Alles wat u moet weten over duwondersteuning voor rolstoelen: Ondersteuning rolstoel

Heeft u moeite met het duwen van een handbewogen rolstoel? Duwondersteuning voor rolstoelen is een innovatie die het leven van zowel rolstoelgebruikers als hun begeleiders aanzienlijk kan vergemakkelijken.

Dit artikel biedt u inzicht in de verschillende systemen van duwondersteuning en hoe deze uw mobiliteit kunnen verbeteren. Ontdek de voordelen en maak uw uitstapjes comfortabeler.

Samenvatting

 • Duwondersteuning voor rolstoelen is een technologie die extra kracht geeft bij het voortbewegen, wat de inspanning vermindert voor zowel gebruiker als begeleider.
 • Er zijn verschillende systemen beschikbaar, zoals elektrische ondersteuning, demontabele modules en hulpaandrijvingen, om de mobiliteit en onafhankelijkheid van rolstoelgebruikers te vergroten.
 • De voordelen omvatten langere afstanden kunnen afleggen zonder veel inspanning, verminderde kans op spieroverbelasting en meer vrijheid en comfort tijdens het reizen.
 • Voorbeelden van duwondersteuningssystemen zijn de Alber e – motion M25 wielen, de Alber SMOOV One en SmartDrive met Pushtracker E3, die allemaal helpen om het dagelijks leven van rolstoelgebruikers te verbeteren.
 • Duwondersteuningssystemen verbeteren significant de levenskwaliteit door verhoogde zelfstandigheid en het vermogen om deel te nemen aan sociale activiteiten met minder fysieke beperkingen.

Wat is duwondersteuning voor rolstoelen?

Een persoon in een rolstoel met een duwhulpapparaat in een park.

Duwondersteuning voor rolstoelen is een innovatieve technologische ontwikkeling die het voortbewegen met een rolstoel vereenvoudigt door extra kracht te bieden tijdens het duwen, waardoor de gebruiker en begeleider minder fysieke inspanning hoeven te leveren.

Deze ondersteuning varieert van eenvoudig toe te voegen modules tot geavanceerde aandrijfsystemen en biedt een wereld aan comfort en onafhankelijkheid voor zowel de rolstoelgebruiker als de mantelzorger.

Elektrische duwondersteuning

Stelt u voor dat u met minimale inspanning lange afstanden kunt afleggen met een rolstoel. Elektrische duwondersteuning maakt dit mogelijk door een elektrische motor toe te voegen aan uw bestaande rolstoel.

Met deze upgrade ondersteunt de motor de begeleider bij het voortduwen, waardoor uitstapjes en dagelijkse bezigheden een stuk aangenamer worden.

Bediening is eenvoudig; met een paneel nabij het duwhandvat regelt u de kracht en snelheid van de elektrische ondersteuning. Dit systeem, zoals de Excel Click ‘n Go ‘Lite, verhoogt niet alleen het comfort, maar biedt ook een stuk onafhankelijkheid voor de gebruiker en verlichting voor de begeleider.

Gedacht vanuit zowel gebruiksgemak als ergonomie biedt elektrische duwondersteuning een doordachte oplossing voor rolstoelgebruikers die hun actieradius willen vergroten zonder over te stappen op een volledig elektrische rolstoel.

Duwondersteuning rolstoelen demontabel

Demontabele duwondersteuning geeft gebruikers van een lichtgewicht rolstoel de vrijheid om zonder grote inspanningen langere afstanden af te leggen. Deze hulpaandrijving koppelt u eenvoudig los van de rolstoel, wat ideaal is voor transport in bijvoorbeeld een auto.

De montage is gebruiksvriendelijk; u bevestigt de elektrische motor achterop de rolstoel met enkele handelingen. Met het bedieningspaneel aan het duwhandvat bestuurt u vervolgens de extra wielen zonder moeite.

Zo optimaliseert demontabele duwondersteuning de zelfstandigheid en het comfort van zowel de rolstoelgebruiker als de begeleider. Met deze technologie wordt elke uitstap makkelijker en kunt u meer genieten van mobiliteit.

De volgende stap is het bekijken van specifieke voorbeelden van duwondersteuning systemen die uw mobiliteit verder kunnen verrijken.

