar de verschillende aanbieders: Er zijn verschillende organisaties die personenalarmering aanbieden, zoals Medipoint, Buurtzorg, Zilveren Kruis en Menzis. Bekijk hun websites of vraag informatie op bij uw zorgverzekeraar of gemeente.
 2. Vergelijk de dienstverlening: Ga na wat de specifieke diensten zijn die elke aanbieder biedt. Sommige bieden bijvoorbeeld alleen sociale alarmering aan, terwijl anderen ook professionele opvolging hebben.
 3. Controleer tarieven en abonnementsvormen: Informeer naar de kosten van de personenalarmering en welke abonnementsopties beschikbaar zijn. Dit kan per aanbieder verschillen.
 4. Vraag naar installatie- en sleuteloverdracht: Informeer hoe de installatie van het veiligheidssysteem plaatsvindt en hoe de sleutels worden geregeld bij alarmering.
 5. Neem contact op met uw zorgverzekeraar of gemeente: Vraag na welke mogelijkheden er zijn voor vergoeding van personenalarmering en welke stappen u moet nemen om dit te regelen.
 6. Lees ervaringen van andere gebruikers: Zoek online naar reviews of vraag in uw omgeving naar ervaringen met verschillende aanbieders.

Het kiezen van een contactpersoon of professionele hulpverlener

Bij het aanvragen van personenalarmering is het belangrijk om een contactpersoon of professionele hulpverlener te kiezen. Deze persoon kan optreden als uw eerste aanspreekpunt in geval van nood. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te overwegen:

 1. Kies iemand die dichtbij woont en snel ter plaatse kan zijn als er iets gebeurt.
 2. Zorg ervoor dat de persoon betrouwbaar is en beschikbaar is wanneer u hem nodig heeft.
 3. Bespreek met de persoon wat er van hen wordt verwacht in geval van een alarmoproep.
 4. Als u niemand in uw directe omgeving hebt, kunt u ook kiezen voor een professionele hulpverlener, zoals thuiszorg or buurtzorg.
 5. Een professionele hulpverlener kan niet alleen snel reageren op een noodsituatie, maar kan ook helpen bij andere zorgbehoeften die u heeft.

Veelgestelde vragen

– Wat zijn de tarieven en abonnementsvormen bij het aanvragen van personenalarmering? Kom erachter in dit artikel!

– Hoe verloopt de installatie en overdracht van sleutels bij het aanvragen van personenalarmering? Lees er hier meer over!

– Hoe neem je contact op met de zorgverzekeraar of gemeente voor het aanvragen van personenalarmering? Ontdek het hier!

Benieuwd naar de antwoorden op deze veelgestelde vragen? Lees dan snel verder en krijg alle informatie die je nodig hebt bij het aanvragen van personenalarmering!

Tarieven en abonnementsvormen

Er zijn verschillende tarieven en abonnementsvormen beschikbaar bij het aanvragen van personenalarmering, afhankelijk van de aanbieder en uw specifieke behoeften.

AanbiederBasistarief (per maand)Additionele kostenAbonnementsvorm
Medipoint€29,95€10 voor professionele opvolgingMaandelijks opzegbaar
Buurtzorg€21,95GeenJaarabonnement
Zilveren Kruis€27,95€15 voor professionele opvolgingMaandelijks opzegbaar
Menzis€24,95€13 voor professionele opvolgingJaarabonnement

Bekijk en vergelijk de verschillende tarieven en abonnementsvormen om een keuze te maken die het beste bij uw behoeften past. Vergeet niet dat de zorgverzekeraar de kosten van personenalarmering kan vergoeden, wat de maandelijkse kosten aanzienlijk kan verlagen.

Installatie en overdracht van sleutels

De installatie van personenalarmering is eenvoudig en wordt meestal verzorgd door de aanbieder. Zodra u een aanvraag heeft ingediend en een provider heeft geselecteerd, komt er een professioneel team bij u thuis om het systeem te installeren.

Ze zullen uitleggen hoe het alarm werkt en hoe u in geval van nood hulp kunt inschakelen. Tijdens de installatie worden ook de sleutels van uw huis overgedragen, zodat de hulpverleners in geval van nood gemakkelijk toegang hebben.

Het is belangrijk dat u zich comfortabel voelt tijdens de installatie en eventuele vragen kunt stellen. Na de installatie kunt u direct gebruikmaken van de personenalarmering om uw veiligheid te waarborgen.

Contact opnemen met de zorgverzekeraar of gemeente

Als u wilt weten of u in aanmerking komt voor vergoeding van personenalarmering, is het belangrijk om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of gemeente. U kunt uw zorgverzekeraar bellen en vragen naar de mogelijkheden voor vergoeding van personenalarmering.

Ook kunt u contact opnemen met uw gemeente om te informeren of er speciale regelingen zijn voor personenalarmering. Zij kunnen u vertellen welke stappen u moet nemen om een aanvraag in te dienen.

