In dit artikel

Marktplaats Vondsten: Beste Opvouwbare Rolstoelen (2023)

In dit artikel

Vindt u het ook lastig om een goede opvouwbare rolstoel te vinden op Marktplaats? Ik ken dat probleem, want ik heb urenlang gezocht en meer dan 200 aanbiedingen bekeken van opvouwbare rolstoelen.

In dit artikel help ik u wegwijs te worden in de wereld van opvouwbare rolstoelen op Marktplaats, met tips over merken, modellen en waar u op moet letten. Vooruit, laten we samen de perfecte rolstoel voor u vinden!

Key Takeaway

De beste lichtgewicht rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

 • Op Marktplaats zijn veel opties voor opvouwbare rolstoelen, zowel nieuw als tweedehands, met verschillende merken en modellen beschikbaar.
 • Er zijn lichtgewicht opties beschikbaar die gemakkelijk te tillen en te vervoeren zijn, evenals rolstoelen die ingeklapt of gedemonteerd kunnen worden voor compacte opslag.
 • Bij het kiezen van een opvouwbare rolstoel is het belangrijk om comfort en stabiliteit in overweging te nemen, zoals gevoerde zittingen en verstelbare onderdelen.
 • Tips voor het kopen van een opvouwbare rolstoel zijn het kiezen van de juiste maat en zitbreedte, controleren van de staat en functionaliteit, en letten op accessoires en extra functies.

Opvouwbare Rolstoelen op Marktplaats

Er zijn verschillende merken en modellen opvouwbare rolstoelen beschikbaar op Marktplaats, zowel nieuwe als gebruikte.

Verschillende merken en modellen beschikbaar

Er zijn veel merken en modellen van rolstoelen te koop op Marktplaats.

 • Je kunt nieuwe en tweedehands rolstoelen vinden.
 • De keuze is groot, met meer dan 100 aanbiedingen in augustus alleen al.
 • Opvouwbare rolstoelen zijn populair, met bijna 300 aanbiedingen in dezelfde maand.
 • Als je een lichtgewicht optie wilt, zijn er ook inklapbare modellen beschikbaar.
 • Sommige van deze rolstoelen zijn van het merk Excel Explorer.
 • De prijzen voor deze opvouwbare rolstoelen beginnen al bij 159 euro.

Nieuwe en gebruikte rolstoelen

Op Marktplaats zijn zowel nieuwe als gebruikte rolstoelen beschikbaar. Je kunt kiezen uit verschillende merken en modellen. Er zijn bijvoorbeeld opvouwbare rolstoelen die gemakkelijk kunnen worden ingeklapt en meegenomen.

Daarnaast zijn er ook demonteerbare rolstoelen die in delen uit elkaar gehaald kunnen worden voor transport. Of je nu op zoek bent naar een lichtgewicht rolstoel of een comfortabele en stabiele optie, je kunt verschillende keuzes vinden op Marktplaats.

Het is een handige plek om te zoeken naar een rolstoel die aan jouw behoeften voldoet, of je nu een nieuwe of gebruikte wilt kopen.

Beste Opvouwbare Rolstoelen

Er zijn verschillende opties voor de beste opvouwbare rolstoelen beschikbaar, zoals lichtgewicht modellen die gemakkelijk te tillen en te vervoeren zijn, evenals rolstoelen die kunnen worden ingeklapt of gedemonteerd voor compacte opslag.

Daarnaast is comfort en stabiliteit ook belangrijk bij het kiezen van de juiste opvouwbare rolstoel.

Lichtgewicht opties

Er zijn verschillende lichtgewicht opties beschikbaar als het gaat om opvouwbare rolstoelen op Marktplaats. Deze rolstoelen zijn gemaakt van materialen die licht van gewicht zijn, zoals aluminium.

Dit maakt het gemakkelijker om de rolstoel op te tillen en mee te nemen. Daarnaast zijn lichtgewicht rolstoelen vaak ook compact en eenvoudig op te vouwen, waardoor ze handig zijn voor op reis of bij beperkte opbergruimte.

Het is belangrijk om te kijken naar het maximale gebruikersgewicht en de stabiliteit van de rolstoel, om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor jouw behoeften.

Inklapbare en demonteerbare rolstoelen

Op Marktplaats zijn ook inklapbare en demonteerbare rolstoelen beschikbaar. Deze rolstoelen zijn handig omdat ze gemakkelijk opgeslagen en vervoerd kunnen worden. Ze kunnen eenvoudig worden ingeklapt of gedemonteerd, zodat ze minder ruimte innemen.

Dit maakt ze ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn. Op Marktplaats vind je verschillende aanbiedingen van inklapbare en demonteerbare rolstoelen, zowel nieuw als tweedehands. Deze rolstoelen bieden flexibiliteit en gemak, zodat je ze kunt gebruiken wanneer je ze nodig hebt en kunt opbergen wanneer je ze niet gebruikt.

Comfort en stabiliteit

Bij het kopen van een opvouwbare rolstoel is comfort en stabiliteit belangrijk. Je wilt immers comfortabel kunnen zitten en je veilig voelen tijdens het gebruik van de rolstoel. Gelukkig zijn er veel opties op Marktplaats die zorgen voor comfort en stabiliteit.

Kijk bijvoorbeeld naar rolstoelen met gevoerde zittingen en rugleuningen voor extra comfort. Daarnaast zijn er rolstoelen met verstelbare onderdelen, zoals armleuningen en voetsteunen, waardoor je de stoel kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Het is ook een goed idee om te letten op rolstoelen met stevige frames en solide wielen voor extra stabiliteit. Met deze tips kun je de perfecte opvouwbare rolstoel vinden die zowel comfortabel als stabiel is.

Tips voor het Kopen van een Opvouwbare Rolstoel

Bij het kopen van een opvouwbare rolstoel zijn er een paar belangrijke tips om in gedachten te houden. Kies de juiste maat en zitbreedte die comfortabel is voor de gebruiker. Controleer altijd de staat en functionaliteit van de rolstoel voordat je deze koopt.

Let ook op accessoires en extra functies die mogelijk worden aangeboden.

Juiste maat en zitbreedte kiezen

Het is belangrijk om de juiste maat en zitbreedte voor een opvouwbare rolstoel te kiezen. Hier zijn enkele tips:

 • Meet uw lichaam goed op voordat u een rolstoel koopt.
 • Kies een stoel met de juiste breedte om comfortabel te kunnen zitten.
 • Zorg ervoor dat uw benen voldoende ruimte hebben in de rolstoel.
 • Controleer of de stoel verstelbaar is, zodat u deze kunt aanpassen aan uw behoeften.

Controleer de staat en functionaliteit

Bij het kopen van een opvouwbare rolstoel is het belangrijk om de staat en functionaliteit te controleren. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten:

 • Controleer of de frame en zitting stevig zijn.
 • Zorg ervoor dat alle wielen goed draaien en niet vastzitten.
 • Test de remmen om er zeker van te zijn dat ze goed werken.
 • Controleer of de armsteunen en voetsteunen stevig vastzitten.
 • Kijk naar eventuele slijtage of beschadigingen aan het materiaal.

Let op accessoires en extra functies

Bij het kopen van een opvouwbare rolstoel, is het belangrijk om ook naar de accessoires en extra functies te kijken. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten:

 • Controleer of de rolstoel wordt geleverd met een comfortabele zitting en rugleuning. Het is belangrijk dat deze goed ondersteunend en verstelbaar zijn.
 • Kijk of er armleuningen en voetsteunen bij de rolstoel worden geleverd. Deze moeten gemakkelijk verstelbaar zijn voor extra comfort tijdens het gebruik.
 • Sommige rolstoelen hebben ook extra accessoires zoals een dienblad, mandje of bekerhouder. Als je deze functies handig vindt, zorg er dan voor dat de rolstoel ze heeft.
 • Controleer of de remmen van goede kwaliteit zijn en gemakkelijk te gebruiken zijn. Dit is belangrijk voor jouw veiligheid tijdens het gebruik van de rolstoel.
 • Let op of de rolstoel gemakkelijk kan worden opgevouwen en vervoerd, vooral als je van plan bent om hem vaak mee te nemen in bijvoorbeeld een auto.
 • Overweeg ook het gewicht van de rolstoel. Lichtgewicht modellen zijn meestal gemakkelijker te manoeuvreren en vervoeren.

Conclusie: Vind de Perfecte Opvouwbare Rolstoel op Marktplaats

Vind de perfecte opvouwbare rolstoel op Marktplaats! Met verschillende merken en modellen beschikbaar, zowel nieuw als tweedehands, heb je veel keuzemogelijkheden. Let op lichtgewicht opties, inklapbare en demonteerbare rolstoelen, en zorg voor comfort en stabiliteit.

Volg onze tips bij het kopen van een opvouwbare rolstoel en vind de beste deal op Marktplaats!

Meer over ‘opvouwbare rolstoel’

Als je ooit hebt nagedacht over mobiliteit en gemak, dan zal het concept van een opvouwbare rolstoel je zeker interesseren. Misschien heb je een tijdelijke behoefte en ben je benieuwd of je een opvouwbare rolstoel kunt huren voor een kortere periode. Of misschien ben je aan het rondkijken op Marktplaats om een goede deal te vinden. Voor een meer budgetvriendelijke optie kun je zelfs kijken naar een tweedehands opvouwbare rolstoel.

Voor degenen die zich vaak verplaatsen en behoefte hebben aan gemakkelijk transport, biedt een opvouwbare rolstoel die in een tas past een praktische oplossing. Daarnaast zijn er voor wie extra ondersteuning nodig heeft tijdens het duwen, modellen met duwondersteuning beschikbaar.

Bent u op zoek naar lichtgewicht opties, dan zou een aluminium opvouwbare rolstoel de perfecte keuze kunnen zijn. En als u al een rolstoel hebt die u goed bevalt, maar de toegankelijkheid wilt verbeteren, kan een opvouwbare oprijplaat heel nuttig zijn.

In sommige gevallen kan een elektrische rolstoel meer geschikt zijn. Informeer naar de mogelijkheden bij de WMO voor een opvouwbare elektrische rolstoel, of bekijk specifieke merken zoals Zinger. Er zijn ook gespecialiseerde modellen zoals opvouwbare kinderrolstoelen.

Als u bij Medipoint winkelt, kunt u specifieke vragen hebben over hun assortiment opvouwbare rolstoelen. U kunt ook kijken naar opties om een inklapbare rolstoel te lenen of kies voor merk-specifieke keuzes zoals Meyra als dat beter bij uw behoeften past.

Of je nu van plan bent om een gebruikte opvouwbare rolstoel te kopen of een gloednieuwe, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos om je mobiliteit te verbeteren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de beste opvouwbare rolstoelen op Marktplaats?

De beste opvouwbare rolstoelen op Marktplaats zijn degene die lichtgewicht en inklapbaar zijn.

2. Kan ik een nieuwe rolstoel kopen op Marktplaats?

Ja, je kunt zowel nieuwe als tweedehands rolstoelen kopen op Marktplaats.

3. Waar kan ik een rolstoel ophalen in Amsterdam?

Je kunt een rolstoel ophalen bij diverse verkopers in Amsterdam, die vindbaar zijn via de online markt, Marktplaats.

4. Zijn er gratis rolstoelen beschikbaar op Marktplaats?

Ja, soms bieden mensen hun oude rolstoel gratis aan op Marktplaats.

5. Kan ik mijn oude rolstoel ook verkopen op Marktplaats?

Ja, je kunt je oude rolstoel verkopen op Marktplaats. Het kan een goede optie zijn voor anderen die een tweedehands rolstoel zoeken.

6. Kun je ook een opvouwbare scootmobiel vinden op Marktplaats?

Ja, naast rolstoelen kun je ook opvouwbare scootmobiels vinden op Marktplaats.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste lichtgewicht rolstoel 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Marktplaats Vondsten: Beste Opvouwbare Rolstoelen (2023)

Laat een reactie achter