In dit artikel

Personenalarm via GSM: Een Complete Gids (2023)

In dit artikel

Voelt u zich weleens onveilig of bezorgd als u alleen thuis bent of ergens anders onderweg bent? Ik begrijp volledig hoe dat voelt, omdat persoonlijke veiligheid voor iedereen van belang is.

Gelukkig heb ik uitgebreid onderzoek gedaan en een innovatieve oplossing gevonden: het personenalarm via GSM. In dit artikel ga ik alles uitleggen over hoe deze alarmeringssysteem werkt, de voordelen ervan en hoe u de beste keuze kunt maken.

Zet u schrap voor een veiliger gevoel, dag en nacht!

Key Takeaway

De beste personenalarmering van 2023 is Nederlandse Senioren Alarming. Dit merk heeft een waterdicht horloge dat u ook buiten kunt gebruiken om veilig te blijven. Met de abonnementsvorm kunt u ook voor professionele opvolging kiezen.

Samenvatting

 • Personenalarm via GSM is een handig en betrouwbaar systeem waarmee je met één druk op de knop hulp kunt inschakelen via een mobiele telefoonverbinding.
 • Het biedt snelle hulp, veiligheid buitenshuis, betrouwbaarheid tijdens stroomuitval, gebruiksgemak en flexibiliteit.
 • Er zijn verschillende soorten personenalarmsystemen beschikbaar, zoals alarmhorloges en mobiele alarmeringssystemen.
 • Bij het kiezen van een personenalarmsysteem is het belangrijk om te letten op de kosten, betrouwbaarheid, bereikbaarheid van de alarmdienst en gebruiksgemak.
 • In Nederland zijn er verschillende vergoedingen en ondersteuningsmogelijkheden voor personenalarmsystemen, zoals zorgverzekeringen, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), het Persoonsgebonden budget (Pgb), belastingaftrek en ondersteuning vanuit de thuiszorg.

Wat is personenalarm via GSM?

Personenalarm via GSM is een systeem dat personen in staat stelt om met één druk op de knop hulp in te schakelen via een mobiele telefoonverbinding. Het is een handige en betrouwbare methode om snel hulp te krijgen in geval van nood of noodsituaties.

Hoe werkt het?

Een personenalarm via GSM werkt heel makkelijk.

 1. Eerst pak je het alarm.
 2. Dan druk je op een knop.
 3. Het alarm belt dan een nummer of stuurt een sms.
 4. Dat nummer is van de hulpdienst of van iemand die je kent.
 5. Soms werkt het alarm ook als er geen stroom is.
 6. Je kunt het alarm om je nek hangen, aan je riem doen of als armband dragen.
 7. Sommige alarmsystemen merken het ook als je valt.
 8. Je kunt zo’n alarm kopen bij de Thuiszorgwinkel of CM.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn verschillende voordelen van personenalarm via GSM. Hier zijn enkele:

 1. Snelle hulp: Met een druk op de knop kan je direct contact maken met noodlijnen, familieleden of buren voor hulp.
 2. Veiligheid buitenshuis: Mobiele personenalarmering stelt je in staat om overal veilig te zijn, zelfs als je onderweg bent.
 3. Betrouwbaarheid: Personenalarmsystemen werken zelfs tijdens stroomuitval dankzij GSM-technologie.
 4. Gebruiksgemak: De alarmknoppen kunnen gemakkelijk worden gedragen aan accessoires zoals een riem, polsbandje of ketting.
 5. Flexibiliteit: Personenalarmering is beschikbaar voor iedereen en kan worden geabonneerd door elk individu.

Verschillende soorten personenalarmsystemen

Er zijn verschillende soorten personenalarmsystemen beschikbaar, waaronder alarmhorloges en mobiele alarmeringssystemen.

Alarmhorloges

Alarmhorloges zijn een type personenalarmsysteem dat gedragen kan worden om de pols. Met een druk op de knop kunnen gebruikers direct een noodoproep doen naar aangewezen contactpersonen of hulpdiensten.

Deze alarmhorloges zijn vaak voorzien van GPS-technologie, waardoor de locatie van de gebruiker kan worden bepaald in geval van nood. Sommige alarmhorloges hebben ook valdetectie, waardoor er automatisch een alarm wordt geactiveerd als de drager valt.

Dit maakt alarmhorloges ideaal voor ouderen of mensen met een verhoogd risico op vallen. Alarmhorloges zijn verkrijgbaar bij winkels zoals de Thuiszorgwinkel en CM.

Mobiele alarmeringssystemen

Mobiele alarmeringssystemen zijn kleine apparaten die je bij je kunt dragen en waarmee je in noodsituaties hulp kunt inschakelen. Met een druk op de knop kun je direct contact maken met iemand die je vertrouwt of met een noodlijn.