Hulpaandrijving rolstoel

Hulpaandrijving rolstoel maakt het leven van zowel de gebruiker als de begeleider een stuk gemakkelijker. Dit systeem werkt als een extra paar handen die helpen bij het voortduwen en sturen, waardoor inspanning vermindert en comfort toeneemt.

Vaak te bedienen via een paneel op het duwhandvat, kunt u met een simpele druk op de knop de rolstoel moeiteloos door diverse omgevingen manoeuvreren.

Lange afstanden worden met deze aandrijving opeens geen uitdaging meer. Elektrische aandrijvingen met extra wielen leveren de kracht, en u behoudt de controle. Bent u op zoek naar rolstoel accessoires die het dagelijks leven verbeteren? Overweeg dan de hulpaandrijving rolstoel, beschikbaar voor vergoeding via de zorgverzekeraar, of informeer naar opties voor huren of tweedehands aankoop voor meer persoonlijk advies.

En het mooiste? Veel leveranciers bieden gratis bezorging voor een zorgeloze ervaring.

Voordelen van duwondersteuning voor rolstoelen

Een vrouw in een elektrische rolstoel geniet van een mooie parkomgeving.

Duwondersteuning voor rolstoelen biedt tal van voordelen die het leven van gebruikers aanzienlijk verbeteren. Dit systeem helpt mensen om zelfstandiger en met meer comfort te reizen. Hier volgen de belangrijkste voordelen:

 • Gebruikers kunnen langer en zonder veel inspanning reizen, wat bijdraagt aan een verhoogde mobiliteit.
 • De ondersteuning vermindert de kans op overbelasting van spieren en gewrichten bij de persoon die duwt, wat vooral handig is bij hellingen of langere afstanden.
 • Elektrische duwondersteuning biedt een soepele rijervaring door oneffenheden op het wegdek beter op te vangen.
 • Mensen ervaren met deze techniek meer vrijheid omdat ze minder afhankelijk zijn van anderen voor hun verplaatsingen.
 • Het installeren van elektrische ondersteuning kan op bestaande lichtgewicht rolstoelen, waardoor er geen nieuwe kostbare aanpassingen nodig zijn.
 • Ouderen of verzorgers die moeite hebben met duwen, vinden dankzij duwondersteuning nieuwe kracht om geliefden bij te staan.
 • Rolstoelgebruikers kunnen makkelijker deelnemen aan sociale activiteiten omdat vervoer minder gecompliceerd wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=Ibj6qmEKUME

Voorbeelden van duwondersteuning systemen

Ontdek hoe innovatieve systemen zoals de Alber e-motion M25 wielen het gemak en de efficiëntie van rolstoelgebruik revolutionair veranderen, en lees verder voor meer inzicht in deze en andere baanbrekende oplossingen.

Alber e-motion M25 wielen

Met de Alber e-motion M25 wielen krijgt u extra kracht bij elke beweging die u met de hoepels maakt. Deze technologie zorgt ervoor dat het verplaatsen in uw rolstoel minder inspanning vereist.

Of u nu lange afstanden wilt afleggen of heuvelachtige gebieden wilt overbruggen, de e-motion M25 maakt dit aanzienlijk makkelijker. Dankzij de slimme integratie met de e-motion Mobility App kunt u de functionaliteiten van de wielen nog verder uitbreiden.

Deze 25″ wielen zijn speciaal ontworpen om u te ondersteunen bij het voortbewegen en bieden een naadloze mix van gebruiksgemak en kracht. Of u nu binnen bent of buiten, op vlak terrein of een steile helling, de Alber e-motion M25 staat garant voor betrouwbare duwondersteuning.

Ze zijn niet alleen effectief, maar ook eenvoudig in gebruik, waardoor uw onafhankelijkheid en mobiliteit worden vergroot.

Alber SMOOV One

Naast de Alber e-motion M25 wielen, biedt de Alber SMOOV One een krachtige innovatie voor rolstoelgebruikers. Deze slimme elektrische aandrijving kan eenvoudig aan uw rolstoel bevestigd of verwijderd worden, wat zorgt voor een grote flexibiliteit in het gebruik.