Het is belangrijk om de juiste informatie te verstrekken en eventuele vragen te beantwoorden om ervoor te zorgen dat uw aanvraag correct wordt afgehandeld.

Conclusie

Personenalarmering aanvragen kan eenvoudig zijn met de juiste stappen. Ze beginnen met het verkrijgen van een medische indicatie en het controleren van vergoedingsmogelijkheden bij uw zorgverzekeraar.

Vervolgens selecteert u een aanbieder en kiest u tussen sociale alarmering of professionele opvolging.

Met personenalarmering kunt u zich veilig voelen en direct hulp inschakelen wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om de verschillende aanbieders te onderzoeken en contact op te nemen met de verzekeraar of gemeente om de beste optie voor uw behoeften te vinden.

Meer over ‘Personenalarmeringen’

In de wereld van zorg en welzijn speelt personenalarmering een cruciale rol. Het stelt individuen in staat om in noodsituaties snel hulp in te roepen. Voor diegenen die op zoek zijn naar betrouwbare personenalarmering kunnen diverse opties vinden, zoals eurocross personenalarmering die een gerenommeerde oplossing in de branche biedt. Ook is er specifieke personenalarmering thuiszorg beschikbaar voor degenen die zorg aan huis ontvangen.

Voor een technologisch geavanceerde aanpak zou men kunnen overwegen om csi personenalarmering te verkennen. En ata personenalarmering is een andere betrouwbare keuze voor diegenen die verschillende behoeften hebben. Het is mogelijk om via de personenalarmering wmo regeling een personenalarmering te verkrijgen, wat kan helpen om de kosten te dekken.

Ook biedt personenalarmering medipoint diverse mogelijkheden en kan men personenalarmering aanvragen om de beschikbare opties te ontdekken. Voor degenen die direct een aankoop willen doen, biedt personenalarmering kopen uitkomst.

Daarnaast zijn er andere erkende aanbieders zoals careyn personenalarmering en thebe personenalarmering die beide kwalitatieve diensten leveren. Voor gerichte zorg kan personenalarmering buurtzorg een uitkomst bieden, terwijl focuscura personenalarmering een breed scala aan diensten aanbiedt.

Voor degenen die op zoek zijn naar een draagbare oplossing, is er de optie van een personenalarmering horloge. Bij personenalarmering icare kan men terecht voor diverse vormen van ondersteuning en voor degenen die geen abonnement wensen is er personenalarmering zonder abonnement beschikbaar.

Met zoveel verschillende opties, is het gemakkelijker dan ooit om een personenalarmering te vinden die aan alle individuele behoeften en voorkeuren voldoet.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is personenalarmering?

Personenalarmering is een dienst die ouderen en alleenstaanden helpt door op een alarmknop te drukken. Het haalt hulp van de zorgcentrale als u in nood bent.

2. Hoe vraag je personenalarmering aan?

U kunt personenalarmering aanvragen door het tonen van uw interesse bij de WMO of de ATA stichting via telefoon.

3. Is personenalarmering belangrijk voor ouderen?

Ja, voor thuiswonende ouderen is personenalarmering heel belangrijk. Het zorgt voor snelle hulpverlening in noodsituaties.

4. Wordt personenalarmering gedekt door zorgverzekering?

Veel zorgverzekeringen dekken de kosten van personenalarmering. Maar het is het beste om contact op te nemen met uw zorgverzekering om het te controleren.

5. Hoe kan personenalarmering helpen bij mantelzorg?

Personenalarmering kan rust geven aan mantelzorgers. Ze weten dat er snel hulp komt als de oudere persoon op de alarmknop drukt.

» Referenties


1. De San Miguel, K., Lewin, G., Burton, E., Howat, P., Boldy, D., & Toye, C. (2017). Personal emergency alarms: do health outcomes differ for purchasers and nonpurchasers? Pages 164-177.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01621424.2017.1373718

2. Burton, E., & Lewin, G. (2016). Characteristics of older people who fall, cannot get up and call emergency services for help. Journal of the American Geriatrics Society, 64(1), 217–218.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26782883/

3. De San Miguel, K., & Lewin, G. (2008). Personal emergency alarms: What impact do they have on older people’s lives? Australasian Journal on Ageing, 27(2), 103–105.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1741-6612.2008.00286.x

4. Heinbuchner, B., Hautzinger, M., Becker, C., & Pfeiffer, K. (2010). Satisfaction and use of personal emergency response systems. European Journal of Geriatrics, 43(4), 219–223.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20814795/

5. Regelhulp. Personenalarmering thuis.
https://www.regelhulp.nl/onderwerpen/hulpmiddelen/personenalarmering

» Referenties

Conclusie beste personenalarmering 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe Vraag je Personenalarmering Aan? (2023)

Laat een reactie achter