In dit artikel

Opvouwbare Lichtgewicht Rolstoel: Verschillende Maten en Modellen

In dit artikel

Het kiezen van de juiste rolstoel kan een ontmoedigende taak zijn, met talrijke modellen en maten om uit te kiezen. Zoals u wellicht weet, heb ik zelf deze uitdaging ondervonden en leerde ik dat er niet één maat voor iedereen is.

In dit artikel zal ik diepgaand in gaan op de voordelen van opvouwbare lichtgewicht rolstoelen en de verschillende beschikbare modellen. U ontdekt binnenkort hoe u uw mobiliteit kunt verbeteren en uw levenskwaliteit kunt verhogen.

Key Takeaway

De beste lichtgewicht rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

  • Opvouwbare lichtgewicht rolstoelen zijn gemakkelijk inklapbaar en kunnen eenvoudig worden meegenomen tijdens het reizen.
  • Ze zijn gemaakt van lichte materialen en zijn draagbaar, waardoor ze gemakkelijk te tillen en te manoeuvreren zijn.
  • Deze rolstoelen zijn comfortabel en ergonomisch ontworpen voor langdurig gebruik.
  • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende zitbreedtes en – dieptes om aan individuele behoeften te voldoen.

Verschillende Maten en Modellen van Opvouwbare Lichtgewicht Rolstoelen

Er zijn verschillende maten en modellen van opvouwbare lichtgewicht rolstoelen beschikbaar, waaronder de Excel G-Basic rolstoel, Transportstoel Expedition Plus (12 kg) – Drive Medical, Rolstoel V300DL, Excel G-Explorer en Excel G-Logic rolstoel.

Excel G-Basic rolstoel

De Excel G-Basic rolstoel is een top keuze. Deze rolstoel is licht en toch sterk. Hij weegt maar 20 kilogram. Dat maakt hem makkelijk om mee te nemen. Maar hij kan ook veel dragen.

Hij kan tot 130 kilogram aan. Zijn wielen kun je eraf halen. Hierdoor wordt hij nog kleiner als je hem opvouwt. Dat is heel handig als je weinig plek hebt. Maar wees gerust, hij is ook comfortabel.

Zijn zitdeel is breed en diep, dus je zit er fijn in. Kortom, de Excel G-Basic rolstoel maakt het leven een stuk makkelijker.

Transportstoel Expedition Plus (12 kg) – Drive Medical

De Transportstoel Expedition Plus van Drive Medical is een lichtgewicht opvouwbare rolstoel die slechts 12 kg weegt. Deze rolstoel is ontworpen voor eenvoudig transport en is ideaal voor mensen die onderweg zijn.

De stoel is voorzien van comfortabele zitting en rugleuning, evenals armsteunen en voetsteunen voor extra ondersteuning en comfort. De rolstoel heeft een stevig frame en is geschikt voor gebruikers tot 115 kg.

Het vouwmechanisme maakt het gemakkelijk om de stoel in te klappen en op te bergen, waardoor het een handige keuze is voor reizen en transport. Met de Transportstoel Expedition Plus van Drive Medical kunt u comfortabel en gemakkelijk onderweg zijn.

Rolstoel V300DL

De Rolstoel V300DL is een van de modellen opvouwbare lichtgewicht rolstoelen die beschikbaar is. Deze rolstoel heeft een comfortabel en ergonomisch ontwerp, waardoor hij geschikt is voor langdurig gebruik.

De V300DL is gemakkelijk inklapbaar en lichtgewicht, wat het vervoeren ervan eenvoudig maakt. De rolstoel is verkrijgbaar in verschillende zitbreedtes en -dieptes, zodat je de juiste maat kunt kiezen die bij je past.

Met verstelbare functies en accessoires kun je de V300DL aanpassen aan je individuele behoeften.

Excel G-Explorer

De Excel G-Explorer is een van de verschillende modellen opvouwbare lichtgewicht rolstoelen die beschikbaar zijn. Deze rolstoel heeft een compact ontwerp en is gemakkelijk opvouwbaar, waardoor hij ideaal is voor reizen en transport.