De SMOOV One maakt het mogelijk om zonder moeite over hobbels zoals stoepranden en drempels te rijden, en versterkt zo de mobiliteit van rolstoelgebruikers.

De ontwikkeling van de SMOOV One is speciaal gericht op vouwframe rolstoelen met 24” wielen. Gebruikers zullen opmerken dat deze ondersteuning past bij een zitbreedte tussen de 36 en 46 cm en ideaal is voor een zithoogte die comfortabel is voor de gebruiker.

Dit systeem maakt niet alleen het dagelijks leven gemakkelijker, maar bevordert ook zelfstandigheid en verhoogt de actieradius van elektrische rolstoelen zonder in te boeten aan gebruiksgemak of kwaliteit.

SmartDrive met Pushtracker E3

SmartDrive van Permobil verandert de manier waarop u uw rolstoel gebruikt door krachtige, elektrische duwondersteuning te bieden. Het systeem is ontworpen om u minder te laten inspannen, waardoor lange afstanden en heuvels een stuk gemakkelijker worden.

De nieuwste Pushtracker E3, de slimme bediening van dit systeem, maakt gebruik van geavanceerde technologie met meer geheugen en een snellere processor voor een soepele en responsieve ervaring.

U hoeft zich geen zorgen meer te maken over vermoeidheid of de uitdaging om steile hellingen op te komen met uw rolstoel. SmartDrive zorgt ervoor dat rolstoelgebruikers en hun begeleiders minder kracht hoeven te gebruiken tijdens het duwen.

Dit betekent meer vrijheid en onafhankelijkheid in uw dagelijkse leven. Met deze technologie krijgt u de controle en het comfort dat u verdient.

Ondersteuning rolstoel: Alles over de mogelijkheden en voordelen

Duwondersteuning transformeert uw rolstoel in een krachtiger mobiliteitshulpmiddel. Met een druk op de knop helpt het systeem u vooruit, waardoor heuvels en lange afstanden minder uitdagend worden.

Dit betekent dat u meer vrijheid en zelfstandigheid ervaart, zonder dat er altijd een begeleider nodig is om te duwen.

Een bedieningspaneel, geplaatst bij het duwhandvat van uw rolstoel, maakt het eenvoudig om snelheid en richting aan te passen. Het paneel is ontworpen voor intuïtief gebruik, zodat ook mensen met verminderde handfunctie het kunnen bedienen.

Zo wordt reizen met uw rolstoel niet alleen gemakkelijker maar ook plezieriger, en blijft u betrokken bij uw omgeving.

Conclusie

Rolstoelgebruikers en hun begeleiders ervaren een wereld van verschil met de introductie van duwondersteuning. Deze technologie maakt het dagelijks leven makkelijker, zorgt voor minder inspanning en vergroot de afstand die men kan afleggen.

Dankzij systemen zoals de Alber e-motion M25 en de Powerstroll is het nu mogelijk om langere tochtjes te ondernemen zonder vermoeidheid. Uw mobiliteit verbetert aanzienlijk als u kiest voor de juiste ondersteuning, die past bij uw individuele behoeften.

Sta op en ga op pad met vernieuwde energie en het comfort dat deze slimme innovaties bieden.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is duwondersteuning voor rolstoelen?

Duwondersteuning voor rolstoelen is een systeem dat de inspanning vermindert die nodig is om een rolstoel voort te bewegen, vergelijkbaar met de ondersteuning die een elektrische fiets biedt.

2. Hoe helpt duwondersteuning bij het gebruik van een rolstoel?

Met duwondersteuning kunnen gebruikers van rolstoelen makkelijker en met minder kracht hun rolstoel voortduwen, wat de mobiliteit verbetert en de vermoeidheid vermindert.

3. Kan iedereen duwondersteuning op zijn rolstoel laten installeren?

Ja, de meeste rolstoelen kunnen worden uitgerust met duwondersteuning, maar het is belangrijk om een professional te raadplegen voor de juiste installatie en compatibiliteit.

4. Verandert duwondersteuning hoe je een rolstoel bestuurt?

Nee, duwondersteuning verandert de manier van besturen niet; het biedt alleen extra kracht, waardoor het gemakkelijker wordt om de rolstoel te bewegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *