In dit artikel

Medipoint’s Aanbod in Opvouwbare Rolstoelen (2023)

In dit artikel

Het zoeken naar een geschikte opvouwbare rolstoel kan een ontmoedigende opdracht zijn. Ik weet dit uit eigen ervaring en heb daarom de tijd genomen om onderzoek te doen naar de beste opties.

In dit artikel ga ik uitgebreid in op Medipoint’s aanbod van opvouwbare rolstoelen, zodat het voor jou makkelijker wordt om een keuze te maken. Laat je verrassen door de diversiteit en efficiëntie van Medipoint’s aanbod!

Key Takeaway

De beste lichtgewicht rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

  • Medipoint biedt verschillende opvouwbare rolstoelen aan, zoals de Excel Lichtgewicht Rolstoel G-Logic, MultiMotion Lichtgewicht Rolstoel M5, en de MultiMotion Lichtgewicht transportstoel Compact Lite.
  • Opvouwbare rolstoelen van Medipoint zijn lichtgewicht en draagbaar, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden meegenomen tijdens het reizen en op vakantie.
  • Het kiezen van de juiste opvouwbare rolstoel vereist rekening houden met het gewichtsvermogen, gebruikersbehoeften, comfort en duurzaamheid.
  • Medipoint biedt verschillende prijsklassen, zodat er voor elk budget een geschikte optie is in hun assortiment van opvouwbare rolstoelen.

Types of Opvouwbare Rolstoelen Offered by Medipoint

Medipoint biedt verschillende soorten opvouwbare rolstoelen aan, waaronder de Excel Lichtgewicht Rolstoel G-Logic (11,5 kg), MultiMotion Lichtgewicht Rolstoel M5 (13,9 kg), Excel Lichtgewicht Rolstoel G-Lite Pro 24″ (11,5 kg), MultiMotion Rolstoel M1 (18,5 kg) en MultiMotion Lichtgewicht transportstoel Compact Lite (12 kg).

Excel Lichtgewicht Rolstoel G-Logic (11,5 kg)

De Excel Lichtgewicht Rolstoel G-Logic is een top keuze bij Medipoint. Het weegt maar 11,5 kg! Dit maakt het erg licht om te duwen en te rijden. Het opvouwen gaat ook heel makkelijk.

In een paar stappen is de stoel klein genoeg om in de auto of bus te passen. Het sterke frame zorgt ervoor dat hij lang meegaat, ook als je hem veel gebruikt. Zelfs met zijn lichte gewicht kan deze stoel nog een persoon dragen van tot wel 113 kg!

MultiMotion Lichtgewicht Rolstoel M5 (13,9 kg)

De MultiMotion Lichtgewicht Rolstoel M5, met een gewicht van slechts 13,9 kg, is een praktische en handige optie voor wie op zoek is naar een opvouwbare rolstoel. Deze rolstoel is gemakkelijk mee te nemen en kan eenvoudig worden ingeklapt voor transport.

De M5 heeft handige functies zoals verstelbare armleuningen en afneembare voetsteunen voor extra comfort. Met zijn lichte gewicht en compacte formaat is de MultiMotion M5 ideaal voor onderweg en op reis.

Het is een kwalitatieve rolstoel die betrouwbaarheid en mobiliteit biedt voor gebruikers die graag actief willen blijven.

Excel Lichtgewicht Rolstoel G-Lite Pro 24″ (11,5 kg)

De Excel Lichtgewicht Rolstoel G-Lite Pro 24″ is een praktische en handige rolstoel voor onderweg. Met een gewicht van slechts 11,5 kg is deze rolstoel lichtgewicht en gemakkelijk opvouwbaar.

Dit maakt het eenvoudig om de rolstoel mee te nemen, bijvoorbeeld tijdens het reizen of op vakantie. Het compacte formaat zorgt ervoor dat de rolstoel ook makkelijk op te bergen en te vervoeren is.

Met de Excel Lichtgewicht Rolstoel G-Lite Pro 24″ kies je voor een draagbare en handige oplossing voor mobiliteit.

MultiMotion Rolstoel M1 (18,5 kg)

De MultiMotion Rolstoel M1 is een opvouwbare rolstoel die slechts 18,5 kg weegt. Het is een lichtgewicht optie die gemakkelijk kan worden meegenomen en opgeborgen. De rolstoel heeft een stevig frame en biedt comfort en stabiliteit tijdens het gebruik.

Met de MultiMotion Rolstoel M1 kunnen gebruikers zich gemakkelijk verplaatsen en genieten van mobiliteit en vrijheid. Het is een praktische keuze voor mensen die op zoek zijn naar een draagbare rolstoel die gemakkelijk in te klappen is voor onderweg.

MultiMotion Lichtgewicht transportstoel Compact Lite (12 kg)

De MultiMotion Lichtgewicht transportstoel Compact Lite weegt slechts 12 kg en is daarom gemakkelijk te vervoeren. Het is een praktische rolstoel die eenvoudig kan worden opgevouwen en meegenomen.

Met deze rolstoel kunt u comfortabel en veilig reizen.

Benefits of Opvouwbare Rolstoelen

Opvouwbare rolstoelen bieden verschillende voordelen. Ze zijn lichtgewicht en draagbaar, waardoor ze eenvoudig kunnen worden meegenomen. Ze zijn ideaal voor reizen en vakanties. Bovendien zijn ze gemakkelijk op te bergen en te vervoeren.

Lightweight and portable

De opvouwbare rolstoelen van Medipoint zijn lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen. Ze zijn ontworpen om draagbaar en handig te zijn, vooral tijdens het reizen en op vakantie. Met hun lichte gewicht kunnen ze gemakkelijk worden opgeklapt en meegenomen in de auto, trein of vliegtuig.

Dit maakt ze ideaal voor mensen die mobiel moeten blijven en hun rolstoel regelmatig willen meenemen. Dankzij het draagbare ontwerp kunnen ze ook eenvoudig worden opgeborgen wanneer ze niet in gebruik zijn.

Dit maakt ze praktisch en handig voor dagelijks gebruik.

Suitable for travel and vacations

Opvouwbare rolstoelen zijn erg handig voor op reis en tijdens vakanties. Ze zijn lichtgewicht en gemakkelijk in te klappen, waardoor ze eenvoudig te vervoeren zijn. Of je nu met de auto, trein of vliegtuig reist, een opvouwbare rolstoel kan gemakkelijk worden meegenomen.

Dit maakt het reizen veel gemakkelijker en zorgt ervoor dat je altijd je eigen rolstoel bij de hand hebt. Je hoeft je geen zorgen te maken over het huren van een rolstoel op je bestemming, omdat je je eigen vertrouwde rolstoel kunt meenemen.

Opvouwbare rolstoelen zijn dus de ideale keuze voor mensen die graag reizen en op vakantie gaan.

Easy to store and transport

De opvouwbare rolstoelen van Medipoint zijn gemakkelijk op te bergen en mee te nemen. Dankzij hun lichte gewicht en inklapbaarheid kunnen ze eenvoudig worden opgeborgen in kleine ruimtes, zoals een auto of kast.

Dit maakt ze perfect voor mensen die veel onderweg zijn of op vakantie gaan. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van voldoende opslagruimte, want deze rolstoelen nemen weinig ruimte in beslag wanneer ze zijn opgevouwen.

Het is zo handig om een rolstoel te hebben die gemakkelijk kan worden opgeborgen en meegenomen, waar je ook naartoe gaat.

How to Choose the Right Opvouwbare Rolstoel

Bij het kiezen van de juiste opvouwbare rolstoel moet u rekening houden met het gewichtsvermogen en de behoeften van de gebruiker.

Consider weight capacity and user needs

Bij het kiezen van een opvouwbare rolstoel is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht dat de rolstoel kan dragen. Verschillende rolstoelen hebben verschillende gewichtscapaciteiten, dus zorg ervoor dat je er een kiest die geschikt is voor jouw behoeften.

Denk ook aan de specifieke behoeften van de gebruiker, zoals comfort en mobiliteit. Het is essentieel om een rolstoel te kiezen die bij de gebruiker past, want iedereen is anders.

Evaluate comfort and adjustability features

Bij het kiezen van een opvouwbare rolstoel is het belangrijk om comfort en aanpassingsmogelijkheden te evalueren. Kijk naar de zitting en rugleuning en controleer of ze voldoende gevoerd en ondersteunend zijn voor langdurig zitcomfort.

Controleer ook of de armleuningen verstelbaar zijn, zodat ze kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Daarnaast is het handig om te kijken naar de voetsteunen en ervoor te zorgen dat ze comfortabel en gemakkelijk verstelbaar zijn.

Op die manier kan de rolstoel worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker om een ​​comfortabele ervaring te garanderen.

Look for durable and reliable construction

Bij het kiezen van een opvouwbare rolstoel is het belangrijk om te letten op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de constructie. Dit zorgt ervoor dat de rolstoel lang meegaat en bestand is tegen dagelijks gebruik.

Medipoint biedt opvouwbare rolstoelen aan die zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en stevig gebouwd zijn. Dit garandeert een veilige en comfortabele ervaring bij het verplaatsen.

De rolstoelen zijn ontworpen om stabiel te blijven tijdens het rijden en kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Zo kunt u met vertrouwen op pad gaan, wetende dat uw rolstoel betrouwbaar en duurzaam.is.

Consider budget and cost-effectiveness

Bij het kiezen van een opvouwbare rolstoel is het belangrijk om ook het budget en de kosteneffectiviteit in overweging te nemen. Medipoint biedt een ruim assortiment aan opvouwbare rolstoelen in verschillende prijsklassen, zodat er voor elk budget een geschikte optie is.

Het is belangrijk om te bedenken hoe vaak je de rolstoel gaat gebruiken en hoe lang je deze wilt behouden. Als je de rolstoel voor langere tijd nodig hebt, kan het misschien lonen om te investeren in een duurdere optie die van betere kwaliteit is en langer meegaat.

Aan de andere kant, als je de rolstoel maar af en toe nodig hebt of als je een beperkt budget hebt, zijn er ook betaalbare opties beschikbaar die nog steeds voldoen aan jouw behoeften.

Conclusie

Medipoint heeft een ruim aanbod aan opvouwbare rolstoelen die gemakkelijk in te klappen en mee te nemen zijn. Met hun lichtgewicht en draagbaar ontwerp zijn ze ideaal voor onderweg en op vakantie.

Of je nu een rolstoel nodig hebt voor tijdelijk gebruik of voor langere tijd, Medipoint heeft verschillende opties om aan jouw behoeften te voldoen. Ontdek het assortiment van opvouwbare rolstoelen bij Medipoint en kies de beste rolstoel die past bij jouw mobiliteitsbehoeften.

Meer over ‘opvouwbare rolstoel’

Als je ooit hebt nagedacht over mobiliteit en gemak, dan zal het concept van een opvouwbare rolstoel je zeker interesseren. Misschien heb je een tijdelijke behoefte en ben je benieuwd of je een opvouwbare rolstoel kunt huren voor een kortere periode. Of misschien ben je aan het rondkijken op Marktplaats om een goede deal te vinden. Voor een meer budgetvriendelijke optie kun je zelfs kijken naar een tweedehands opvouwbare rolstoel.

Voor degenen die zich vaak verplaatsen en behoefte hebben aan gemakkelijk transport, biedt een opvouwbare rolstoel die in een tas past een praktische oplossing. Daarnaast zijn er voor wie extra ondersteuning nodig heeft tijdens het duwen, modellen met duwondersteuning beschikbaar.

Bent u op zoek naar lichtgewicht opties, dan zou een aluminium opvouwbare rolstoel de perfecte keuze kunnen zijn. En als u al een rolstoel hebt die u goed bevalt, maar de toegankelijkheid wilt verbeteren, kan een opvouwbare oprijplaat heel nuttig zijn.

In sommige gevallen kan een elektrische rolstoel meer geschikt zijn. Informeer naar de mogelijkheden bij de WMO voor een opvouwbare elektrische rolstoel, of bekijk specifieke merken zoals Zinger. Er zijn ook gespecialiseerde modellen zoals opvouwbare kinderrolstoelen.

Als u bij Medipoint winkelt, kunt u specifieke vragen hebben over hun assortiment opvouwbare rolstoelen. U kunt ook kijken naar opties om een inklapbare rolstoel te lenen of kies voor merk-specifieke keuzes zoals Meyra als dat beter bij uw behoeften past.

Of je nu van plan bent om een gebruikte opvouwbare rolstoel te kopen of een gloednieuwe, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos om je mobiliteit te verbeteren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Medipoint’s aanbod in opvouwbare rolstoelen?

Medipoint’s aanbod omvat verschillende soorten opvouwbare rolstoelen. Deze zijn gemakkelijk in te klappen en handig voor onderweg of op vakantie.

2. Hoe handig zijn de inklapbare rolstoelen van Medipoint voor verplaatsingen?

Zeer handig! De lichtgewicht en compacte ontwerpen van de inklapbare transportrolstoel maken het ideaal voor transport en eenvoudige verplaatsingen.

3. Kan ik ook hulpmiddelen lenen bij Medipoint?

Ja, bij Medipoint kun je ook hulpmiddelen lenen voor tijdelijk gebruik. Dit kan zeer nuttig zijn als je een rolstoel nodig hebt voor een korte periode.

4. Verkoopt Medipoint ook elektrische rolstoelen?

Absoluut! Naast loop en mobiliteitshulpmiddelen, heeft Medipoint ook elektrische rolstoelen met opvouwbare opties in hun assortiment.

5. Biedt Medipoint ook onderhoudsservices?

Ja, Medipoint biedt zowel reparatie als onderhoudsservice voor rolstoelen. Zo blijven je hulpmiddelen altijd in topconditie.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste lichtgewicht rolstoel 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Medipoint’s Aanbod in Opvouwbare Rolstoelen (2023)

Laat een reactie achter