De Excel G-Explorer is ook zeer comfortabel en ergonomisch ontworpen, zodat gebruikers comfortabel kunnen zitten, zelfs tijdens lange ritten. Deze rolstoel is verkrijgbaar in verschillende zitbreedtes en -dieptes, zodat iedereen de juiste maat kan vinden voor optimaal comfort.

Met de Excel G-Explorer kunt u genieten van mobiliteit en onafhankelijkheid zonder gedoe.

Excel G-Logic rolstoel

De Excel G-Logic rolstoel is een van de modellen opvouwbare lichtgewicht rolstoelen die beschikbaar zijn. Deze rolstoel is gemakkelijk inklapbaar en heeft een lichtgewicht ontwerp, waardoor hij eenvoudig te vervoeren is.

De G-Logic rolstoel is comfortabel en ergonomisch ontworpen, en is verkrijgbaar in verschillende zitbreedtes en -dieptes. Met deze rolstoel kunt u gemakkelijk reizen en transporteren, waardoor het een handige keuze is voor mensen die onderweg moeten zijn.

Voordelen van Opvouwbare Lichtgewicht Rolstoelen

– Gemakkelijk inklapbaar voor eenvoudig vervoer en opslag.

– Lichtgewicht en draagbaar, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.

– Geschikt voor reizen en transport dankzij het compacte formaat.

– Comfortabel en ergonomisch ontwerp voor langdurig gebruik.

– Beschikbaar in verschillende zitbreedtes en -dieptes om aan individuele behoeften te voldoen.

Gemakkelijk inklapbaar

Een van de voordelen van opvouwbare lichtgewicht rolstoelen is dat ze gemakkelijk inklapbaar zijn. Dit betekent dat je de rolstoel eenvoudig kunt opvouwen en meenemen wanneer je onderweg bent.

Het opvouwmechanisme is ontworpen om snel en moeiteloos te gebruiken, zodat je de rolstoel kunt opbergen in de kofferbak van een auto of gemakkelijk kunt vervoeren in het openbaar vervoer.

Dit maakt het heel handig voor mensen die vaak reizen of hun rolstoel regelmatig moeten meenemen. Bovendien neemt de opgevouwen rolstoel weinig ruimte in beslag, waardoor deze gemakkelijk kan worden opgeborgen in huis.

Lichtgewicht en draagbaar

Opvouwbare lichtgewicht rolstoelen zijn gemakkelijk te dragen en mee te nemen. Ze zijn gemaakt van lichte materialen, waardoor ze veel minder wegen dan standaard rolstoelen. Dit maakt ze ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn en hun rolstoel met zich moeten meenemen.

Je kunt ze gemakkelijk inklappen en in de auto of het vliegtuig meenemen. Door het lichte gewicht zijn ze ook eenvoudig te tillen en te manoeuvreren. Met een opvouwbare lichtgewicht rolstoel kun je dus comfortabel reizen en je vrij bewegen.

Geschikt voor reizen en transport

De opvouwbare lichtgewicht rolstoelen zijn ideaal voor reizen en transport. Ze zijn gemakkelijk inklapbaar en licht van gewicht, waardoor ze eenvoudig kunnen worden meegenomen in een auto, vliegtuig of trein.

Het compacte formaat maakt het ook mogelijk om de rolstoel in kleine ruimtes op te bergen of mee te nemen. Daarnaast zijn er verschillende modellen beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende terreinen, zoals outdoor- en indoorrollen.

Met de opvouwbare lichtgewicht rolstoelen kun je dus comfortabel en gemakkelijk reizen, waar je ook naartoe gaat.

Comfortabel en ergonomisch ontwerp

Een van de voordelen van opvouwbare lichtgewicht rolstoelen is het comfortabele en ergonomische ontwerp. Deze rolstoelen zijn speciaal ontworpen om comfort te bieden aan de gebruiker, zelfs tijdens lange periodes van gebruik.

Ze hebben zachte zittingen en rugleuningen die zorgen voor een goede ondersteuning en voorkomen dat de persoon zich vermoeid voelt. Bovendien hebben ze verstelbare armleuningen en voetsteunen, zodat de gebruiker zijn positie kan aanpassen voor maximaal comfort.

Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat de rolstoel zich aanpast aan het lichaam van de gebruiker, waardoor pijnlijke drukpunten worden verminderd. Op deze manier kunnen mensen langdurig gebruik maken van de rolstoel zonder ongemak te ervaren.

Beschikbaar in verschillende zitbreedtes en -dieptes

De opvouwbare lichtgewicht rolstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende zitbreedtes en -dieptes. Dit zorgt ervoor dat je een rolstoel kunt vinden die perfect past bij jouw lichaamsafmetingen en comfortbehoeften.

Of je nu een brede of smalle zitbreedte nodig hebt, of een diepere of ondiepere zitdiepte, er is een rolstoel voor iedereen. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, zodat je comfortabel kunt zitten en gemakkelijk kunt bewegen in de rolstoel.

Bij het kopen van een opvouwbare lichtgewicht rolstoel is het dus essentieel om te kijken naar de beschikbare zitbreedtes en -dieptes.

Hoe Kies je de Juiste Opvouwbare Lichtgewicht Rolstoel

Bij het kiezen van de juiste opvouwbare lichtgewicht rolstoel, is het belangrijk om de zitbreedte en -diepte te bepalen, de gewichtscapaciteit en stabiliteit te overwegen, het opvouwmechanisme en transportgemak te controleren, en aandacht te besteden aan verstelbare functies en accessoires.

Bepaal de juiste zitbreedte en -diepte

Om de juiste zitbreedte en -diepte te bepalen voor een opvouwbare lichtgewicht rolstoel, zijn er een paar belangrijke factoren om rekening mee te houden:

  • Meet de breedte van uw heupen en dijen om de juiste zitbreedte te bepalen. Dit zal ervoor zorgen dat u comfortabel kunt zitten zonder beperkingen of wrijving.
  • Het meten van de diepte van uw zitvlak is ook essentieel. Dit wordt gedaan door te meten vanaf het punt waar uw billen eindigen tot aan de achterkant van uw knieën. Het resultaat geeft aan hoeveel ruimte u nodig heeft om goed te kunnen zitten en uw benen voldoende ondersteuning te bieden.
  • Houd ook rekening met eventuele individuele behoeften of medische vereisten die u heeft, zoals extra kussen of ondersteuning voor specifieke delen van het lichaam.
  • Raadpleeg altijd een deskundige, zoals een ergotherapeut of fysiotherapeut, die u kan helpen bij het maken van de juiste keuze op basis van uw individuele behoeften en lichamelijke conditie.

Overweeg de gewichtscapaciteit en stabiliteit

Bij het kiezen van een opvouwbare lichtgewicht rolstoel is het belangrijk om naar de gewichtscapaciteit en stabiliteit te kijken. Je moet ervoor zorgen dat de rolstoel sterk genoeg is om jou te dragen en stabiel genoeg is voor veilig gebruik.

Het is ook belangrijk om te weten of de rolstoel geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik, en of deze goed blijft staan op verschillende soorten terrein. Zo kun je er zeker van zijn dat de rolstoel je de ondersteuning biedt die je nodig hebt.

Controleer het opvouwmechanisme en transportgemak

Het is belangrijk om het opvouwmechanisme van de rolstoel te controleren voordat u er een koopt. Zorg ervoor dat het gemakkelijk en soepel inklapt, zodat u het kunt opbergen of vervoeren zonder problemen.

Controleer ook of de rolstoel compact is wanneer deze is opgevouwen, zodat u deze gemakkelijk kunt meenemen in de auto of op reis.

Let op verstelbare functies en accessoires

Let goed op of de opvouwbare lichtgewicht rolstoel verstelbare functies en accessoires heeft. Sommige rolstoelen hebben bijvoorbeeld verstelbare armleuningen, voetsteunen of rugleuningen, zodat je ze kunt aanpassen aan jouw comfort en behoeften.

Andere rolstoelen kunnen extra accessoires hebben, zoals een tafeltje of een tas voor het opbergen van spullen. Het is belangrijk om te kijken naar welke functies en accessoires voor jou belangrijk zijn, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Waar een Opvouwbare Lichtgewicht Rolstoel Kopen

Er zijn verschillende opties om een opvouwbare lichtgewicht rolstoel te kopen. Ontdek waar je deze rolstoelen kunt vinden en maak de juiste keuze voor jouw behoeften. Lees verder voor meer informatie!

Online winkels

Online winkels zijn een handige optie bij het kopen van een opvouwbare lichtgewicht rolstoel. Er zijn verschillende webshops die deze rolstoelen aanbieden, waardoor je een breed scala aan maten en modellen kunt vergelijken en kiezen.

Bovendien bieden online winkels vaak gedetailleerde productbeschrijvingen en afbeeldingen, zodat je een goed idee krijgt van het product voordat je het koopt. Sommige online winkels bieden ook klantbeoordelingen en feedback, wat kan helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Het is belangrijk om de betrouwbaarheid van de online winkel te controleren en te kijken naar het retourbeleid en de garantievoorwaarden voordat je een aankoop doet.

Gespecialiseerde medische hulpmiddelenwinkels

In gespecialiseerde medische hulpmiddelenwinkels kun je opvouwbare lichtgewicht rolstoelen vinden. Deze winkels zijn gespecialiseerd in het verkopen van medische hulpmiddelen, zoals rolstoelen, wandelstokken en looprekken.

Ze hebben een breed assortiment aan opvouwbare lichtgewicht rolstoelen in verschillende maten en modellen. Het personeel in deze winkels heeft kennis van de producten en kan je helpen bij het kiezen van de juiste rolstoel voor jouw behoeften.

Ze kunnen ook advies geven over het gebruik en onderhoud van de rolstoel. Het is handig om naar een gespecialiseerde medische hulpmiddelenwinkel te gaan als je op zoek bent naar een opvouwbare lichtgewicht rolstoel, omdat ze gespecialiseerd zijn in deze producten.

Thuisdemonstraties en showrooms

Ik heb ontdekt dat het mogelijk is om opvouwbare lichtgewicht rolstoelen thuis uit te proberen met behulp van thuisdemonstraties en showrooms. Dit is handig omdat je de rolstoel kunt testen voordat je hem koopt, en je kunt ook vragen stellen aan een expert.

Bedrijven zoals Totale Zorgwinkel bieden deze service aan, waardoor je de juiste keuze kunt maken voor jouw behoeften. Daarnaast zijn er gespecialiseerde medische hulpmiddelenwinkels waar je ook verschillende modellen kunt bekijken en uitproberen.

Het is belangrijk om de rolstoel in persoon te zien en te ervaren voordat je een beslissing neemt, zodat je zeker weet dat het de juiste pasvorm en functies heeft voor jou.

Overweeg lease-opties for maximale flexibiliteit

Voor maximale flexibiliteit is het een slim idee om lease-opties te overwegen bij het kopen van een opvouwbare lichtgewicht rolstoel. Met een lease-optie kun je de rolstoel huren voor een bepaalde periode, waardoor je niet vastzit aan het bezitten van de rolstoel op lange termijn.

Dit kan handig zijn als je de rolstoel alleen tijdelijk nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens een revalidatieperiode of na een operatie. Een lease-optie geeft je de vrijheid om de rolstoel te gebruiken wanneer je hem nodig hebt en daarna weer terug te geven.

Zo kun je ook gemakkelijker overstappen naar een ander model als je behoeften veranderen.

Overwegingen voor een elektrische opvouwbare rolstoel

Als je op zoek bent naar een elektrische opvouwbare rolstoel, zijn er een paar belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat niet alle opvouwbare rolstoelen elektrisch zijn, dus zorg ervoor dat je specifiek zoekt naar een model dat elektronische ondersteuning biedt.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de grootte en het gewicht van de rolstoel. Sommige elektrische opvouwbare modellen kunnen iets groter en zwaarder zijn dan handmatige rolstoelen, dus controleer de afmetingen en gewichtsbeperkingen voordat je een aankoop doet.

