In dit artikel

Opvouwbare Rolstoel Bobby: Kenmerken en Voordelen (2023)

In dit artikel

Het vervoeren van een rolstoel kan een behoorlijk uitdagend zijn. Gelukkig heb ik zelf ervaring met dit probleem en heb ik ontdekt dat de Vermeiren Bobby opvouwbare rolstoel een geweldige oplossing is, vooral omdat hij slechts 9,4 kg weegt! In dit artikel zal ik de belangrijkste kenmerken en voordelen van deze lichtgewicht, compacte rolstoel uitleggen.

Laten we eens kijken wat de Bobby rolstoel zo speciaal maakt.

Key Takeaway

De beste lichtgewicht rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

  • De opvouwbare rolstoel Bobby is lichtgewicht en compact, waardoor hij gemakkelijk kan worden meegenomen tijdens het reizen.
  • De Bobby rolstoel heeft verstelbare armleggers en in hoogte verstelbare voetsteunen voor extra comfort en gemak.
  • De Vermeiren Bobby rolstoel is duurzaam en van hoge kwaliteit, waardoor hij lang meegaat en betrouwbaar is.
  • De Bobby rolstoel biedt verschillende opties en accessoires, zoals afneembare wielen en een opbergtas voor persoonlijke spullen.

Kenmerken van de opvouwbare rolstoel Bobby

De opvouwbare rolstoel Bobby heeft een lichtgewicht en compact ontwerp.

Lichtgewicht en compact ontwerp

De Bobby rolstoel is niet zwaar. Het aluminium frame maakt het licht. De rolstoel weegt maar 9,4 kg. Dit maakt het makkelijk om de rolstoel te verplaatsen. Ook is de Bobby rolstoel klein van formaat.

Je kan de rolstoel heel makkelijk opvouwen. Dit zorgt ervoor dat je de rolstoel overal mee naartoe kan nemen. Dus, de Bobby rolstoel is licht en klein.

Eenvoudig opvouwbaar

De Vermeiren Bobby rolstoel is gemakkelijk opvouwbaar, waardoor hij handig is om mee te nemen tijdens reizen of uitstapjes. Met slechts een paar eenvoudige stappen kan de rolstoel worden opgevouwen tot een compact formaat.

Dit is vooral handig als je beperkte ruimte hebt, zoals in een auto of in het openbaar vervoer. Het opvouwen van de rolstoel kan snel en moeiteloos gebeuren, zodat je hem makkelijk kunt meenemen en weer kunt uitklappen wanneer je hem nodig hebt.

Deze eigenschap maakt de Vermeiren Bobby rolstoel een praktische keuze voor mensen die regelmatig onderweg zijn.

Verstelbare armleggers

De Vermeiren Bobby rolstoel heeft verstelbare armleggers voor extra comfort en gemak. Deze armleggers kunnen eenvoudig worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Ze kunnen in hoogte worden versteld en ook in diepte worden aangepast.

Dit zorgt ervoor dat de rolstoel perfect op maat kan worden gemaakt voor iedereen die hem gebruikt. De verstelbare armleggers dragen bij aan een ergonomisch en comfortabel ontwerp, waardoor de gebruiker zich prettig voelt tijdens het gebruik van de rolstoel.

In hoogte verstelbare voetsteunen

De Vermeiren Bobby rolstoel heeft in hoogte verstelbare voetsteunen. Dit betekent dat de voetsteunen kunnen worden aangepast aan de lengte van de gebruiker. Hierdoor kan de gebruiker comfortabel zitten en de benen goed ondersteunen.

De verstelbare voetsteunen zorgen voor een ergonomische zithouding en kunnen helpen om vermoeidheid in de benen te verminderen. Met de Vermeiren Bobby rolstoel kunnen gebruikers genieten van een gepersonaliseerde en comfortabele zitervaring.

Voordelen van de opvouwbare rolstoel Bobby

– Gemakkelijk mee te nemen tijdens reizen: De opvouwbare rolstoel Bobby is lichtgewicht en compact, waardoor hij gemakkelijk kan worden meegenomen tijdens het reizen.

– Comfortabel en ergonomisch ontwerp: De Bobby rolstoel is ontworpen met comfort en ergonomie in gedachten, met verstelbare armleggers en in hoogte verstelbare voetsteunen voor een optimale zithouding.

– Duurzaam en van hoge kwaliteit: Gemaakt van hoogwaardig aluminium frame, is de opvouwbare rolstoel Bobby duurzaam en kan lang meegaan. Het biedt een betrouwbare en veilige mobiliteitsoplossing.

Ontdek meer over de kenmerken en voordelen van de opvouwbare rolstoel Bobby!

Gemakkelijk mee te nemen tijdens reizen

De opvouwbare rolstoel Bobby is de ideale reisgenoot. Dankzij het lichtgewicht en compacte ontwerp is hij gemakkelijk mee te nemen tijdens het reizen. Of je nu met de auto, trein of vliegtuig reist, de Bobby rolstoel kan overal mee naartoe.

Met een gewicht van slechts 9,4 kg is hij niet alleen gemakkelijk te tillen, maar past hij ook in de kofferbak van de meeste auto’s. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het transporteren van een zware en onhandige rolstoel tijdens je reizen.

Bovendien is de Bobby rolstoel duurzaam en van hoge kwaliteit, waardoor hij lang meegaat en bestand is tegen de dagelijkse slijtage die gepaard gaat met reizen. Kortom, met de opvouwbare rolstoel Bobby kun je comfortabel en moeiteloos reizen zonder concessies te doen aan mobiliteit en gemak.

Comfortabel en ergonomisch ontwerp

De Bobby rolstoel heeft een comfortabel en ergonomisch ontwerp dat zorgt voor een ontspannen en comfortabele zitpositie. De zitting en rugleuning zijn bekleed met zacht materiaal, waardoor het zitoppervlak zeer comfortabel is.

Bovendien zijn de armleggers van de Bobby rolstoel in hoogte verstelbaar, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de persoonlijke behoeften van de gebruiker. Dit zorgt voor extra comfort en ondersteuning tijdens het gebruik van de rolstoel.

Het ergonomische ontwerp van de Bobby rolstoel zorgt er ook voor dat de druk gelijkmatig wordt verdeeld over het lichaam, waardoor eventuele lichamelijke belasting wordt verminderd.

Duurzaam en van hoge kwaliteit

De Vermeiren Bobby rolstoel is gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor hij duurzaam en van hoge kwaliteit is. Het aluminium frame zorgt voor stevigheid en stabiliteit, terwijl de zachte armleggers voor extra comfort zorgen.

Deze rolstoel is ontworpen om lang mee te gaan en biedt betrouwbaarheid en kwaliteit voor langdurig gebruik. Met de Vermeiren Bobby rolstoel kunt u vertrouwen op een product dat bestand is tegen dagelijks gebruik en de uitdagingen van het dagelijks leven.

Opties en accessoires voor de opvouwbare rolstoel Bobby

De opvouwbare rolstoel Bobby biedt verschillende opties en accessoires voor extra gemak en comfort.

Afneembare wielen

De Vermeiren Bobby rolstoel heeft afneembare wielen. Dit betekent dat de wielen gemakkelijk kunnen worden losgemaakt en weer bevestigd aan de rolstoel. Dit is handig bij het opvouwen en vervoeren van de rolstoel, omdat het de rolstoel nog compacter maakt.

Het maakt het ook gemakkelijker om de rolstoel in een auto te laden, omdat de wielen kunnen worden verwijderd om ruimte te besparen. Het afnemen van de wielen maakt ook het schoonmaken van de rolstoel gemakkelijk, omdat je de wielen apart kunt reinigen.

Met afneembare wielen biedt de Vermeiren Bobby rolstoel flexibiliteit en gemak voor zowel gebruikers als verzorgers.

Verstelbare rugleuning

De Vermeiren Bobby rolstoel heeft een verstelbare rugleuning, zodat de gebruiker comfortabel kan zitten en de juiste ondersteuning krijgt. Met de verstelbare rugleuning kan de hoek van de rugleuning worden aangepast aan de behoeften en voorkeuren van de gebruiker.

Dit zorgt voor een ergonomische zithouding en vermindert het risico op rugklachten. De verstelbare rugleuning maakt de Bobby rolstoel nog veelzijdiger en geschikt voor verschillende gebruikers.

Zitbreedte en zithoogte opties

De opvouwbare rolstoel Bobby biedt verschillende zitbreedte- en zithoogteopties, zodat hij kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker. Dit zorgt voor een comfortabele en ergonomische zitpositie.

Met de verstelbare zithoogte kan de rolstoel worden aangepast aan de lengte van de gebruiker, terwijl de verschillende zitbreedtes ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is om gemakkelijk en comfortabel te zitten.

Met deze opties kunnen gebruikers een opvouwbare rolstoel Bobby vinden die perfect bij hen past.

Opbergtas voor persoonlijke spullen

De Vermeiren Bobby rolstoel wordt geleverd met een handige opbergtas voor persoonlijke spullen. In deze tas kunnen gebruikers hun telefoon, portemonnee, sleutels en andere kleine voorwerpen veilig opbergen tijdens het reizen.

De tas is stevig bevestigd aan de rolstoel en is gemakkelijk toegankelijk. Dit zorgt ervoor dat gebruikers hun persoonlijke spullen altijd binnen handbereik hebben, zonder zich zorgen te hoeven maken dat ze verloren raken.

Met de opbergtas kunnen gebruikers genieten van hun dagje uit of reis zonder zich zorgen te maken over het veilig bewaren van hun waardevolle spullen.

Conclusie

De opvouwbare rolstoel Bobby is een handige en gebruiksvriendelijke optie voor mensen die mobiliteitsproblemen hebben. Met zijn lichtgewicht en compacte ontwerp is hij gemakkelijk mee te nemen tijdens reizen.

Daarnaast biedt de rolstoel comfort en ergonomie, samen met duurzaamheid en kwaliteit. Met verschillende opties en accessoires, zoals afneembare wielen en verstelbare rugleuning, kan de Bobby rolstoel aan individuele behoeften voldoen.

Overall, de Bobby rolstoel biedt veel voordelen voor gebruikers die op zoek zijn naar mobiliteit en gemak.

Meer over ‘opvouwbare rolstoel’

De wereld van de opvouwbare rolstoel is divers en vol mogelijkheden. Als je op zoek bent naar snelheid en efficiëntie, dan is de opvouwbare rolstoel quickie wellicht de juiste keuze voor jou. Voor wie stevigheid en stabiliteit belangrijk vindt, is de opvouwbare rolstoel alba 4000 een uitstekende optie. Sommige mensen hebben extra assistentie nodig, en daarom is er ook een opvouwbare rolstoel met hulpmotor beschikbaar. Het Belgische merk Vermeiren biedt ook hoogwaardige keuzes, zoals de opvouwbare rolstoel Vermeiren, terwijl de opvouwbare rolstoel Bobby gekend is voor zijn betrouwbaarheid. Een belangrijke factor bij de keuze van een rolstoel zijn de afmetingen. De opvouwbare rolstoel afmetingen kunnen je daarbij helpen. Als je op zoek bent naar een premium model, dan is de Dunimed opvouwbare rolstoel premium misschien iets voor jou. Een alternatief zou de inklapbare rolstoel excel kunnen zijn. Voor wie zelf de controle wil houden, is er de handbewogen opvouwbare rolstoel. Ook zijn er rolstoelen met verschillende maten, zoals de opvouwbare lichtgewicht rolstoel maten, die perfect zijn voor wie een lichtere optie zoekt. Natuurlijk zijn er ook rolstoelen speciaal ontworpen voor buitengebruik, zoals de opvouwbare rolstoel voor buiten, en zelfs een rolstoel die kan worden omgevormd tot een scootmobiel, de opvouwbare rolstoel scootmobiel. Voor de sportievelingen onder ons is er de opvouwbare sportrolstoel. Als een nieuwe rolstoel buiten je budget valt, overweeg dan een opvouwbare rolstoel tweedehands. Een andere optie is om tijdelijk een opvouwbare rolstoel te huren. Natuurlijk kan je ook een opvouwbare rolstoel kopen, en websites zoals Marktplaats kunnen een goede plek zijn om te starten met je zoektocht. Ten slotte, voor degenen die financiële ondersteuning nodig hebben, is het mogelijk om een opvouwbare elektrische rolstoel via WMO aan te vragen. De mogelijkheden zijn talrijk, en het vinden van de perfecte opvouwbare rolstoel die past bij jouw behoeften is zeker mogelijk.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een opvouwbare rolstoel Bobby?

Een opvouwbare rolstoel Bobby is een lichtgewicht rolstoel met aluminium frame. Deze rolstoel is handig en makkelijk te vervoeren omdat hij inklapbaar is.

2. Welke kenmerken heeft de opvouwbare rolstoel Bobby?

Kenmerken van de Bobby rolstoel zijn onder andere een in diepte verstelbare zitting, zachte armleggers, neerklapbare rugleuning en handremmen.

3. Is een opvouwbare rolstoel Bobby makkelijk te vervoeren?

Ja, door de inklapbare eigenschap en het lichte gewicht kan de transportrolstoel eenvoudig worden meegenomen.

4. Heeft een opvouwbare rolstoel Bobby ook handremmen?

Ja, de opvouwbare rolstoel Bobby heeft handremmen. Dit zorgt voor extra veiligheid tijdens het rijden.

5. Kun je comfortabel zitten in een opvouwbare rolstoel Bobby?

Ja, met zachte armleggers en een in diepte verstelbare zitting biedt de mobiele, opvouwbare rolstoel met wielen comfort tijdens gebruik.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste lichtgewicht rolstoel 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Opvouwbare Rolstoel Bobby: Kenmerken en Voordelen (2023)

Laat een reactie achter