Deze systemen werken met behulp van GSM-technologie, dus je kunt ze overal in Nederland gebruiken. Sommige mobiele alarmeringssystemen, zoals die van Jinca, worden om de nek gedragen en zijn erg klein en makkelijk mee te nemen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een personenalarmsysteem?

Bij het kiezen van een personenalarmsysteem is het belangrijk om te letten op de kosten, betrouwbaarheid, bereikbaarheid van de alarmdienst en gebruiksgemak.

Kosten

Het is belangrijk om op de kosten te letten bij het kiezen van een personenalarmsysteem. Er zijn verschillende prijscategorieën, afhankelijk van het merk en de functies van het systeem.

Sommige systemen hebben een maandelijks abonnement, terwijl andere een eenmalige aanschafprijs hebben. Het is ook verstandig om te kijken naar eventuele extra kosten, zoals verzendkosten en installatiekosten.

Het is belangrijk om een systeem te kiezen dat binnen je budget past, maar nog steeds betrouwbaar en van goede kwaliteit is.

Betrouwbaarheid

Een belangrijke factor om op te letten bij het kiezen van een personenalarmsysteem is betrouwbaarheid. Je wilt er zeker van zijn dat het systeem altijd goed werkt en dat je in geval van nood snel hulp kunt inschakelen.

Gelukkig bieden veel personenalarmsystemen betrouwbare functionaliteit.

Bijvoorbeeld, het EasySaver GSM Personenalarmeringssysteem kan zowel bellen als sms-berichten verzenden naar aangewezen contactpersonen. Dit zorgt ervoor dat je altijd in staat bent om hulp te bereiken wanneer je het nodig hebt.

Ook Wuzzi Alert biedt een mobiele alarmknop aan die altijd en overal werkt, waardoor je op elk moment veilig bent.

Een ander voorbeeld is Personenalarmering Flexibel, dat gebruik maakt van GSM-technologie en zelfs blijft werken tijdens een stroomstoring. Dit zorgt voor gemoedsrust, zelfs als er een stroomuitval is.

Bereikbaarheid van de alarmdienst

Als je een personenalarmsysteem hebt, is het belangrijk dat de alarmdienst altijd bereikbaar is. Gelukkig zijn de meeste personenalarmsystemen uitgerust met een simkaart die werkt op het GSM-netwerk.

Hierdoor kunnen ze overal in Nederland verbinding maken met de alarmdienst. Zelfs als je buiten bent of tijdens een stroomstoring. Dit zorgt ervoor dat je snel hulp kunt inschakelen wanneer dat nodig is.

Het is ook goed om te weten dat sommige systemen de mogelijkheid bieden om meerdere contactpersonen in te stellen, zodat je niet alleen afhankelijk bent van één persoon. Met een druk op de knop kan je direct contact maken met een professionele hulpverlener of je naasten, zodat je snel de hulp krijgt die je nodig hebt.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van een personenalarmsysteem is erg belangrijk. Het moet eenvoudig te bedienen zijn, zodat iedereen het kan gebruiken in geval van nood. Gelukkig zijn de meeste systemen ontworpen met gebruiksgemak in gedachten.

Met een simpele druk op de knop kan je direct contact maken met de alarmdienst, familieleden of buren. Sommige systemen kunnen zelfs sms-berichten verzenden naar aangewezen contactpersonen.

Daarnaast zijn er ook draagbare alarmknoppen die gemakkelijk om de hals gedragen kunnen worden. Het gebruiksgemak zorgt ervoor dat je snel hulp kunt inschakelen wanneer dat nodig is, zonder gedoe of ingewikkelde stappen.

Vergoedingen en ondersteuning voor personenalarmsystemen in Nederland

In Nederland zijn er verschillende vergoedingen en ondersteuningsmogelijkheden voor personenalarmsystemen.

Vergoeding/ondersteuningBeschrijving
ZorgverzekeringSommige zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een personenalarmsysteem geheel of gedeeltelijk. Het is belangrijk om dit op voorhand te controleren bij je eigen verzekeraar.
Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)De Wmo kan bijdragen aan de kosten voor een personenalarmsysteem. Je kunt hiervoor een aanvraag indienen bij je gemeente.
Persoonsgebonden budget (Pgb)Met een Pgb kun je zelf zorg en ondersteuning inkopen, zoals een personenalarmsysteem. Hiervoor moet je een aanvraag indienen bij je gemeente of bij het zorgkantoor.
BelastingaftrekDe kosten voor een personenalarmsysteem kunnen deel uitmaken van de specifieke zorgkosten die je kunt aftrekken van je belastbaar inkomen.
Ondersteuning vanuit de thuiszorgThuiszorginstellingen kunnen ook ondersteuning bieden bij het gebruik van een personenalarmsysteem, bijvoorbeeld door het apparaat te installeren en uit te leggen.

Daarnaast zijn er diverse leveranciers, zoals Thuiszorgwinkel en CM, die personenalarmen aanbieden die gedragen kunnen worden als een armband of rond de hals. Verschillende systemen, zoals de Wuzzi Alert en het Jinca mobiele alarmeringssysteem, bieden de mogelijkheid om altijd en overal contact te leggen met een noodlijn, familieleden of buren. Sommige van deze systemen zijn zelfs uitgerust met valdetectie.

Meer over ‘Personenalarmeringen’

Personenalarmering is een essentieel systeem dat ontworpen is om mensen in noodsituaties bij te staan, met name als zij zich alleen in huis bevinden. Met de zorgcentrale personenalarmering kan er snel hulp worden ingeschakeld in geval van nood. Voor diegenen die een verhoogd risico hebben op vallen, is er de personenalarmering met valdetectie die direct alarm slaat bij het detecteren van een val.

Veel mensen voelen zich veilig thuis met personenalarmering, vooral wanneer deze wordt vergoed door de personenalarmering zorgverzekering of via de personenalarmering wlz. Voor diegenen die vaak onderweg zijn, biedt de personenalarmering met gps en de mobiele personenalarmering een oplossing, zodat zij overal de nodige hulp kunnen inroepen.

Echter, het is ook belangrijk om de nadelen personenalarmering te overwegen en te kijken naar alternatieven zoals een personenalarm via gsm. Voor sommige mensen kan het lid worden van een ledenvereniging personenalarmering een extra laag zekerheid bieden. En wie de voorkeur geeft aan particuliere oplossingen, kan kiezen voor personenalarmering particulier.

Bovendien zijn er andere gespecialiseerde diensten zoals eurocross personenalarmering en personenalarmering thuiszorg, en bedrijven zoals csi personenalarmering en ata personenalarmering die ook hun eigen alarmeringssystemen aanbieden. Voor degenen die steun zoeken via gemeentelijke voorzieningen, is er informatie beschikbaar over personenalarmering wmo.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Personenalarm via GSM?

Een Personenalarm via GSM is een veiligheidstechnologie voor persoonsbeveiliging. Het is een mobiele telefoon alarmsysteem dat noodoproepen via GSM kan maken.

2. Hoe gebruik ik een Personenalarm met zendertje?

Het personenalarm met zendertje draag je aan een halskoord of op de broekriem. Bij hulp nodig, druk je op de alarmknop en kun je hulp inschakelen.

3. Is er een Personenalarm zonder abonnement beschikbaar?

Ja, er zijn personenalarmen beschikbaar die werken zonder dat je hoeft te abonneren op personenalarmering.

4. Voor wie zijn Personenalarmeringen bedoeld?

Personenalarmeringen zijn vooral handig voor senioren en ouderen. Ze komen in vormen zoals het Alarmhorloge voor thuiszorg, en Mobiele personenalarmering voor onderweg.

5. Wat is een Personenalarm met valdetectie?

Een Personenalarm met valdetectie is een soort alarm dat draadloze alarmsystemen gebruikt om vallen te detecteren en vervolgens een SOS-alarm te sturen.

» Referenties


1. De San Miguel, K., Lewin, G., Burton, E., Howat, P., Boldy, D., & Toye, C. (2017). Personal emergency alarms: do health outcomes differ for purchasers and nonpurchasers? Pages 164-177.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01621424.2017.1373718

2. Burton, E., & Lewin, G. (2016). Characteristics of older people who fall, cannot get up and call emergency services for help. Journal of the American Geriatrics Society, 64(1), 217–218.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26782883/

3. De San Miguel, K., & Lewin, G. (2008). Personal emergency alarms: What impact do they have on older people’s lives? Australasian Journal on Ageing, 27(2), 103–105.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1741-6612.2008.00286.x

4. Heinbuchner, B., Hautzinger, M., Becker, C., & Pfeiffer, K. (2010). Satisfaction and use of personal emergency response systems. European Journal of Geriatrics, 43(4), 219–223.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20814795/

5. Regelhulp. Personenalarmering thuis.
https://www.regelhulp.nl/onderwerpen/hulpmiddelen/personenalarmering

» Referenties

Conclusie beste personenalarmering 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Personenalarm via GSM: Een Complete Gids (2023)

Laat een reactie achter