Een andere factor om rekening mee te houden is de batterijduur en oplaadtijd van de rolstoel. Zorg ervoor dat de batterij voldoende vermogen heeft om je gedurende de dag van stroom te voorzien en controleer hoe lang het duurt voordat de batterij volledig is opgeladen.

Meer over ‘opvouwbare rolstoel’

De wereld van de opvouwbare rolstoel is divers en vol mogelijkheden. Als je op zoek bent naar snelheid en efficiëntie, dan is de opvouwbare rolstoel quickie wellicht de juiste keuze voor jou. Voor wie stevigheid en stabiliteit belangrijk vindt, is de opvouwbare rolstoel alba 4000 een uitstekende optie. Sommige mensen hebben extra assistentie nodig, en daarom is er ook een opvouwbare rolstoel met hulpmotor beschikbaar. Het Belgische merk Vermeiren biedt ook hoogwaardige keuzes, zoals de opvouwbare rolstoel Vermeiren, terwijl de opvouwbare rolstoel Bobby gekend is voor zijn betrouwbaarheid. Een belangrijke factor bij de keuze van een rolstoel zijn de afmetingen. De opvouwbare rolstoel afmetingen kunnen je daarbij helpen. Als je op zoek bent naar een premium model, dan is de Dunimed opvouwbare rolstoel premium misschien iets voor jou. Een alternatief zou de inklapbare rolstoel excel kunnen zijn. Voor wie zelf de controle wil houden, is er de handbewogen opvouwbare rolstoel. Ook zijn er rolstoelen met verschillende maten, zoals de opvouwbare lichtgewicht rolstoel maten, die perfect zijn voor wie een lichtere optie zoekt. Natuurlijk zijn er ook rolstoelen speciaal ontworpen voor buitengebruik, zoals de opvouwbare rolstoel voor buiten, en zelfs een rolstoel die kan worden omgevormd tot een scootmobiel, de opvouwbare rolstoel scootmobiel. Voor de sportievelingen onder ons is er de opvouwbare sportrolstoel. Als een nieuwe rolstoel buiten je budget valt, overweeg dan een opvouwbare rolstoel tweedehands. Een andere optie is om tijdelijk een opvouwbare rolstoel te huren. Natuurlijk kan je ook een opvouwbare rolstoel kopen, en websites zoals Marktplaats kunnen een goede plek zijn om te starten met je zoektocht. Ten slotte, voor degenen die financiële ondersteuning nodig hebben, is het mogelijk om een opvouwbare elektrische rolstoel via WMO aan te vragen. De mogelijkheden zijn talrijk, en het vinden van de perfecte opvouwbare rolstoel die past bij jouw behoeften is zeker mogelijk.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een opvouwbare lichtgewicht rolstoel?

Een opvouwbare lichtgewicht rolstoel is een type rolstoel die makkelijk op te vouwen is voor transport. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en modellen.

2. Welke instelmogelijkheden zijn er voor een opvouwbare lichtgewicht rolstoel?

Een opvouwbare lichtgewicht rolstoel heeft veel instelmogelijkheden. Dit maakt de rolstoel aanpasbaar aan de gebruiker.

3. Waar kan ik een tweedehands opvouwbare lichtgewicht rolstoel kopen?

Je kunt een tweedehands opvouwbare lichtgewicht rolstoel vinden op plekken als marktplaats of bij medipunt.

4. Bestaat er een compacte opvouwbare rolstoel die ik voor reizen kan gebruiken?

Ja, er bestaan compacte opvouwbare rolstoelen met kleine afmetingen die ideaal zijn voor reizen.

5. Zijn er lichtgewichte stoelen van titanium?

Ja, sommige modellen van de opvouwbare rolstoelen zijn gemaakt van titanium om ze extra licht te maken.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste lichtgewicht rolstoel 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Opvouwbare Lichtgewicht Rolstoel: Verschillende Maten en Modellen

Laat een reactie achter